Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום

אחרי דחיות רבות החלטתי לפנות לי זמן ולגמור עם נושא החלפת הרכב בזמן הקרוב.

מבחינת דירוג רכבים אני הולך לפי הסדר הזה:

בטיחות

אמינות + צריכת דלק

נוחות

הנאה

סחירות ושמירת ערך (בדרך כלל אני מחזיק רכבים מעל 3-4 שנים)

אני גר בירושלים ונוסע 4 פעמים בשבוע לתל אביב ברוב הנסיעות שלי כרגע אני לבד או עם עוד נוסע אחד.

אני מחפש רכב ש"יושב" טוב על הכביש (כיום נוהג בוולוו) עם כוח זמין (לא אוהב להרגיש שהרכב נחנק).

התקציב שלי הוא כ100K אני כמובן מעדיף להוציא כמה שפחות אבל יש אפשרות גם לחריגות כלפי מעלה במקרה הצורך.

לאחר חיפוש די ארוך בפורום ובאתרים נוספים צמצתי את הבחירה למספר רכבים בעיקר של פולקסווגן כי הבנתי שהשילוב של מנוע TSI עם גיר DSG זה השילוב הנמצח היום של כוח וחסכון בצריכת דלק אשמח לקבל הצעות לשילובים דומים גם של חברות אחרות.

שאלה שעלתה בנושא זה האם צריך לתדלק באוקטן 98 ברכבים עם שילוב TSI + DSG?

עוד אופציה שעדיין לא נפסלה זה רכב דיזל יכול להיות האודי או הפאסאט מבחינת אמינות נוחות ועלויות האם זה כדאי בכלל?

הדגמים שחשבתי עליהם הם אודי A4 B7 שנים 2005/6

הונדה סיויק החדשה 4 או 5 דלתות שנים 2006/7/8

פולקסווגן פאסאט שנים 2006/7/8

פולקסווגן ג'טה שנים 2007/8/9 תלוי במנוע

סקודה סופרב שנים 2009

אשמח לשמוע את דעתכם על הרכבים הנ"ל ואם יש לכם עוד הצעות הן יתקבלו בברכה

חזי

פורסם

שוב שלום

אשמח לקבל תגובות, הערות והמלצות פיניתי לי זמן בשבועות הקרובים למטרת הקניה.

תודה ושבוע טוב

חזי

פורסם

1. מתקשה להאמין שניתן למצוא סופרב בתקציב שציינת.

2. השילוב הזה של מנוע 1.4 עם טורבו מצוי גם בפיאט בראבו שנוסעת ומתנהגת לא פחות טוב מהאופציות שהבאת, והיא גם זולה יותר ומסתפקת במרווח טיפולים כפול ולהבנתי גם זול יותר מהמכוניות שציינת כאן. גם עלות הביטוח שלה נמוכה משמעותית, אם יש לכך חשיבות. מגרעתה היחידה היא תיבה רובוטית, שלמרות היותה עדיפה על אלו המותקנות בטויוטה או הונדה, היא עדיין זקוקה לתפעול "מבין".

פורסם

צודק במחיר הזה סופרב וג'טה עם שליוב TSI+DSG לא ניתן להשיג אבל כפי שציינתי אין בעיה לעלות מעל התקציב. גם לאזור של 120K שבו ניתן להתחיל למצוא רכבים סבירים.

אני מחפש רכב עם תיבה אוטומטית לכן הפיאט לא מתאימה אבל תודה על ההצעה זה רכב שלא עלה בכלל בחיפוש שליל.

כרגע ההתלבטות העיקרית היא בין השילוב TSI+DSG שזה אומר לעלות לתקציב של 120K (לא בעיה מבחינתי) בעיקר ג'טה וסופרב או ללכת על מנועים אטמוספרים עם תיבות רגילות במחיר של 80-90K.

לאור העובדה שאני גר בירושלים ונוסע כ4 פעמים בשבוע למרכז נושא צריכת הדלק והתחזוקה מקבל משקל לא קטן בבחירת הרכב,

לכן אם יש שינוי מהותי בצריכת הדלק לדוגמא בין ג'טה 2008 מנוע 2000 צורך 11.9 ק"מ/ליטר, לבין ג'טה 2009 מנוע 1400 צורך 15.9 ק"מ/ליטר (הנתונים נלקחו מאתר קילומטר לליטר צריכת דלק ממוצעת הצהרת יצרן) בהנחה שבגלל שזה אותו יצרן הבדיקה הייתה אותה בדיקה יש שיפור משמעותי לטובת TSI+DSG במקרה כזה האופציות האטמוספריות ירדו מהפרק.

נכון לעכשיו יש בירושלים (יהיה לי יותר קל לבצע את כל הפרוצדורה של הבדיקה והעברה) אודי A4 שנת 2005 מנוע 2000 130 כ"ס ופולקסווגן פאסאט 2006 מנוע 2000 150 כ"ס עם קילונטרז דומה ומחיר דומה.

אשמח לקבל את דעתכם.

פורסם

הייתי מציע לך את האוקטביה 1.8 שתיתן את התמורה הטובה ביותר למחיר אך לדעתי יהיה קשה מאוד למצוא אחת עד בלתי אפשרי. נסה את הפאסאט בעלת מנוע ה1.8TSI אך שים לב שבחלק מהדגמים היא מגיעה עם תיבה אוטומטית 6 הילוכים ולא DSG מה שפוגם באופן משמעותי בצריכת הדלק.

