Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום,

ברשותי סיטרואן AX שנת 97 מנוע 1.4 עם 172,000 ק"מ מטופלת ושמורה.

יש לי בעיה שלעיתים מוציאה אותי מדעתי: בזמן עמידה בלבד כשהרכב מונע אני מרגיש רעידות(מין ויברציות) ברצפת הרכב, בדוושות ובגב המושבים.

התופעה כמעט ואינה מורגשת כאשר המנוע קר ועומד על 1000 סל"ד, אך מורגשת בהחלט כאשר הרכב בטמפרטורת עבודה 80-90 מעלות ושעון הסל"ד מראה בין 650 ל750.

כמו-כן רעידות מורגשות גם בהגה.

אם אני מתדרדר בניוטרל, אין רעידות/לא מורגשות (כאילו שרק ברגע שהמנוע "מתיישב" אחורה בזמן עצירה מתחילות הויברציות).

לפני כחודש החלפתי תושבת מנוע ימנית עליונה תוצרת סיטרואן מקורית כמובן(התושבת שפירקתי מהרכב היתה שלמה לחלוטין אך יבשה מאוד - הגומי היה קשה כמו אבן), בנוסף ביצעתי ניקוי מצערת. עקב הפעולות הנ"ל חל שיפור, לפי ההחלפה היו מצבים בהם הדשבורד היה מקרקש והמראות היו רועדות:?.

בנוסף מה שמטריד אותי ברעידות האלה זה שהן לא "עגולות" ז"א שעוצמת הויברציות עולה לשניה וחוזרת לעוצמה הרגילה, חבר אמר שיכול להיות שיש פספוס הצתה והמליץ להחליף פלגים/חוטי הצתה, מבחינת עבודה המנוע נשמע עובד עגול הטורים עומדים פלס ובנוסף שעון ואקום שהתקנתי מראה קריאה תקינה לחלוטין ויציבה, גם מבחינת סחיבה והאצה אין תלונות8).

ברגע שהמאוורר של הרדיאטור נכנס לפעולה הרעידות מתגברות למרות שסל"ד עומד יציב.

חשדתי גם במנוע צעדים אך היות ואין קפיצות בסל"ד סרק או בעיות מיד אחרי ההנעה והרכב לא נכבה גם כאשר אני מתחיל נסיעה בלי הרבה גז העדפתי לא להתעסק איתו בכלל.

כמה שאלות:

1.האם תושבת יבשה/קשה אך לא קרועה מצדיקה החלפה? (דרך אגב מדובר בתושבת המקורית שהרכב יצא איתה מהמפעל)

2.האם יש שיטה לבדוק את עניין ההצתה או שפשוט כדאי להחליף פלגים? הפלגים הנוכחיים עשו בערך 10-15 אלף ק"מ הבנתי שיכולים לעשות עד 50 אלף ק"מ (מבחינת חוטי הצתה בדקתי בלילה ולא ראיתי בריחת ניצוץ בנוסף הם נראים שלמים ולא יבשים)

3.האם החלפת התושבת השמאלית עליונה כדאית ותשפר את המצב(עלותה כ200 ש"ח אם אינני טועה)?

4.האם סל"ד הסרק(650-750) תקין לרכב זה? הבנתי שהרכבים האלה עובדים בסל"ד סרק נמוך יחסית.

מתנצל על החפירה השתדלתי לתת כמה שיותר פרטים, אם מישהו יוכל לכוון אותי איך להמשיך לפתרון הבעיה הזו אשמח.

תודה,

דודי.

פורסם

עדכון:

הוחלפו פלאגים לeyquem אלקטרודה אחת מרווח 0.8, הקיימים היו denso אלקטרודה אחת מרווח 1.1 מבחינה ויזואלית נראים במצב מצויין מבחינת הויברציות אין שינוי...:cry:

פורסם

כנראה שאין מנוס מלהחליף את התושבת מנוע השניה גם

אם אמרת שאחרי החלפת התושבת הימנית זה השתפר אז לפי דעתי גם השמאלית לא כל כך טובה

• תוכן חדש...