Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אני עם המיצובישי קולט 94' שלי כבר 4 שנים.

האוטו מאד אמין, ממש ממש לא מרבה להתקלקל, ובשנתיים-שלוש האחרונות אני מוצא את עצמי חוץ מטיפולים שוטפים וגומיה פה רצועה שם לא זורק שקל- ממש ככה.

אבל! ותמיד יש אבל!

האוטו הוא ישן, מגרד את ה250K בקילומטרג' וכתוצאה מכך גם אוכל דלק.

- אני זורק בחודש על דלק 1400ש"ח, אני עושה על 100ש"ח בסביבות ה150-170 ק"מ ויוצא לי לתדלק כל יומיים פחות או יותר 100 ש"ח, עכשיו בעקבות מחירי הדלק המאד מאד גבוהים ועם זה שהאוטו אוכל לי המון דלק פזלתי לכיוון החלפת הרכב (וגם כי הגיע הזמן להתקדם) אבל אין לי שמץ של מושג איזה רכב לקחת, אבל אלו התנאים:

- אם אני מבזבז 1400ש"ח על דלק בחודש, חשבתי למצוא רכב שאני אסע את אותה הנסיעה אבל הדלק ייצא לי בסביבות ה700 בחודש, ועל חשבון זה לקחת הלוואה של 700-800 בחודש או כמה שהבנק יאשר לי וככה בעצם אני גם מרוויח אותו חדש וגם לא מוציא שקל יותר (כבר דיברתי עם הבנק, אין לי בעיה איתם).

- האוטו צריך להיות בהחלט יותר חזק מהקולט (ממש לא מעניין אותי איזה מנוע).

- הרכב חייב להיות ידני! - לא יעזור כלום.

- מאד מאד מאד מאד מאד מעדיף שיהיה רק 2 דלתות- לא מסיע אנשים בכלל מאחורה, למדתי ש2 דלתות הרבה יותר נוח ואין לי צורך ב2 דלתות נוספות.

תקציב? סביב ה60-70-80.

רעיונות:

אין לי, חשבתי על הסיאט איביזה 2007 או 2008 או אפילו 2009 אם תהיה בתקציב איכשהו, אבל אני לא ממש מתחבר לרכב ורואה אותו כאפשרות ממש לא ראשונה, ומי יודע אולי היא תאכל לי דלק יותר?

מכוניות שהייתי מאד רוצה אבל אין לי מושג איך הם מבחינת דלק:

יונדאי קופה.

גולף 2 דלתות, מצידי 1.6 רגילה וידנית (ממש לא GTI).

אלפא רומיאו (אבל מאד יקרה).

A3, הבנתי שהיא עגלה בלי הדגם של ה1.8T.

*ברור לי שכמעט כל אוטו חדש יהיה יותר חזק מהקולט הישנה שכבר הזדקנה (למרות שהמנוע סוחב מצוין ללא אכילת שמן).

אבל ללכת על יונדאי גטס, אלטו, חרטו וחברותיה ממש לא בא בחשבון, גם לא משפחתיות כמו מזדה וטויוטה או יאריס וספלאש למיניהם.

תודה,

אוהד.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי חישוב גס יוצא לך 14 ליטר על 170 קילומטר - זאת צריכת דלק יותר טובה מ1 ל10. שום גולף לא תתן לך הפרש משמעותי.

רוצה הפרש משמעותי? קח פונטו או אלטו או משהו בסגנון. בתקציב שלך, אתה יכול להרשות לעצמך רכב קטן חדש וחסכוני.

על פניו ניראה שצריכת הדלק בקולט שלך טובה מאוד.

לא בטוח שרכב חדש יסחוב יותר טוב מקולו. אצלך 113 סוסים על משקל של כ900 קילו. לרכבים חסכוניים שאתה מציין יש פחות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היי תודה על התגובה!

האוטו שלי באמת עושה צריכת דלק טובה בשביל אוטו ישן (ומטופל ממש טוב), אבל גם לא לשכוח שמתוך ה113 שבאו מקורי לפני 17 שנה, כמה נשארו באמת? אמנם האוטו לא מרגיש עייף או עצלן ובאמת המנוע נותן את מה שיש ובהחלט יש, אבל 1400 שקל?! זה כמעט 17,000 בשנה.

חוץ מהגולף, מה לגבי הסיאט איביזה 1.4 החדשה? היא לא תהיה יותר חזק מהקולט כרגע?

אולי עוד מכוניות מתאימות ולא יאכלו דלק כמו הקולט?

מבחינת מרחק אני עושה בסביבות 170 ק"מ ביומיים. שזה אומר כ2500 ק"מ בחודש (זה רק בשנה האחרונה במסגרת העבודה שלי כעצמאי).

2500 בחודש = 1400 שקל +\-.

לגבי האלטו חרטו גטסים או ספלאשים למיניהם, המכוניות האלה יהיו מאד קטנות בשבילי, אני בחור גדול+, הקולט יושבת עלי בול כי היא 2 דלתות נמוכה ורחבה יחסית, ברכב אחר שהוא קטן עם 4 דלתות אני סובל, גם במשפחתיות לא הכי נוח שיש.

