Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הרבה שנים עם קנון פשוטה (ומצויינת) אני מחפש להשתדרג.

אני יודע שהדגם חדש על המדפים, למישהו יש ניסיון איתו ו/או מצלמות DSLR של קנון?

יש מותגים אחרים מומלצים?

איזה עדשה לקחת? ה 18-135 תספק אותי? או להתפשר באיכות ולהוסיף תוספת קטנה על 18-200

אני לא מתכוון להתחיל להחליף עדשות, ככה שרק עדשה אחת תשמש אותי.

תודה

אבי

http://www.canon.com.sg/personal/products/dslrs/eos/eos-60d-kit-2-efs18-135

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בתור שדרוג - קח את הקנון 550D. היא תהווה קפיצת מדרגה משמעותית ביחס למה שאתה מכיר, נוחה לתפעול ומציעה גם וידיאו FHD.

ה-60D היא גוף מקצועי יותר, לכן נראה לי שהיא אוברקיל עבורך כרגע.

מנגד, ישנם דברים בהם היא נופלת מקודמתה - (50D) כמו גוף פלסטי (מגנזיום ב-50), מערך כפתורים מעט שונה ופחות נוח ומימדים קטנים יותר.

נראה שקנון החליטו שה-60D היא מעיין גרסת אמצע בין 550D ל-50D, עם שלל פונקציות הדומות יותר לשל ה-7D (הבכירה יותר).

לגבי עדשה, שווה לבדוק גם טמרון 18-250 או 18-270.

קרא ביקורות בנט ותמשיך הלאה :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יש לי נסיון טוב עם קנון הרבה שנים, אני מאוד מרוצה מהם.

הD60 היא הכי חדישה, ככה שחשבתי שהיא תהיה טובה מה 550 ומה 50

את ה50 כבר אי אפשר להשיג כך שהיא לא במשוואה, ה 550 באמת קלה יותר וגם זולה יותר.

אם אני כבר משקיע עדיף לי לקחת משהו טוב ולא להתפשר בגלל כמה שקלים.

מה לגבי עדשות?

את ה60 אני יכול לקבל קצת מעל 6K עם עדשת 200 מ"מ, תיק, סוללה נוספת, זכרון 16מ"ב ודיסק נייד של 320GB

ה550 תעלה 5K עם עדשה זהה ובלי הדיסק הנייד

עדשה של 18-135 תוזיל את המחיר ב 300 ש"ח.

זה לא עניין של כסף...אני מחפש משהו טוב להרבה שנים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אין שום בעיה של ממש למצוא בימינו 50D. אני עשיתי זאת לפני 3 חודשים - נרכשה בגרמניה בעלות נמוכה מאוד מאשר כאן.

איני מתחרט על כך שלא המתנתי ל-60D שהביקורות שלה אינה נלהבות במיוחד, למרות שהיא מציגה כמה יתרונות (כמו המסך המפרקי עם רזו' גדולה יותר, משקל נמוך יותר) על פני 50D יותר ומכילה גם וידיאו HD (שלא עניין אותי מלכתחילה).

ההבדל בין 550D לבין 60D הוא לא כמה ש"ח אלא כמה עשרות ש"ח - לפחות בארץ, אותם עדיף שתשקיע בעדשות איכותיות יותר וכדומה.

אין שום דבר פסול ברכישת מצלמה בסיסית יותר (וה-550D לא רעה) ועדשות עדיפות. להפך, זאת ההתחלה הנכונה - תצבור ניסיון, תנצל עד הגוף עד תום ואח"כ תתקדם הלאה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תבדוק את ה D7000 החדשה של ניקון לפחות על הנייר נראית פצצה (עכשיו הוכרזה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בתור חובב קנון ובעל 50D טרי יחסית, דעתי, למען האמת, קצת חצויה.

אמנם ה60D היא הדגם החדש לסדרת הxxD, אבל השינוי הוא לא כמו בדגמים הקודמים. ז"א, עדיין ל50D יש את היתרונות שלה.

הפיצ'ר המעניין ב60, מלבד המסך (שאני, למען האמת, לא רואה משהו מושך בעצם היותו מפרקי, ועדיין המסך של ה50 מצוין), הוא הוידאו.

לדעתי, אם אתה נמשך לוידאו (אני קצת פחות, למרות שיש לי חבר שעושה עם זה דברים מדהימים - ככה שכדאי לחשוב על זה) - לך על ה60D. אם לא, הייתי לוקח את הגוף הקצת יותר בנוי של ה50D ומוציא תוצאות נהדרות (ואל דאגה, בסטילס תוציא גם עם ה-60D את אותן תוצאות מעולות).

תהנה.

פורסם

ה-18-200 בהחלט טובה אבל בגלל הטווח הרחב שלה לא ממש מקצועית (לדוגמה לא משתווה לסדרת ה-L) וחבל להשקיע במצלמה יקרה עם עדשה לא באותה רמה. מצד שני היא נוחה מאוד למי שצריך את כל הטווח. אם לדוגמה אתה צריך את טווח הטלה רק במקרים מסויימים נניח שאתה הולך לצלם ציפורים כי ביומיום זה לא כ"כ נדרש, אפשר לקנות שתי עדשות עדשה איכותית כמו 17-55 ועוד טלה כמו 55-250.

