Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע מה איתכם אבל אתמול ראיתי תלתן ירוק לבנה בת"א והרכב פשוט נראה טוב!

אין ספק כי אחוז ניכר מהניקוד בפלח הזה צריך להיות מופנה לסעיף ה"מראה" ושם היא לוקח ובענק

בגלל שלרבים אין ספק במה שכתבת, מייצרים את מכונות הסטייל חסרות היכולת האמיתית הללו.

ייסלחו לי כל בעלי ה-GTI, מערכת ESP שמתערבת בבלימה בתוך סיבוב, גם כשהיא מנותקת, זה לא מאפיין של רכב ספורטיבי. אי אפשר לנהוג ככה באמת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עופר אני מבין את המקום ממנו אתה מגיע אך אני לא מסכים עם האמרה הזאת של רכב ללא ניתוק מלא לא פאן או לא רכב ספורטיבי..

בעברי הרחוק היתה לי 106 ראלי - מודה ומתוודה , הרכב הכי כייף שהיה לי !

לאחרונה מכרתי אימפרזה GT מוקשחת ומכוילת להתנהגות (אנטי רולים קפיצים בולמים- לא ממש עזר לה ליהיות קרובה ל106..)

בתור נציג צ'מפיון לשעבר , "זכיתי" לנהוג את הGTI היחידה והראשונה בישראל עד לאילת.

הרכב הזה עשה אותי מאוד מאושר! הרבה יותר מהסובארית ללא הESP...

ואל תבין אותי לא נכון - אני מאוד אוהב את הסגנון נהיגה הפרובוקטיבי עם בלימה ב50 קמ"ש בשביל להדק את הפנייה בכל מקום אפשרי (ה50 קמ"ש היתה דוגמא למהירות איטית אבל תמיד כייף - מאה ושש ראלי כבר אמרתי?).

בקיצור המעבר מהGTI חזרה לסובארית היה מבאס. העדפתי משמעותית את הGTI על הסובארו הזקנה (אך חזקה מאוד) וללא הESP. עם הGTI היה לי הרבה יותר ביטחון, הרבה יותר אחיזה אבסולוטית , טרן אין שהסובארו יכולה רק לחלום עליו ופחות זויות גלגול.

הסובארו שנחשבה דאז לדבר הכי קרוב ל911 בכבישי ישראל היה מאכזבת לעומת הGTI הזאת .

כשנכנסתי לאבארט וקיבלתי את רכב המבחן , עלה לי החיוך שחיכיתי לו כל השנים מאז ה106 , ולא , האבארט היא לא 106 אבל היא הדבר המודרני הכי קרוב לזה. וההידוקים האלה עם האבארט אפשריים הרבה יותר מאשר עם הסובארו ללא הESP.. אולי בגלל הבסיס הקצר אולי בגלל הESP היחסית מתירני,אולי בגלל האחיזה הקידמית והטרן אין העדיף משמעותית , לא יודע. הרכב מרגיש לי שוב הרבה יותר ספורטיבי בהתנהגות שלו מהסובארו ההיא..

בקיצור החיסרון הגדול ברכבים המודרניים לדעתי זה ה"פילטרים" בינך לבין הכביש. וכשאתה בוחן רכב מודרני אתה צריך להשוות אותו למתחרים שישנם בשוק ולא להגיד כמה חבל שלא עושים יותר 106.. ופה הGTI כנראה התעלתה על מתחרותיה וכן, היא בהחלט ספורטיבית שיודעת לעשות את העבודה אך עם זאת היה כנראה כייף יותר אם היה אפשרות לניתוק מלא.

נ.ב:לפני שבועיים הייתי באיזה שהוא סשן בערד, נהגתי גם על גולף GTI דור 6 וגם על 306 GTI.

אני מודה - ה306 עשתה כייף ששנים לא חויתי (כבר אמרתי 106 לא?), הרכב דורש ממך לדעת לנהוג באמת! והתחת סופר שמח וההגה סופר מתקשר, אך עם כל זה הגולף היתה מן הסתם מהירה יותר ,אוחזת בהרבה יותר ,קלה מאוד לנהיגה וצריך ליהיות אידיוט אמיתי בשביל להתרסק או לאבד כיוונים איתה .

את הכייף האמיתי (או את הלב) עשתה ה306GTI, את ההיגיון והשכל עשתה הגולף..

