Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ אופנוע משנות ה 80

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנפיים שויפו, מנוע וגיר מהגוף נפרדו, קרבורטורים נוקו וכבלים קרועים נזרקו - בקיצור נגמרו לי החרוזים אז לסיכום - הרבה עבודה שחורה בוצעה.

כנראה לא הייתי מובן - בתמונה מופיע האופנוע שנמסר במסגרת הטרייד..

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פרק ב' - "תמונות ראשונות, איך נלחמים בחולדות ואולי גם מנוע".

יום חמישי הגיע וסופ"ש נראה כבר בקצה הסיבוב. לקחתי יום חופש ושמתי פעמי לצפון הארץ לעבוד קצת בסדנא, יומיים של מרגוע מהעבודה ומהזבעטוטים. על הפרק סידור ומיון החלקים לקראת המשך השיפוץ. מכיוון שהחלקים שנאספו אצלי עם הזמן הם לא ברמה אחידה, יש צורך למיין הכל ולהחליט מה צריך יהיה לעשות עם כל אחד ואחד מהם ולזה מוקדש סבב העבודה הזה.

מכיוון שישנו אצלי אופנוע שנפח נשמתו ותרם את גופו למדע, ועוד אי אלו כפילויות של חלקים, אני מנסה להתאים את הטובים ביותר עבור השיפוץ. כך יצא למשל שהקרבורטורים אותם ניקיתי ובהם טיפלתי כבר יפנו מקומם לטובת אחרים העולים עליהם בתקינותם אך גם במג'ייפותם . כך גם לגבי הפרונט, חלקי חשמל מסויימים ועוד כמה וכמה מכלולים.

השלב הבא יהיה לנקות את הכל ולצבוע את מה שדורש צבע. מעבר לזה ישנם החלקים שכבר נוקו ונשלחו לציפוי אבץ - הם יקבלו פריימר מתאים ואח"כ צביעה. אם כך המטרה כרגע לישר קו עם כל החלקים - והיידה שרה- לצבע.

משהו אחד שהצלחתי לדלות מהיום הזה בשלמותו היה יחידת הפנס. ליחידת הפנס של ה- G/S גרסת ה PD קיימות היו שתי אופציות צבע: שחורה או לבנה. בביקור האחרון שלי בגרמניה היה בחנות, כחלק חדש במלאי, קדמי שחור ואחורי לבן. באסה, אבל בלית ברירה לקחתי אותן כך, במטרה לצבוע את כל יחידת הפנס אח"כ לצבע הרצוי - ברירת מחדל לא כ"כ מוצלחת לטעמי. בשובי לארץ ניסיתי את מזלי, ובטלפון אחד לחבר והתברר שיש לו יחידה קדמית חדשה לבנה ויחידה אחורית שחורה – בינגו! החלפנו ראש בראש , והלכתי על האופציה הלבנה כי היא יותר נדירה. את התמונה השלים דשבורד ולוח נורות חדש שהגיע השבוע, סוויץ' מקורי, והפנס עצמו שהיה מצויין במקור - והנה חלק ראשון מושלם וגמור שמחכה להרכבה.

דבר אחד שמעצבן אותי במהלך היום ובכלל הוא מכת חולדות שתוקפת את בית המלאכה שלי. מכיוון שאני לא מגיע לשם תדירות - הן החליטו להקים שם מושבה, ואת תוצרי הלוואי שלהם אני צריך להסיר מהחלקים בכל ביקור מחדש. מילא החירבונים אבל השתן יוצר כתמים מעצבנים שאפילו נפט מתקשה להסיר. אני נגד רעלים כאלו ואחרים לכן הצבתי מלכודת של פעם (כזו שלא הורגת אלא לוכדת) כשהפתיון היה תמר לח ועסיסי מעדן בעייני החולדה המצוייה. אין ספק שאני צייד, וכל מה שצריך זה להמתין לטרף. למחרת הגעתי למלכודת מלא מרץ ועזוז ולמרבה הפליאה מצאתי בה פתק שאומר: " התמרים היו בסדר אבל אם לא היית מתקמצן היית שם נקניק. נ.ב המלכודת שלך זו בדיחה - ממך היינו מצפות למשהו קצת יותר יצירתי. שלך איגוד החולדות הצפוני". פאאאאק!

אה והבטחתי גם פרטים על המנוע –אז ככה, הוא בינתיים שוכב לו ומחכה לתורו.

אם נסכם את היום אז היה לנו הרבה עבודת מיון , מלחמת חורמה במזיקים ופנס אחד שכבר מוכן.

ראבק יש עוד הרבה עבודה!!:lol:

בתמונות :

1. מבצע "חלקים במיון לפני מה שיבוא" בעיצומו.

2. הקרבורטורים הטובים הרעים והמלוכלכים.

3. כנפיים לפני צבע - בגרסת הצבע שאני הולך עליה שתיהן ילבשו לבן.

4. חלקים שהיו בציפוי אבץ ויצבעו בפריימר ואח"כ בשחור.

5. בקקס לפני ניקוי.

6. חלקי יחידת פנס לפני הרכבה.

7. הבטחתי מנוע - אז זה המנוע.

