Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאני אתחיל אני חייב להזהיר שהסיפור הוא די ארוך בשל הסאגה הארוכה עם הרכב.

אז ככה:

יש לי מאזדה 323 שנת 92 שאני מאוד מחבב, יומיים לפני ראש השנה האחרון הרכב התחמם ונסדק הפלסטיק של הרדיאטור. לאחר שהגענו אל אל איש המצננים והרדיאטור תוקן הוסבר לי שזה היה הסימפטום אך לא הבעיה אך מאחר ולא נמצאה הבעיה למרות שהרכב עמד מונע זמן ארוך נאמר לי שאחרי שאטפס לכרמל והאוטו יתחמם שוב אני מוזמן לחזור(למי שלא הבין אני חיפאי).

עברו שלושה ימים של נסיעות והכל תקין וביום השני של החג נסענו למודיעין לבקר משפחה. לקראתמודיעין בירידה מכביש 6 בפרק זמן מאוד מהיר האוטו התחמם המכסה של מיכל נוזל הקירור עף ואיתו הנוזל. לאחר מספר שעות חזרנו לחיפה עם עצירה אחת בדרך כדי לא לאמץ את המנוע ולמחרת חזרתי אל איש הרדיאטורים. לאחר בדיקה לעומק נאמר לי שנפרץ אטם הראש ואני חייב להחליף אותו ולבצע חריטה ולכל היותר אוכל למשוך את זה שבועיים. מאחר ואני תפרן עוד לא הגעתי לטפל בזה וזה למרות שהאוטו לא הפסיק לנסוע ואף לטפס את הכרמל אבל מחר אני צריך לנסוע למרכז ואני די חושש לקחת את הרכב מה הסיכוי שבעצם אטם הראש תקין ?

מעבר לזה מה אמור להיות המחיר של טיפול כזה כי כששאלתי אמרו לי 1500 ש"ח ושרוב הסיכויים שברגע שיתחילו עם זה סביר להניח שזה יגלוש מהר לכיוון ה4000ש"ח עם כל מיני "תגליות" נוספות?

מעבר לזה שקלתי להשתמש בתוסף K44 אבל עם כל מה שמוזכר לעיל אני מרגיש שזה עשוי להיות מה שיהרוג את הרכב לגמרי אשמח לשמוע את דעתכם בענין.

פורסם

קודם כל חכה עם התוסף תתקן את הבעיה של התחממות המנוע !התוסף לא קשור לבעיה .

איך הוא הגיע למסקנה שנפרץ אטם ראש מנוע ?הוא עשה בדיקות ?איזה בדיקות עשה ?

יכול להיות שיש אצלך טרומסטט בעייתי שלפעמים עובד ולפעמים לא .

מזאת אומרת עף לך המיכל ?של העודפים ?

פורסם

לא עף המיכל אלא המכסה שלו עם הנוזלים.

לגבי בדיקות, נראה לי מדד לחץ ואחרי שחצי התיאש מלמצוא את התקלה קרא למוסכניק שנמצא ליד וביחד הגיעו למסקנה.

דרך אגב מאז המנוע לא התחמם בכלל (טפו טפו טפו) אבל הצד שני לא עשה נסיעה רצופה של יותר מ30 ק"מ למרות שטיפס את הכרמל יותר מפעם אחת.

פורסם

נראה לי מוזר כל ההתנהלות של המוסך.

אם האטם כבר במצב לא טוב, הוא היה צריך לעלות על זה עוד קודם לנסיעה שלך למודיעין.

אם הוא כבר ביצע בדיקה ולא היה בטוח וקרא לחבר לראות, יכול להיות שהאטם זה לא הבעיה או שמצבו גבולי.

אני הייתי מתייעץ עם איש מקצוע אחר, מכון רדיאטורים.

בהצלחה בעליות של פרויד (חיפאי לשעבר)

פורסם
קודם כל חכה עם התוסף תתקן את הבעיה של התחממות המנוע !התוסף לא קשור לבעיה .

איך הוא הגיע למסקנה שנפרץ אטם ראש מנוע ?הוא עשה בדיקות ?איזה בדיקות עשה ?

יכול להיות שיש אצלך טרומסטט בעייתי שלפעמים עובד ולפעמים לא .

מזאת אומרת עף לך המיכל ?של העודפים ?

שלום רב !

קרא בעיון מה שהדגשתי בשחור ובאדום, והתנהג בהתאם.

נתחל מהקל לכבד, ערוך חיפוש על סימפטומים של התחממות, הקשורים בתרמוסטט . תפוס ב מצב סגור, בצע בדיקת תפקוד תרמוסטט, במידה ויתברר שאכן התרמוסטט תפוס במצב סגור, החלף תרמוסטט.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הסכוי שראש המנוע תקין, גדול יותר.

