Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

כמה תאונות עשית בשנתיים הראשונות בתור נהג?  

130 הצבעות

1. 1. כמה תאונות עשית בשנתיים הראשונות בתור נהג?

• 1
    • 2 או יותר
    • שמי האמצעי הוא טוטאל לוס
    • השריטות היחידות שעשיתי לאוטו היו בזמן הפוליש

פוסטים מומלצים

פורסם

תהיתי ביני לבין עצמי . בתור נהגים צעירים ולא מנוסים. קראנו כאן על המון תאונות וכמעטים.

כשהייתם טריים על ההגה. נניח בשנה הראשונה. כמה תאונות יצא לכם לעשות ?

אני לא מדבר על תאונות עם נפגעים בלבד.

כל נזק. מדרכה ,שפשוף , כנף , אובדן שליטה , נפגעים חו"ח.

סתם מעניין לדעת איזה אחוז מחולי הרכב אכן מעורב בתאונות , במיוחד על רקע הטענה שלי - שנהג אשר אך קיבל רשיון ולא יצא לו לקבל הכשרה נוספת כלשהי , אינו אחד שיודע לנהוג , אלא אחד שעבר טסט.

ברשותכם אתחיל :

1. חודש על ההגה - נתתי לחבר ללא רשיון לנהוג - הסתיים בעמוד בטון , טוטאל לוס , כמובן שאני הייתי האשם הרשמי.

2. שנה על ההגה , כבר הייתי בטוח שאני יודע הכל , נסיעות מטורפות , נסיונות חוזרים ונשנים לבדיקת מגבלות ההגה.

לילה , חושך מצריים , כביש צר כמו (משאיר את זה לדמיון) , משובש בטירוף. 40 קמ"ש , קפיצה היסטרית בכביש , ולאחריה סיבוב חד שמאלה.

האוטו עלה לאוויר והמשיך ישר.

נעצרתי בערימת פסולת בניין. כל צד ימין קיבל עיצוב מחודש , שני גלגלים וצמיגים החזירו נשמתם לבורא.

האמת ,גם היום אני לא יודע לנהוג בגרוש. אני רק מכיר את מגבלות הרכב ומנסה לא לעבור אותן (לא דיברנו על לטייל באיזור ,כן ? :twisted: ).

זהו ,תתחילו לשפוך.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשהיתי נהג חדש

אבא שלי הכניס לי אכשהו לראש שלא להשתולל(לפחות לא כשאני נהג חדש)

והינה מה אני יגיד לכם,איך שהוא אמר לי הוא הציל אותי.

ובתור נהג חדש לא עשיתי תאונות

כשהפסקתי להיות נהג חדש עשיתי תאונה אחת עד עכשיו

לא זוכר מתי בערך זה היה.

אני נסעתי עם חברה שלי מלפנינו היה אוטו והיה רמזור האור היה ירוק

ופתאום הוא בלם בלימת חרום...לא הספקתי כ"כ לעצור ובום.תדמיניו לבד... :wink:

את המהירות אני גם לא הכי זוכר,אבל מה שאני חייב להגיד-הדבר שהכי הציל אותי זה החגורה!

אני נוהג כבר 8 שנים...

אני נוסע מהר לפעמים אבל לא בצורה שמסכנת, אני ניזהר בכביש ולא מסכן את האחרים על הכביש.

זהו.

פורסם

אני לא דוגמה מייצגת, את התאונות התחלתי לעשות אחרי השנה הראשונה :wink:

בהתחלה בכלל לא ניסיתי לנהוג בצורה ספורטיבית ואפילו נהגתי בטוח למדי. רוב הניסיון שלי היה על לנטיס 1.8 ועל פאסאט TDI, כך שמזל שכך.

רק אחרי היכרות עם הפורום, בהיותי בן כ-19-20(אז זה היה IOL ולאחר מכן YNET) התחלתי לחשוב שהפאסאט טורבו של אבא היא אוטו ספורט מטורף, עשיתי שטויות ברחבי עירי וגם הצלחתי להחליק על כתם שמן ולעקם ג'אנט. השיא היה בטיול פורום (אחד מהראשונים) שבו עשיתי תאונה די רצינית (נזק של 20000 ש"ח) וכמה חודשים לאחר מכן נמכר הרכב...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טוב,אז נראה לי שאני דוגמא מייצגת,לפני שהוצאתי רשיון על רכב פרטי,היה לי אופנוע 50 סמ"ק למשך שנה,שבה לא קרה לי כלום,למעט נפילה קטנה בטיול בשטח.

