Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי את התקציב הנ"ל, ואני תלמיד, הייתי רוצה לרכוש רכב.

אבל אני שואל את עצמי, האם אפשר באמת להנות מרכב במחיר כזה?

כמובן שאם רוכשים רכב, צריך גם להכניס את הרכב למוסך ולעשות לו יישור קו, ולא משנה באיזה מצב הרכב, הוא צריך להכנס למוסך להבדק שהכל בסדר, אני לא מוכן להתפשר על מצב מכני שהרכב נוסע וזהו.

הוא צריך להיות מטופל בצורה הכי טובה.

האם זה שווה לי בכלל?

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אני אישית חושב שכן, אם אתה מחפש רכב קטן (בקטגוריית הממש קטנים) יש לך את הסיטרואן סקסו ידנית בנזין (דיזל עזוב אל תיגע בשנים האלו, מסקנה מהפורום פה) שמעתי שזה אוטו מעולה וצריכת הדלק שלו ממש טובה (לפי kml.co.il).

אני אישית שוקל את הרכב הזה ברצינות וגם חרף העובדה שהטיפולים עשויים לעלות לי פחות ובתנאים נוחים עקב היכרות עם בעליו של מוסך מורשה פיג'ו סיטרואן.

החסרון היחיד שיש ברכב הזה שאני רואה הוא רכב קטן במיוחד אבל שמעתי שהוא מהנה וראיתי עליו רק ביקורות טובות, שווה לבדוק (והשנתון לא רע בכלל, 99-99).

לגבי טיפול ויישור קו, דרוש בדיקה מהבחור שמוכר לך רכב ולא ע"י "מכון שהוא מכיר בסביבה" או משהו, מצא לך מכון שאתה מכיר, ורצוי מעט מרוחק אפילו מהאזור בו נמצא האוטו ושם בצע בדיקה (גם זו מסקנה מהפורום) ואז תראה איזה מין יישור קו אתה צריך לעשות.

סה"כ אני אישית מסייר בפורום כבר כמה זמן וחורש הרבה פינות ברשת ולפי מיטב הבנתי אם אתה מוצא רכב שמור ומטופל טוב יישור הקו יוכל לחכות/לא יצטרך להיעשות כמעט בכלל.

עריכה: לגבי האם שווה לך קניית רכב עשה את שיקוליך.

בדוק אם יש לך בסביבות שנה להשתמש ברכב, האם כשתתגייס (ואם אתה יודע לאן תתגייס טוב כפליים) הרכב יימצא בשימוש מתמיד או שהוא ישב בחניה ויחכה לך (ואז זו בעיה).

השיקולים שלי לדוגמא לקניית רכב הם שכשאני מתגייס לצבא אחי יוצא ממנו ויוכל לטפל באוטו ולהנות ממנו כפי שנהניתי ממנו אני וכך גם יש לי אוטו ליציאות הסופ"ש וגם לאחי יש אוטו לתקופה של אחרי הצבא + מידי פעם נחוצים לנו 2 רכבים (אחד ההורים נשאר תקוע בבית כשהשני נוסע או משהו דומה) וכך כשאני לא אשתמש ברכב ישתמשו בו אחרים ויטפלו בו בהתאם.

אם המצב אצלך דומה אני ממליץ

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני לומד בחיל האוויר, ולומד מקצוע של האוויר, אני ישרת בבסיס שאני לומד בו כרגע.

הרכב אפעם לא יעמוד בחניה, אני מאמין שבשבוע לפחות לפחות יהיה צורך של 3-4 פעמים נסיעה בעיר, בסופ"שים נסיעות לחוץ לעיר וכדומה..

מה שבטוח שעד שאני יתגייס לצה"ל וגם בזמן השירות ירכב יסע.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

לגבי הסקסו, ראיתי את הרכב וישר אמרתי לו, אבל אחריי בדיקה קצרה הרכב נראה דיי חמוד וביצועים חסכניים חמודים ואפילו חמודים מאוד.

כן הבנתי שהדיזל לא כזה להיט.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

יש לך 10 אש"ח לקנות רכב נטו? או שיש לך 10 אש"ח ואתה רוצה לקנות רכב?

