Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פה ושם יוצא לקרוא פה על רצון של אנשים לצאת לרחובות להפגין על כל החולי שיש במדינה.

בטח יצא לכם לשמוע איך כחלק מהצעת התקציב הכניסו לחוק ההסדרים חוק שעוקף את החלטת בג"צ לבטל את האי שיוון בתקצוב האברכים. ביום שני ב 19:00 תהיה צעדה מכיכר פאריס לבית ראש הממשלה וצפויים להגיע אלפי סטודנטים ופעילים חברתיים מכל הארץ (למשל הפורום לשיוויון בנטל).

ההצעה מהווה סטירת לחי לציבור הסטודנטים שכן, היא מעניקה תמיכה רחבה פי עשרה לאברך על פני סטודנט ורומסת את ערך השוויון בצורה גסה. עלינו להיאבק בגזירה זו עבור הציבור שלנו.

חשוב לציין שאנחנו לא מנהלים מאבק כנגד החרדים ולא כנגד האברכים אלא בעד! מאבק בעד שוויון כפי שקבע בג"צ, מאבק בעד השקעה בנו הדור הצעיר, מאבק בעד השתלבותה של האוכלוסייה החרדית בחברה הישראלית.

אנחנו מתכוונים לנהל מאבק על מה שצריך היה להיות המובן מאליו - ערך השוויון. לא ניתן לממשלה להפלות את הסטודנטים שמשרתים במילואים, שפעילים בעמותות הרווחה ושיוצאים ומשתלבים בשוק העבודה. אם הממשלה החליטה כי מדיניותה היא תמיכה באמצעות מלגות קיום באברכים- זו זכותה, אך יש לנהוג בשוויוניות ולהעניק את ההטבה גם לסטודנטים.

בהפגנה ייקחו חלק כל אגודות הסטודנטים, ארגונים חברתיים והרבה מאוד אזרחים שאכפת להם.

באופן אישי אני יגיד שאין לי בעיה עם אברכים, באמת, אני רואה בהם סטודנטים לפילוסופיה יהודית או משהו כזה. רק שלעומת סטודנטים לפילוסופיה באוניברסיטה הם לא משלמים שכר לימוד ומקבלים יותר עזרה מהמדינה. הם "מסונדלים" ולא יכולים לצאת לעבוד ולא יכולים לרכוש ידע שיכניס אותם לעולם המקדם (שילוב של כלל האוכלוסיה בלימודי ליבה וכו')

שרואים את רצון האוצר להעלות את השכר לימוד (דובר על להכפיל באוניברסיטאות) ואת איכות ההשכלה הגבוהה שיורדת יש פה מאבק שלא דווקא קשור ליחסי דתיים - חילוניים אלא גם לאיכות וכמות הרופאים, מהנדסים, כלכלנים וכו' שאנחנו רוצים במדינה שלנו.

יצא לי להיות בפגישת פעילים של אוניברסיטת תל אביב (אני לא פעיל באגודה) ובאמת מדובר באנשים שאיכפת להם מהמדינה, שתורמים המון לחברה והמסר שלהם זה מסר של שוויון. מדובר ברצון לאפשר לאנשים בציבור שבוי לצאת ממלכודת העוני שבגלל כמה חוקים מגבילים לא יכולים לצאת לשוק העבודה ויוצר אי שיויוון עמוק בחברה הישראלית שהולך וגדל.

מי שמעוניין יש אוטובוסים מת"א ויכול ליצור איתי קשר בהודעה פרטית בשביל לשמור מקום באוטובוס. פרטים על האירוע בפייסבוק כאן

http://www.facebook.com/event.php?eid=156319271071396

אלון

פורסם

נו כמה סימלי זה שאני לא יכול להגיע בגלל שאני במילואים ....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

גם אני במילואים בשני :lol:

אבל אני חושב שפעם אחת הגיע הזמן להפסיק להיות פוליטיקלי קורקט ולהגיד "אנחנו נגד!": למדינת ישראל אין תקציב כדי לתמוך גם בחרדים וגם בסטודנטים, וגם אם המדינה (בחלומות הלילה, כן?) תקבל החלטה לתמוך בסטודנטים באותה צורה שהיא תומכת באברכים, מאיפה לדעתכם יבוא הכסף? נכון: מהעלאת המיסים שאני ואתם משלמים.

אז נכון שאני לא נגד חרדים - אני מאמין גדול ב"איש באמונתו יחיה" - ואין לי שום דבר נגד הדת (ולהפך, אני חושב שיש בדת הרבה דברים יפים), אבל אני נגד השיטה הנוכחית שמעודדת פאראזיטיות. אם חרדי בניו יורק יכול לעבוד ולהיות אדם תורם ופרודוקטיבי בחברה, וזאת תוך קיום מצוות הדת, גם חרדי בבני ברק יכול.

כרגע זה נשמע לי כמו מאבק בכייני של "אבא... הם קיבלו יותר עוגה", במקום להיות מאבק על שינוי סדרי עדיפויות חברתיים, מאבק על הפנים של החברה שלנו בתחילת המאה ה 21.

