Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אתה חושב שלמגבר של 60 דולר יתן לך 150W RMS אמיתיים.

ודבר שני.

תעשו סדר.

כי יש לכם בלגן.

סאב של 500. הפך ל1500.

ולפותח השרשור.

יש לפחות 5 שרשורים בשבוע. על מערכות בתקציב הזה.

תעשה חיפוש.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מה ? זה לא נותן 150X4 ? אבל כתוב !

אני לא יודע מאיפה הגרלת את האוטוטק הזה, אבל 150X4 הוא לא יוציא גם אם מנכ"ל חברת חשמל יהיה מעורב בנושא. המאק אודיו מוכר ומומלץ למחירו והייתי הולך עליו.

אין ארוחות חינם, אל תשלה את עצמך בנתונים מפוצצים, הנייר סופג הכל.

לגבי הסטים- לא שמעתי את האלפיין הזה, קבל את דעתם של מי שכן שמעו.

עופר- האם יצא לך לשמוע את שני הסטים באותה תצורה? שניהם מקדימה ? כי אני יכול להתקין לך אילייט מאחורה וטמפו מקדימה והטמפו יישמע טוב יותר, הבמה מאוד משחקת כשאנחנו מדרגים אלמנטים.

סאב- הקיקר מדויק ולא דורש הגברה חזקה במיוחד, הJBL נציל, אפשר להוציא ממנו תוצאה לא רעה בתיבה קאסטום, האלמאני- שמעתי רק את ה S7 שהוא סאב רצחני למטרות SPL בלבד, אני לא יודע איך נשמע ה S3, אבל תמיד אפשר לשים ברכב, אם אהבת- תשאיר !

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
למה אתה חושב שלמגבר של 60 דולר יתן לך 150W RMS אמיתיים.

סאב של 500. הפך ל1500.

תעשה חיפוש.

אז כנראה נלך על המאק אאודיאו ולפי מה שהבנתי יש 2 דגמים של הS3. אחד - almani s-3 שעולה בסביבות אלף של 1500 RMS ואחד almani s312-f שעולה סביבות 600 (עם תיבה) של 500 RMS

ולגבי הסאב נבדוק מה יישמע יותר טוב עם הסט והמגבר.. אבל בכיוון של מה שרשמתי :)

תודה לכולם

פורסם
ולגבי הסאב נבדוק מה יישמע יותר טוב עם הסט והמגבר

על מה אתה חושב המגבר המאק אודיאו לא מתאים לאלמני S3 איך הוא מסוגל להרים 1500 RMS? זה כבר SPL

מוכר קרוסים של HYBRID AUDIO CLARUS ושל TEMPO

פורסם

חברים, שכחתם נתון חשוב לגבי הספקים: עיוות /THD

במגבר איכותי הספק מוצהר מתקבל אים עיוות נמוך מאוד :0.2-0.001%

במגבר מדבקה זול אותו הספק מתכבל אם עיוות באחוזים הרבה יותר גבוהים והאות גל סינוס יהיה מלוכלך ולא יציב. אבל הוא יתן את ה150 רמס שלו. פשוט אני ממש לא מקנא בדרייבר שיקבל אותו...

*מגבר שלי הוא 150*6...

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם
לפי מה שהבנתי יש 2 דגמים של הS3. אחד - almani s-3 שעולה בסביבות אלף של 1500 RMS ואחד almani s312-f שעולה סביבות 600 (עם תיבה) של 500 RMS

תודה לכולם

זה הדגם של ה500 RMS.. הבנתי שהמאק אאודיו מוציא כ220 בגישור אם ככה נלך על הJBL 1202D, הוא ינצל את רובו, אם אני יחבר לC12 הוא יכול להידפק? הC12 הוא רק 150 וואט

פורסם

לגבי הסטים- לא שמעתי את האלפיין הזה, קבל את דעתם של מי שכן שמעו.

