Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב באוסטריה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני וזוגתי יוצאים לטיול של כשבוע באוסטריה ב 20 לחודש, ואנו הולכים לאיבוד בשלל האופציות שנגלות לפנינו בנושא השכרת רכב.

אנו נוחתים בלינץ ומשם ישירות לזלצבורג ברכבת, ולאחר כמה ימים שם מתכוונים לשכור רכב ולרדת לאינסברוק (חבל טירול בכלליות). אנו מכוונים לרכב בעלות מינימלית. מחיפוש בפורום עולה שסיקסט מומלצים למדי וכדאי להזמין מהארץ, אך המחיר אצלם יקר למדי (54 יורו ליום,לפולו, ועדיין זול מאצל שאר החברות הגדולות). באתר CARRENT, למשל, המחיר זול משמעותית ויורד לאיזור ה 35 יורו ליום, כולל כל הכיסויים(פנדה..). אני בן 30.

השאלות הן:

1. במה מתבטא החיסכון במחיר, האם נשלם אותו אח"כ בצורה זו או אחרת?

2. לא מצאתי התייחסות לחברה הנ"ל בפורום (CARRENT). ע"פ האתר הם מייצגים את כל החברות, במעמד הצעת המחיר לא הבנתי של איזו חברת השכרה הצעת המחיר שקיבלתי. האם מישהו התנסה עימם?

3. אולי בכלל כדאי לשכור את הרכב במקום?

4. האם יורופקאר הם אופציה מומלצת? נכון לעכשיו האתר שלהם לא עולה אז אינני יודע מחירים.

תודה מראש,

גיא

אתר CARRENT

https://www.carrent.co.il/

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

קודם כל, תבדוק באתר העולמי של סיקסט ולא רק בישראלי.

כרגע יש להם אחלה מבצע של מיני קופר ב-120 יורו לסופ"ש, בין היתר.

דבר שני, בדוק גם בבאדג'ט, הרץ, אוויס, יורופקאר וכו', אולי למישהו יש מבצע עם מחיר טוב.

דבר שלישי, כנס לאתר של נמה"ת אליו אתה טס, בדוק שם אילו סוכנויות השכרה יש בנמל,

לך לאתרים שלהם ובדוק את ההצעות. לפעמים סוכנות מקומית תהיה זולה יותר משמעותית.

דבר רביעי, בדוק באתרים הבאים: (תודה לדני גלטר על הלינקים)

http://www.easyterra.com/

http://www.carhire3000.com/

בהצלחה.

פורסם

תודה!

בקשר ללינקים שנתת - אטרקטיביים מאוד. יש לי שאלות בנוגע לכיסוי. באתר EASYTERRA רשום:

• Rental includes Collision Damage coverage. Rental limits potential vehicle damage to an excess of approximately EUR 415.00.
  • Rental includes Theft Protection for the vehicle. Rental limits potential vehicle loss to an excess of approximately EUR 2475.00.

-האם זה אומר כי ההשתתפות העצמית היא הסכום הנקוב? למה approximately?

-בנוסף, אין שם התייחסות לעלות שרשראות החורף, שע"פ האתר הן אקסטרה.

-ואם אני מזמין באתר, אני מקבל וואוצ'ר להדפסה?

באתר השני, CARHIRE3000, ישנה אופציה לתוספת במחיר תמורת:

Damage Excess Refund

האם הכוונה לביטול השתתפות עצמית?

אשמח לעזרתכם שכן אינני מתמצא במינוחים הללו.

נ.ב

אז אני מבין שלא כדאי להתקרב לCARRENT?

בנוגע לאופציה המקומית - האם זה לא בעייתי מבחינת ההתמצאות החסרה שלנו במקום\שפה\מנטליות?

אגב נתקלנו בחברה נוספת זולה - "אלאמו". מישהו מכיר?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
יש לי שאלות בנוגע לכיסוי.

אני מציע שתפנה אותן ישירות לאתרים הנ"ל. בד"כ יש שם מדור שנקרא help או support המספק את כל התשובות.

אמור להיות גם מספר טלפון למענה אנושי.