פורסם

אם אתה לא חובב רציני - בדוק את הSONY A55.

אין לה שום מתחרה כרגע ברמת הכניסה.

רמת הצילום היא של DSLR בגוף של קומפקטית עם וידאו HD.

לגבי העדשות רחבות הטווח - הן מתאימות לרוב החובבים שלא נמצאים בקבוצת "מציצני הפיקסלים".

לצורך הדפסה וצפיה במחשב - הן יותר מטובות.

spectable.jpg

פורסם

אני מתגורר בסינגפור...פה לא תצליחו למצוא דגמים ישנים בחנויות!

50D אין ולא יהיה. אני גם לא מוצא טעם אמיתי ברכישת דגם ללא יכולת וידאו (תמיד טוב שיש אותה)

היתרון של ה60D בא לידי ביטוי גם במשקל הנמוך (יחסית ל50D)

זה באמת חבל שהגוף לא מתכתי, כי יש משהו "זול" בפלסטיק.

ה550 עוד יותר קלה ועוד יותר נוחה לתפעול.

כך שההתלבטות כרגע היא בין ה 60 ל 550

עדשה אני כפי הנראה אקח 18-200 וזה יספק אותי.

לגבי דגמים של סוני...הייתי הרבה מאוד שנים חובב סוני נלהב. כל מוצרי החשמל שלי היו רק שלהם.

לצערי בשנים האחרונות זה כבר לא אותו הדבר.

אני קצת חושש לקנות מצלמה שלהם, מה גם שתחום עיסוקם הוא לא מצלמות DSLR

תודה למשיבים.

אבי.

פורסם

כנראה שאתה לא כל כך בעניינים בשנים האחרונות..

סוני רכשו את מינולטה - עם כל מה שזה אומר והיום הם עם קשת דגמי DSLR שלא מביישת.

תחפש קצת מידע ברשת - תראה על מה מדובר.

פורסם

אני מסכים איתך לחלוטין.

אני ממש לא בעניינים, לכן אני מתייעץ פה.

בכל מקרה בסינגפור, קנון שולטת ללא עוררין.

אני אשמח לשמוע המלצות ממי שבעלותו מצלמה טובה (לא ממי שקרא סקירה, אני מחפש חו"ד אישית)

פורסם

אני עובד עם D90 של ניקון ומאוד מרוצה. יש לה איכות תמונה טובה, מסך עילי (לא מוותר עליו) ותוצאות נקיות גם באיזו גבוה.

דברים כמו עיבוד תמונה במצלמה, LV, נקודות פוקוס וכו' לא מעכניינים אותי ולכן לא אתייחס אליהם (למרות שגם בזה היא נותנת פייט טוב אבל אין לי בסיס להשוואה על משהו שאני לא משתמש בו).

היא מאוד יכולהב להתאים לך עם עדשת ה 18-200VR של ניקון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מאוד אוהב מצלמות של ניקון וחושב שזה יתרון גדול מאוד שהביונט (חיבור עצמית) לא השתנה עם השנים (חלק מפונקציות לא זמינות עם חלק מעצמיות וחלק מגופים, אבל עדיין). זה מאפשר לי להשתמש בעצמיות ישנות וחדשות כאחד.

אני מאוד אוהב איכות אופטית של עצמית 50ממ 1.4 של ניקון, זאת שבאה עם NIKON F. צבעים, חדות פשוט מעולים. עצמית מתקופה שהיה רשום עליה LENS MADE IN JAPAN. יש לי מספר עצמיות חדות שהן MF עם אורך מוקד קבוע, למשל 135ממ פשוט עצמיות מעולות, הרבה יותר טובות מצעצועי פלסטיק של היום. נכון שיש היום עצמיות מעולות שעשויות ממתכת, אבל הן עולות הרבה כסף.

מצד השני, אני מאוד מצטער שקנון שינו את הביונט עבור מערכת ה-EOS, כך שאי אפשר לשהשתמש בעצמיות FD. יש לי לדוגמא גם קנון 50ממ 1.4 FD. עוד סיבה למה אני לא בוחר קנון.

ברשותי כל הסדרה F של ניקון (חוץ מ-F6 שהוא היה יקר מידי והיות כימעט אין למצוא משומש). כרגע אני מצלם עם FUJI S5 ועצמית NIKKOR 24-120 VR עם מייצב תמונה ולפעמים עם F5 בעל גב דיגיטאלי של קודאק, S5 מצלמה מצויינת שמבוססת על גוף D200 אך עוברת את המצלמה הזאת כימעט בכל פרמטר אפשרי. לא מייצרים אותה כבר, אבל בארץ עדיין אפשר למצוא חדשה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...