Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות בהגה פולו TSI שנת 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש קבלתי את הרכב החדש פולקסווגן פולו TSI. מייד נסעתי עם הרכב לפנצ'ר מאכר והחלפתי את הג'נטים למגנזיום. לא עבר זמן ויצאתי לנסיעה מחוץ לעיר. הרגשתי רעידות בהגה, לא היסטרי אבל "מעליב" ברכב חדש. חזרתי לפאנצריה, שוב עשו איזון על כל הגלגלים, שוב יצאתי מחוץ לעיר ושוב הרגשתי רעידות, שוב חזרתי לפנצ'ריה ושוב עשו לי איזון על כל 4 הגלגלים והפעם בעל הפנצריה בעצמו (הפעם השלישית). לצערי, הרעידות לא נעלמו. האמת שאני די סומך על מקצועיותו של הפאנצ'ר מאכר, זו לא ההכרות הראשונה שלי איתו. מדובר בפנצריה עם ציוד חדש. יחד עם זאת אני חושב שהוא מיצה את יכולותיו במקרה זה.

מה לדעתכם הצעד הבא שעלי לעשות. האם לגשת למוסך צ'מפיון, לא יעשו לי סיפור כזה או אחר בגלל שהחלפתי את הג'נטים. או שכדאי ללכת על פיתרון אחר, לא איכפת לי אם יהיה מדובר בתשלום של כמה מאות שקלים ובלבד שהבעיה תפתר.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

כמה עלו הג'נטים החדשים? סוג סיני?

הצמיגים גם חדשים?

לדעתי הבעיה רק בגלגלים החדשים ואין לך מה לבוא בטענות לחברה!

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

רוב הסיכויים שאלה הג'נטים. אין לך מה להכנס למוסך לפני שאתה מוודא שאלה לא הג'נטים.

זה לא קשור אם הם סיניים זבל (למרות שאם לא רצית להשקיע במקוריים אז בטח הלכת על האופציה הזולה והלא האיכותית) , או שהם איכותיים , לפעמים הג'נט לא מתאים במדוייק לרכב - מרווח ברגים זה לא הכל.

במקרה כזה , ומנסיון בעבר , צריך לבצע איזון דינמי על גבי מכשיר ולפעמים להוסיף ספייסרים בין הג'נט לנאבה כדי הג'נט יישב בול במקום.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הג'נטים עלו בסביבות ה 2000 שקל. האמת שלא ידעתי שג'נטים יכולים ליצור בעיה.

אם יש בעיה בג'נטים, השאלה מה עלות הבדיקה והתיקון והאים זה כדאי, לעומת פניה לצמפיון שיחליפו למקוריים (עד כמה שזכור לי 4,000 שקל). למי שאולי הבין לא נכון, אין ולא היתה לי טענה לצ'מפיון בנושא. הטיפשות כולה שלי ובמקרה זה הרווחתי אותה ביושר.

נהג מנוסה
פורסם

הבעיה ככל הנראה בגנטים. וודא שהגנט יושב במיודק ובמידת הצורך שים מתאמים.

אם עדיין לא עוזה אז בצע איזון גלגלים על הרכב (לא כל ממצאיה יכולה)

בכל אופן, ברכב חדש הייתי ממליץ לשים רק גנטים מקוריים.

פורסם

ברוב המוחלט של הרכבים האירופאים הגלגלים הם HUBCENTRIC, כלומר ממורכזים על ידי חביקה של בליטה בנאבה ולא על ידי הברגים שמהדקים אותם אליה.

ברוב המוחלט של גלגלים סיניים זולים הCENTER BORE - החלל המרכזי קדוח לגודל הגדול ביותר כדי שהג'אנט יתאים לכמה שיותר סוגי רכבים

כשמשלבים בין השניים חייבים חייבים חייבים לשים טבעות מרכוז שיתאימו בין הקדח בג'אנט לבין קוטר הבליטה של הנאבה.

כשלא עושים את זה וסוגרים את הברגים לפי הרגש [במקרה הטוב] או עם מפתח אוויר [במקרה הרע] יש רעידות ותופעות לא נעימות בכלל.

כמו שכתבו קודמי - הכי טוב היה לו היית קונה גלגלים מקוריים או מחזיר את הגלגלים המקוריים שלך

אם זה לא פתרון - טבעות מרכוז

אם זה לא פותר - הייתי מתחיל לפקפק במקצועיותו של בעל הפנצ'ריה.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

בשביל עוד 2000 שקל, זרוק לפנצ'ריה את הג'נטים בחזרה וקח מקוריים.

ההבדל יכול להיות בתאונה, כבר ראיתי איך ג'נט סיני מתפרק/ מתפורר בתאונה או אפילו מפגש עם מדרכה.

החוזק של החומר הסיני הוא פשוט מחפיר.