מאוד חשוב לך לענות לשאלות האלה ברצינות, כי התוצאות של שני המקרים האלה יכולות להיות שונות מאוד

- ביטוח (בסביבות ה3000-3500 ש"ח לרכב כזה, שזה ביטוח חובה וצד ג')

- יישור קו, רכבים בשנתונים האלה עוברים הרבה אצל חבר'ה צעירים שלא מתחזקים אותם ברמה גבוהה, יש אפילו דברים שהמוכר יכול לא להיות מודע אליהם ובבדיקה (אני אישית ממליץ לקחת את הרכב למוסך שאתה סומך עליו לבדיקה, חבל להוציא 500 ש"ח על רכב שעולה 10 אלף) ואתה תרצה לסדר. (שים בצד 2000 ש"ח לפחות)

- צמיגים, הרבה אנשים שיודעים שהם לקראת החלפת רכב לא יחליפו צמיגים וימשכו איתם (לפעמים אפילו שנה או שנתיים מעבר לזמן המומלץ)

-דלק דלק דלק!! (ואל תגיד לי "גם עכשיו אני מתדלק להורים שלי את האוטו", כי זה בדיוק מה שאני אמרתי, ואז פתאום כשיש אוטו משלך ואתה פחות תלוי ופחות נותן דין וחשבון, העלויות של הלדק צומחות וצומחות)

למה אני אומר את כל זה? לפני כחודש רכשתי רכב, היו לי בצד 11 אלף ש"ח שבהם רציתי לקנות רכב, לאחר שקניתי רכב ב8000 ש"ח, גיליתי שה3000 הנותרים נגמרו מהר מאוד, וזה עוד בלי שסיימתי לעשות את כל הדברים שרציתי.

לתשומת ליבך. ושיהיה רק בהצלחה ומי ייתן ותמצא רכב "להניע וליסוע" ואפילו עם מיכל דלק מלא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ספריי, יש לי 10 אלף ש"ח לקנות רכב נטו.

כמובן שאת הצד של הביטוח ה 4,000 גם אותם לקחתי בחשבון.

ואפשר עוד להתגמש באיזה אלפייה.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אם ככה, אז התשובה שלי היא כן, מאוד אפילו, אני קניתי כמו שאמרתי רכב ב8000 ש"ח (שרשור הקנייה והפרטים בחתימה שלי) ואני נהנה ממנו יותר כל יום

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

במקרה ואני באמת יתחיל לשקול לרכוש רכב

איזה מכוניות הכי מומלץ?

רובר 216

פיג'ו 306

סטרואין סקסו

אופל אסטרא

וכדומה

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

פיאט פונטו

פורסם
פיאט פונטו

מדובר עד שנת 98?

עריכה: ראיתי שאפשר למצוא גם 2000 במחיר לא חורג על התקציב!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אפשר להנות מרכב ב10K ש"ח, ואפשר אפילו להנות ממנו מאוד. הבעיה ברכבים האלו היא לא עלות הרכישה הנמוכה אלא עלות האחזקה הגבוהה. רכבים ישנים ו"מהנים" לרוב יקרים יותר לאחזקה, בהשוואה לסתם קופסאות פח ממונעות וחסרות אופי.

אם יש לך הכנסה קבועה שאתה יכול להפריש להרפתקאה, אז התשובה לשאלה שבכותרת היא - כן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אחי קנה פונטו ספייס 2001 ב9.5K. יש עכשיו אחת למכירה ביד 2 ב9800. אוטו מעולה צריכת דלק נמוכה ביותר וטיפולים זולים.כמובן לבדוק לפני קניה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
פונטו ספייס בפחות מ10K יש רק שחוטות במצב כזה שתוך חצי שנה אתה קונה את הרכב שוב בתיקונים או שאתה בכלל משבית אותו.

זה לא נכון, אחד שאני מכיר קנה פונטו שנת 98 (לא יודע איזה דגם בדיוק) עשה עליה יישור קו זול יחסית (אני חושב שהוא לא עבר את ה10K הכוללים לאוטו) ועד עכשיו היא לא נכנסה למוסך כדי להיות "שוב בתיקונים" או להשבית אותה.

פורסם
זה לא נכון, אחד שאני מכיר קנה פונטו שנת 98 (לא יודע איזה דגם בדיוק) עשה עליה יישור קו זול יחסית (אני חושב שהוא לא עבר את ה10K הכוללים לאוטו) ועד עכשיו היא לא נכנסה למוסך כדי להיות "שוב בתיקונים" או להשבית אותה.

אין לי את ה "עוד" קרוב ל עשר אלף ש"ח ליישור קו.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תוכן חדש...