אל תבינו אותי לא נכון - נהנתי מאוד מהגולף והיא היתה הרבה יותר "ספורטיבית" בזמנים שלה ובאחיזה שלה ובכוח וכו'...

נ.ב:אחרי כמה נהיגות על הגולף GTI, המסקנה שלי האישית שהרכב יותר פאן לנהיגה כאשר כפתור הESP עובד ולא "מנותק", הניתוק גורם לאיבוד האחיזה רק בקידמיים משמע תת היגוי קטסטרופלי תחת גז וככל הנראה גם לניתוק מערכת הXDS שעובדת לא רע בכלל.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
הוא זמין Online?

שיעשו גם מבחן של ה- 170 מול גולף 160, אני מניח שיצא כמו המבחן שעשו ל- A1 מול המיטו (ה- VAGית טובה יותר בנקודות, אבל האלפא משדרת ללב - ולכן מנצחת). בסופו של יום, משנה מה אתה צריך מהרכב, וב- A1 מול המיטו, הם צודקים ברוב המקרים. עדיין, אני מניח של"נטע" יקנו אאודי, כי אבא שלה הוא זה שקונה...

למי שמתלבט בין המיטו לבין A1....

168477_189159744442814_144406052251517_644397_4548439_n.jpg

פורסם
מערכת ESP שמתערבת בבלימה בתוך סיבוב, גם כשהיא מנותקת, זה לא מאפיין של רכב ספורטיבי. אי אפשר לנהוג ככה באמת.

לגביי הESP זה אכן מרגיז שהוא לא ניתן לניתוק מלא למרות שלא בכל מצב הוא מפריע במיידי ככה שיש מידה של "סלחנות".

(מה שכן, בעזרת ניתוק חיישן ABS באחד מהגלגלים הקידמיים אתה מנתק בעצם את כל המערכות האלקטרוניות כולל הABS, אפשר לראות ביוטיוב בהדגמות של Russ Swift על הGTI)

היו מגעים מול APR בנושא בתקווה שהם יוציאו מוד מסודר. (נראה שהפתרון נמצא במחלקת הmotorsport שלהם - הם מתחרים עם GTI דור 6 בארה"ב)

בכל זאת לא הייתי אומר ש"אי אפשר באמת לנהוג ככה", אפשר וגם אפשר והפאן עדיין שם.

אחרי כמה נהיגות על הגולף GTI, המסקנה שלי האישית שהרכב יותר פאן לנהיגה כאשר כפתור הESP עובד ולא "מנותק", הניתוק גורם לאיבוד האחיזה רק בקידמיים משמע תת היגוי קטסטרופלי תחת גז וככל הנראה גם לניתוק מערכת הXDS שעובדת לא רע בכלל.

כמה דברים שאני שמתי לב אליהם,

המערכת XDS לא מתנתקת בניתוק הESP, בשביל להשתמש בה עדיין יש להכניס גז במינון מדויק ובהילוך מתאים - לא נמוך מדי בפניות חדות בגלל שהכוח מגיע כבר בסל"ד נמוך ואז היא לא תהיה אפקטיבית, ברגע של התלהבות והכנסת הגז חזק מדי ללא ESP אכן יש תחושה שהXDS נעלם לגמרי.

בכביש טיפה רטוב (אולי במקרה היית ביום טיפה גשום?) זאת יכולה להיות קטסטרופה אם תגיע באותו הילוך ותכניס גז כמו שאתה רגיל בכביש יבש. (לדוגמא נס הרים ברטוב זה בעיקר הילוך רביעי לעומת שלישי ביבש אחרת אתה תכנס לתת היגוי באופן קבוע)

אגב, לא יודע איך הLSD המכניים אבל הXDS לא אפקטיבי בכלל בכביש טיפה רטוב (ובאופן כללי גם ביבש אין תחושה של "חיפוש אחיזה" כמו במערכות הABS או TCS כי נראה שהיא נורא מעודנת ולא "פולשנית" והמוד שלה הוא יותר של "נעילה" על האספלט מאשר "חיפוש" עליו בצורה אגרסיבית לאחיזה ובהחלטה שלך אתה יכול לשבור את ה"נעילה" הזאת)

אי ניתוק הESP (או בקרת משיכה אם קוראים לילד בשמו) בפניות חדות מעצבן מאוד והתחושה היא קיצוץ כוח גדול יותר לגלגלים ממה שאתה היית מקצץ עם בדוושת הגז.