אבל,כשהוצאתי רשיון על רכב פרטי,הקונדסון גילה את נפלאות המכונית ובעיקר את נפלאות הזריקות [היגוי יתר],ראוי לציין שאת כל מעללי עשיתי בלילות מאוחר מאוחר בלילה,קדם לזה,תרגול בשדות הקרובים לעיר מגוריי [דימה לי מצבים של איבוד אחיזה],ולאט לאט הייתי עולה במהירות בסיבובים בשדות,ומיישם את זה בכביש [טיפש!],בכל מקרה,התאונה הראשונה הייתה [חצי שנה אחרי הוצאת הרשיון] כניסה מאחור בתוך פקק במהירות זחילה,לאחר שתשומת ליבי נלקחה ע"י נערה [שהייתה חצי לבושה :roll: ],ובכך נכנסתי ברכב מאחורה [פנס קדמי נשבר,לא רציני. לרכב שנכנסתי בו,לא קרה כלום].

תאונה שנייה,כניסה במשאית חונה,לאחר איבוד שליטה על הרכב [205],הרכב הוכרז כטוטלס.

תאונה שלישית,הירדמות על ההגה לאחר שחזרתי מטירונות,סוזוקי בלאנו הושבתה [כמו גם דייהו לאנוס שבה נכנסתי,הלאנוס חנתה תמימה ברחוב],לא נגרם נזק לאף אחת מ3 הבנות שהיו איתי ברכב.

תאונה רביעית [על האופנוע],שבוע לאחר מכן,כביש ראשי,צומת T,זכות הקדימה שלי,נכנסה בי אופל אסטרה נהוגה ע"י גברת,כניסה חזיתית באופנוע,עפתי 20 מטר [+ -] ו... חודשיים בבית חולים [7 ניתוחים] עוד שנתיים התאקלמות [כף רגל שמאל נקטעה לי בתאונה].

תאונה חמישית [יום לפני המלניום,שנתיים לאחר הוצאת הרשיון],התהפכות עם הפראדו בשטח [חגורה הצילה אותי ואת חבר שלי],נגרמה עקב משיכה מיותרת בהנד ברייק [אמברקס]..

לא אכנס יותר מדי לתאונות,בחלקם הייתי אני האשם,ובחלקם לא. מה שאני יכול להגיד,זה למזלי לא היו לי פגיעות בנפש באחרים,אחרי ההתהפכות,אמרתי מספיק,ואמרתי לעצמי,מפה והלאה אני הולך על בטוח יותר [ובעיקר מקצועי יותר],והתנדבתי לעזור במירוצי הראלי המחתרתיים שהתקיימו בארץ [שנוהלו ע"י בנאדם שלמדתי ממנו המון,ממש כמו אב רוחני,נהג מירוצים בעבר (אשקלון) ובהווה],ועקב כך,למדתי המון על נהיגה [חידד לי מה שכבר ידעתי,עם תוספות מאנשים עם נסיון רב יותר ממני],יש לציין,שכל מה שעשיתי לא היה בכדי להרשים מישהו כזה או אחר,זה פשוט האופי שלי שמחפש ריגושים כל הזמן,כיום אני אחרי מספר קורסים של נהיגה [שחידדו לי עוד יותר את הנהיגה].

נהיגה על המגבלות אני עושה כיום רק על כלי רכב שמיועדים לכך [רכבי ראלי,קרטינג..],ותאמינו לי,זה שונה לגמרי מנהיגה על הכביש,מתי כבר יהיה פה ספורט מוטורי!!!

אני חושב שכל מה שעשיתי היה יכול להימנע אם היה ספורט מוטורי בארץ,אני מסתכל לאחור על דברים שעשיתי,ואני אומר לעצמי,טיפש! לנסוע מהר אני עדיין נוסע,אבל לנסוע על המגבלות כמו פעם בכביש,אני כבר לא.

רשמתי את כל זה,כדי שאנשים יוכלו לקחת דוגמא ממני,ולא לעשות כמוני,כי לי היה מזל,שלא היו נפגעים בתאונות שעשיתי,כי אם חלילה אחד מהחברים או החברות שלי [שלא לדבר על מישהו שאני לא מכיר] היה נפגע מהתאונה שלי,לא הייתי יכול לחיות עם זה כל החיים שלי. מה עוד שהיה לי מזל נוסף שהיכרתי בנאדם שדי חידד לי את מה שכבר למדתי לבד,ותיקן אותי במידת הצורך איפה שטעיתי [אבל על רכב שמיועד לכך!].