עופר- האם יצא לך לשמוע את שני הסטים באותה תצורה? שניהם מקדימה ? כי אני יכול להתקין לך אילייט מאחורה וטמפו מקדימה והטמפו יישמע טוב יותר, הבמה מאוד משחקת כשאנחנו מדרגים אלמנטים

לא , אצלי הטמפו כאמור מותקן מאחור

אבל זה לא משנה במבחני השמעה כאשר רק הטמפו מחובר כאשר מאזינים עם הגב לכיוון השימשה הקדמית (מן הסתם אפשר לעשות זאת רק שהרכב עומד ) עדייןהאלפיין ינצח בנקודות.

אגב אחד המוכרים הגדיל ואמר כי ״הסט הזה של אלפין הוא בערך מקביל למורל הייבריד מבחינת מיצוב״ סוף ציטוט

למרות שאני עדיין חוטא במחשבות על ההיבריד עם ההגברה הנוכחית שלי זה קצת ביזבוז ולמען הסר ספק אני לא חושב כך.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

תודה על ההתייחסות העניינית ואני שמח שלשם שינוי בתקופה האחרונה מצליח להתנהל דיון ענייני ולא מתנגח.

אני עדיין חושב שזו השוואה לא הוגנת (בלי קשר לרמות האמיתיות של הסטים).

1. המיקום של האלמנטים והאקוסטיקה שאתה מקנה להם תשפיע על התוצאה הסופית הרבה פעמים יותר מהאלמנט עצמו.

כאשר רמקול שבנוי לנגן בדלת, ולתת היענות אופטימלית כשהוא מותקן בדלת, ואתה מתקין אותו מאחור, וגם המיקום שלך הוא לא בדיוק אותו מיקום, זה יישמע שונה לחלוטין. אני מדגיש, לחלוטין.

תעשה ניסוי ותחליף בין שני הסטים, ותראה שיש הבדלים גדולים (יכול להיות שהאלפיין עדיין יישמע טוב יותר, אך ההבדלים יהיו גדולים, לכאן או לכאן).

המשך התגובה הינו מסויג, אין לי כוונה לפגוע באף אחד, ואולי ההתייחסות תהיה כללית עם סטיה מהנושא:

2. אחד המוכרים המליץ- זה לא רלוונטי.למוכר יש אינטרס למכור, למה הוא לא הציע סט של הייבריד אודיו אימג'ין, או משהו אחר שהוא לא מחזיק? אתה חושב שכל מוכר מכיר ושמע את הסטים שהוא מוכר? ממש לא (ואשאיר את זה פה, לא אפתח תיבת פנדורה).

3. גם אם להתייחס להמלצתו של המוכר כעניינית, הוא וחלק מחברי הפורום מציעים את האלמנטים לפי המחיר שלהם בהנחה שהרמה שלהם די דומה אם המחיר הוא דומה, וזו טעות מהותית. באנגליה לדוגמא, האלפיין שהוצע פה עולה 99 ליש"ט, ואילו ההרץ היי אנרג'י שממוצב גם הוא מול ההייבריד, עולה 249 ליש"ט, פי 2.5 ! יש לקחת בחשבון המלצות וחוות דעת של אנשים שניסו את הסט, לבדוק את המחירים במדינות שונית, גם במדינת הייצור ובם מחוץ למדינת הייצור, והכי חשוב, לשמוע בעצמך, בתנאים כמה שיותר קרובים (ברור שלבדוק אותם בהשוואה 1:1 זה אופטימלי, אך זה לא ריאלי עבור 98% מהאנשים).

ישראל

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

ישראל:

ברור שרוב המוכרים / מתקינים לא מעניין אותם מה הם מוכרים כל עוד הם מוכרים ומעיפים סחורה. הענף הזה מאוד קשה! וסובל מתחרות שאני חושב שרק בענף המחשבים האישיים יש יותר מלחמה. שולי הרווח מאוד נמוכים, וכמובן לכל הלקוחות יש טענות.