עוד רעיונות?

תודה,

אוהד.

פורסם

אוהד, אתה רציני?

-לרוב בעלי המאזדות יש צריכה דומה לשלך כך שאתה לא ממש יוצא דופן, אבל צרת רבים נחמת טיפשים.

-לרכבים שהזכרת אמורה להיות צריכת דלק מועטה יותר (חפש ברשת את הצהרות היצרן) אבל בדרך כלל הם לא מגיעים אליה. אני לדוגמה ניסיתי להגיע ל 1 ל 14.7 ק"מ/ליטר המוצהר (90 קמ"ש) ברכב שלי אבל בקושי הגעתי ל 14.2.

-אתה מחפש צריכה של 20 ק"מ/ליטר, נראה לי כי רכב דיזל (עם מנוע קטן) יוכל לענות על דרישה זו.

-בנוסף, חלק לא מבוטל (אך סמוי) מעלות הרכב הוא ירידת ערך, כך שאם תקנה רכב אחר (עם ההלוואה) חסכוני יותר בצריכת הדלק שלו עדיין הוא יעלה לך כ 500-700 ש"ח/חודש בירידת הערך שלו.

פורסם

אוהד, אם אתה רוצה להחליף רכב לחדש יותר כי נימאס לך, אז לך על זה. אבל אל תתרץ את זה בצריכת דלק נמוכה יותר, אלא אם כן אתה לוקח משהו בסגנון אלטו (שאני מבין אתה לא ממש אוהב). איביזה 1400 בעלת משהו כמו 85 סוסים על משקל גדול יותר מקולט. כלומר מקסימום תגיע לצריכת דלק דומה והפרש לא יהיה גדול, אבל אני מאמין שתרגיש נפילה בביצועים.

זה לא מה שישפר משמעותית את הוצאות הדלק שלך אם בכלל.

אחד הרעיונות שלי זה שתישאר עם האוטו שיש לך כי הוא חסכוני, נוח בשבילך ואמין לפי דבריך.

אם הרכב מתוחזק טוב, יכול מאוד להיות שרוב הסוסים עדיין באורווה שלך. קח בחשבון שגם אותם 85 סוסים על הנייר, זה לא בדיוק מה שתקבל בגלגלים, אלא יותר בכיוון 70 סוסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רכב חזק יותר וגם יותר חיסכוני, זה טורבו דיזל,

משהו כזה:

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1747190&Code=42c3d95aa66c94c12c0ed8fd0f4e1f10

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא מאמין שתמצא רכב עם צריכת דלק טובה יותר ומנוע חזק יותר ממה שיש לך עכשיו

האופציה היחידה שאני יכול לחשוב עליה זה פולו GTI שמעתי מכמה אנשים שזה רכב חסכוני

אבל זה רק שמועות.

אופציה היחידה שאני יכול לחשוב עליה בשבילך זה סיטרואן C3 דיזל או סאקסו דיזל

והלוואי על כולנו צריכת דלק כמו שלך.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

לפי מחירי הדלק הנוכחיים, אתה מגיע לצריכת דלק של 1:12. זה גובל במדע בידיוני במכוניות ישנות - אולי בגלל שמדובר באוטו קטן עם מנוע חזק או שאתה פשוט לא יודע למדוד (והיו גם כאלה בפורום שטענו שליאונה 1300 עושה 1:18 ).

בנוסף - אין שום צ'אנס שתשיג צריכת דלק טובה יותר ממנוע בנזין אלא אם תלך על משהו חלש יחסית, כמו גרנדה פונטו או כמובן החלשלושות הקטנות כמו פנדה, C1 ואלטו.

לא כ"כ הבנתי גם את השיטה המוזרה של תדלוק ב-100 ש"ח. אתה ממש נהנה להיכנס לתחנות דלק?

אני נכנס אליהן פעמיים בחודש, מתדלק את ה-40 ליטר בפונטו שלי ובורח משם - מתראה עם התחנה רק כשמד המרחק מראה שעברתי 600 ק"מ והנורה נדלקת...

פורסם

1. לפי הקילומטראז' נראה כי הבחור נוסע בעיקר בדרכים בין עירוניות. אני לא מבין מדוע הוא מתעקש על תיבה ידנית, אלא אם רוב הנסיעה נעשית בהרים. אם רוב הנסיעות הן בכבישים בין-עירוניים במישור אני מסופק אם האוטומטי יצרוך הרבה יותר דלק מידני, ויהיה הרבה יותר קל למצוא רכב מתאים, פשוט בגלל מספר המכוניות המוצעות למכירה.

2. מצטרף לשאלה לגבי מעבר לדיזל, אם כי אני חושש שיתקשה למצוא רכב במצב סביר.

3. לגבי שיטת התדלוק - נשמע כמו "מגיב 19" שתמיד ממלא ב-100 ש"ח, אבל גם השיטה של ירידה על הדלקות מנורת האזהרה לא מומלצת. אישית אני נוהג לתדלק כאשר אני רואה את המחוג בסביבות 1/2-1/3 מיכל.

