Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פשוט ראיתי שהרכב הזה נורא זול

רציתי לדעת אם כדאי לקנות אותו שנים 99-01 האזור הזה ואני מדבר על הצורה של ה 5 דלתות מנוע 1500 מבקש פרטים: שוק, אמינות, נוחות, צריכת דלק, ערך כספי של חלקים, ריבוי תקלות, וכו... (כל מה שאפשר)

מחכה לדעותיכם

ותודה רבה מראש!!!

פורסם

הלאנוס מכונית גרועה, נקודה.

השוק סביר, האמינות טובה יחסית, נוחות גרועה למדי, צריכת דלק סבירה, מנוע חלש יחסית בשילוב תיבת הילוכים גרועה, היגוי זוועתי, התנהגות כביש גרועה, בטיחות גרועה מאוד.

מאוד לא מומלצת. רד שנתון אחד וקנה משהו עדיף בהרבה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני היקר,נראה לי שהמילה לאנוס יוצרת אצלך את אותו רפלקס מותנה שהמילה "היתנתקות" יוצרת אצל אפי איתם...הלאנוס מכונית לא טובה,היא בשום פנים ואופן לא מכונית גרועה.מה כל כך גרוע בגיר באוטומטי שלה? ה AL 4 של פיגו טוב ממנה?מה כל כך גרוע בנוחות שלה?בטוח שלנסיעה היא נוחה בהרבה מהמזדה לנטיס.לא ברורה לי מקורה של השינאה העזה שפיתחת לאוטו הזה,היא לא מוצדקת.סך הכל הלאנוסים האלו שירתו בצורה מכובדת מאד את רוב חברות הליסינג בארץ,ודווקא הם אהבו אותה(אמינה,תחזוקה זולה).ברור שכמעט כל האופציות האחרות טובות ממנה,רק צריך לרדת כמה שנים אחרונית במודל,וישנם אנשים שנרתעים לקנות מכונית מודל 96 או 97,ודי בצדק.40,000 שקל הוא תקציב בעייתי,תיאורטית הוא קונה אין סוף מכוניות,בפועל הוא לא קונה כלום.גילוי נאות-אין לי לאנוס,לא היתה לי לאנוס ואין שום סיכוי שתהייה לי,נסעתי בכזאת(מושכרת)חודש במסגרת שירות מילואים בשנה שעברה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ישנם אנשים שנרתעים לקנות מכונית מודל 96 או 97,ודי בצדק.40,000 שקל הוא תקציב בעייתי,תיאורטית הוא קונה אין סוף מכוניות,בפועל הוא לא קונה כלום

אחי זה משפט כל כך נכון לגביי אין לך מושג כמה

פורסם

פרחי - אני חושב שכבר דיברנו על זה ולא הגענו להסכמה. אני בספק אם נגיע להסכמה כרגע. המשפט שלך אמנם נכון בחלקו (ש-40000 ש"ח הוא תקציב בעייתי) אבל תחת המשוואה של עלות מול תועלת אין מה לעשות והלאנוס נופלת (חרוז :p ). יש עשרות מכוניות עדיפות מכל בחינה (אמינות או איכות, וכמובן - שניהם) ואין שום סיבה לקנות כזאת כשיש חלופות עדיפות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה צודק רוני,ועל זה אין לנו מחלוקת.שאלת מיליון הדולר הנשאלת כאן(כמו מה עדיף-חדשה מהחברה או משומשת עדיפה בת 3)זה אם יש לבחור סבלנות לרוץ ולחפש מכוניות עדיפות(רנו מגאן,סיאט קורדובה,אולי סיטרואן קסארה)אך ישנות יותר,או להתפשר על מכונית נחותה אך חדשה יותר.לפני חודשיים עזרתי לאחותי לחפש אוטו ב40,000 שקל,ותאמין לי שזה לא קל(בלי להשתחצן,חלילה,אני לא צריך מכון בדיקות בשביל לדעת אם האוטו טוב או לא).בסוף במקרה שכנה שלי מכרה רנו מגאן 98 יד ראשונה במצב מעולה,שנכנסה לתקציב שלה,אבל לא תמיד נופלות מכוניות כאלו,והחיפוש עלול להיות ארוך ומתיש.אגב,המגאן בליגה אלרת לחלוטין מהלאנוס...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני ממש מיואש