פורסם

יצא לי להיות בפגישת פעילים של אוניברסיטת תל אביב (אני לא פעיל באגודה) ובאמת מדובר באנשים שאיכפת להם מהמדינה, שתורמים המון לחברה והמסר שלהם זה מסר של שוויון. מדובר ברצון לאפשר לאנשים בציבור שבוי לצאת ממלכודת העוני שבגלל כמה חוקים מגבילים לא יכולים לצאת לשוק העבודה ויוצר אי שיויוון עמוק בחברה הישראלית שהולך וגדל.

סלח לי, אבל פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

פורסם

שרגאמן, כל הכבוד אבל אתה לא תורם יותר מטוקבקיסט בינוני מינוס בווינט.

באמת יש אנשים שאיכפת להם מהמדינה ופועלים ממניעים אידאיליסטים. זה אחד הדברים שלי אישית עשה טוב השבוע.

פורסם

אלום היקר, מבירור קצר גילית כי הפגנה זו מאורגנת בעיקר ע"י ארגוני שמאל קיצוניים פחות ויותר (השמאל הלאומי, הפורום לחלוקה שווה בנטל ואתה מר אלום).

גם התגובות בפיסבוק ובאינטרנט הן כאלה.

אם הפגנה זו הייתה מופרדת לחלוטין מתנועות פוליטיות שמנסות לדחוף את האינטרסים שלהם קדימה, אני הייתי עומד לידך ומחזיק איזו כרזה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

תשמע, אין לי ספק שלא תהיה גם עזרה לחרדים וגם עזרה לסטודנטים - אי אפשר - יקר מדי.

אז המקסימום שתצליחו להשיג במאבק הזה שלכם זה לבטל את המענק לתלמידי הישיבות.

יש מי שישמח שזה יקרה (מכל מיני סיבות) - אבל לדעתי זה נטו לקום ולעשות רע למישהו אחר.

אשמח אם תשכיל אותו ותלמד אותי אחרת.

פורסם
שרגאמן, כל הכבוד אבל אתה לא תורם יותר מטוקבקיסט בינוני מינוס בווינט.

באמת יש אנשים שאיכפת להם מהמדינה ופועלים ממניעים אידאיליסטים. זה אחד הדברים שלי אישית עשה טוב השבוע.

לך לך תנסה "לקדם" חרדי שמאמין שהוא בעולם הרוח לעולם החומר באמצעות עבודה.

אין לך מושג קלוש "בהם" כמו שאתה רושם.

ואיזה שיוויון יש בינך לבין אברך בן 20+- עם 4 ילדים, אתה גר בבית?

אני מאחל לך המון בהצלחה לנסות לשלב חברה בדלנית בכוח כדי שתהיה דומה לך כי אתה לא מסוגל לקבל מישהו שונה.

ושרוצים לעזור משאירים אוכל או בגדים חמים (במיוחד עכשיו שחורף) לאנשים שאין להם (גם חרדים), תתחיל בזה אולי אז באמת תלמד מה זה לעזור, אומנם בלי מאבקים אידיאליסטים ובלי תמונות בעיתון או ראיונות בטלוויזיה או כיסא של עוזר פרלמנטרי ל"מנהיגי המאבק", אבל עזרה נטו.

אתה ממש אידיאליסט בעולם המתקדם... רק תזכור שאידיאלים אי אפשר לאכול לארוחת בוקר צהריים או ערב או להאכיל בהם את הילדים שלך.

פורסם

ההסעה בחינם מכיכר אנטין שזה ליד אוניברסיטת תל אביב וחוזרת לשם.

בסופו של דבר ברור שאי אפשר לתקצב את כולם לכן הדרישה לשוויון יוצרת מכשול לממשלה. אין ספק שזאת דרישה הגיונית אין שום מדינה בעולם שיש בה אוכלוסיה כזאת (ויש לא מעט בברוקלין ועוד מקומות) שסוחטת את המדינה כעתינים של פרה.

אני לא מכיר ארגוני שמאל שלוקחים חלק בהפגנה, ההפגנה של אגודות הסטודנטים ואולי יש ארגונים שלוקחים אליה טרמפ. הפורום לשיוויון בנטל מפגין ותובע אירגונים כמו פרופיל חדש שהוא ארגון אנטי צבאי אז הכל יחסי לא?

ולשרגאמן, מי אמר לך שאני לא תורם בגדים בחורף? מי אמר לך שאני מתנדב ועושה דברים למען האחר? אין לך מושג בי ולי אולי יש מושג קלוש באחר.

אני לא חייב לנסות להבין, שאברך ינסה בגיל 18 לעשות 3 שנים צבא/ שירות לאומי וחודש בשנה מילואים ולהסתדר עם לימודים, עבודה ולשלם מיסים. אבל מה לעשות שרוב הגידול מגיעה במדינה מאוכלוסיות שמגדלות את הילדים שלהם לעוני וחוסר השכלה פורמלית יהיה לכך מחיר שכולנו נשלם בסופו של דבר. יש במדינה חובות שאוכלוסיות שלמות לא לוקחות בהן שום חלק.

