Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה דקות בערך יצאתי לגינה וראיתי את השכן החביב שלי מתעסק במנוע, בגלל שאני סקרן וחטטן יצאתי אליו לראות מה הוא עושה.

הוא מילא מים מזוקקים במיכל העיבוי, המיכל עצמו מהונדס בצורה דפוקה וקשה לראות באמת איפה הf ואיפה הm , אז יש מדיד שקשה להחליט על פיו את מצב המים.

גם ככה תמוה לי למה למלא מים ברכב משנת ייצור 2008 שעדיין באחריות יצרן ולא אמורות להיות בעיות של מים.

בכל מקרה המקסימום נמצא כ 25 סנטימטר מתחת לפי המיכל והוא החליט למלא את המיכל עד הסוף ועוד במים מזוקקים , כאשר ברכב היו מים ירוקים שהשמים במוסך מורשה של מיצובישי.

אפשר לומר שאני די דרשתי ממנו לנקז חלק מהמים כדי שלא ימנע נזק בלתי הפיך לרכב המסכן.

עכשיו החזרתי לו את המים לכמות הנורמלית, מן הסתם המים המזוקקים כבר התערבבו עם המים בירוקים.

השאלה היא האם הוא יכול להמשיך ולנסוע ככה כרגיל או שיש לרוקן את המים ולמלא מחדש, זה מה שאני ייעצתי לו בכל אופן.

וכששאלתי אותו מה הידע שלך במכניקת הרכב הוא אמר שאין לו מושג בכלום.:shock: :shock:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

למיכל הפיצוי יש פקק ואליו מחובר מדיד עם שנתות. יש למדיד חריצים המתמלאים בנוזל קירור ואפשר לראות מה גובה הנוזל על המדיד. את מדידת גובה הנוזל יש לבצע כאשר המנוע קר.

פורסם
:? תודה אבל אני יודע איך לבדוק מים, והוא מילא מים דרך מיכל הפיצוי, המדיד הזה שווה לת**, אי אפשר להבין ממנו כלום

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אפשר חד פעמי - להוסיף מים רגילים או מזוקקים עד 0.8 ליטר .

נוזל הקירור היעודי והמקורי , הוא בערך 50/50 תוספים ומים רכים .

בישראל - יש אפשרות סטיה של עד בערך 10% מכמות תוספי הנוזל במערכת הקרור .

במערכת הקרור יש בערך כ 7 ליטר נוזל קרור - אפשר לתקן עם קצת מים במידה וזה הכרחי , ובמידה וזה לא מבוצע כך כל פעם .

- בצע חיפוש בפורום , עם המילה למהול

כנס לדיונים

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...94%D7%95%D7%9C

כמו כן למד כאן על הורדת אחוז התוספים בנוזל הקרור .

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...0&page=1&pp=15

לא צריך להיות כלל אובדן נוזל קרור במערכת - וכדאי לבדוק כמה נוזל חסר , ולמה .

כך שאפשר להוסיף קצת מים , אם הכרחי - הפתרון הנ"ל לא כל כך רצוי, ותמיד כדאי להשתמש בנוזל קרור מתאים .

חובה לבדוק מדוע חסר נוזל - זו מערכת סגורה ללא איבוד נוזל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

העניין הוא שלא היה חסר נוזל, אם אתה מכיר את המערכת בלנסר אז אתה יודע שהסימן של הפול נמצא למטה למטה במיכל פיצוי ולסתם מישהו זה יראה כאילו חסרים מים בערך 20 סנטימטר, אז הוא הוסיף עד לפקק המילוי, כלומר אם הוא היה מניע ומנסה להגיע לטמפרטורת עבודה הפקק היה עף כמו טיל, למים פשוט לא הייתה אפשרות לעלות.

ותודה על הקישורים הנהדרים.

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...