Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבחינת ביצועי חיישן ומעבד אתה צודק כנראה. מה שכן, דמוי SLR מאפשר שימוש בעדשות גדולות יותר פיזית, מה שמקל על תכנון מצלמות בעלות זום אופטי גדול יותר. במרבית המקרים, איכות התמונה עדיין נשארת כמו בקומפקטיות מצויות.

שורה תחתונה, כמוך אני חושב שדמוי SLR זה מיותר, אלא אם כן אתה ממש רוצה להגיד "לי יש הכי גדול".

אני בכלל חושב שכל הקומפקטיות המודרניות מוציאות איכות תמונה די דומה באור יום, בכל מקרה ההבדלים הם מינורים. הבחירה לטעמי צריכה להיעשות עפ"י נוחות השימוש, או עפ"י פרמטרים אחרים (איכות הווידאו, טווח זום, גודל פיזי וכו').

בהרבה מקרים אין לי כוח להוציא את ה SLR ואני משתמש בדמוי. היא אכן יותר טובה מקומפקטית. רק צמצם 2.8 על קוטר עדשה של 57 מ"מ מצדיק את קיומה.

פורסם

אני בעליה הגאה של S90, נוסף לשני גופי SLR. איכות התמונה שלה מדהימה (יחסית לגודלה), צמצם 2 בזוית הרחבה, יכולות ISO גבוה מצויינות, טווח זום מספק לחלוטין מבחינתי (28-105).

הנ"ל מתקבל ע"י שימוש בחיישן גדול יותר משל קומפקטית סטנדרטית או דמוי SLR. ככלל, מה שמשפיע הכי הרבה על איכות התמונה הוא גודל החיישן, כל קשקוש אחר של מגה פיקסלים או זום לא רלוונטי.

מצלמת ה-SLR הפשוטה ביותר תיתן נוקאאוט לקומפקטית הכי יקרה בשוק.

כל האמור לעיל - לא רלוונטי ל-99% מהאנשים, אלה שכל שימושם לתמונות הוא צפיה על המסך (למען ההגינות, גם אני שייך לאלה, תמונות שיגיעו להדפסה בד"כ יצולמו ב-SLR). אלה יכולים, עם כל מצלמה שיצאה בחמש השנים האחרונות וקצת אימון (גם בנושאי עיבוד תמונה) - להוציא אחלה של תמונות כמעט בכל מצב.

את ה-S90 רכשתי מכמה סיבות פשוטות: שליטה ידנית בפרמטרים (אני אנלוגי כזכור, רגיל בכלל למצלמות פילם), אפשרות צילום RAW (ברגע שמתחילים עם זה, כל קובץ אחר הוא פשוט לא מספיק טוב) ומימדים קומפקטים במיוחד שמאפשרים לי נשיאה בכיס.

מה שבעצם אני רוצה להעביר בכל הבליל מילים הזה - כשאתה קונה מצלמה הפרמטר האחרון שצריך להדאיג אותך הוא איכות התמונה (שוב, אם לא מתוכננות הדפסות גדולות רבות מדי באופק).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

טוב. לי יש עוד S45 בגזרת הקומפקט. לנבלה הזאת בJPEG יש צבעים יותר מדהימים מD90 שלי.

דמוי SLR שלי היא סוני כלשהיא לאחדשה במיוחד והצבעים שלה פחות טובים אבל היא יותר ורסטילית מהקומפקט. היא הרבה יותר SLR, מאשר קומפקט מבחינת טפעול, ויכולות. יש לי אפילו בלנדה ופילטר UV של טיפן עליה. גם התמונות עצמן מניחות לי את הדעת שהתפשרתי ולא הבאתי את הבהמה. ממש כואב לי הגב להסתובב כל היום עם לוופרו עמוס בציוד בחו"ל. זה גם מאוד מגביל מבחינת כניסה לכל מיני מקומות.

לכן אני חיפשתי פשרה בין איכות התמונה לגודל. סדרת הG של קנון הייתה בחיר ראשונה, אבל אני רציתי אורך מוקד יותר גדול.

לכן קניתי את מה שקניתי ואני עדיין חושב שיש לסגמנט הזה הצדקה. אני גם בוגר II REBEL ו II ELAN מקוריים.

כרגע אני פוזל לכיוון של מיקרו 3/4 של אולימפוס. נראה לי פשרה מצויינת.

פורסם

כרגע אני פוזל לכיוון של מיקרו 3/4 של אולימפוס. נראה לי פשרה מצויינת.

אני מסכים, זה בהחלט הכיוון למצלמה הבאה שאקנה. אני חם על הפנסוניק GF1, גם האולימפוס פן מוצאת חן בעיני מאוד.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

כל האמור לעיל - לא רלוונטי ל-99% מהאנשים, אלה שכל שימושם לתמונות הוא צפיה על המסך (למען ההגינות, גם אני שייך לאלה, תמונות שיגיעו להדפסה בד"כ יצולמו ב-SLR). אלה יכולים, עם כל מצלמה שיצאה בחמש השנים האחרונות וקצת אימון (גם בנושאי עיבוד תמונה) - להוציא אחלה של תמונות כמעט בכל מצב.

גם בתאורה נמוכה (ISO גבוה)?

גם כשצריכים לתפוס אובייקט בתנועה (ביצועים של מהירות פוקוס ותמונה לתמונה)?

רק השבוע הייתי צריך לתפוס את הילדה שלי על אופניים עם P&S. לא טריוויאלי...

מה שבעצם אני רוצה להעביר בכל הבליל מילים הזה - כשאתה קונה מצלמה הפרמטר האחרון שצריך להדאיג אותך הוא איכות התמונה (שוב, אם לא מתוכננות הדפסות גדולות רבות מדי באופק).

מבחינת רזולוציה - אתה צודק.

מבחינת צבעים (שבכל מקרה ניתן לשלוט בהם בעיבוד אחרי תמונה) - אתה צודק.

מבחינת רעש ב-ISO גבוה, אתה טועה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
טוב. לי יש עוד S45 בגזרת הקומפקט. לנבלה הזאת בJPEG יש צבעים יותר מדהימים מD90 שלי.

דמוי SLR שלי היא סוני כלשהיא לאחדשה במיוחד והצבעים שלה פחות טובים אבל היא יותר ורסטילית מהקומפקט.

צבעים בהמרה ל-JPEG זה בסה"כ עניין של שליטה בעיבוד תמונה. לא משהו שצריך להכתיב קנייה של מצלמה, משום שניתן לשלוט בזאת במחשב, בטח שכשאפשר לצלם ב-RAW.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...