Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבת של דוד שלי קנתה לפני כשבועיים שברולט אבאו שנת 05 יד ראשונה.

הרכב נקנה מסוחר רכב.

כמובן שהיא לקחה את הרכב לבדיקה ולשמחתה הרבה אחרי שעברה מספר רב של רכבים ובדיקות ותוצאות מחירדות השברולט הזו יצאה "בריאה", קומפריסה מצוינת וכול שאר המכלולים תקינים לגמרי, היא הרגישה כאילו קנתה רכב חדש מהחברה!

באחת הנסיעות הקבועות שלה לעבודה השבוע נדלקה נורת שמן, היא עצרה בצד, מילאה , אך ללא הועיל.

היא גררה את הרכב ליו אמ אי בראשון, שם טענו שצריך להחליף את היוניט שמן והיא הסיכמה (400 שח' בסך הכול) העבדה בצועה והיא נסעה הביתה שמחה בחלקה, אבל זמן קצר אחרי שוב קרה המקרה, והיא חזרה אליהם עם הרכב, לטענתם המנוע הלך.

היום לראשונה ראיתי את הרכב וכשפתחנו את הפקק של השמן ראיתי שבאמת במנוע יש "בוץ" בכמויות!

מה גם שהיה התחלה של קצף באיזור הפקק (מים בראש מנוע כנראה).

כשהכנסו מברג למיקום של מדיד השמן יצא לנו חתיכות ברזל קטנות משומנות היטב שהתמגנטו למברג.

הרכב נכנס למוסך וכבר ביום ראשון הוא יצא עם מנוע חדש (מיבוא).

עכשיו דוד שלי אבוד עצות, בעל הרכב מסיר מעליו את האחריות, (בצדק לדעתי כי הרכב נבדק, למרות שאולי הוא שם "שמן דבש" כדי להטעות את הבדיקה), המכון טסטים מאשים את יו אמ אי בטענה שהם החליפו יוניט ולא בדקו את הלחץ שמן לאחר מכן וזה מה שגרם לנזק, ויו אמ אי אומרים "תגיש נגדנו תביעה"

הפרטים וסדר המקרה שרשמתי יכולים להיות קצת לא מדויקים בלל נתק ביני לבין בעלת הרכב וכול המידע הוא מאביה (דוד שלי) שעובד איתי ביום יום.

כאמור בעל המגרש טען שהרכב טופל בחברה במשך כול שנותיו, ובחברה טוענים שהרכב הזה עשה טיפולח ב15.000 הראשונים פעם אחת ומאז לא הגיע למוסך וזו כנראה הסיבה לכך שהמנוע גמר. (כרגע על 130 אלף ק"מ).

אז מי בעצם אשם בכול הסיפור? כלפי מי הוא צריך לפנות? ומה הוא צריך לדרוש? אולי בכלל להיעזר בעו"ד?

תודה לכולם ושבת שלום!

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם

אני חושב שדבר ראשון לעשות הוא ישר ליצור קשר עם עו"ד שמבין בתחום הזה והוא כבר ינחה אותך.

המקרה מאוד בעייתי בגלל שבוצעה בדיקה לרכב ולדעתי המקום להתחיל בו הוא המקום שביצע את הבדיקה, משם והלאה שיריבו כמה שבא להם עם המוסך אבל מישהו צריך לשלם פה.

דעתי הרווחת היא שלא צריך להתעסק עם סוחרי רכב ומגרשים כי זה פשוט להמר, 90 אחוזים מהרכבים במקומות כאלו מגיעים לשם לא סתם ופעם ב- יש מציאות אבל לרוב המצב הפוך.

לא מזמן גם לחברה שלי קרה מצב דומה גם עם שברולט אבל מדגם אופטרה, לא עזר כמה שאמרתי לה לא להתקרב לסוחרים ומגרשים והיא לא הקשיבה, בבדיקה נמצאה מכה בכנף וטמבון שהוחלף ורק אחרי שהיא הלכה להעביר את רישיון הרכב לשמה (במזל שהיא לא חיכתה לטסט) נאמר לה שהרכב ישב כמה שנים במגרש פירוק ולאחר בירור הבנו שהרכב היה אובד להלכה ועבר שיקום.

בקיצור אני תמיד אמליץ לא להתקרב למאורת הנחשים הזאת שנקראת מגרש/סוחרי רכב.

פורסם

במקרה הסוחר הזה הוא חבר של דוד שלי, והרכב לא בדיוק שלו אלא של אחיו של השותף השני בעסק, אבל הוא הגיע אליו דרכו.

מאותו סוחר הם קנו החודש 2 קורולות (אחת הדוד ואחת החתן שלו) ועוד מאזדה 3, והאמת שבלי עין הרע הם מאוד מרוצים מהרכבים וכול מה שנאמר להם זה מה שבאמת היה (והטיויטות נבדקו בראלקס באשדוד, מוסך טויוטה)

אין למישהו עוד עצות על מה להתמקד? אולי יש דרך לחסוך את כול עניין העו"ד כדי לא להכנס לעוד הוצאות ובאלגן

ושוב תודה לכולם.

פורסם

מכון בדיקה הוא לא מגלה עתידות.

הוא יכול לדעת מה מצב המנוע ביום הבדיקה, על פי הפרמטרים שנבדקים.