פורסם

גם אחרי נהיגה (מוגבלת ועירונית מדי) בדור 6 לא הצלחתי להבין בדיוק איפה סף ההתערבות של הESP כשהוא "מנותק". גם דור 5 מכניסה ESP כשאתה על הברקסים, אבל במינון נכון מאוד (אם אתה משתמש בבלימה רק בשביל העברת משקל\הידוק קו, היא לא תפריע לך כשהESP "מנותק"). אני לא יודע אם ב6 זה יותר טוב או יותר גרוע. זו אחת הסיבות העיקריות שאני עוד לא מחליף.

מבחינה כלכלית, מאחר ואני משלם על הGTI שווי שימוש, יש יתרון כלכלי די משמעותי בהחלפה ל6 (שיטת קבוצות מול שיטה לינארית - חסכון של 1500 ש"ח ברוטו בשווי שימוש בערך, כל חודש!), פשוט ל5 יש קצת edge שהיה חסר לי ב6. ל6 יש המון יתרונות - שקטה יותר מבחינת רעשי כביש, מרגישה "מהודקת" יותר, מנוע חדש יותר, אבל זה עדיין לא לגמרי מספיק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בדור 6 הESP ממש לא מפריע לך בנהיגה ספורטיבית אלא רק בפרובוקציות מכוונות.

אני לא יודע איזו שנה הGTI שלך אבל תקנו אותי אם אני טועה, קראתי בזמנו שמשנת 2008 הESP לא מתנתק לגמרי בדיוק כמו ב6 וב6 עידנו את המערכת כדי שתפריע פחות. (נראה לי שאפשר לדעת זאת אם עדיין מהבהב לך הESP כאשר הוא "מנותק",שמתי לב שבGTI שבהן זה דולק קבוע ללא הבהוב הESP כנראה מתנתק לגמרי)

לגביי הדוגמא שנתת אין בכלל הבעיה והאוטו ייתן לך גם את טיפה הרוטציה לתוך הסיבוב שאתה רוצה בשמחה אך ברוטציה ארוכה כשכל הרכב יוצא לטייל בהעברת משקל אגרסיבית הוא ייזרום איתך עד לנקודה שיאמר "עד כאן party is over" וייישר אותך*.

בשבילי רוטציה מדודה לתוך הפנייה זה מאפיין של נהיגה ספורטיבית מהירה לעומת פרובוקציה של הזנב החוצה בעזרת העברת משקל אגרסיבית שזה בשביל הכיף (אולי לא פחות חשוב) וייפגע לך במהירות.

אגב, גם כשהESP נכנס הוא ממש לא פוגע לך במהירות (אלא אם היית לרגע בהלם ממה שקרה) אלא רק מאפשר לך להמשיך הלאה בביטחה ובמהירות.

כשהוא נכנס מרגישים בד"כ מכה החלטית של ברייקס מאחורה וסוף לסיפור (מעניין שהחליטו לממש את זה ככה במקום בהדרגה כדי לתת לך עוד כמה צ'אנסים לתקן את המצב)

בכביש ציבורי לא הייתי מוותר על הESP בשום פנים ואופן כי אני פשוט לא סומך על עצמי כנהג או על הסביבה.

הבנתי זאת כאשר נאלצתי לבלום בפתאומיות (בגלל נהג אדיוט) לקראת סוף עיקול מהיר,

הרכב האיט תוך כדי טלטולים מהירים ימינה ושמאלה שהיו במהירות גבוהה, ביצע מה שביקשתי והשאיר אותי בהלם לרגע!

לאחר הנסיעה רציתי לשלוח שוקולד למהנדסים של הברייקסים, ESP, ABS.

(ואולי סוכריות חמוצות למהנדסים של המתלים שעשו לי את זה יותר מפחיד ממה שזה היה אמור להיות)

הפואנטה היא, אני רואה את הESP בדיוק כמו הABS שלא ניתנת לניתוק, בכביש (בשבילי לפחות) זה לא רלוונטי אלא רק במסלול סטרילי שם ארצה לכבות את כל מערכות הבטיחות האקטיביות כולל הABS.

