Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי וולבו ישן שנת 1994. מחפש משהו בסביבות 40-50,000 ש"ח. אוהב רכבי סלון גדולים בגלל נוחות ובטיחות. פחות אכפת לי ירידת ערך, ממילא אחנוק את המכונית לא מעט שנים.

1. חשבתי על ווולבו S80 שנים 2001-2003 אבל נבהלתי מהביקורות וההפחדות לגבי עלות הטיפולים האסטרונומית. לא רוצה להישחט במוסך. ניסיתי XV70, אבל אין כמעט כאלה.

2. לא רוצה מנוע חזק מידי ובזבזני מידי. 2-2.5 זה טוב.

אני יושב וקורא כתבות ונהייתי מבולבל... כל מכונית מוצאים לה מלא פאקים, ובסוף נראה שכל המכוניות לא טובות. :-)

אני מת כבר לקנות מכונית!!!

יש למישהו המלצות?

גל

פורסם

אקורד 2002

וקטרה 2005

סונטה 2004-5

מקסימה 2002-3

אימפלה 2004-5 (אם אתה בקטע של V6 וקצת יותר דלק בתוך העיר...)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לגבי הבטיחות - הגודל לא קובע (במכוניות פרטיות).

אם תחפשבפורום, באיזה שרשור ישן דובר על זה והיו דוגמאות. זוכר שהבאתי קישור לסרטון בו נבדקה וולבו דומה לשלך, משנת 93 מול טויוטה יאריס 2007 או 8. הבובות ביאריס הקטנה שרדו, בוולבו - לא.

זה עניין של איבזור, הנדסה וטכנולוגיה.

נוחות זה עניין אישי לפי ציפיות, הישבן והגב של הנוסעים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
לגבי הבטיחות - הגודל לא קובע (במכוניות פרטיות).

אם תחפשבפורום, באיזה שרשור ישן דובר על זה והיו דוגמאות. זוכר שהבאתי קישור לסרטון בו נבדקה וולבו דומה לשלך, משנת 93 מול טויוטה יאריס 2007 או 8. הבובות ביאריס הקטנה שרדו, בוולבו - לא.

זה עניין של איבזור, הנדסה וטכנולוגיה.

נוחות זה עניין אישי לפי ציפיות, הישבן והגב של הנוסעים.

זו היתה רנו מודוס

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אם חשובה לך הנוחות אז אימפלה יושבת עליך בול ואם תיקח את דגם ה 3400 גם צריכת הדלק לא תהיה שונה בהרבה מכל רכב עם מנוע 2-2.5.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

האימפלה נראית מגניבה וארוכה, אבל בטח כל כניסה למוסך שווה כמה אלפים...

ה C5 עם ירידת הערך המטורפת שלה יכולה להיות פיתרון לא רע. אם כי המכונית לא מאוד גדולה.

תודה רבה על כל התגובות!!

פורסם
האימפלה נראית מגניבה וארוכה, אבל בטח כל כניסה למוסך שווה כמה אלפים...

מממ... תלוי לאיזו "כניסה למוסך" אתה מתכוון, מוסך מורשה UMI? אז כן הם דיי יטחנו אותך לדעתי פשוט כי זה הרי רכב גדול ומרשים ובוודאי שהגיוני שכל דבר יעלה מיליונים וכל שאר בילבולי מוח.

אני קניתי את האוטו לפני חודש וחצי ועשיתי לו טיפול איפוס אצל חבר, טיפול "מדרכה" אבל בן אדם שאני סומך עליו יותר מכל מוסכניק ושמכיר את הרכב טוב מאוד, לפחות לרמה של טיפולים שוטפים. הטיפול כלל:

- 6 פלאגים שמחליפים אותם פעם ב 150K לפי הספר, אני החלפתי ב 100K בשביל האיפוס, פלאגים עולים בארץ 400 ש"ח שילמתי כמו פראייר כשיכולתי להביא מ ebay ב 150 ש"ח כולל משלוח. אבל כמו שאמרתי, זה עד שהאוטו יגיע ל 200K, כנראה כבר לא יהיה אצלי...