הנסיון שלנו לא שווה הרבה במצב הזה. לכל חברה חוקים משלה, ולכן כדאי ללכת עם השאלות ישירות למקור.

לגבי שרשראות שלג - אם אתה לא יודע איך להשתמש בהן ואין לך נסיון בנהיגה איתן, אל תיקח אותן. אתה עלול לעשות

לעצמך יותר נזק מתועלת. בדוק שהמכונית מגיעה עם צמיגי חורף (winter tires), זה אמור להספיק לכבישים רטובים

או שלג קל. מרבית החברות בגרמניה, אוסטריה וצפון אירופה מספקות את המכוניות עם הצמיגים האלה כברירת מחדל,

בהתאם לעונה.

אז אני מבין שלא כדאי להתקרב לCARRENT?

בנוגע לאופציה המקומית - האם זה לא בעייתי מבחינת ההתמצאות החסרה שלנו במקום\שפה\מנטליות?

כלל האצבע בהשכרת רכב בחו"ל הוא לחסוך במתווכים, זה בד"כ חוסך צרות וגם מצמצם את העמלות. אם אתה חושש

שלא תוכל לעשות זאת ההזמנה באופן ישיר, או סתם מעדיף ליווי בעברית בפעם הראשונה, כדאי שתבדוק את האופציות

עם חברת אופרן שהומלצה פה בעבר. אינני מכיר את האתר שהזכרת.

מה שטוב במדינות כמו גרמניה ואוסטריה זה שאם תעשה הכל לפי הכללים, ברוב המקרים תקבל בדיוק את מה שביקשת.

חשוב רק להקפיד באמת ללכת לפי הספר ולא לחפף או לשקר בהזמנה.

נתקלנו בחברה נוספת זולה - "אלאמו". מישהו מכיר?

אחת מחברות ההשכרה הגדולות בארה"ב, למיטב ידיעתי. עובדת באירופה תחת השם National, ע"פ רוב בשת"פ

עם חברות מקומיות בהתאם למדינה (Atesa בספרד, Maggiore באיטליה וכו').

ד"א, כדאי שתיצור קשר עם חברי הפורום sperial ו-Сlutch ותבקש שישתתפו בדיון. סביר להניח שהם יוכלו לתרום

מידע שימושי נוסף.

פורסם

מתוך סקרנות הצצתי בשני האתרים. מתברר כי לא מדובר בחברות השכרה, אלא באתרים המתווכים השכרת רכב (אחד אמריקאי, השני בריטי). קרוב לודאי שמה שהבנת לגבי השתתפות עצמית נכון, ומומלץ מאוד, אם אפשר, לרכוש ביטול השתתפות עצמית גם אם בעלות כמה עשרות אירו.

לפחות באתר אחד מבהירים כי בסוף התהליך מדפיסים את שובר השכרה - כמובן שעל חוזה ההשכרה חותמים בעת איסוף הרכב, וזה גם המקום שבו שואלים על ביטול ההשתתפות העצמית (אם לא הוזמנה מראש).

כמוכן באתרים מדובר על interization - אני מניח שמדובר בהתקנת צמיגי חורף ואולי שאר התאמות הדרושות לחורף המרכז אירופי.

אני ממליץ לך להריץ חיפוש בנוסח "AUSTRIA CAR RENTAL" ולראות אם תקבל תשובות על חברות השכרה מקומיות, וכמובן לבדוק את האתרים של החברות הבין- לאומיות הגדולות (הרץ, סיסקט, יורופקאר, אלאמו, אויס ודומותיהן). לדעתי עדיפה חברה גדולה כדי שאם תזקק לשירות במקום מרוחק ממקום השכירה, או אפילו בארץ שכנה (הרי אם תסע לזלצבורג מובן שתגיע גם לגרמניה) יהיה מי שיתן לך שירות.