*חשוב לציין שקרו לי כמה מקרים שחיכיתי שהESP ייכנס בהחלקות רציניות והוא פשוט לא נכנס תוך כדי שההחלקה ממשיכה. (מצד אחד לפעמים זה מפתיע אותך כשהוא נכנס ומצד שני כשהוא לא נכנס [אפילו לא ניסה] זה היה מפתיע באותה מידה)

ככה שאני חושב שלפחות בתרחיש מסויים (שאני מעדיף לא לציין בפורום כדי שאיזה ילד לא ינסה זאת בכביש) הוא מקבל זאת בשלוות נפש ונותן לך לעבור לסדר היום בגדול. (אם אתה מעוניין לנסות זאת במקום ניטרלי ולדווח את הרשמים שלך אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי ואפרט לך את הצעדים לשחזור)

ההחלקה דומה למה שאפשר לראות ב1:45 כאן כאשר כל הרכב נזרק על הצד בצורה שווה (אצלו נראה שכל המערכות מנותקות כולל ABS):

http://www.youtube.com/watch?v=9Pouc2DczPI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

אני מודה - ה306 עשתה כייף ששנים לא חויתי (כבר אמרתי 106 לא?), הרכב דורש ממך לדעת לנהוג באמת! והתחת סופר שמח וההגה סופר מתקשר, אך עם כל זה הגולף היתה מן הסתם מהירה יותר ,אוחזת בהרבה יותר ,קלה מאוד לנהיגה וצריך ליהיות אידיוט אמיתי בשביל להתרסק או לאבד כיוונים איתה .

את הכייף האמיתי (או את הלב) עשתה ה306GTI, את ההיגיון והשכל עשתה הגולף.

מ.ש.ל.

נ.ב:אחרי כמה נהיגות על הגולף GTI, המסקנה שלי האישית שהרכב יותר פאן לנהיגה כאשר כפתור הESP עובד ולא "מנותק", הניתוק גורם לאיבוד האחיזה רק בקידמיים משמע תת היגוי קטסטרופלי תחת גז וככל הנראה גם לניתוק מערכת הXDS שעובדת לא רע בכלל.

לא, הניתוק גורם לכך שהמכונית מתנהגת כמו שכויילה, ושלא המערכת מאזנת לך את הרכב בפנייה. אממה, אתה לא יכול לתקן את תת ההיגוי בתוך הפנייה, כי ה-ESP לא נותן.

מצטער, זה ח*א.

שימוש בברקס בתוך הסיבוב לא נועד לתיקונים אגרסיבים וזריקות זנב אכזריות, והוא מאוד עוזר לשכנע את האף להיכנס. כשכל ליטוף בברקס כשההגה מופנה מעיר את ה-ESP, זה מעצבן ולא מאפשר לתקן קו מהר.

נ.ב. זו גם דעתי על האבארט.

[במאמר מוסגר, זה שהרכבים של היום יותר מדי אוחזים ויותר מדי מהירים, זו עוד בעיה. יש להם מעטפת ביצועים שדורשת מערכות עזרה, כי במהירויות שהם מסוגלים להם, באמת קשה להדיוט להתמודד. וכמובן שהבעיה העיקרית היא שהם ממוטות, מה שמקהה כל תמרון, תיקון והעברת משקל. דווקא כאן האבארט אחלה (משקל של קליאו ספורט דור ראשון), אבל ה-ESP...]

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוב, אין באף פיצוצייה באזור וגם אין בסופרים השונים. יש אפשרות להזמין מ"הגה" את הגיליון הזה?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

קודם אומר כל הכבוד על ביצוע המבחן.

קראתי את הכתבה לפני כמה ימים, אולי זה רק אני אבל אני חייב לומר שהתאכזבתי קצת מההשוואה שנעשתה.

בלי לפגוע בכתבי רכב שאני באמת מכבד,

אני סיימתי את הקריאה במסקנה שהGTI יצאה יותר מכונת נהיגה והגו'לייטה נשארה קצת באויר וזהו.

היו חסרות לי עוד דקויות בנוגע לרכבים או איזשהיא התייחסות לפרטים הקטנים בשביל לעשות את זה קצת יותר מעניין.

הייתה שם מיני-ביקורת שעשה מדריך דריפטים בה היו כמה פיסקאות טובות באמצע והצטערתי שלא נתנו לו עוד מקום בעיתון כי הייתה הרגשה שזה יכול להתפתח למבחן השוואתי מעניין יותר.

באופן כללי היו רק שתי סקירות שבאמת נהנתי מהן בקשר לGTI, המבחן ההשוואתי של הGTI המשופרת מול הסטוק ומול עוד רכב ששכחתי כבר מה היה (לא מעניין :)) וסקירה נוספת (וידאו) שרוני שטרן סקר.