אם כבד לך המחיר של המקוריים (ובטח ידרשו ממך עכשיו יותר כי אתה כבר לא במעמד רכישת הרכב) ,

ואתה רוצה להשאר עם אלה , כמו שאמרתי וכמו שהנסיך אמר : טבעת מירכוז (אני קראתי לזה ספייסרים) +איזון דינמי על המכונה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה על התגובות, ניראה לי שהאמץ את הרעיון של ללכת על ג'אנט מקורי. אין לי הסבלנות לכל "התוספות" ברכב חדש. אם החיקוי עשוי גם להיות יותר מסוכן, אז ביכלל.

נהג מנוסה
פורסם

היה לי מקרה דומה בMPV.

היו לי רעידות קלות שלא קיבלו יחס במגנזיום המקורי,ואחרי כמה זמן הם הגיעו לרמה כזאת

שחשבתי שהרעידות ישחררו את הברגים של הרכב!

אחרי אין סוף איזונים(ובתור מי ששותף בפנצ'ריה זה חינם)ובאת הרבה,הגענו למסכנה שמדובר במכונת האיזון.

מכונת איזון החדשה טיפלה בבעיה ואחרי זה הבעיה נעלמה כלא הייתה באותם ג'נטים מקוריים.

בקיצור המלצה שלי זה לבדוק את זה בפנצ'ריה שמבינה ויכולה להתעסק במגנזיומים.

פורסם

אני גם יוצא מנקודת ההנחה , כי הבעיה במירכוז ואיזון הגלגלים החדשים .

לדעתי -

1. בקש להוריד את גלגלי המגנזיום החדשים, והתקן את הגלגלים הרגילים המקוריים , אחרי איזון - סע ברכב ובדוק אם תקין .

2. במידה ולא תקין , גש למוסך מורשה לבדיקה , יש אחריות .

3. במידה ועם הגלגלים המקוריים הכל תקין - נסה לבצע איזון דינמי על הרכב לגלגלי המגנזיום , או הוספת מתאם , או מקורי .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אחרי שפה אמרו שיש גם סיכוי שזה יכול גם להתעקם/להישבר ממכה רצינית. החלטתי שעדיף להפסיד את ה 2000 שקל ששילמתי, לזרוק את הג'נטים שהתקינו ולהחליף למקוריים. הפנצ'רמעכר הוא חבר. מספיק לי להפסיד 2000 שקל, לא רוצה להפסיד גם חבר, למרות הכל, מאמין שהכוונות היו טובות.

נהג מנוסה
פורסם

הג'נטים המקוריים הושארו אצל הפנצ'רמעכר וכמו שאמרתי, בגלל שהוא חבר (לדאבוני, כל פעם אומר לעצמי לא לעשות עסק עם חברים וכל פעם אוכל אותה) קבלתי החלטה לא לחזור אליו בעניין, מקווה שג'נטים מגנזיום מקוריים גם יפתרו את הבעיה.

נהג מנוסה
פורסם

אם בכל זאת תחליט להישאר עם הג'אנטים מגנזיום שמורכבים כרגע, גש ל-"מעבדה לרכב" ברח' הסתת 5 חולון. הם מקצוענים אמיתיים בתחום האיזון, כמו כן עושים "איזון דינמי". בסיטרואן שהייתה לי הם פטרו לי את בעיית הרעידות בחצי שעה. טלפון שלהם: 035505780.

בהצלחה, ותעדכן.

איוון.

LEON אדומה

GOLF כחולה

פורסם

סוף הסאגה - ניגשתי לצ'מפיון בבקשה לרכוש ג'נטים מקוריים, לאחר בדיקה של יועץ השרות, נמסר לי שאין דבר כזה ג'נטים (מגנזיום) מקוריים, אפשר לרכוש מהם ג'נטים ב 4500 שקל, אבל זה יכול להיות יפני או כל דבר אחר. החלטתי לנסוע ל"מעבדה" בחולון לקבל המלצה לפיתרון. קבלו אותי ג'וג'ו ועידן, באמת שהיו בסדר, החל בכך שהתיחסו לטענותי ברצינות וסיים בזה שהמליצו לי להסתפק בשלב זה בביצוע איזון גלגלים על הרכב, עניין של 500 שקל. סיים בזה שהתקשרו לאחר שעזבתי לשאול אם הכל בסדר ובקשו שאידע אם דבר מה לא תקין - יפה.

זול או יקר, אחרי ש "בעלי מקצוע" אחרים כשלו, לעומת אלטרנטיבה של החלפת ג'נטים באלפי שקלים. בעיני זה הרע במיעוטו (אגב נאמר לי שגם במחיר הזה, זה לא משתלם להם והם עושים זאת יותר כשרות, אכן עבדו על הרכב שני אנשים במשך כמעט שעתיים). ביצעו איזון על הרכב. וכעת הרכב נוסע ללא רעידות.

נהג מנוסה
  • תוכן חדש...