- פילטר אויר

- פילטר שמן

- פילטר דלק

- שמן מנוע גלון 120 ש"ח

- 2 גלונים שמן גיר

- פילטר גיר (זו בעצם ערכת גיר 85 ש"ח)

- רפידות ברקסים קדמיים מקוריות של Ac Delco שעלו 320 ש"ח (חלופיים עולים 150 אבל לא רוצה לשחק עם ברקסים)

כל זה כולל עבודה של בערך 3 שעות נטו כולל החלפת 6 הפלאגים כשהאחוריים עם שימוש במראה (עבודה לא קלה בכלל, למי שמכיר :lol:), כל זה יצא לי סה"כ 1600 ש"ח. במוסך מורשה ברור שהייתי יוצא ב 3-3.5 לפחות...

וזהו בעיקרון מעכשיו שהאוטו עומד על 104K עד שיגיע לבערך 180K אין לי מה לגעת לא בשמן גיר ולא בפלאגים (פלאגים אולי רק ב 200K), זה אמור להיות רק טיפולי 10 (צריך כל 15 אני יעשה כל 10 יכ הנסיעה שלי בעיקר בתוך העיר) שמן ופילטר ופילטר אויר פעם כן פעם לא למרות שאפשר יותר. אני מניח שיהיו בדרך גם כמה רפידות ברקסים ואולי צלחות ובטח גם צמיגים מתישהו (מה שיש לי כרגע חדשים לגמריי) אבל ההפרש הוא לא כזה רציני מרכבים קטנים יותר שיש בשוק (למשל צמיגים 225 לעומת 195 או 205 ברכבים 1600-2000, כבר לא כזה הבדל רציני...), לא רואה פה שום הוצאה רצינית שקשור ממש לזה שמדובר ב "רכב יוקרה" או משהו כזה... גם כן יוקרה חחח, עולה פחות ממאזדה 3 מאותו שנתון, לא יאומן. :)

חלקים לאוטו הזה ניתן להשיג מארה"ב בגרושים דרך ebay ואין כמעט חלק שתצטרך ולא תמצא, ויחסית בזול לכל הפירוקיות וכמובן היחס לחברה.

במקרה לפני שבועיים וחצי עשיתי תיקון לוסת בתוך הגיר (ככה קניתי את הרכב עם החלפות לא חלקות בין שני לשלישי ובכלל זו מחלה של האימפלות כי הוסת המקורי של החברה דפוק וכשמחליפים זה וסת של בוש שאין לו בעיות...) שילמתי 1700 ש"ח בגלל שזה הרבה עבודה, 1000 על החלק ו 700 על העבודה... בדיעבד יכולתי להשיג את החלק מארה"ב ב 70$ כולל משלוח... יצאתי טמבל אבל לומדים להבא.

נהיגה ברכב הזה כל-כך מהנה שאני לא יודע אם איי פעם אוכל לחזור למשהו שהוא לא אמריקאי... המנוע הגדול נותן לרכב יכולת שיוט כמעט אינסופית, זה לפעמים מצחיק אותי איך שהאוטו פשוט "נוסע לבד" בתוך העיר, אני רק מאיץ אותו למהירות שאני רוצה עם גז ממש עדין ואז ונותן לו לשוט בלי גז, בד"כ הרמזור הקרוב, או המעגל התנועה או הרכב הקרוב יעצרו אותי לפני שאצטרך לתת גז שוב פעם... וכמובן כל פעם שתרצה להשאיר למישהו אבק יהיה לך מספיק כוח כי ברגע שלוחצים על הדוושה באמת הדבר הענק הזה מתעורר לחיים ועף קדימה בצורה עצבנית. אני מקווה רק שבעתיד יהיה לי מספיק כסף כדי לייבא אחת כזו מחו"ל כי פשוט הפסיקו להביא אותן ב 2006... אתה בוגר וולוו ואני חושב שאתה מבין למה אני מתכוון... אם היית נותן לי לבחור בינה לבין מאזדה 6 חדשה, הייתי לוקח את האימפלה מבלי למצמץ. 8)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
בחור פה במצבך (בוגר וולבו) קנה ניסאן מקסימה. נראה לי ששווה לך לבדוק.

זה אני...

הנה ההתלבטות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=323613&highlight=%D7%9E%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%94

הנה המסקנות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=344622&highlight=%D7%9E%D7%A7%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%94

שורה תחתונה - הניסאן מקסימה היא אוטו טוב, סובל/נהנה מחוסר הערכה בשוק הישראלי ומהווה סוג של "מציאה".

אם תרצה להתרשם יותר אתה מוזמן ליצור קשר בה"פ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...