Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המילה להגדיר את המכונית הזו היא מרושלת. מנוע 1.8 טורבו גס ורועש, הגם שמייצר 160 כ"ס, הנאלצים להתמודד עם משקל בהמי של 1.6 טון, מספק ביצועים של מכונית 1.6. נוחות הנסיעה נעה בין בינונית במקרה הטוב לגרועה ברוב המקרים. איכות הפלסטיקה בחלק מהמקומות מרושלת - ובכלל, זו מכונית שמזכירה את היונדאי סונטה של שנות התשעים; הרבה פח, מעט אוטו. לאחר 200 ק"מ מאחורי ההגה של הדבר הזה, הדבר הכי נועז בו זה תג המחיר החצוף.

לו היו מוכרים אותה במחיר של מאזדה 3, ניחא. תמיד היו קונים למכוניות גדולות, טיפשות ולא יקרות(מי זוכר את הקיה קלארוס, דייהו אייס/פרינס ולגנזה, שברולט קורסיקה וכו' וכו'). אבל ב-145K :oops:?

ולעניין שווי השימוש, הוא פונקציה של מחיר המחירון הרשמי :cry:.

אני מניח שאתה אומר את זה מהתנסות אישית, נכון?

אני מכיר עוד רכבים עם מנוע רועש, פלסטיקים לא משהו ואיכות נסיעה לא מוצלחת.

לא ראיתי מישהו קם ומגדף אותם.

אז רק עניין המוצא מפריע לנו בעצם?....

עוד 20 שנה רוב הרכבים יהיו תוצרת סין.

אל שתלו את עצמכם שזה לא יקרה.....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אסון, רק היום בדרך הביתה ראיתי כבר 3 כאלה בצבע זהב וכסף ליסינג.

האמת שלראשונה שראיתי שבאה מולי הייתי בטוח שאני מסתכל על פאסאט, משום מה הקדימה של הפחסיני הזה מזכיר את הפאסאט.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
לכאורה נכון, אבל עניין המחיר הדומה נשאר; ולכן, בעצם, כן נשארו "קבוצות". יש את קבוצה "2", של מחירי מזדה 3/פוקוס/מגאן וכו', ויש אחרות.

לא מסכים איתך כלל.

אתה לא יכול להשוות קבוצת מחיר ולהתעלם מעניין המס שהוא בעצם הדומיננטי בכל נושא רכב צמוד.

את הקבוצות יצרו לא בגלל דרגות מחיר אלה בגלל דרגות מס, כך שמה שקובע זה עניין המס שנקבע.

אם אתה עדיין חפץ להשוות רמות מחיר ברכב, באותה מידה אתה יכול להשוות גם מחיר רכב למחיר יאכטה, או למחיר מגרש חקלאי כלשהו.

ניקח דוגמה למדרגות מס ישנות:

קבוצה 1: עד 92,000 שקל >> שווי מס - 1,700 ש"ח

קבוצה 2: מ-92,001 שקל עד 111,000 ש"ח >> שווי מס - 1,860 ש"ח.

קבוצה 3: מ-111,001 שקל עד 130,000 ש"ח >> שווי מס - 2,630 ש"ח

קבוצה 4: מ-130,001 שקל עד 147,000 שקל >> שווי מס - 3,200 ש"ח

קבוצה 5: מ-147,001 שקל עד 191,000 ש"ח >> שווי מס - 4,400 ש"ח

קבוצה 6: מ-191,001 שקל עד 273,000 ש"ח >> שווי מס - 5,720 ש"ח

קבוצה 7: מ-273,001 ומעלה >> שווי מס - 7,290 ש"ח

בשיטה הישנה - רכב שעלה 130,000 ש"ח קיבל שווי מס של 2,630 ש"ח ורכב שעלה 131,000 קיבל שווי מס של 3,200 ש"ח.

בשיטה החדשה - 130,000 ש"ח מקבל שווי מס של 2,600 ש"ח ואילו רכב שעולה 131,000 ש"ח מקבל שווי מס של 2620 ש"ח. אפילו רכב שיעלה 140,000 ש"ח עדיין רחוק ממדרגה 3 לצורך שווי מס (2,800 ש"ח).

אגב, בשיטה הישנה הסוזוקי אלטו היתה משלמת 1,700 ש"ח ואילו כיום זה כ-1,200 ש"ח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כל מי שבאמת חכם ירכוש אוקטביה 1.8TSI עם DSG ברמת גימור אלגנס, המחיר: 145,900. לדעתי, עם תוספות אבזור כאלה ואחרות המחיר יגיע ל-MG היקרה יותר, אבל באמת שאין מה להשוות...

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

מתוך הסיכום: "אין לנו ספק שה-MG550 תמצא לקוחות בישראל, לפחות 350 המכוניות שאישר משרד התחבורה להביא בשלב זה לצורכי בדיקת התאמתן"

אני מנסה להבין ולא מצליח למה דווקא ישראלים (לקוחות, לא יבואנים) אוהבים להיות תמימים ודבילים ולקנות מכוניות כאלה ועוד בכמויות... כמו עם השברולט אוואו ודומות לה. בשבילי זה אותו (וגם אוטו) זבל. :shock:

פורסם

העיצוב זה משהו זניח יחסית (איש איש וטעמו). השאלה היותר גדולה כאן היא הבטיחות. אין לרכב הזה נתוני בטיחות כלשהם ש"אומרים משהו". הצצתי באתר של euro-ncap ומלבד דגם אחד של MG (לא המדובר כאן) אין אזכור לחברה. ה c-ncap יכול להיות מאוד נחמד על הנייר, אבל המצאה של תקן כי היצרן לא יכול לעמוד / מתעצל להיבחן בבדיקות של e-ncap זה קצת מטריד.