נכון עם האידיאלים שלי אני לא אפרנס אף ילד, בשביל זה אני לומד ועובד. (ולא בא לי לעשות את זה בשביל עוד 3 ילדים אחרים)

פורסם

אל תבין, צא להפגין, ואחר כך תתפלא איך הכנסת שלך נראית ואיך ההחלטות שם מתקבלות.

ואם אתה לא מאמין שזה ככה אז תשאל את עצמך איך זה שראש הממשלה שלך לא נבחר ברוב.

ואולי אתה בכלל תנסה להבין איך זה בגיל 20 להיות עם כמה ילדים, אבל לא, למה. הרי זה לא שהקיום שלך כמדינה יהודית דמוקרטית תלוי או מהותי באיזה שהיא צורה ביהודונים המלוכלכים האלו שמוצצים את הדם של גרמניה (אופס, ישראל), הא?

תנסה להבין את מי ששונה ממך, אז אולי תדע מה זה שיוויון.

אני גם בעד סיוע לסטודנטים אבל לא כמו איזה נוגש עושה את זה על חשבון ילדים, בשביל איזה איזכור בעיתון להפגנה שאוניברסיטת תל אביב ארגנה!!!!!! יייאייי!! הרי העיקר האיזכור.

פורסם
תשמע, אין לי ספק שלא תהיה גם עזרה לחרדים וגם עזרה לסטודנטים - אי אפשר - יקר מדי.

אז המקסימום שתצליחו להשיג במאבק הזה שלכם זה לבטל את המענק לתלמידי הישיבות.

יש מי שישמח שזה יקרה (מכל מיני סיבות) - אבל לדעתי זה נטו לקום ולעשות רע למישהו אחר.

אשמח אם תשכיל אותו ותלמד אותי אחרת.

אז אתה אומר שלא משנה למי יתנו תקציב, כל עוד אתה לא תוכל לקבל גם אתה לא תפגין רק בשביל למנוע ממישהו אחר את התקציב?

כלומר, אם מחר יחליטו לחלק 1000 ש"ח בחודש לכל מי שהשם שלו מתחיל ב-א', אז אתה לא תתנגד כי אין סיכוי שיתנו תקציב כזה גם לך?

אגב, יש הבדל גדול בין אברך, לסטודנט שלומד 3-4 שנים בדרך כלל

פורסם

ואולי אתה בכלל תנסה להבין איך זה בגיל 20 להיות עם כמה ילדים, אבל לא, למה. הרי זה לא שהקיום שלך כמדינה יהודית דמוקרטית תלוי או מהותי באיזה שהיא צורה ביהודונים המלוכלכים האלו שמוצצים את הדם של גרמניה (אופס, ישראל), הא?

תנסה להבין את מי ששונה ממך, אז אולי תדע מה זה שיוויון.

אני גם בעד סיוע לסטודנטים אבל לא כמו איזה נוגש עושה את זה על חשבון ילדים, בשביל איזה איזכור בעיתון להפגנה שאוניברסיטת תל אביב ארגנה!!!!!! יייאייי!! הרי העיקר האיזכור.

שורש הבעיה הוא שיש פה מגזר של אנשים שמייצרים ילדים כשבקושי יש להם מספיק הכנסה לקיים את עצמם.

מי שאין לו הכנסה (מעבודה! לא מקצבאות!) שמתאימה לגידול X ילדים מעל קו העוני, שלא יביא X ילדים. הכי פשוט בעולם. וזה נכון לכל X.

אם המדינה תמשיך לתקצב את פיצוץ האוכלוסין הזה ללא הגבלה אז תוך לא כזה הרבה זמן (מספר חד ספרתי של דורות) הרוב הגדול יהיו נתמכי הרווחה והמיעוט יהיה המגזר היצרני. במקרה הזה המדינה תשפוט את הרגל והמטבע שלנו לא יהיה שווה את הנייר שהוא מודפס עליו. ואז כולנו נהיה עניים.

אין לי מושג איך אוכפים את הנ"ל (הגבלת ילודה) בלי להגיע לשיטות טוטליטריות כמו בסין. אבל להפסיק לעודד את זה זו התחלה טובה. ויפה שעה אחת קודם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אז אתה אומר שלא משנה למי יתנו תקציב, כל עוד אתה לא תוכל לקבל גם אתה לא תפגין רק בשביל למנוע ממישהו אחר את התקציב?

נכון, אני לא אפגין בשביל לפגוע במישהו אחר.

כלומר, אם מחר יחליטו לחלק 1000 ש"ח בחודש לכל מי שהשם שלו מתחיל ב-א', אז אתה לא תתנגד כי אין סיכוי שיתנו תקציב כזה גם לך?

אגב, יש הבדל גדול בין אברך, לסטודנט שלומד 3-4 שנים בדרך כלל

לדעתי זה לא אותו דבר.

אם הייתי מאמין שיש סיכוי שסטודנטים יקבלו תקציב מהממשלה אז הייתי הולך להפגין.

בינתיים חוץ מלעלות את שכר הלימוד לא קורה הרבה אז... :?

• תוכן חדש...