עצה שלי,לעשות קורס נהיגה מתקדמת [או ראלי],עדיף להוציא על זה כסף מאשר לשפר רכב כזה או אחר,זה רק יכול להועיל,להזיק זה אף פעם לא,אני רואה הרבה ילדים אצלנו בעיר שמתייעצים איתי על איזה אופנוע או רכב לקנות ואיך לשפר אותו,אך כמו שאמרתי,עדיף לדעת לנהוג קודם כמו שצריך!

להרצות בפני ילדים [שאני לא מכיר] שרק הוציאו רשיון אני לא יכול,כי גם אני קיבלתי את ההרצאות האלה כשהייתי ילד,ולא הקשבתי,ככה שאני לא חושב שזה יעזור,אני יודע שגם ככה ילדים ישתוללו,אבל עדיף שהם ידעו מה הם הולכים לעשות ואיך לצאת מזה,כי אני חושב שזה עדיף ללמד טוב יותר מאשר שיהיו לנו הרוגים ותאונות מיותרות בכבישים,שיכולים להימנע אם ידעו לנהוג טוב יותר.

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

שבוע לפני שהיה לי שנה על הכביש נכנסתי במדרכה בגלל שלקחתי פניה מהר מדי והכביש היה חלק.... הנזק? ג'אנט, משולש ובולם... (בטח היה עוד כמה דברים, אבל הביטוח שילם)

Scooby WRX

פורסם

גם חצי שני בערך

שריטה בלתי נראת בגודל ס"מ

;/

לא יודע עם זה נחשב

בכל זאת תנהגו זהיר

פורסם

טוב אז ככה בקיץ האחרון הייתי דפוק והייתי נוסע בלי רשיון.... :screwy:

ויום בהיר אחד קבלתי מירדף חבל"ז ומזלי הצלחתי ליברוח בלי בעיות..... מתי שבאתי להחנות את המכונית ואני כולי רועד מי פחד ומבוהל ממש :| דפקתי קצת את טמבון האחורי בקיר שהיה במקום(עד היום אני לא סולח לעצמי בגלל אותה שריטה)..

וזהו מאז אותו מיקרה אני נוהג סבבה טפו טפו טפו...

פורסם

4 חודשים אחרי קבלת הרשיון נכנסתי ברכב שהיה מלפני בדיוק בכניסה למעגל תנועה.......לא שמרתי מרחק כמו טמבל וחשבתי שיש לי אוטו עם אחיזת כביש ובלמים טובים :shock: (פיאט אונו אנשים)....בקיצור אחרי שההוא מלפני בלם לא הספקתי למצמץ בוווום.......בקיצור נזק של 4000 על כלוםםם......עכשיו אני יותר זהיר אין מה להגיד 8)

אהלן מה נישמע???.

פורסם

שמר, סבורני שעדיף היה לו היית קובע את טווח השאלה לשנתיים ולא לשנה, וזאת משתי סיבות -

1) החוק מגדיר נהג חדש (ונותן בו אות קין צהוב) למשך שנתיים מקבלת הרשיון.

2) במקרה שלי, בשנה הראשונה לא קרה כלום. בשנה השניה, לעומת זאת, הסתבסבתי על איילון במהירות גבוהה (למזלי בשעה שלא הייתה תנועה) עקב תגובת הגה פראית לכישלון נסיון לעבור נתיב. לא הייתי מודע מספיק לשטח המת המטורף במראות הרכב בו נהגתי (BX) ורכב הופיע "משומקום" בנתיב אליו ניסיתי לעבור.

מלבד זאת, זהו סקר מצוין וחשוב. תודה שהעלית אותו!

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

שבוע אחרי סיום מלווה (לפני כשנה וחצי)- מרגיש כ"כ בטוח בעצמי שאני נוהג כבר לבד- לקחתי רוורס אחרי שפספתי פנייה. מקום שקט מאוד ולא עוברות הרבה מכוניות- אבל אני עם המזל שלי, ובכלל לא הסתכלתי במראה שמאלית ו...בום.