עניין נוסף - בדוק אם יש לך אפשרות לשכור רכב בגרמניה, בבדיקה שערכתי לפני מספר חודשים התברר לי שמבחינה כלכלית עדיף לי לטוס למינכן ולשכור שם רכב, ולנסוע משם לזלצבורג (כ-200 ק"מ משדה התעופה או כ-150 ק"מ מהעיר מינכן). כמובן שיתכן שכעת התחשיב שונה (בעיקר בגלל טיסות מוזלות). כמוכן כדאי שתברר באתר הרכבת האוסטרית את עלות הנסיעה מלינץ לזלצבורג ואולי גם לאינסברוק ותכניס עלות זו בחישוב עלות השכרת הרכב (אולי תחסוך ימי שכירות). יתרון חשוב של נסיעה ברכבת הוא המנעות מנהגיה בתנאיםבלתי מוכרים ואולי גם קשים לאחר לילה לבן של טיסה.

ד"א - בקיץ האחרון הייתי בצימרים בזלצבורג וליד אינסברוק והייתי מאד מרוצה - אם אתה מעוניין בפרטים פנה בה"פ. כמובן איני יודע עד כמה הם פעילים בחורף ומה מצב התפוסה בהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Damage Excess Refund הוא בעצם ביטול השתתפות עצמית. בכל מקרה של תאונה או גניבה של הרכב השכור, חברת ההשכרה תגבה ממך השתתפות עצמית בגובה של כמה מאות אירו (ולפעמים יותר). ביטול ההשתתפות העצמית מחייב את חברת ההשכרה להחזיר לך את סכום ההשתתפות העצמית במקרה של תאונה - וכמובן שהתשלום הנ"ל נמוך משמעותית מההשתתפות עצמה: בדרך כלל, כמה עשרות בודדות של שקלים ליום. לטעמי זאת הוצאה כדאית, ולו רק בשביל השקט הנפשי שלך. בסך הכל, אתה עלול להתקל בתנאי מזג אוויר קשים וכבישים לא קלים, ואתה לא צריך להוסיף לעצמך דאגות מיותרות.

באשר לחברות ההשכרה - מבדיקה קצרה שערכתי באתר TravelJigsaw שגם מציע פיאט פנדה בכ-30 אירו ליום, עולה כי החברה הנ"ל מתחייבת לספק את הרכב מאחת מחברות ההשכרה הבינלאומיות המוכרות (סיקסט, הרץ, אוויס, באדג'ט, אלאמו) או מחברה גרמנית בשם Buchbinder. השוואה זריזה של התעריפים מניבה כי כנראה מדובר באחרונה - החברה הגרמנית (שפועלת גם באוסטריה) אכן מציעה פיאט פנדה בכ-30 אירו ליום בתאריכים הנ"ל. החברה לא נשמעה לי מוכרת, והת'רד הזה ב-TripAdvisor (קרא את כולו) לא ממש גורם לי לרצות להכיר. במקרה הזה, אני צריך להסכים עם sperial ולהמליץ לך להשקיע מעט יותר כסף - לשכור מחברה בינלאומית מוכרת ולדעת בדיוק מה תקבל.

לגבי החופשה עצמה, אני יכול להמליץ על מלון שמנהלת משפחה גרמניה חביבה (וכלב הרים שוויצרי חביב לא פחות בשם אמאדו), בעיירה קטנה ליד העיר Lienz (נא לא להתבלבל עם העיר Linz בה תנחת) שבמזרח טירול - פנה אלי בפרטי אם תרצה פרטים נוספים. בכלל, כל האיזור הזה מאוד יפה - אני רק מקווה שאתם מודעים לכך שיתכן ותתקלו בתנאי מזג אוויר רחוקים מלהיות אידיאלים. הצמדות לגובה נמוך יחסית תתן לכם בעונה הזו סיכוי די טוב שלא להכנס למצבים חורפיים קיצוניים, אבל זה עדיין לא אומר שלא תתקלו בימים קרים או קצת שלג. כרגיל, במקרה כזה אני ממליץ על תוכנית פעולה גמישה בהתאם לתנאי מזג האוויר, שתשאיר אתכם מספיק קרובים לעורקי תחבורה ראשיים ועם מספיק יכולת תמרון למקומות מעניינים.