אבל! אני אתן לך דוגמא מענף האודיו הבייתי, שאני בטוח שקיימת לה מקבילה בענף האודיו לרכב. יש חנות אחת בירושלים שמתמחה בסטריאו (אני מדגיש סטריאו ובשנים האחרונות כמובן העסק הפך להתמחות בקולנוע ביתי ). הוא בתחום קרוב ל 25 שנה, אם רצית לרכוש מערכת קול איכותית הוא יכל לבנות לך לכל תקציב פחות או יותר. לא היסס לומר לך כי סט רמקולים כזה או אחר שהוא זול יותר יתן את התוצאה המתאימה לך. אבל בהחלט הוא לא מכניס כלום לחנות לפני שהדבר עובר בדיקה שלו. אין דבר כזה לקנות אצלו חתול בשק. הוא כבר עשה לך את העבודה. ולראיה לנכון זוג רמקולים שאחי רכש אצלו ב 87 ! עדיין מנגנים אצלי בבית ברמות שלא יביישו המון יצרנים אחרים , יחד עם שאר הרכיבים שהגיל הממוצע שלהם עובר את ה 15 שנה. אם רכשת אצלו משהו ידעת שרכשת משהו טוב.

בתחום האודיו לרכב זה קשה שבעתיים, אתה טוען כי סט שמותקן על מדף אחורי ישמע אחרת לגמרי כאשר יותקן בדלתות. מי יעשה לך את זה? מי יתן לך לבדוק מגברים על הרכב שלך ? (למרות שזה דווקא אמור להיות יותר קל כאשר התשתית מוכנה). בדיקה כזאת היא תענוג שעולה כסף, כמה מתקינים יהיו באמת מוכנים לקחת סט מותקן חזרה ולהחליף אותו באחד אחר ללא תוספת תשלום על העבודה? אף אחד לא עובד בחינם.

לגבי המחירים בארץ: בדיוק מתקשר למה שכתבתי בפיסקה הראשונה "זה ענף קשה". המחיר של האלפין שהצגתה באנגליה הוא מחיר סביר למחיר ללא התקנה, אפשר למצוא אותו אפילו יותר בזול. באמזון הוא נמכר ב 73$

אני לא יודע בכמה יבואנים / מתקינים בארץ קונים אותם ואם יש איזה יבואן שהצליח להביא קונטינר במחירי בדיחה ואז הוא מפיל את השוק.

מורל מתומחרים בארץ באמת זול בצורה מפתיעה יחסית לעולם (סט הייבריד שנמכר כאן ב 1700 ש"ח לערך נמכר בעולם בסדר גודל של 2700 ש"ח - אבל מצד שני אני משער שמורל זה לא רמקול שנמכר בעולם בכמויות היסטריות)

ובאמת עדיין לא צריך שיהיה מתאם גדול בין המחיר לבין האיכות שהמוצר יכול לתת לך. כאשר חוזרים לנושא האשכול הזה:

טמפו שנמכרים באמזון : ב 260$ עדיין נותנים תוצאה לטעמי פחות טובה מאותם אלפין שנמכרים בשליש מחיר.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

בארץ זה קצת הפוך, הטמפו יותר זול מהאלפיין ולכן אני יקנה את הטמפו.

אם אני רוצה לבדוק איזה 2-3 סאבים המתקין יבקש על זה עוד כסף? :\

פורסם

בהנחה שהסאבים נמצאים בתיבות, והם כבר משומשים, לא חושב שתהיה בעיה,החיבור ניתוק עניין של דקה אחת.

אם לא, אני לא חושב שהייתי משמיש סאב חדש בשביל שמישהו ישמע, ואז אהיה חייב להגיד , מן המוסר, שהסאב הופעל פעם.

פורסם

יופי מוטי - מוסר יש לך אבל :

ברוב החנויות המתקינים , הסאבים פזורים להם בחנות או במחסן . כמה מתקינים ממש פותחים לך סאב דנדש מהניילון ומתקינים לך לידך אותו בתוך התיבה (ברוב המקרים המתקינים רוכשים תיבות מתוצרת מקומית- ואני לא מדבר בכלל על אלו שבונים לך תיבה תוך כדי התקנה)

אתה אף פעם לא תוכל לדעת כי הסאב שמתקין ששם לך הוא אלמנט שראה זרם בפעם האחרונה בבדיקת האיכות במפעל. יש סיכוי שהאלמנט הזה ניגן פעם ברכב של מישהו וזה לא מצא חן בעיניו.

• תוכן חדש...