לאונו שהייתה לי - נשבר הפלסטיק של פנס אחורי. 50 שקל נזק אם אני זוכר נכון. לטנדר שנכנסתי בו בצד- התעקם קצת הפח. לא ראו את זה אפילו, בגלל מדבקה גדולה שכסתה את זה (רכב של חברה כנראה). עד היום לא שמעתי ממנו כלום תודה לאל :)

לפני כחודשיים-שלושה, החלטתי שאני סופרמן, נתתי גז בסיבוב בכביש חלק. פעם ראשונה בחיים - תת היגוי, מיד כמובן היגויי יתר. במזללללללללללללללללללללללללל (הרי לא ממש שלטתי בהיגויים הקיצוניים) לא נכנסתי במכוניות מהצדדים. זה נגמר בפגיעה במעקה בטיחות והרכב התייצב. נזק- כנף קדמית ימנית קצת התעקמה. לא משהו רציני מדי

בגדול- 2 התאונות האלה שהיו לי- טוב שהיו! למדתי מהן הרבה! וגם כשהבטחון העצמי המופרז יורד קצת- זה בכלל מצוין

פורסם

סקר מצוין!

a.c, ממש נהנתי לקרוא את ההודעה שלך, ותרשה לי להגיב על השורה הזאת:

...יש לציין,שכל מה שעשיתי לא היה בכדי להרשים מישהו כזה או אחר,זה פשוט האופי שלי שמחפש ריגושים כל הזמן...

אתה מזכיר לי את עצמי. יש אנשים ו\או חברים (בעיקר בנות), שפשוט לא מכירים את האופי הזה. הם חושבים שהכל זה SHOW אחד גדול בשבילהם.

הם לא מבינים שאנשים כמונו יכולים לקום בלילה לקבל חשק ולצאת לאיילון. סתם ככה, כי שיעמם.

פורסם

לי היה עבר נקי יחסית.

שנה ראשונה - תאונה רצינית, כביש בינעירוני: התפרץ לי רוכב אופניים שיכור לכביש ונפגע אנושות. יצאתי זכאי מכל אשמה.

שנה שניה ושלישית - נקיות, אפילו לא דו"ח תנועה.

שנה רביעית - 1.תחנת דלק, פתחתי דלת בעצבים ונכנסה בי בחורה (א.נ, נזק תוקן ע"י אחי).

2. כמעט תאונה - כביש רטוב, טנדר הנעה אחורית - הסתחררתי וכמעט נכנסתי במעקה בטיחות.

3. לפני שבוע - סטיתי לנתיב הנגדי והתנגשתי בסמיטריילר שבא ממול. פיג'ו 307 טוטאל לוס, אני ונהג המשאית נפגענו קל.

וזהו, אני סה"כ נהג רגוע, הדו"ח היחיד שיש לי זה דו"ח חניה (שגם לא באשמתי).

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

שנה ראשונה, יצא לי בן אדם בעצור, כדי לא לכנס בו (מהירות 90 בערך, הוא נעמד לרוחב הכביש) משכתי שמאלה וגירדתי אי תנועה, אומנם בקטע הזה כביכול מנעתי תאונה, אבל איך אבא שלי אומר "ראיה 300 מטר קדימה אולי לא היית צריך להחלץ ממצב שלא היית נכנס אליו", קיצר : משולש+תפוח+גנט...עשיתי את כל העבודה לבד, לא עלה הרבה...

שנתיים בערך על הכביש....אי שמירת מרחק, ג'י אמ סי בולמת חזק, אני בולם אחריה, נגחתי ל206 של אחותי את המכסה מנוע, נזק : 600 שקל מכסה מנוע חדש + צבע מקורי (עזבו אל תשאלו איך ככה המחיר, מי שמכיר אותי יודע שאני מצליח לחתוך מחירים :D )

3 שנים על הכביש, החלקה עם פאסאט TDI כתוצאה מסחף על הכביש+נסיעה שלא בהתאם לתנאי הדרך, אני רואה בזה אשמה מלאה שלי - למרות שאמא טבע עזרה....

תוצאה : 3 וחצי סלטות באוויר, נחיטה על הצד...ונפילה על הגג....טוטאלוס (ברור לא?)

תאחלס מכל מה שעבר עלי, כל הכמעטים והמצבים המסוכנים, כל הספינים והחלקות שיצאתי מהם בחסד....אחרי התאונה האחרונה זה שינה בי המון, ולא בגללי...ראיתי את אמא שלי עומדת ובוכה ליד הרכב, ואז הבנתי אם היא בכתה ככה ואני בסדר...מה היה נגרם לסובבים אותי אם לא הייתי פה (הם היו מבסוטים טילים :p סתם סתם)....ולכן היום אני נוהג שקול יותר (אפילו ששי מתבכיין על בלימות חזקות, וגיא מתבכיין על "גורקי, למה אתה עובר את ה110) זהיר יותר, ומחושב יותר....דבר נוסף שריסן אותי זה הכח של הרכב...הוא עזר לי להבין שבין שליטה לאי שליטה המרחק קצר...

• תוכן חדש...