כמו שכבר ציינו כאן, חובה (!) לוודא שהרכב יגיע עם צמיגי חורף. שרשראות שלג הרבה פחות חשובות - הן מיועדות למקרים בהם הכביש מכוסה לגמרי בשלג, מה שלא לגמרי רלוונטי לנובמבר באיזורים הנמוכים יותר - וגם לא למצב של נסיעה בשלג אקראי, ממנו אפשר עוד איכשהו להמלט. חשוב שתדע שבאוסטריה אסור לנהוג ברכב בתנאים שמוגדרים כחורפיים ללא צמיגי חורף - ולאחרונה יצאה תקנה דומה גם בגרמניה. במקרה כזה אתה יכול להקנס - ולמרות שעד כמה שזכור לי לא מדובר בסכום גבוה במיוחד - לא תוכל להמשיך לנסוע הלאה (ובכלל, מפגש עם המשטרה האוסטרית או הגרמנית אף פעם לא רצוי). גם "סתם" בטמפרטורות נמוכות וללא שלג, צמיגי השלג יהיו עדיפים: הם עשויים מתרכובת גומי גמישה יותר בטמפרטורות נמוכות, ולכן אחיזתם בטמפרטורות שקרובות לאפס תהיה טובה לאין ערוך משל צמיגים "רגילים". ועוד לא אמרתי כלום על נהיגה על קרח...

אגב, לא ציינת את משך הטיול - אם יש מספיק זמן, תוכלו לבצע גיחה לדרום גרמניה או לצד האיטלקי של טירול (בנוגע לזה - חשוב שתבדקו את תנאי ההשכרה ותוודאו שהם מאפשרים כניסה לאיטליה או אפילו יציאה מגבולות אוסטריה: כאן, שוב, חברת השכרה בינלאומית ומוכרת תהיה גמישה יותר). אמנם את אוסטריה אני מכיר קצת פחות טוב מהמדינות השכנות, אבל אשמח לסייע במה שאוכל בתכנון המסלול.

פורסם

אני תמיד תומך ברעיון של לנסוע "מעל ומעבר" למקום בו נוחתים, אבל במקרה הזה, הייתי בונה את המסלול כך שיכלול

מספר "מוקדים" שבהם ניתן לבלות לילה נוסף במידת הצורך ואליהם תחזור לאחר כל נסיעה. זה מאד שימושי במקרה

של מזג אוויר לא יציב כפי שיש כרגע באזור ההוא של אירופה (שלא תיתקע באמצע המסלול בלי יכולת לחזור).

אם הכוונה אינה ברורה, אשתדל להסביר את זה כך: אם אתה נוחת בת"א, אין בעיה שתיסע יום אחד לב"ש, יום למחרת

לירושלים ויום אחרי זה לחיפה. אבל אל תיסע לאילת או למטולה, ותשתדל לבלות את הלילות איפשהו בין ראשל"צ לנתניה.

פורסם

כדי להרחיב קצת את מה שכתבו Clutch ו-Derish מומלץ להכין, לכל יום שהות, מספר תוכניות חלופיות כדי להתאים למזג האויר: תוכניות לטיול בחוץ או אפילו נסיעה קצת יותר ארוכה למזג אויר טוב וטיול מוזאונים למזג אויר מזופת. אם יפלו על ימים קשים במיוחד רצוי שתשהו במלון נוח שתוכלו לבלות בו בלי לצאת כלל ולהיות מצויידים בחומר קריאה.

כמוכן - לבדוק אפשרות להסתמך על רכבות, שסובלות מתנאי החורף הרבה פחות מהכבישים (אם כי בקיץ שעבר נתקלתי דווקא בהשבתת רכבות בדרום צרפת בגלל מסילות שנסחפו בשטפונות, בעוד שהכבישים נותרו פתוחים).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם יוצאים כבר לטיול, לא חושבים איפה איפה אפשר לחסוך לירה וחצי (ואני לא עשיר. ממש לא).

שווה לך להתעסק בשביל עוד כמה יורו עם רכב מלוכלך, מוזנח, או סתם לא בטיחותי ומטופל, וזאת בהנחה שלא יהיו הפתעות ובכלל לא תקבל מה שהזמנת? לי אילו בדיוק הדברים שהורסים טעם טוב בחופשה.

