Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג על איביזה FR 2005 לא מזמן התקנתי צמיגים של הנקוק 205/14-17R

בדקתי את הלחץ אויר והכל תקין אבל האוטו זורק לי בסיבובים חדים במהירות שהיא טיפה מעל לממוצע. (הרכב משופר בצ'יפ+אינלט+פילטר פתוח)

שאלתי מספר אנשים ואמרו לי שזה לא כזה קשור לצמיגים אלא לחלקים שאחראים על יציבות הרכב כמו בולמים, בושינגים וכו'..

לא הבנתי מה הבעיה פה עדיין הצמיגים או להחליף את אחד החלקים שאחראים על היציבות??

תודה ושבת שלום

If u need to shoot shoot don't talk:snipersmi

פורסם

אם יש לך השקעה כספית אז אני ממליץ לך ללכת על קיט קוילאוברים שזה בולמים וקפיצים בעיקר וכשהרכב יהיה יותר נמוך הוא פחות יזרוק ויהיה לך יציבות מצויינת.

פורסם

הבנתי אחי.. זתומרת שצריך ל"שפץ" את החלקים שאחראים על האחיזה?

ומזה השקעה כספית כמה זה בערך??

פורסם

לפני שאתה מחליף או "משפץ" חלקים, שווה לבדוק את החלק הראשון שאחראי על יציבות הרכב - הנהג

אם לא הבנת, שווה ללכת לקורס נהיגה מתקדמת, במיוחד לבעלי איביזה (ועוד שלך חזקה יותר מהמקור, ולכן פחות "אוחזת")

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

מה שהוא אמר. הוא יודע.

אחד שמבין.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני אחרי 2 קורסיי נהיגה ב"אלטרנתיבי" בקיבוץ רמת הכובש (מטעם העבודה) אחד מהם נערך 4 ימים ממולץ בחום מדריכים מקצוענים והרבה דברים שלא ידעתם על רכב והתפעול שלו ממולץ בחום :)

אבל זה לא זה אתה מרגיש בסיבובים מהירים טיפה בריחה..

הבנתי שצריך להחליף את הבולמים ולהנמיך את הרכב השאלה מה הסדר גודל מחירים?

פורסם

בוא תנסה להיות יותר ספציפי : דהיינו כמה זמן האוטו אצלך ? איזה צמיגים היו לך לפני ? מתי הרכבת את הצמיגים החדשים ?

למה אתה קורה חוסר יציבות ? תנסה לתאר במדוייק מה אתה מרגיש ? בכל שלב של חוסר היציבות !

לא צריך ישר לרוץ ולקנות קווילאוורים ,

בהצלחה .

פורסם

האוטו אצלי כבר חצי שנה ורק חודש שעבר התקנתי לו צ'יפ + אינלט + פילטר פתוח.

עכשיו ידוע לי שככל שכוחות הסוס עולים ברכב זה בא על חשבון האחיזה שלו בכביש בגלל שהיצרן לא מוציא אותם 210 כ"ס אלא 150 ולכן כל מערכת האחיזה ברכב טיפה חלשה או לא עומדת בסטנדרט הנוכחי של הרכב.

החלפתי 4 צמיגים מפאלקין שאיתם הם באו מהחברה (הצמיגים לא היו בני 5 אלא הוחלפו לאותו סוג של צמיג ב2008) להנקוק כפי שציינתי בהודעה הראשונה..חשבתי שהצמיגים יפצו על כך (ההנקוק) , אולם יש שיפור קליל אבל עדיין בסיבובים מהירים (במקום בטוח כמובן) האוטו נכנס להיגוי-יתר או מתחיל לזרוק תחת בתחילה של הסיבוב המהיר.

פורסם

לא נשמע הגיוני שהרכב שלך נכנס להיגוי יתר בכניסה לסיבוב.

לדעתי, יש פה הערכה לא נכונה של הבעייה ברכב. מה גם שחיזוק הרכב לא משנה את האחיזה כל עוד לא חזרת לגז.

שלב החזרה לגז הוא ביציאה מהסיבוב, כך שאם אתה עושה הכל כהלכה, לא אמור להיות שום שינוי בכניסה לסיבוב. משהו פה לא מסתדר לי.

בנוגע לקורסים - איזה קורסים עשית ? בטיחותיים ? ספורטיביים ? אילו תכנים נלמדו בהם ?

בנוגע לשיפור הרכב - כמה כסף יש לך להשקיע ? בני כמה הצמיגים (לא מתי הותקנו, מתי יוצרו) ? מתי עשית כיוון פרונט לאחרונה ?

הנמכה לא משפרת אחיזה דרך אגב, הקשחה (שיכולה להגיע בלי קשר להנמכה) משפרת התנהגות, לאו דווקא אחיזה. יש הבדל.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כבעל איביזה קופרה לשעבר אני תמיד זוכר שהאחיזה של הרכב להכביש הייתה נוראית..

הרכב היה מדהים בישרות אבל כשמגיע הסיבוב פשוט הרגשתי שהרכב מתנתק וממש לא יציב..

