Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יהלומים מישהו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלא אם אתה מתכוון לתלות את התעודה בסלון כדי שכולם יראו כמה אתה גבר גבר, מיותר לחלוטין לקנות יהלום עם תעודה, זה מייקר את האבן ולא ממש תורם למשהו

היי עידן.

קודם כל, תודה על ההסבר. נחמד לקרוא את זה, למרות שאני לא מתכנן רכישות בתחום בשנים הקרובות.

ההערה שלך לגבי התעודה גרמה לי לחשוב על הסוגיה הבאה: האם כשאתה מבטח את תכולת הבית, בהנחה ואין לך קבלות על התכשיטים,

התעודה יכולה לעזור בקביעת ערך גבוה יותר לאותו פריט? כלומר, אם אין ערך מוחלט (עלות רכישה) שאפשר להוכיח, האם שמאי הביטוח

יראה בתעודה משהו שמעלה את ערך התכשיט, או שזה לא רלוונטי?

פורסם

Derish - לא בהכרח.

אני ביטחתי לאחרונה את הדירה ולצורך תחולת הביטוח על הטבעת ביקשו ממני הערכת שווי כלשהי לטבעת.

התעודה עצמה מכילה רק את פרטי היהלום עצמו ואיננה בהכרח מעידה על "שווי השוק" (שצונח פלאים לאחר

שבאמת קנית את הטבעת).

לצורך הביטוח יש לי תעודת הערכת שווי של התכשיט עצמו (ובגלל שקניתי בבורסה במקום ב-ה. שטרן, שווי

השוק מוערך בהרבה יותר מאשר המחיר ששולם).

לעידן - אם אתה בקיא בתחום היהלומים, אולי מה שאתה אומר תופס, אבל לצרכן ההדיוט, עדיפה בהרבה התעודה

שמייקרת את מחיר הרכישה באחוזים בודדים אבל מקנה שקט נפשי ביחס לטיב המוצר שקנית (גם אם מכון אחד ידרג

את האבן VVS ו-G, והשני ידרג VVS ו-H, עדיין יש קנ"מ די טוב לטיב האבן). לאור אווירת ה"שוק" בתחום היהלומים

בארץ, אני לא הייתי מתפשר על התעודה (וזאת למרות שסביר להניח שבחיים לא אקח את האבן להערכה, במיוחד לא

לאחר שכבר שובצה).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

ההערה שלך לגבי התעודה גרמה לי לחשוב על הסוגיה הבאה: האם כשאתה מבטח את תכולת הבית, בהנחה ואין לך קבלות על התכשיטים,

התעודה יכולה לעזור בקביעת ערך גבוה יותר לאותו פריט? כלומר, אם אין ערך מוחלט (עלות רכישה) שאפשר להוכיח, האם שמאי הביטוח

כל סוקר רכוש מטעם חברת ביטוח שנתקלתי בו בחיי היה גמולוג מוסמך לתת הערכה.

הם בכיף מגזימים על הצד היקר יותר כי הפרמיה עולה. הייתי ממש צריך לריב איתם על ערך התכשיטים כלפי מטה.

בשעונים, לאומת זאת, הם לא מבינים בכלל.

פורסם
.

כמו שכבר ענו לך, זה לא יתפוס לצורכי ביטוח.

הביטוח ידרוש הערכת שמאי.

ובלי קשר, כן, התעודה יכולה להעיד על ערך היהלום כיוון שישנם "מחירי שוק" עם טווחי סטייה של כמה אחוזים בודדים לכאן או לכאן.

לעידן - אם אתה בקיא בתחום היהלומים, אולי מה שאתה אומר תופס, אבל לצרכן ההדיוט, עדיפה בהרבה התעודה

שמייקרת את מחיר הרכישה באחוזים בודדים אבל מקנה שקט נפשי ביחס לטיב המוצר שקנית (גם אם מכון אחד ידרג

את האבן VVS ו-G, והשני ידרג VVS ו-H, עדיין יש קנ"מ די טוב לטיב האבן). לאור אווירת ה"שוק" בתחום היהלומים

בארץ, אני לא הייתי מתפשר על התעודה (וזאת למרות שסביר להניח שבחיים לא אקח את האבן להערכה, במיוחד לא

לאחר שכבר שובצה).

מצד אחד אתה בהחלט צודק, כמובן שהתעודה תיתן לך שקט נפשי.

מצד שני, אתה באמת חושב שעבור אותו אחד שינסה למכור לך יהלום מזוייף לא יוכל גם לזייף לך תעודה ? זו סה"כ חתיכת נייר בלימינציה שמאוד קל להוריד תעודה כזאת מהאינטרנט, להעתיק את תוכנה, לשים הולוגרמה (גם אם לא בדיוק דומה) ולמכור לך את זה.