הוא לא יכול לדעת אם יש איזשהו רכיב שעומד להתקלקל (דרך אגב - האם ידוע למה "הלך" מנוע? מנוע עם 130K לא "הולך" סתם ככה.).

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
מכון בדיקה הוא לא מגלה עתידות.

הוא יכול לדעת מה מצב המנוע ביום הבדיקה, על פי הפרמטרים שנבדקים.

הוא לא יכול לדעת אם יש איזשהו רכיב שעומד להתקלקל (דרך אגב - האם ידוע למה "הלך" מנוע? מנוע עם 130K לא "הולך" סתם ככה.).

דברים כמו בוצה הוא כן אמור לדעת אם יש או אין במנוע.

השאלה אם ההצטברות החלה לפני או אחרי הבדיקה.

פורסם

בוצה ובלאי פנימי כמו שתואר אינם מצטברים במהלך זמן קצר של שבועות. היות ומה שוודאי לגבי היסטוריית הטיפולים של רכב

בן 6 שעבר 130,000 ק"מ הינו ביצוע טיפול ראשון ויחיד במוסך היבואן ב 15,000 ק"מ , הרי די ברור שהרכב טופל באופן

ירוד . כנראה מרווחי טיפולים ארוכים מהנדרש עם שמן ירוד , זול ולא מתאים.

כשהרכב הגיע לבדיקה במכון לפני שבועיים לא טרחו (במזיד או כדרך שגרה) לבדוק בראייה את פתח מילוי השמן , ובוודאי

הסתפקו בבדיקה שגרתית שאינה עולה על הצטברות בוצה באגן.

עדיין , אם בטופס הבדיקה צויין בסעיף מנוע V , ולא הייתה שום הערה כלשהי יש מקום לתביעת המכון לממש אחריותו.

מניסיון , כמעט תמיד הם לצרכי כסת"ח שמים X עם הערות בסגנון "בלאי", "נזילות" , "רעשים". בע"פ הם יכולים להגיד

דברים אחרים . מה שקובע זה הטופס האחיד.

ברור , שמוסך UMI גילה בפעם הראשונה מקצועיות ירודה לחלוטין באיבחון התקלה ופתרונה. יש מקום לתביעה.

בכל אחד מהמקרים יש למצוא גם עו"ד שמתמחה בנושא וגם שמאי מומחה ומקצוען לקבלת חוות דעת מקצועית תומכת וליווי התביעה. מדובר בתהליך ממושך

ולא זול , שישתלם , ולא בוודאות, רק לאחר זמן רב.

פורסם

אין שום צורך בעו"ד או בפתיחת הליך משפטי שימשך שנים ארוכות.

תביעה קטנה נגד מכון הבדיקות תספיק, הוא ישלם את כל העלויות מאחר וזו אחריותו.

לא רוצה לקחת אחריות ?

שלא יבדוק מכוניות; בדיקה עולה סכום לא מבוטל והמכון חייב לקחת אחריות עליה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עברו כשבועיים מאז קניית הרכב ובדיקתו.

לפי מה שנראה לי הרכב עבר טיפול ראשון ב15,000 ומאז לא ראה מוסך כלל.

אני יציע לו לקחת עו״ד ולתבוע את המכוו, גם אני חושב שהם האשמים אבל רציתי להתיעץ איתכם כדי לא לעשות טעויות וליעץ לו דברים שיסבכו אותו יותר.

פורסם

יותר מדויק להגיד שאין שום עדות שהרכב ראה מוסך מאז טיפול 15000.

אולי הוא כן ראה, אבל ללא תיעוד.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אם תובעים, אז יכול להיות שכדאי לתבוע (באותו כתב תביעה) את מכון הבדיקה, המוסך, ומוכר הרכב.

שבית המשפט ישבור את הראש מי אשם.

(אני לא עו"ד)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא תמיד כדאי להגיש תביעה כנגד כל מי שמעורב בפרשה.

נכון, עושה רושם כי לשני הגורמים אחריות, ורצוי, לכאורה, כי בית המשפט יעשה סדר בדברים... אבל,

ראוי ורצוי להתייעץ עם עורך דין, כשכל המסמכים בפניו, ואולי אף כדאי לשקול פניה למומחה בתחום (בוחן, מהנדס וכו')

על מנת לקבל חוות דעת אשר תהיה ערוכה כחוות דעת משפטית אותה ניתן יהיה להגיש בעת שתידרש לכך בבית המשפט.

אם התביעה לא תהא מבוססת וממוקדת עלול בית המשפט לדחות אותה! ואם אחד הגופים יתבע שלא לצורך

הוא ידרוש, בלא כל ספק, את הוצאותיו.

קודם כל לבדוק ורק אח"כ לפעול

פורסם

כמובן שכל הפרטים שמסר בני הם "יד שנייה" ובמקרה זה יש חשיבות רבה לסדר האירועים ולפרטיהם.

לכאורה, לכל אחד מהצדדים חלק בפרשה:

סוחר הרכב - חייב בגילוי נאות על הסטוריית הטפולים ומצב הרכב

מכון הבדיקה - אחראי לגלות תקלה משמעותית או סימנים להימצאותה

המוסך - אחראי לתוצאות התיקון ולבדיקת מצב הרכב לאחר החלפת היוניט (הוא גם מבקש "תבע אותי":wink:)

• תוכן חדש...