ברר רק בחברה מוכרת וגדולה (אויס, באדג'ט, הרץ, ובטח שכחתי עוד אחת או שתיים).

תקבל רכב טוב, ללא הפתעות ,ללא התחכמויות. תהיה בעיה? תמיד ישדרגו אותך למעלה ולא למטה.

ובכלל אני הייתי שוכר משפחתית מקבוצע גדולה יותר . גם אם בארץ אתה נוהג על פנדה ודומותיה, הרי שלטעמי לא שווה להדחס אפילו רק זוג, עם קניות, ציוד, תיקים וכו', ולנהוג ברכב קטן בתנאים שיכולים להיות קשים במקרה הרע, או לא אופטימליים במקרה הטוב.

שווה להוסיף עוד כמה לירות וללכת על הקבוצה הבאה (פוקוס, אסטרה, גולף, תלוי בכל מדינה ומדינה) ולהנות מרכב נוח, נעים ומרווח יותר בתנאים הללו.

בכל מקרה אל תגיע ללא הזמנה מראש. יקרעו אותך במחיר.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לא צריך למהר לזרוק כסף. ממה שפותח האשכול תיאר - נסיעה של זוג לאירופה, לשבוע - אין כל הכרח בלשכור מכונית משפחתית. אני כן חושב שמכונית מיני דוגמת הפנדה תהיה קצת מעייפת בנסיעות ארוכות ובעלת תא מטען מעט קטן - אבל עם סופרמיני כמו פולו או פיאסטה הם יסתדרו מצויין. במקרה הכי גרוע, הם יזרקו כמה דברים במושב האחורי, ועוד ישאר מקום לטרמפיסטית :lol:

פורסם

סופרמיני בודאי תספיק לזוג. אני שכרתי (בתנאים אחרים - קיץ ברודוס) פונטו ונסענו בה 5 אנשים בכיף גדול בדרכים לא דרכים. נכון שללא מטען, אבל כמה מטען ייקח זוג צעיר? מזוודה אחת או שתיים, מכסימום יניח קצת מטען על הספסל האחורי. אוסטריה מדינה מסודרת שבה הסיכון לפריצת הרכב נמוך (בניגוד, נניח, לאיטליה, שבה אי אפשר להשאיר ברכב עיתון מחשש לפריצה).

פורסם

אוי...כואב הראש. תודה על העצות חברים, הן תועלנה מאוד ואשתדל ליישמן בתכנון.

בנוגע לשכירת הרכב, אם ההבדלים לא היו מסתכמים בקרוב למאה אחוז לא הייתי חושב פעמיים, אבל מה לעשות, גם אחרי הנחה של 20% בסיקסט שאני יכול לקבל דרך קרוב משפחה ההבדלים עצומים. כרגע הכיוון הוא לתפוס בטלפון את החברות שפורסמו בלינק מקודם, ולסנן את זו העובדת עם buchbinder...פשוט מפחיד הלינק ההוא. אם החברות שאיתן הם עובדים לא מקבלות פרסום קטסטרופלי אונליין, אני מניח שזה יספיק. אם אמצא לכלוך גם שם אני מניח שלא תהיה ברירה אלא ללכת על סיקסט.

יש מצב שהם יעשו לי הנחת יומולדת?:lol:

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אני מבין את הרצון שלך לחסוך. מצד שני - אם תשכור בחברה קטנה ותתקע ליום בהמתנה לחילוץ הפסדת 20% ממחיר כל הטיול (האי מניח שאתה נוסע ל-5-7 ימים), שלא לדבר על מצב שבו אתה עובר בגרמניה ואין לך תמיכה. ד"א - הדרך המהירה ביותר בין זלצבורג לאינסברוק היא דרך רוזנבהיים שבגרמניה, דרכים A8 ו-A93 בגרמניה ובהמשך A12 האוסטרי, ובתנאי החורף עדיף לנסוע באוטובאהנים ולא בכבישים ההרריים המפותלים של נסיעה בתוך גבולות אוסטריה.

• תוכן חדש...