בדיוק כמו שיוצא לי לראות אנשים הולכים לבסטה בשוק בסין, מתלהבים כשמראים להם תיק של DIOR ב-100 שקלים (שעולה בחנות 10000 שקל) ואז מוציאים להם מתוך התיק תווית של "תעודת מקוריות" והלקוחות קופצים מאושר שהם דפקו את המערכת כי הם קנו תיק "מקורי" ב-100 שקלים כי הרי "מה,לא נראה לי שיזייפו את התווית"...

הם פאקינג מעתיקים מכוניות של פורשה ו-BMW אבל לא, לזייף תווית של DIOR זה לא מוסרי...

אז מה שונה בין אותה תווית של DIOR לתעודת GIA שיזייפו לך אם רק ירצו ?

הטיפ הבא תופס בכל דבר שתרכוש בחיים- אם אין לך הבנה בתחום תדאג שבעת הרכישה יהיה לצידך מישהו שכן יש לו ידע\הבנה בתחום או שתדאג לרכוש ממקום אמין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ברמת העקרון, אני בהחלט מסכים איתך. מציאות, דווקא בתחום הזה, יש למי שמבין.

התעודה מבחינתי, מכיוון שקניתי ממקום "סופר-אמין", פשוט מאשרת את מה שחשבתי

שקניתי. אם מדובר ברמאי - למרות שהתעודה יכולה לשמש ראיה כנגדו, לך תעשה עם

זה משהו אחר כך, אם בכלל תמצא אותו.

סתם כדוגמא, ההורים של ארוסתי לקחו אבן מאוד יקרה לשיבוץ. מול עיניהם בעל החנות

עשה קסם, התכופף שנייה "להרים משהו" והופ - יש לו אבן דומה אך שונה ביד. לאבן זו

לא הייתה תעודה, כך שעכשיו - לך חפש. במקרה שלהם, הם גם די מבינים עניין.

עם זאת, בהנחה שאנחנו מדברים על עסקים לגיטימיים, לרוב הם כוללים את מחיר התעודה

במחיר הרכישה (כך היה כשאני קניתי, במספר מקומות בהם התמקחתי). לך תדע באיזה

מצב תמצא אחר כך, בו תתחרט שלא לקחת אותה (טוב, אני עוד לא נשוי, בקרוב אתחרט שבכלל

קניתי יהלום :lol:).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

ואם לאבן של הורי ארוסתך כן היתה תעודה, אז ?

בזמן שהורי ארוסתך ילכו "לחפש" את מי לתבוע אותו בעל עסק רמאי יכול לתת נגיעה קלה של ליטוש לאבן, להסיר ממנה 2 נקודות ואז אפילו GIA יגידו לך בפנים "מצטערים,זו לא האבן ששייכת לתעודה,האבן בתעודה הינה 1.27 קרט והאבן שקיבלנו מבעל החנות הינה 1.25 קרט כך שאנחנו לא יכולים לקבוע בוודאות שזו אותה אבן שקיבלה את התעודה שיש לך ביד".

ידידי, מי שרמאי מכיר ויודע את הדרכים לרמות,אף תעודה לא תעצור אותו.

אני אישית הכרתי ישראלי (חרא, זבל עופות) שעקץ יהלומנים וגנב מהם מעל מליון דולר סחורות מתועדות.

אני מוכן לחתום על זה שלא חלפו יותר מכמה חודשים עד שאותן אבנים בדיוק התגלגלו חזרה לשוק עם תעודות חדשות כאשר כל אבן פשוט עברה ליטוש חדש שהשיל ממנה כמה נקודות והפך אותה לאבן שונה ממה שהיתה בתעודה המקורית.

היום יש אנשים שבנוסף לתעודה מבקשים שעל האבן תיהיה חתימת לייזר עם המספר הסידורי של התעודה, ומה אתה יודע, גם את זה מצאו כבר דרכים להסיר.

לכן שוב אומר, אלא אם מעניינת אותך התעודה בשביל שתיהיה סוג של אסמכתא לתלות על הקיר או כדי להרגיש טוב שלא דפקו אותך (למרות שניתן לדפוק אותך עם או בלי תעודה), וותר על התעודה המייקרת והמיותרת, מצא מישהו שמבין עניין ויכול ללוות אותך בתהליך הרכישה ותקנה אבן.

ובלי שום קשר, לא לכל אבן עושים תעודה פשוט כי לא לכל אבן שווה להוציא תעודה.

פורסם

בעולם אידיאלי, התעודה הייתה מוכיחה שהאבן שהסוחר נתן להם איננה האבן המקורית שלהם.