בפרק הבא "שיופים זה בטוח, אולי גם קצת צבע, ואם יהיה מזל נתפוס חולדה"

DSCF0094.jpg

DSCF0093.jpg

DSCF0091.jpg

DSCF0090.jpg

DSCF0089.jpg

DSCF0071.jpg

DSCF0103.jpg

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ואוו - עבר הרבה זמן מאז שעלה העדכון האחרון .

מאז קרו הרבה דברים והייתה התקדמות יפה. למרות שיש עוד הרבה עבודה אפשר כבר לראות שתפזורת החלקים מתחילה להתחבר לאופנוע.

אז הנה רשימה חלקית של מה שקרה עד עכשיו:

השלדה שנצבעה בצביעת אבקה הורכבה אל השלדה האחורית וקיבלה את ראש ההיגוי זרוע אחורית ובולם. יחידת הפנס הושלמה עם דשבורד חדש והורכבה אל המשולש.

כל חלקי המתכת (רגליות מוטות צירים וכו) והברגים עברו גלוון. אחרי הגלוון החלקים שבמקורם היו בצבע נצבעו ב - etch פריימר ובצבע רכב מט שחור.

בלוק המנוע הערום עבר ניקוי יסודי והוחלפו בו מסבי טלטל' שרשרת טיימינג ומותחנים , מחזיר שמן אחורי והורכב קלאץ' חדש. הצילינדרים והראשים עברו ניקוי חול עדין ובצילינדרים נשתלו מובילי דחיפים מנירוסטה – קיט נחמד שלא מחליד. מובילי דחיפים חלודים זה מאפיין ידוע ב BMW הישנים. החלודה לא גורמת לבעיה מכאנית אבל השדרוג האסתטי עושה נעים בעיניים.

בלוק המנוע הוכנס לשלדה וכבר יש צורה של אופנוע. אח"כ השתלבה צמת חשמל חדשה, חלקי מערכת החשמל וצמת חשמל אחורית חדשה. הכידון וחלקיו נצבעו שחור מט ועלו על המשולש העליון.

הכנפיים שויפו ונצבעו אחרי עבודה סיזיפית של מילוי וליטוש פגמים .

הגיר פורק לגמרי ע"מ לבצע בו ניקוי חול עדין. אחרי הניקוי הוא יעבור שיפוץ מלא שכולל החלפת כל המסבים, מחזירי שמן, בוקסות ואבחון שחיקה של גלגליה שיניים.

יש עוד המון פרטים מכאן ועד הירח אבל הגיע הזמן להפסיק לקשקש ולראות תמונות – אני בטוח שזה יותר מעניין:

1. המנוע בתוך השלדה

2. ומצד שני

3. צלינדרים לפני השתלת איברים.

4. צמת חשמל...

5. .. ורכיבי חשמל.

6. מנעול כסא.

1.jpg

2.jpg

3.JPG

4.JPG

5.jpg

6.jpg

פורסם

... תהליך צביעת הכנפיים (אחורית)

1. לפני

2. שיוף ראשוני

3. פריימר ותיקוני קארקיט

4. פריימר לפני צביעה

5. ייבוש אחרי צביעה

6. מורכב

DSC_0006.jpg

DSC_0012.jpg

DSC_0837.jpg

DSC_0843.jpg

DSC_0879.jpg

DSC_0898.jpg

DSC_0893.jpg

פורסם

ולסיום כמה תמונות נוספות:

1. גיר בפירוק

2. לפני ניקוי...

3... ואחריו

4. ולפני הרכבה.

5. חלקים בשחור מט

6. לסיום - מתחיל לקבל צורה.

7-8. ומשהו קצת אחר - הפרוייקט הקודם..!

a.jpg

b.jpg

c.jpg

d.jpg

f.jpg

g.jpg

z.jpg

xx.jpg

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עבר זמן רב מאז שהתחיל השיפוץ.

ואחרי כך וכך דברים, מעטפות חבילות ומזוודות שעברו משם לפה, "ידה,ידה ידה," והשיפוץ הולך ומגיע אל קו הסיום.

במבט לאחור אני יכול להגיד שמהאופנוע המקורי לא נשאר יותר מדי ..! הכל, אבל ממש הכל - הוחלף בחדש, או במה שאני קורא- "משומש גרמניה"- שזה למעשה כמעט חדש.

אז יכול להיות שזה בכלל לא שיפוץ אלא קניה של אופנוע חדש - רק בחלקים :wink: (שאלה פילוסופית מעניינת... מה זה שיפוץ...?)

הצביעה שהיתה עבורי העבודה הקשה ביותר (וגם ה Time consumer הגדול מכולם) הושלם עם כיסוי המיכל בלכה על המדבקות.

חסרים עוד פה ושם דברים לסיים, וכמה קצוות (תרתי משמע) לסגור, אבל רואים את הסוף גם בלי משקפת.

השלב הבא התנעה אבל עד אז כמה תמונות מהשבוע:

DSC_1384.jpg

DSC_1387.jpg

DSC_1394.jpg

DSC_1405.jpg

DSC_1414.jpg

DSC_1416.jpg

DSC_1390.jpg

DSC_1410.jpg

DSC_1412.jpg

DSC_1418.jpg

DSC_1408.jpg