כל השאר היו לצערי משעממות וחסרות פלפל לרכב שכן ניתן לדעתי להרחיב עליו את היריעה.

אני מתפלא איך מכל כך הרבה מבחני דרכים לGTI יצאו מעט מאוד כתבות עם ערך כלשהוא, קראתי כתבות שבוצעה סקירה לרכב כאילו זאת סקירה של טויוטה קורולה הדגם החדש.

לסיכום - לדעתי לכתבה היה פוטנציאל להיות הרבה יותר מעניינת. (כמו להרבה כתבות אחרות שנעשו לGTI)

(אני מתייחס לGTI ספציפית כי בתור בעלים של הרכב עוד בזמן שחיכיתי שייצא מגרמניה עברתי באובססיביות על הרבה סקירות שנעשו לה)

פורסם
אממה, אתה לא יכול לתקן את תת ההיגוי בתוך הפנייה, כי ה-ESP לא נותן.

מצטער, זה ח*א.

מסכים מאוד, במובן הזה זה חרא וזה הכי מפריע (ומפחיד, כן הESP מפחיד בסיטואציה הזאת בניגוד לסיטואציות אחרות) בתת היגוי חריף ע"י כניסה מהירה לפנייה "בזכות" התחושה שהרכב פועל בניגוד למה שציפית. (איכשהוא הESP מצליח להפוך את החוויה הזאת גם למלחיצה)

זה שהרכבים של היום יותר מדי אוחזים ויותר מדי מהירים, זו עוד בעיה. יש להם מעטפת ביצועים שדורשת מערכות עזרה, כי במהירויות שהם מסוגלים להם, באמת קשה להדיוט להתמודד.

גם מסכים, מעטפת הביצועים של הרכבים נעשתה מפחידה.

וזה רק עוד סיבה חזקה להקמת מסלול נהיגה סטרילי ומסודר.

פורסם

בתור בעל גולף GTI אני יכול להוסיף עוד כמה מילים .בראש ובראשונה הגולף היא מכונית משפחתית ספורטיבית וככזאת לעניות

דעתי היא הטובה בקבוצתה .כמו שעומר אמר שהיא מאוד נעימה בנסיעה יומיומית וזה יתרון ענק .

יש למכונית כמה חסרונות שהגדולה מכולן היא שלא ניתן לבטל את מערכת בקרת האחיזה וזה די מבעס כשאתה נמצא במסלול כמו בערד .מנגד המכונית מאוד בטוחה וצפויה בכבישים הציבוריים עם אחיזה גבוהה והתנהגות בטוחה ומהנה .

אני העדפתי להחליף את המתלים ( קוליאוברים KW2 ) החלפתי את מוטות המייצבים ( אייבך ) והחלפתי את תותבי המשולשים( בושינגים) והתוצאה לא פחות ממופלאה .המכונית הפכה להיות קרש גיהוץ במובן החיובי. אין כמעט זויות גלגול , המכונית חדה ומדוייקת כמו תער של סכין , ואפילו ההגה התעורר לחיים .

רוני שטרן לא זכה לנהוג ברכב שלי במבחן של מגזין "אוטו " אבל שישאל את החברים שלו אם היא לא קיבלה את ה10% הנוספים

בהשקעה לא גדולה ( הכול יחסי כמובן ) שעליהם הוא מדבר .

בסך הכול מכונית פצצה .אני מאוד מאוד מרוצה .ולא עומר הרכב שהם בחנו לא שלי :-D

פורסם
ולא עומר הרכב שהם בחנו לא שלי :-D

שביב, מכרתי הרבה GTI ואת הרכב בכתבה אני מכיר הייטב .

את שלך הייתי מזהה בקלילות ועל הרישוי שלך לא צריך לעבוד קשה בPAINT של "הגה" :wink:

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
רוני שטרן לא זכה לנהוג ברכב שלי במבחן של מגזין "אוטו " אבל שישאל את החברים שלו אם היא לא קיבלה את ה10% הנוספים

בהשקעה לא גדולה ( הכול יחסי כמובן ) שעליהם הוא מדבר .

בסך הכול מכונית פצצה .אני מאוד מאוד מרוצה .ולא עומר הרכב שהם בחנו לא שלי :-D

כבר אמרתי שכן - זכיתי לחוות אותה אז ממושב הנוסע והתוצאה מרשימה מאוד. לטעמי זה שיפור נחוץ בהחלט ל-GTI דור 5 (כמו למשל שיפורי מתלים למיאטה NC).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...