ואולי זה פשוט אני, למרות שנהגו לי ברכב כמה וכמה נהגים טובים בהרבה ממני וכולם הסכימו איתי שהרכב פשוט לא אוחז כמו שצריך.

1.8TSI

פורסם

סקיד קאר, יציאה ממצבי חירום היגוי יתר ותת היגוי, ירידה ועלייה משוליים, עקיפות נכונות, דריפטים (במנחת בערד מקום סוף הדרך למי שרוצה לבדוק את הרכב שלו) נסיעה אגרסיבית בפיתולים בירידות מכתש רמון ים המלח ובין בית שמש לקריית גת. רוורסים, ולקינוח ישנו מסלול מרוצים (קארטינג) ליד כוכב יאיר צמוד לכניסה של טירה ששם בסוף השבוע אתה מיישם את כל מה שלמדת כל השבוע על זמנים. בקיצור קורס שווה חבל על הזמן ומשפר את הנהיגה ללא ספק!!

בגדול עבדתי באבטחת אישיים אז צייר לך תמונה שרודפים אחרייך ואתה צריך לנהוג נכון כדי לצאת מטווח סכנה :)

האיביזה רכב סוף אני מבסוט עליו חבל על הזמן רק הקטע הזה עם האחיזה הורג אותי, אני לא רוצה להיכנס להשעה מטורפת בוא נגיד שעד 3000 שקל אני מוכן לשים.

תודה :)

פורסם

דרך אגב הצמיגים בני פחות משנה התקנתי אותם חודש שעבר ואני אחרי כיוון פרונט והכל בסדר...

לדעתי הרכב פשוט לא יודע להגיב ל210 כ"ס במערכת האחיזה שלו או שהצמיגים זבל פשוט חחחחח :)

פורסם

כמה נסעת מאז הצמיגים?

יש סיכוי שזו הבעיה.

הקשחה של הרכב לא רק שלא תגרום לאחיזה חזקה יותר, אלא בגלל ההקשחה, אין גמישות לשלדה, מה שאומר שאתה תאבד אחיזה מוקדם יותר.

זה לא משנה גז בכניסה גז ביציאה גז במהלך הסיבוב, אם תמשוך את ההגה מהר וחזק, אתה תצא מאיזון בכל מצב.

אם לא נסעת 400-500 קמ עם הצמיגים החדשים, חכה. זה יכול להיות שכבת המגן.

בדוק לחץ אויר בצמיגים.

אחר כך יש להנמיך את הרכב כדי להוריד מרכז כובד.

אני אישית מאמין שאם לפני הצמיגים האוטו נסע טוב, ואחרי הצמיגים הוא לא , אז הבעיה בצמיגים.

פורסם

הבנתי אחי..

ניראה לי שאני אנמיך את האוטו כי בצמיגים אין לי כבר מה לגעת יש אוויר האוטו אחרי כיוון פרונט ועברתי את ה500 ק"מ איתם..

דרך אגב חשבתי על הקשחת הרכב אבל אם אתה אומר שזה לא יעזור אז באמת עדיף לרדת מזה.

תודה :)

פורסם

הורדת מרכז הכובד שנגרמת מהנמכה היא שולית וחסרת משמעות.

ה"יתרון" של ההנמכה הוא בד"כ מעבר לקפיצים קשיחים יותר. ההבדל בהתנהגות (התנהגות, לא אחיזה) בא לידי ביטוי בגלל החדות.

נקודת המוצא הבסיסית שבד"כ מתקיימת על כבישי ארצנו היא כזו: רכב קשיח יותר יאחוז בד"כ פחות טוב (בשל איכות הכבישים),

אך התנהגותו תשתפר, קרי - יהיה יותר קל (לנהג מיומן) לנהוג בו על המגבלות, אם כי המעבר מעבר למגבלות האחיזה יהיה פחות ליניארי.

דרך אגב, ככלל ובכלל, ככל שהמהירות עולה, התנועות עם ההגה צריכות להיות איטיות ועדינות יותר,

וככלל ובכלל #2, הרכב פונה (או לא פונה) כתוצאה מהעברות משקל (או המחסור שבהן, בהתאמה) ולא כתוצאה מהפניית ההגה.

אני בטוח שעברו על זה איתך בקורסים, מהיכרותי עם צוות המדריכים שלהם. השאלה אם אתה מיישם את כל החומר הנלמד.

בתקציב שרשמת אין לך הרבה מה לעשות, קח בחשבון שכל מה שתתקין עולה כסף על ההתקנה עצמה(כמה מאות שקלים) + כיוון פרונט אח"כ (עוד כמה מאות).

זה משאיר לך כ- 2,000 ש"ח לקנייה עצמה, ואין הרבה "משחק" עם סכום כזה, כדי להגיע לתוצאה ראויה לטעמי ומניסיוני.

תקרא קצת בפורום על שאלות דומות לשלך, יש הרבה תשובות טובות שיתנו לך פוקוס להמשך הדרך, על מנת למקסם את הסכום הזה מבחינת תמורה למחיר.

תתמקד בתשובות של Croc ו Bobby Miata (אם אני זוכר את היוזר בצורה נכונה). שיהיה בהצלחה !

• תוכן חדש...