Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה או עגלה? [גולף דור 4, 2 ליטר]

broshm
שימו לב! השרשור הזה בן 4972 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

מדובר על הרכב שלי: גולף MK4, שנת 2001, ידנית, מנוע 2000, 8 שסתומים כמובן.

אני פותח את השרשור הזה אחרי לא מעט תהיות השוואות והתייעצויות.

הבעיה: כוח אחרי בערך 3500 סל"ד.

לאחרונה יצא לי לסוע ברכב של חבר, הרכב זהה פרט למנוע: 1400 16V.

ההבדל פשוט שמיים וארץ, תמיד ידעתי שאחרי הסל"ד הנ"ל המנוע מתעייף ונהיה אנמי, אבל עד כדי כך??

הרכב שלו הרבה יותר חד וחזק מעל 3500 סל"ד. "פה חשדתי" :-P ! לשאלות:

1. האם יש דרך לבדוק את העניין פרט לנהיגה על רכב זהה?

2. נצא מנקודת ההנחה שאכן יש לי בעיה ברכב - אלו דברים עולים לכם לראש? איפה לדעתכם יכולה להיות הבעיה?

3. יכול להיות שהבעיה בכלל בהילוכים (4-5)? או שזה נדמה לי כי הסל"ד הנ"ל עובד בדר"כ בהילוכים אלו?

תודה לעונים.

Bimmer

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני איני בטוח אך אולי ההשוואה אינה במקום בגלל שהמנוע שלך שונה משלו ויש לו נתונים אחרים.

הגרף של המומנט והסל"ד אצלך יהיה שונה מאצל חבר שלך שיש לו מנוע אחר.

ניסית לנסוע על רכב זהה לחלוטין ולהשוואת?

קובי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שהמנועים שלנו שונים, הכי שונים שרק יכולים להיות. לכן גם ברור לי שהם אמורים להתנהג שונה לחלוטין.

מה שאני מנסה לברר - האם ההבדל אמור להיות כ"כ גדול?

זה בדיוק העניין, אם יכולתי מזמן הייתי עושה סיבוב על אחת זהה אבל אין לי את האפשרות.

Bimmer

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קצת מוזר. יש לי נסיון קצר עם גולף 1.4 אטמוספרית חדשה בחו"ל. האוטו הזה עגלה אמיתית, בלי קשר לסל"ד בו מצוי המנוע. הואיל ואני מכיר גם לא רע את ה 2 ליטר עליו אתה שח, אני מניח שמשהו לקוי במנוע שלך. אין שום בסיס להשוואה בין השניים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מאמין שתקבל פה תשובה מדוייקת.

במידה ואתה מאמין שקיימת בעיה, גש למוסך מורשה וערוך נסיעת מבחן עם נציג מהמוסך.

לנציגים יש ידע וניסיון רב ובמידה ואכן חסר כח, אני מאמין שהם יזהו זאת.

נ.ב

גם לרון יש מספיק ניסיון ויכול לצאת איתך לנסיעת מבחן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מיכאל תראה.

לצערך כנראה ולא מדובר בתקלה...

כאשר הייתה ברשותי גולף 2L ידנית שנת 2002 תמיד התלוננתי על "מחסור בכח", הרכב נבדק כמה פעמים במוסך והכל היה תקין.

היה לי איזה מקרה שבו הבנתי שאם אני רוצה יותר כח עלי להחליף את הרכב:

התחלתי לטפס במעלה העלייה כשבנתיב ליידי פולו 16V ופשוט מהר מאוד הוא נעלם לי ועלה את העליה הזאת בקלילות רבה לעומתי.

כנראה שעניין ריבוי השסתומים שנותן נשימה טובה יותר משמעותי על פני הנפח.

בברכה,

עידן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אם מישהו ינחש בול מה הבעיה שיש לך באוטו(אם יש)

לא תוכל לפתור אותה בלי ללכת למוסך,אז חבל על הזמן הזה שאתה מבזבז,גש לאיבחון במוסך

ממליץ לך על מוסך רון שלפי דעתי עם הניסיון שיש לו הוא יגיד לך אם יש בעיה או לא כבר במהלך הנהיגה שלו ברכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות חברים.

במפגש של וואג הולכת להיות אחת זהה לשלי - שלי בני ארוך. הבעיה שאני לא יכול להגיע למפגש וחבל.

כנראה שאקפוץ לרון לבדיקה באמת.

Bimmer

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי יש גם גולף דור 4- 1999 מנוע אומנם 1800 אוטומטית-אצלי ,משום מה הרכב רק מתחיל לנסוע אחריי ה 3000 סלד,נהייה מהיר מאוד במהירויות גבוהות,מוזר,אבל ככה אני מרגיש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי יש גם גולף דור 4- 1999 מנוע אומנם 1800 אוטומטית-אצלי ,משום מה הרכב רק מתחיל לנסוע אחריי ה 3000 סלד,נהייה מהיר מאוד במהירויות גבוהות,מוזר,אבל ככה אני מרגיש.
המנוע שלך שונה לחלוטין באופן פעולתו מזה של מנוע 2 ליטר. הראשון שלו חמישה שסתומים לצילינדר, מצטיין בסיבובי מנוע גבוהים. לשני שלו רק שני שסתומים לכל צילינדר, פעולה מיטבית בסיבובים נמוכים. מנוע 1.4 מכל מקום וכפי שכבר ציינתי, לא דומה לאף אחד מאלו, מדובר במנוע חלש יחסית עם 80 או 85 כ"ס לזכרוני. כמובן שאין לבלבל עם ה 1.4 TSI שהוא מנוע בהחלט חזק וגמיש תודות לטורבו.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בעלים גאה של גולף 1.4 16v 99 דור 4. הרכב באמת עד 2500 לא מזנק אבל הוא מהיר, זריז וחסכוני הרבה יותר מה- 1.6 ומאוד מתקרב ל-2.0 העצל של גולף. עוד פעם ה- 1.8 כמו שנאמר 20v ככה שגם הוא צמא לסלד גבוהה כמו אצלי.

The difference between a man and a boy is the price of the toy.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4972 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...