תג המחיר... ובכן, פראיירים לא מתים, לא? :lol: להיות שפן נסיונות עם רכב חדש בארץ ולשלם על התענוג מחיר כזה, נשמע כמו חוויה מאוד מפוקפקת. לא הייתי רץ לקנות את הרכב הזה, לא היום, ולא שנה הבאה. אולי בעוד 5-10 שנים אחרי שהרכב/יצרן יראו מה הם שווים באמת מבחינת איכות-בטיחות-ביצועים; מה גם, כפי שכבר הראו, במחיר הזה יש אופציות טובות בהרבה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
מעניין אותי עניין החלפים במוסך. ז"א לרכב סיני - חלק חילוף סיני הוא בעצם מקורי. אז מאיפה יגיעו הזולים?:|

בחיי זו אחת התגובות הכי מצחיקות וגאוניות שקראתי היום :lol:

+1

...

פורסם
לא מסכים איתך כלל.

ניקח דוגמה למדרגות מס ישנות:

קבוצה 1: עד 92,000 שקל >> שווי מס - 1,700 ש"ח

...

קבוצה 7: מ-273,001 ומעלה >> שווי מס - 7,290 ש"ח

.

נו, ברור שטכנית אתה צודק, אבל העיקרון נשאר: כולם יודעים מה זה קבוצה 2, ובאורח פלא כל הרכבים האלה נמכרים באותו מחיר. כולם יודעים מה זה קבוצה 4, ובאורח פלא כל הרכבים האלה נמכרים באותו מחיר. שאמשיך?

ידוע שחיוב המס הוא לא לפי קבוצות יותר. אז מה? אתה רואה איזה אוקטיבה 1.8T על הכביש מליסינג? לאון או גולף TSI? (גם אם התשובה חיובית, הרי שמדובר ביוצא מן הכלל שמעיד על הכלל)

ולידיעתך, גם בהסכמי העסקה היום כותבים עדיין את קבוצת הרכב, וליתר בטחון מצייינם גם מה העלות המקסימאלית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני מניח שאתה אומר את זה מהתנסות אישית, נכון?

אני מכיר עוד רכבים עם מנוע רועש, פלסטיקים לא משהו ואיכות נסיעה לא מוצלחת.

לא ראיתי מישהו קם ומגדף אותם.

אז רק עניין המוצא מפריע לנו בעצם?....

עוד 20 שנה רוב הרכבים יהיו תוצרת סין.

אל שתלו את עצמכם שזה לא יקרה.....

אירופה שימרה את תעשיית הרכב והאלקטרוניקה (חלק) שלה למרות המתקפה היפנית, נראה שהיא תמשיך לעשות את זה מול הסינים, הם לא יסכימו להתפרק מכל נכסיהם הטכנולוגיים לטובת כוח אדם זול.

פורסם

מתוך הסיכום: "אין לנו ספק שה-MG550 תמצא לקוחות בישראל, לפחות 350 המכוניות שאישר משרד התחבורה להביא בשלב זה לצורכי בדיקת התאמתן"

אני מנסה להבין ולא מצליח למה דווקא ישראלים (לקוחות, לא יבואנים) אוהבים להיות תמימים ודבילים ולקנות מכוניות כאלה ועוד בכמויות... כמו עם השברולט אוואו ודומות לה. בשבילי זה אותו (וגם אוטו) זבל. :shock:

בעבר מי שקנה מכונית יפנית היה דביל?

פורסם

bar72,

בעבר צינזרו אביזורים שונים ברכב רק כדי לאנוס את מחירו להתכנס לקבוצה מסויימת. היום יבואן יכול למכור את אותו הרכב ללא שום תוספת איבזור ולבקש עליו יותר ולו רק מהסיבה שוהתחשיב יהיה עוד כמה עשרות שקלים לשווי מס ולא עוד כמה מאות שקלים.

באותה המידה יכול לקוח להזמין תוספת איבזור ולדעת שזה לא יקפיץ קבוצה ובהתאמה כמה מאות שקלים לשווי מס, אלא רק עוד כמה עשרות שקלים לשווי מס.

אתה מזכיר לי את שיטת הקבוצות בחברות ההשכרה - אפשר לחשוב שיש הבדל בין מאזדה 2 לניסן מיקרה או לשברולט אוו. יש שיעדיפו שברולט אוו על פני מזדה 2 למרות שמזדה בקבוצה נמוכה יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר אתה צודק, אחד המנהלים אצלנו לקח טויוטה קורולה פלוס עם ג'אנטים, חלונות מושחמים מהחברה(שזה יקר), בקיצור הוא לקח המון תוספות מבלי לשנות קבוצה ולשלם את אותו המחיר פחות או יותר שהיה משלם על קורולה סאן

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...