פורסם

אוקטביה 1.2 החדשה בשילוב עם גיר DSG הינה השילוב האופטמלי בתקציב שלך של נוחיות, ביצועים וכמובן חסכון (יש עשרות שרשורים ומבחני דרכים עליה).

אם אתה רוצה להתפנק יותר ועדיין לחסוך בדלק שווה לשקול פאסאט דיזל יד 2 (באם תמצא אחת עם קילמטרז נמוך אתה מסודר).

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

על אף כל התכנונים הגיעו בלתמים שכללו טיסה לחו"ל עכשיו לאחר החזרה צריך לגמור עם הרכב החדש.

שאלה שעלתה האם במנועי הTSI צריך להשתמש בדלק 98 או שאפשר להשתמש גם בדלק 95 ?

כרגע מוצעת לי גם סיויק שנת 2007 עם כ30000 ק"מ במחיר טוב מה דעתכם ?

האוקטביה לא זמינה כיד שניה כך שאצטרך לקנות יד ראשונה ולהוציא יותר משתכננתי.

פאסאט 1800 TSI עם DSG גם כן לא זמינה וגם אם תהיה המחיר שלה גבוה ממה שתכננתי.

כרגע נראה לי שאני מתמקד בסיויק ובA4 ואולי פאסאט 2000 עם גיר אוטומטי.

אני לא רוצה לחרוג מהתקציב שלי אם אין חסכון משמעותי בדלק ובהוצאות הטיפולים.

כל הנתונים הם מאתר קילומטר לליטר ע"פ הצהרת יצרן

סיויק עירונית 10.5 בין עירונית 19.6

A4 עירונית 9.1 בין עירונית 15.7

פאסאט 2.0 צריכה ממוצעת 11.2

ולשם השוואה גם מנועי TSI+DSG

אוקטביה 1.2 עירונית 14 בין עירונית 19.2

ג'טה 1.4 עירונית 12.3 בין עירונית 19.2

הנחת העבודה שלי שכל היצרנית משקרים אבל הסיויק נראית לא רע בהשוואה לאחרות.

אשמח לשמוע את דעתכם.

חזי

פורסם

שלום ובוקר טוב,

ברוב מנועי ה-TSI אפשר לתדלק בנזין 95 אבל מומלץ לתדלק בנזין 98.

למרות שאנחנו כמעט ולא מוכרים אוקטביות ופאסאט, אני חייבת להודות שלדעתי מדובר במכוניות שונות לגמרי מהסיוויק ובמידה מסויימת הם טובות יותר, למרות שקצת קשה להשוות כי הם לא ממש באותה הקטגוריה.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

פורסם

כבר כמה פעמים דיברת על חיסכון בדלק, 4 פעמים בשבוע מירושליים לת"א.

אתה מביא כל מיני נתוני צריכת דלק של רכבים לא כל כך חיסכוניים, המוצהרים ע"י היצרן - אין לזה קשר לצריכת הדלק בפועל.

אם אתה באמת לא רוצה לשלם על הדלק יותר מדי, מדוע לא לשקול את טויוטה פריוס או סיוויק היברידית?

אפשרות נוספת - אותה ג'טה עם מנוע TDI.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה המהירה סמדר :-)

VLADCLAR אני מביא את הנתונים שמצאתי, וזו הדרך שלי להשוות, בגלל שאני לא מבין בתחום אני מתייעץ עם החברים.

כפי שכבר ציינתי בגלל אופי הנסיעה שלי היום צריכת הדלק היא גורם משמעותי מבחינתי, לפי הנתונים שהבאתי שאשמח אם תסתור אותם, סויוק אטמוספרית וג'טה TSI+DSG צורכות כמעט אותו דבר חבל לי לשלם יותר ולחרוג מהתקציב שהקצבתי לעצמי.

ג'טה דיזל יכולה לבוא בחשבון ואז עולה השאלה מהן העלויות הנוספות של אחזקת רכב דיזל מבחינת אגרת רישוי וטיפולים על רכב בנזין ?

היברדיות קצת מפחידות אותי מבחינת הטכנולוגיה לא אוהב להיות שפן ניסוי בטח במכונה שצריכה לשרת אותי שנים.

פורסם

שלום חזי,

אגרת הרישוי של רכבי דיזל זהה לאגרת רישוי של רכבי בנזין, אין כבר עלות נוספת כמו שהיתה פעם.

הביטוח לפעמים קצת יותר יקר בדיזל, בעיקר בדגמים כמו אוקטביה שהם גניבים יחסית.

עלות הטיפולים משתנה מרכב לרכב, אבל בגדול ממה שאני יודעת הטיפולים בדיזל קצת יותר יקרים.

יש בכל זאת שתי בעיות עם דיזל שעולות לי לראש -

1. צריך למצוא תחנה זולה של דיזל. בחלק מהתחנות המחיר של הדיזל ממש יקר ומאוד לא משתלם, בחלק אחר המחיר נמוך יותר מבנזין. צריך להכיר את האזור שבו אתה נוסע ולתכנן את התדלוקים.

2. בדיזלים יש תקלות יקרות יותר לתיקון מבנזין. למשל משאבת סולר.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

• תוכן חדש...