Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב חדש לגמרי אצלי, פחות מ-1200 ק"מ. כשבועיים וחצי.

כשהמנוע קר לגמרי בד"כ הכל עובד כמו שצריך, אבל לפעמים (קרה לי שלוש פעמים עד היום) נשמעות נקישות (צלצולים או הצתה מוקדמת) אפילו בהאצה מתונה מאד. כמובן שברגע שאני מזהה את זה אני מוריד את הרגל מהגז, אז אף פעם לא נתתי לזה להמשך יותר מכחצי שניה, אבל נשמע שזה לא משהו נקודתי שהמחשב מיד מתקן ושאם הייתי ממשיך ללחוץ על הגז זה היה נמשך. היום בערב זה חזר על עצמו עד כדי כך שנאלצתי ממש להאיט משמעותית לכמה שניות טובות כדי שהמנוע יתחמם קצת וזה יעבור.

מדובר בנקישות בינוניות - לא מרעיש אוזניים אבל גם לא כאלה שבקושי שומעים. ועוד שתי נקודות מידע: לפעמים המנוע טיפה מגמגם כשהוא קר בלי קשר לתופעת הנקישות, וכאשר המנוע חם לא קיימת תופעה כזאת, כולל בעומס מלא (עד כמה שאני שומע ויש לי שמיעה טובה).

שאלתי היא: האם מדובר בתופעה רגילה במנועים האלה? אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה, אז למען האמת נראה לי שממש לא, אבל אשמח לשמוע מומחים או כאלה שמכירים את הדגם (לפני שאני הולך לא בטוח למוסך, לברר תופעה שהם לא יוכלו לשחזר).

פורסם

מישהו?

מאז תידלקתי מיכל מלא בתחנה אחרת, ונראה לי שהתופעה פחתה, אבל לא לגמרי.

נגרמים נזקים מחצי-שניה עד שניה של צלצולים ביום, או שזה זניח?

פורסם

יש לנו בבית 207 ליסינג עם אותו מנוע וגיר כמו שלך.

כשהמנוע קר אחרי חניית לילה ואשתי מתעקשת להכניס מפתח לסוויץ' ולנסוע בלי לחכות אז אני מרגיש את המנוע טיפה מגמגם.

כשאני נוהג בבוקר אני מחכה חצי דקה שלמה שהטורים יתייצבו על 800 סל"ד ואז מתחיל בנסיעה.

המנוע לא רועד ואפילו העברת הילוכים נעשית בצורה חלקה למרות שזה AL4.

אתה מוזמן לנסות ולומר אם יש שינוי בהתנהגות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

עדכון: עשיתי ביקור קצר במוסך מורשה. לטענתם מדובר בתופעה מוכרת וזה יעבור עוד כמה זמן. ביקשתי הסבר והם אמרו שהמנוע צריך "לתפוס קצת פיח". אני טיפה סקפטי לגבי ההסבר הזה, אבל מוכן להאמין להם שמדובר בתופעה של מנוע צעיר. (ייתכן שההחלשות של התופעה שייחסתי לתדלוק צריכה להיות מיוחסת באמת ל"התבגרות" של המנוע - כבר יותר מ-1500 ק"מ!).

סוכם שבינתיים אני אתדלק את השניים-שלושה מיכלים הבאים על 98 כדי להחליש את זה לבינתיים, ואח"כ נראה. אני כמובן אשמח להיווכח שהם צודקים.

( ד"א, כדאי אולי לשים את כל העניין בפרופורציה: אני בכלל מתייחס לתופעה רק בגלל שיש לי שמיעה טובה והבנה מספיקה כדי להבין שזה צליל לא תקין. סביר להניח שרוב הנהגים לא היו שמים לב לכך בכלל. זה די חלש ועובר כמעט מיד. )

• תוכן חדש...