4. ההערה של חיים לגבי ירידת הערך חשובה - גם הרכב שירכוש כעת יצריך החלפה בשלב זה או אחר, ויש לתכנן את ההחלפה מראש, במיוחד כאשר מדובר בתכנון פעילות של עסק.

5. כבעל עסק - האם בדקת את האפשרות של ליסינג? יתכן שיהיה כדאי משיקולי מיסוי. הוועץ ברואה החשבון שלך.

6. בתנאים המתוארים נראה לי כי בחירה במיני או סופרמיני זולה חדשה יכולה להיות מצויינת, אלא אם הבחור רואה שינוי בצרכיו בעתיד הנראה לעין. יתרון נוסף של רכב חדש הוא צפי למיעוט תקלות, יתרון חשוב לרכב המשמש לפרנסת בעליו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האופציה היחידה שעונה על הדרישות שלך והוזכרה כמה תגובות מעליי, סיאט איביזה FR TDI. מנוע דיזל 1.9 טורבו, 130 כ"ס והר קג"מ.

שאר האופציות יהיו חלשות מהקולט או בזבזניות לא פחות ואף יותר.

פורסם

איביזה טורבו דיזל זאת לא האופציה היחידה, גם פביה TDI תהיה יותר חיסכונית ויותר חזקה מקולט (כמובן, אין להשוות אותה לאיביזה TDI FR).

הבעיה היא, שלמצוא פביה טורבו דיזל ידנית, שלא היה מונית בעבר, לא פחות קשה מאשר למצוא איביזה FR שמורה, ללא התאונות ולא מסוחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אולי פולו מנוע 1.4 ייתן לך צריכה לא רעה? חבר שלי קנה לא מזמן אחת לא חדשה ממש (2001) וצריכת הדלק שלה נשמעת כמו בסביבות ה 1/15 משולב...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תתחיל מזה שתעשה בדיקה אמיתית כמה האוטו שלך צורך דלק.

תעלה לפה את המספרים ותקבל תגובות יעילות יותר.

לעניות דעתי אתה תישאר עם הקולט כשתבין את התמונה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

קח בחשבון שאוטו שתרכוש מכוח הלוואה צריך להיות מבוטח בביטוח מקיף (שכן הבנק ירצה לדאוג לאינטרסים שלו), וזו הוצאה משמעותית ברכבים חדשים.

פורסם

אני חושב שהבעיה האמיתית כאן היא פסיכולוגית - קשה מאוד לעקל את מחירי הדלק האלה אבל אין הרבה מה לעשות בנידון חוץ מלהכיר במציאות ובפתרונות ה"מציאותיים" שעומדים לרשותך ולא בפתרונות הדימיוניים שעומדים ברשותך -

לעבור מרכב אחד לרכב אחד שיעשה את אותה צריכת דלק מן הסתם לא יחזיר לך 700 שקלים בצריכת הדלק שהלכו לאיבוד.

הרכב היחידי שעולה לי בראש שכן מסוגל לעשות משהו קרוב לזה היא פיאט 500 ידנית - אבל העלות של אחת כזו היא מעבר לתקציב שלך...

הפתרונות המעשיים בשבילך הם -

1. להשתמש בתחבורה ציבורית לצרכי היום יום אם אפשר ואם זה בגבול הנוחות השפויה - לקחת שני קווי אוטובוס ורכבת למשל זה לא שפוי... וברכב להשתמש בעיקר לנסיעות הפנאי שלך או כשיש צורך ממשי ברכב.

אני אתן לך כאן דוגמא אישית - בעבודה הראשונה שלי - עבדתי במפעל מאוד גדול ומוכר בארץ בתחום הסלולרי - הייתי משתמש בבוקר ברכב שלי רק בכדי להגיע לתחנת ההסעה ולאחר מכן בכדי לחזור איתו הביתה - זה דווקא היה מאוד נוח.

2. להבין שבכדי לרדת לחצי מתצרוכת הדלק - C1 ושות' הן הפתרון היחידי כרגע.

3. לעבור לרכב דיזל נוסח קיה ריו טורבו דיזל למשל...

4. לעבור לקטנוע...

תיקח בחשבון ש:

1. עלות רישוי לרכב דיזל גבוהה מאוד ואין שום הצדקה לרכב דיזל אם הנסועה שלך היא קטנה מ30K קילומטר בשנה - לכן לרוץ סתם לכוון של רכב דיזל עלול להיות כשלון ולא פתרון.

2. כל פתרון אחר כנראה רק יגדיל את הגרעון שלך ויגרום לבנקים לאהוב אותך יותר.

3. אם הנסיעות שלך הן בעיקר בכבישים פתוחים יתכן שדווקא מעבר למנוע עם נפח גדול יותר דווקא יתן לך יותר חסכון בדלק ואז שדרוג של הרכב שלך לרכב יד2 קצת יותר חדש בשנתון יהיה מאוד משתלם עבורך, גם חסכוני יותר וגם יותר מהנה - אבל אתה צריך לבדוק את זה טוב טוב לפני שאתה מבצע צעד שכזה כי גם עלויות האחזקה יהיו קצת יותר יקרות ואז יהיה לך קצת קיזוז.

תעשה שיעורי בית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...