Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבא שלי הוא בחור ענק. תמיד נסע על מכוניות "מנהלים". האחרונה הייתה קיה קלארוס. צריכת דלק של 1:7 בתוך העיר.

אאוץ'!

זה יותר גרוע מהוולוו שלי, לפני שהחלפתי לה את המנוע לפני שבועיים (לא בדקתי עדיין כמה היא עושה עכשיו).

אוהד, מניסיון, כל עוד האוטו עובד כמו שצריך ואין לך הוצאות מיותרות על תחזוקה, שמור עליו!

להחליף אוטו זה גם להיפרד מהאוטו שלך (אני משער שאתה קשור אליו כמו שאני קשור לפיאט שלי, שגם עושה בערך 13 לליטר) וגם אתה יכול למצוא את עצמך עם רכב שעבר כמה התעללויות (אני לא מאמין לרוב המכונים ואתה תמיד יכול להדפק).

אם התצרוכת היא האלמנט היחיד שמפריע לך, תעשה הסבה לגז.

תוך שנה וחצי זה יתקזז עם תצרוכת הדלק שלך.

אני לא עושה פשוט כי האוטו שלי מלפני 1995.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע מה אתכם אבל הקורולה 96 שלי עדיין עושה בין 1:10 (במקרה הכי גרוע) ל1:12 בנסיעות משולבות 50-50

וזו עובדה - לחלק את המרחק שעברתי מהתדלוק האחרון בכמות הליטרים שנכנסה בחשבונית... אין כאן גאלות.

לדעתי פותח השרשיר צריך להתחיל לתדלק בצורה נכונה ולנקות את מערכת הדלק שלו - כדאי לתת לרכב צ'אנס נוסף כי זו תמיד האופציה הזולה יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תודה לכל מי שענה עד עכשיו!

קראתי כל תגובה שיש ואני רק רוצה להבהיר כמה דברים:

- כל הנסיעות שלי הם בתוך העיר, אני כמעט לא נוסע מחוץ לעיר - אולי פעם בכמה חודשים, אז במסגרת העבודה שלי אני נמצא רק בעיר ונוסע מלקוח ללקוח.

- אני רוצה להחליף את האוטו אך ורק מהסיבה שאני מעוניין לחסוך בדלק, לא כל כך מציקה לי העובדה שהאוטו ישן, הוא לא מתפרק ולא עושה לי בעיות וממש לא יקר להחזקה חוץ מהדלק - אבל אני נוסע הרבה מה לעשות? (לקחת תחבורה ציבורית לא בא בחשבון מהסיבה שהנסיעות הם לצורכי עבודה ויש לי לעמוד בלוח זמנים שקבעתי עם לקוחות עם ציוד שאני מביא איתי לצורך העבודה).

- אין לי את הממון להחליף את הרכב ולהוציא יותר כסף, כל השיקול שלי היה שאם אני מוציא 1400 ש"ח בחודש על דלק, אז אני יוציא את אותו הסכום אבל 700-800 על הלוואה לבנק, ועוד 700-800 לדלק לרכב החדש וככה אני לא אצתרך להוציא שקל יותר ממה שאני מוציא ב3-4 שנים האחרונות עם הקולט וגם ארוויח רכב חדש יותר על הדרך, במידה ואני לא אמצא רכב כזה שיענה על הדרישות שלי - אני נשאר עם הקולט, *אין לי בעיה להוסיף עוד 200-300 ש"ח כל חודש אם זה להלוואה או לדלק (זאת אומרת להגיע לסך כולל של 1700 ש"ח הוצאה חודשית).*

- לא מעוניין בדיזל נכון לרגע זה, אין לי מספיק מידע על המערכת הזו, הפרשי הדלק לא כאלה משמעותיים וממה שהבנתי תקלות ברכבי דיזל הם לא זולות.

-מכוניות כמו אלטו C1 או 107 החדשה נשמעות מצוין, הבעיה שהם יהיו לי קטנות מאד פיזית (שוב, אני בחור גדול+) וגם חלשות משמעותית מהקולט.

- אני ממלא כל פעם רק 100ש"ח מהסיבות שלי, בעיקר שהרבה יותר קל לי לעקוב אחר ההוצאות באופן כללי בשיטה הזו (וגם ששמתי לב, אבל אולי זה רק אני - שאני מתדלק פולטנק אז הדלק מתבזבז יותר מהר, אולי פסיכולוגי שאם יש- אז למה לא ללחוץ).

שוב, אני מחפש רק אוטו ידני, יותר חזק מהקולט או אפילו אולי כמוהה, עדיפות גדולה מאד ל2 דלתות ושלא תאכל דלק יותר, ובעצם ישאר לי כסף בצד לשלם את ההלוואה בשביל הרכב החדש.

תודה,

אוהד.

*העניין של ירידת ערך לא מעניין אותי כלכך, אם אני קונה רכב בהלוואה הוא ישאר אצלי לפחות כמה שנים כמו הקולט, חוץ מזה תמיד אפשר למכור אותו באמצע התשלומים (אפילו אחרי חודש) ולסיים עם ההלוואה.

גבר אני טעיתי לגמריי כשחשבתי שאתה נוסע רוב הזמן מחוץ לעיר (בכל זאת 2500 ק"מ בחודש, הייתי בטוח שזה בעיקר בינעירוני...). עבור צריכה עירונית הרכב שלך עושה 1/11-12 וזה לפי דעתי יותר ממצויין. קח בחשבון שאפילו רכבים חדשים משפחתיים כמו מאזדה 3 או שברולט קרוז וגם כל השאר עושים בתוך העיר לפי היצרן בערך 1/10 שמעשית זה אומר יותר בכיוון ה 1/8.5-9 ככה שהצריכה של הרכב שלך היא מעולה...

אם אתה רוצה לדעת מה זה צריכה גבוהה בעיר בוא נתחלף אני ואתה לשבוע... 1/6.5 עירוני טוב? :lol:

הדרך היחידה אולי שתוכל לחסוך בנסיעה עירונית זה אם תמצא במזל קיה ריו או סקודה פאביה דיזל... אולי אלה יעשו לך בעיר 1/17-18 אבל שוב דיזל שגם יכול לצאת יקר יותר אם רכיבים יתחילו ללכת בגלל הנסועה העירונית הגבוהה והשחיקה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...