Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברגע שצמיגים מלאים אויר בהתאם להוראות יצרן ובהתאם לעומסים הנכונים תפקידם בין היתר לספוג זעזועים מהכביש ובכך למנוע לחץ מיותר על המיתלים והבולמים ברכב. מכך אתה יכול להסיק שלטווח הרחוק זה משפיע על הבולמים והמיתלים שהבלאיי שלהם גדל.

:)
פורסם

יש רכבים שמילוי אוויר קצת מעל המלצות היצרן יביא שינוי לטובה במשהו בהתנהגות הרכב אך יגרע משהו אחר.

היצרן קבע את לחץ האוויר מעין "פשרה" בין נוחות, אחיזה,בלימה וצריכת דלק, כל שינוי חורג מהמלצות היצרן עלול לגרוע במשהו.

יכול להיות שצריכת הדלק תרד ממילוי גבוה מהמלצות היצרן אך הנוחות והבלימה יפגעו, זה לא ידוע.

אם כבר למלא מעל הלצות היצרן אז לא בצורה קיצונית אלא כ2PSI מקסימום.

פורסם

בגדול, לחץ יתר בצמיגים יגרום ליתרונות/חסרונות הבאים:

יתרונות:

-צריכת דלק נמוכה יותר עקב הקטנת חיכוך הגילגול.

-מניעת "התקפלות" דופן הצמיג בסיבובים חדים והגדלת האחיזה בפניות בלבד.

חסרונות:

-הקטנת אחיזה עקב הקטנת שטח המגע בין הסוליה לכביש.

-הגדלת בלאי הצמיג עקב הקטנת שטח המגע בין הסוליה לכביש.

-נוחות הנסיעה תיפגע בגלל הקטנת יכולת ספיגת הזעזועים של הגלגל.

היה לפני המון זמן שירשור בנוגע למציאת לחץ האוויר האופטימלי להתנהגות כביש ספורטיבית ככל האפשר ובמספר תגובות נטען כי הלחץ שנבחר בסופו של דבר היה גבוה בהרבה מהמלצות היצרן. (אני למשל ממלא כ 4 PSI יותר מהמלצת היצרן כדי להמנע מהתקפלות הדופן בצמיגים הדפוקים שלי)

ד"א, להשכלה כללית, כל 10 מעלות צלסיוס מעלות את לחץ האוויר בצמיג ב 1 PSI. אם תוסיפו גם את הדיוק העלוב של מכשירי מילוי האוויר בתחנות תראו שגם במצב רגיל סטיית הלחץ גדולה מ 2 PSI:?

פורסם

חיים- אדם שעובד בתחום הצמיגים שנים, אמר שהוא עבר כמעט את כל התחנות בארץ ודווקא הם לא מזייפות כמו שכולם חושבים.

ישנוישנו אחוז מאוד קטן של זיוף.

קובי

פורסם

חל שיפור משמעותי במשאבות בתחנות הדלק מהסיבה הפשוטה שרובן עברו לא רק לממשק אלקטרוני אלא גם למדידה אלקטרונית.

אני ממלא אויר בצמיגים לפי מד לחץ אויר אלקטרוני שקניתי לפני כשנתיים, ובשבוע שעבר מילאתי אויר בתחנת דלק של סונול והסטיה בין המד שלי למד בתחנה היה 0.05 באר (שזה פחות מ-1 PSI). אני מניח שזה לא גורף לכל תחנות הדלק אבל בהחלט חל שיפור.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק גם מדיד אלקטרוני צריך לקחת לכיול במכון התקנים?

הוא מראה רק את הלחץ או שניתן גם לשחרר דרכו לחץ במידה והלחץ בצמיג יותר מידי?

כמה עלה לך מדיד כזה ומאיפה?

(בידיוק השבוע התחלתי לחפש אחד כזה).

קובי

פורסם
ברגע שצמיגים מלאים אויר בהתאם להוראות יצרן...

מי מהיצרנים מגדיר מה לחץ האוויר הנדרש? יצרן הרכב? יצרן הצמיג? שניהם?

האם יכול להיות שעבור אותו צמיג מאותה תוצרת יוגדרו לחצי אוויר שונים למילוי?

פורסם

שאלונת..

יש לי פיג'ו106 במדבקה שעל הדלת כתוב 29 ,PSI

וברוב תחנות הדלק אני רואה על המשאבות מין מילון כזה של לחצים לכל הרכבים וכתוב שלרכב הזה צריך לכוון על

39 . הגיוני?

פורסם

המדבקה שברכב שלך קצת יותר אמינה מלוח בתחנת דלק שרק היוצרים שלו יודעים מאיפה הם הביאו את הנתונים. נפח לפי המדבקה (גודל צמיג, עומס חלקי או מלא) וסע לשלום.

בנוגע ללחצים, גם אני משתייך לאלה שתמיד ממלאים יותר מהמלצת היצרן. אחרי מספר ניסויים אפשר למצוא את הפשרה בין אחיזה לביצועים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...