הסיכון שבנסיעה למרכז, ללא פתרון הבעייה, הוא סיכון שלא משתלם, ולא מומלץ בעיקר לתפרנים.

בברכה

צביקה

פורסם

אם לא תרמוסטט ולא ראש מנוע יש לך כיוון מה זה כן יכול להיות ובאלו עלויות מדובר? אני פשוט אשמח לדעת מול מה אני עשוי לעמוד כלכלית ושיהיה לי קצת יותר מושג ברמה הטכנית לפני הביקור במוסך

פורסם

שלום רב !

אני נגד ניחושים, ולכן אני לא ממלא לוטו.

אני לא דוגל בשיטת אם, אני הולך רק על בטוח.

בשבל ללכת על בטוח, יש לבדוק תפקוד תרמוסטט, ותמיד להתחיל מהקל לכבד.

בברכה

צביקה

פורסם
לפני שאני אתחיל אני חייב להזהיר שהסיפור הוא די ארוך בשל הסאגה הארוכה עם הרכב.

אז ככה:

יש לי מאזדה 323 שנת 92 שאני מאוד מחבב, יומיים לפני ראש השנה האחרון הרכב התחמם ונסדק הפלסטיק של הרדיאטור. לאחר שהגענו אל אל איש המצננים והרדיאטור תוקן הוסבר לי שזה היה הסימפטום אך לא הבעיה אך מאחר ולא נמצאה הבעיה למרות שהרכב עמד מונע זמן ארוך נאמר לי שאחרי שאטפס לכרמל והאוטו יתחמם שוב אני מוזמן לחזור(למי שלא הבין אני חיפאי).

• עברו שלושה ימים של נסיעות והכל תקין וביום השני של החג נסענו למודיעין לבקר משפחה. לקראת מודיעין בירידה מכביש 6 בפרק זמן מאוד מהיר האוטו התחמם המכסה של מיכל נוזל הקירור עף ואיתו הנוזל. לאחר מספר שעות חזרנו לחיפה עם עצירה אחת בדרך כדי לא לאמץ את המנוע ולמחרת חזרתי אל איש הרדיאטורים. לאחר בדיקה לעומק נאמר לי שנפרץ אטם הראש ואני חייב להחליף אותו ולבצע חריטה ולכל היותר אוכל למשוך את זה שבועיים. מאחר ואני תפרן עוד לא הגעתי לטפל בזה וזה למרות שהאוטו לא הפסיק לנסוע ואף לטפס את הכרמל אבל מחר אני צריך לנסוע למרכז ואני די חושש לקחת את הרכב מה הסיכוי שבעצם אטם הראש תקין ?

מעבר לזה מה אמור להיות המחיר של טיפול כזה כי כששאלתי אמרו לי 1500 ש"ח ושרוב הסיכויים שברגע שיתחילו עם זה סביר להניח שזה יגלוש מהר לכיוון ה4000ש"ח עם כל מיני "תגליות" נוספות?

מעבר לזה שקלתי להשתמש בתוסף K44 אבל עם כל מה שמוזכר לעיל אני מרגיש שזה עשוי להיות מה שיהרוג את הרכב לגמרי אשמח לשמוע את דעתכם בענין.

שלום רב !

אנא פרט בהרחבה, איזה בדיקה לעומק בוצעה?

האם בוצעה בדיקת לחץ הפוך?

האם המאוור החשמלי ניכנס לפעולה , והיכן ממוקם מחוג החום בסקאלה, בעת כניסת המאורר לפעולה?

קיים חשד לסירקולציית מי קירור לא טובה , משום שציינת שהמנוע החל להתממם דווקא בירידה, בכביש 6, ברגע שהחלת להוריד את רגלך מדוושת התאוצה, חלה כנראה ירידה בתפקוד סירוקלציית מי הקירור.

קיים חשד במשאבה.

כיצד נבדק תקינות התרמוסטט?

בברכה

צביקה

פורסם

ראיתי בדיקה עם מכשיר שמודד לחץ המאוורר החשמלי נכנס לפעולה ואינני זוכר היכן היה המחוג אבל התוצאה הפתיעה לטובה את איש הרדיאטורים (אנטון קטריאן מ א.ס. מצננים אם שמעת, ושמעתי עליו הרבה המלצות). לענין ההתחממות, אמרתי בירידה מכביש 6 ולא בירידה ממש למען העמת היתה שם עלייה קצרה לאורך 300 מטר וזה אחרי נסיעה ארוכה מחיפה. אבל זה היה מפתיע כי לאורך רוב הנסיעה היינו עם אצבע על הדופק והשינוי היה מהיר מאוד.

• תוכן חדש...