בעולם המציאותי - לא כל כך פשוט גם עם נתונים אלו לעשות משהו.

אם התעודה לא עולה סכום יקר (במקרה שלי לאחר שסיימתי את ההתמקחות ולא היה לאיפה

למשוך אותם במחיר, הצלחתי לכלול את התעודה) - למה לא?

שאלה רצינית, כדי שגם אני אלמד - כשאתה אומר מישהו שמבין ביהלומים, אתה מתכוון למישהו

שיכול לבחון יהלום ולתת הערכה של דירוגו? או מישהו שקצת מכיר את המחירים בשוק? כי אני אישית

לא מכיר אף אחד שיכול לתת הערכה מבוססת ליהלום וכך גם רוב מי שאני מכיר, כך שלנו נותר רק

להסתמך על שאר הכלים שיש בשוק וללכת למקומות בעלי מוניטין.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

עזוב עולם אידיאלי,תן לי אבן של 10 קרט עם תעודה וחתימת לייזר עליה עם דירוג X, מחר אני אחזיר לך אותה 9.9 קרט עם אותו דירוג בדיוק ולמרות שאתה תדע שזו האבן שלך- בחיים לא תוכל להוכיח את זה דרך התעודה, פשוט כי מכון הבדיקה לא "יחתום" על האבן, וזה באבן שמראש היא די נדירה.

עכשיו תשליך את זה על אבנים שיש כמותן בשוק כמו זבל, למה שמכון כמו GIA יחתום שאותה אבן שנתוניה שונים (לאחר הליטוש) היא אותה אבן שאתה מסרת והחליפו לך ?

הוא לא יעשה את זה.

אם הצלחת באותו מחיר להוציא את האבן עם התעודה- תפאדל.

מהנסיון שלי, אין מתנות חינם, אם הגעת למחיר מינימום ואז המוכר הסכים "לתת לך גם תעודה באותו מחיר" משמע התעודה היתה קיימת מראש והוא לא הציג אותה מכיוון שבלעדיה עשה על האבן מחיר טוב יותר.

רוצה דוגמא ?

יש לך אבן שהיא די זולה (צבע נמוך מאוד ו\או נקיון נמוך מאוד, משהו כמו K/I1), למוכר לעיתים עדיף לנסות למכור את האבן ללא התעודה (בפרט כאשר הוא מוכר אותה ללקוח פרטי,כמוך למשל) כי כאמור הלקוח לא תמיד מבין ואולי הוא יכול למכור לך סיפורים ואגדות אודות איכות האבן במטרה לייקר אותה.

היו לי עסקאות שפיצצתי כי הלקוח התעקש על תעודה שהיתה קיימת לי מראש ואני פשוט לא הייתי מוכן למכור את האבן עם התעודה.

ולא, לא הפסדתי בסוף כסף.

אבל אין סיכוי בעולם שהייתי סוגר מחיר עם מישהו והוא היה מצליח "להשחיל" לי לעשות לו תעודה באותו מחיר- למה שאני אספוג 50$ מעצמי ? (אלא אם כן מראש פיצצתי אותו במחיר).

כאמור- אין מתנות חינם.

כשאני אומר מישהו שמבין ביהלומים משמע מישהו שבאמת יכול להרים את האבן ולהגיד לך "היא בצבע F-G בערך והנקיון שלה הוא VS2-SI1 פחות או יותר".

אם הוא מתמצא במחירים- מה טוב.

יהלומים זה לא מדע מדוייק, זה תחום שהוא מאוד לא קונבנציונלי כי אין פה מוצר מדף סידרתי.

כשאתה בא לקנות רכב אתה יודע שלאותה מאזדה 3 נפח 1.6 תמיד יהיה אותו נפח מנוע (הכוונה לכל האקזמפלרים), תמיד יהיה אותו הספק גם אם יש סטייה קטנה, הנוחות תיהיה אותה נוחות ובקיצור- למעט איבזור וצבע הבסיס זהה.

ביהלומים זה לא קיים, אני יכול להביא לך מאותה סרייה של ייצור 100 אבנים שלמעט צורה כללית יהיו שונות בהכל- משקל,צבע,נקיון,מידה וכו'.

זה מה שעושה את התחום הזה כביכול "פרוץ" כלפי מי שמסתכל מבחוץ, כי הוא לא מבין למה האבן הזאת של 1 קרט נמכרת במחיר X והאבן השנייה שלכאורה זהה לחלוטין (אבל היא לא, כי היא התחילה מגלם קצת יותר גדול ולכן איבדה יותר משקל והעבודה שלה טובה יותר ולכן היא יותר נוצצת וכו' וכו') עולה X+ 10%.

• תוכן חדש...