הקטע שאני מחפש רכב אוטומט מהסגנון של קטן או 3/4 יעני בלי פאגאש אחורי גדול

ואין אני לא מוצא משהו טוב אני ממש מיואש

פורסם

אולי הכתבה הזו תעזור לך למצב את חיפושיך ולרדת מהלאנוס:

איכות קוריאנית - בהסתייגות

14.5.2004 יואב קווה/TheMarker

האמביציה האדירה של הקוריאנים קוטפת פירות. לאחרונה פירסמה חברת JD Power תוצאות סקר איכות ראשוני, שהקיף 51 אלף בני אדם. הנשאלים התבקשו לדווח על בעיות שהתעוררו בשלושת החודשים הראשונים לאחר שרכשו את מכוניתם החדשה. ב"בעיות" הכוונה לא רק לתקלות דוגמת תיבת הילוכים שהתפגרה, אלא בעיקר לדברים שעוררו חוסר שביעות רצון או הרגיזו, כמו רעשי רוח, צריכת דלק גבוהה, כפתורי שליטה ומתגים לא נוחים לשימוש.

במקום הראשון בדירוג היצרנים/ קונצרנים, וזו לא הפתעה, ניצבת טויוטה (כולל המותג לקסוס) - הדירוג הוא 101 בעיות ל-100 מכוניות. את המקום השני, 102 בעיות ל-100 מכוניות, חולקים שני יצרנים: הראשון צפוי למדי - הונדה. השני די מפתיע - יונדאי. ב-מ-וו במקום הרביעי - 116 בעיות. ג'נרל מוטורס חמישית עם 120 בעיות. ובהמשך: דיימלר קרייזלר (123 בעיות), סובארו (123), פורד (127), מיצובישי (130), פולקסווגן (141), ניסאן (147) ועוד.

זה הישג מרשים לקוריאנים. צריך לזכור שב-1998 דורגו המכוניות הקוריאניות במקום האחרון בסקר מקביל של JD Power. לפני שש שנים דווח על 272 בעיות על כל 100 מכוניות מתוצרת קוריאה (לא רק של יונדאי). כיום מדובר ב-117 בעיות בלבד. הממוצע היפאני הוא 111 בעיות. האירופאים רשמו השנה 122 בעיות, והאמריקאים 123.

ועכשיו להסתייגויות. הדירוג הגבוה של יונדאי בטבלת היצרנים אינו משקלל משום מה את התוצאות שהשיגה החברה הבת שלה, קאיה. קאיה קיבלה תוצאה נמוכה בהרבה - 153 בעיות לכל 100 מכוניות, והשקלול שלה היה פוגם בהישג שרשמה יונדאי.

הסתייגות נוספת: השאלון מתייחס למכוניות חדשות בלבד, ולא מעיד בהכרח על אמינות לטווח ארוך. בסקר אמינות ארוך טווח למכוניות בנות שלוש שנים, שערך JD Power בשנה שעברה, התקבלו תוצאות מעט שונות. פורשה במקום הראשון עם 193 בעיות, טויוטה במקום השני עם 196 בעיות, הונדה שלישית - 215, ואילו יונדאי במקום ה-12 עם 342 בעיות. החברה הבת קאיה דורגה במקום ה-16 והאחרון עם 509 בעיות.

אמנם הדייהו אינה נכללת בכתבה זו, אך מקומה כמובן שינו נפקד מהמשאלים הללו, מיקומה הוא בצמוד לאחיותה הקיה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

רוני!

אני לא חושב שאנשים שמחפשים רכב בקטגוריה של לאנוס, מחפשים דווקא ביצועים והתנהגות כביש.

אני, בתור אחד שיש לו לאנוס חמש דלתות ידנית בבית(ואלפא 145 כבר שבוע!), מאד מרוצה ממנה!

אמינות גבוהה, בטוח יותר מכל צרפתייה אחרת או בכלל משהו אירופאי.

מה גם שהרבה אנשים מחפשים ברכב שלהם שקט נפשי- להגיע מנקודה א' ל-ב' בלי להוציא יותר מדיי כסף, ולאנוס לדעתי עושה את זה טוב מאד. תקן אותי אם אני טועה (לא בציניות חלילה, מאד יתכן שאני טועה)

• תוכן חדש...