Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ה S80 אמורה להיות יקרה יותר לאחזקה, שכן זה רכב משופע יותר באלקטרוניקה, חיישנים

ומערכות שלא נמצאות ב S60. הוא יותר רכב יוקרה, וככזה הוא יהיה יקר יותר.

לגבי ה C קלאס, לדעתי אם ה S60 קטנה לכם, ה C קלאס יותר צפופה, ולא בטוח שתהיה

זולה יותר לאחזקה.

לגבי האקורד, היא תמורה טובה לכסף, אבל ממש לא רכב יוקרה, או משהו שמתקרב לזה.

יש לך מושג יקר בכמה? אני מדברת על הערכות באחוזים. אני חושבת שאם היו אומרים לי 10% לשנה לא הייתי מוטרדת בכלל, ואם זה היה 50% אז הייתי שוללת אותו על הסף.

כבעלים של דגמי וולוו שונים במשך שני עשורים - ובניהם ב-12 שנה האחרונות אני מחזיק S70 שמבחינת תחזוקה מאד דומה ל-S60 אני יכול לומר שאם תמצאו רכב עם הסטוריית טיפולים מסודרת - עלות אחזקתו השוטפת תהיה סבירה בהחלט.

S60 הוא דגם מאד אמין אם מטפלים בו נכון וע"י מוסכים המכירים את המחלות הנפוצות של הדגם.

זה בכלל לא דומה אפילו לימי ה-240/740/940 בהם יכולת לנסוע שנים כל עוד לא מלאת חול במקום דלק...

ה-S70 שלה עברה עד היום כ-170000 ק"מ ואני מקפיד להכנסה לטיפול כל 7500 ק"מ או חצי שנה מה שבא קודם. זה כפול מהוראות היצרן - אך מוכיח את עצמו לאורך השנים.

עלות התחזוקה השוטפת לשנה בממוצע מגיעה לכ-3000 ש"ח בממוצע.

אפשר לשאול איזה שנה הרכב שלך?

ואולי אפשר גם לנצל עוד את הידע שלך - מה דעתך על ה-S80? ביום ראשון אנחנו אמורים לראות אחת שנת 2005.

כמי שיש לו שלושה וולוואים שניים מעל גיל 30 ועוד ה-S70 המדוברת (ועוד כ-300000 ק"מ על וולוואים שמכרתי כבר) - אני חושב שאני יודע על מה אני מדבר.

הסיבה שאני מטפל כפול מהוראות היצרן פירושה שהמוסך עובר בכל טיפול על כל נקודות התורפה הידועות של הרכב ומתקן/מחליף מה שצריך בנוסף למה שצריך לעשות בטיפול סטנדרטי.

לגבי תקלות מחשבים/אלקטרוניקה הדבר נכון לכל רכב מודרני ולאו דווקא לוולוו.

רוב דגמי ה-S60 שנמכרו בשנים הרלוונטיות לפותחי השרשור - אינן מוגדשות. זאת כמובן מעבר לעובדה ששיפוץ טורבו (במקום המתמחה בכך ולא במוסך שמעביר למקום שמתמחה) הוא כבר במחיר סביר השווה לכל נפש.

אז אני מבינה שמנוע הטורבו יכול להיות בעייתי עבורנו מבחינת עלויות אחזקה? וזה יכול להיות שיקול נגד רכישת S80?

מה עם סיטרואן C5? מאוד מפנקת וגם ישאר לא מעט כסף לאחזקה.

קיבלנו כמה המלצות על הסיטרואן C5. לא יודעת למה, היא לא מרגישה לנו ממש מפנקת.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקשר לצריכת דלק אתה ממש מגזים . היה לי במשפחה עד לפני שבוע וולוו S60 צריכת דלק 1- ל11 מעורב ורק בפתוח 1- ל12

VOLVO S60 2.4

HU: alpine 9855 .AMP JBL 1004 . SPK:MORAL PULSE

פורסם
טוב בואו נתחיל מכאן שכל רכב מהאמין ביותר ועד הגרוע ביותר רמת האימינות בראש ובראשונה נקבעת לפי תנאי נהיגה.

קחו דוגמא של זקן בגולף נוסע רק בערב או בבוקר כשקר יחסית לא בשיא החום. והאוטו חונה בצל. תנאים דומים כמו בגרמניה מה הפלא שהרכב מחזיק מעמד. רכב יפני בליסינג שמשמש גם כרכב שטח בשיא החום ונוסע בתנאים קשים בירושלים, ברור שלא יפגין אמינות מושלמת.

אז המגינים על רכב זה או אחר בטענה שאצלם הכל תקין, זוהי הטעייה כי אי אפשר למדוד אמינות בצורה כזאת. אמינות ממוצעת יכול לבדוק רק מוסך או חברת ליסינג. ותשאלו אותם אם הם מוכנים להחזיק VAG מחוץ לאחריות.

סתם באופן כללי אני יכול להגיד לכם שמבחינה מכנית כל המכוניות אירופאיות ויפניות מחזיקות מעמד אותו דבר כמעט. היתרון העצום של היפנים וזה יתרון מוחלט, שאין תקלות אלקטרוניקה!!!!!! מחשבים לא קורסים חיווט לא נשרף. ואם זה קורה זה רק מרשלנות מקומית של מתקין חסר השכלה.

והרבה פעמים ברכב אירופאי תקלת מחשב הורסת מכניקה. הנה דוגמא מלפני יומיים חבר בא אלי עם רכב שכור מה קרה? הפסאט שלו שעוד באחריות יצרן מושבתת מחכים לחלק מגרמניה . אני שואל אותו מה הלך אמרו לו כרטיס אלקטרוני בגיר. כמה הוא עולה עדיף לא לדעת. שלא לדבר על המפתח שהלך והוא עולה כמה אלפים!!!

אגב זה נקודת החולשה של צרפתיות מחשבים דפוקים. וגם וולוו.

אני אצא מנוקדת הנחה שהתגובה ששלך פונה אליי אז אני לא אלך ואפתח בתיק הגנה על VAG אני רק אגיד לך ששנה מתוך הזמן שהיא בבעלותי גרתי באילת שאני לא צריך לספר לך על התנאים שם וחוץ מזה נסיעות אילת קריות לפחות 10 פעמים בחצי שנה עד שהשלמתי את הקורסים שלי לקבלת העבודה שם, דבר שני אני ממש לא זקן בן 24 וזהו תעשה חשבון לבד לגבי הליסינג וכל השאר? אם תשאל אותי זה העניין של המחיר אל תשווה מחירים של יהונדאי גטס וכל מה שיש שם למחירים של הVAG וזה כולל כן הטיפולים שכמו שאמרתי ואני מסכים יקרים יותר.

אני לא בא להגן על אף חברה ושום יצרן אתה יכול לקרוא את כל השרשורים שהגבתי בהם לצעירים נגד קניית גולף כי האחזקה יקרה והם לא לוקחים אותה בחשבון, פשוט לבוא ולהגיד שרכב מחברה ספציפית הוא ככה וככה זה שטויות, לכל הרכבים יש בעיות ויש רכבים שעם הסטיגמות יכולים לנפץ אותן, הדוגמה הכי קטנה אם כבר הזכרתי את הגטס קשה לי להאמין שאותה חברה מייצרת את הקובייה הזאת מייצרת גם את הסנטה פה שבמקרה יש להוריי כבר פעמיים רצוף כי האוטו ממש מדהים אז זאת הדוגמה הכי קטנה וזהו שוב שיהיה בהצלחה.

פורסם

לגבי ה-S80: אם מדובר במנוע הטורבו בנפח 2000 סמ"ק 180 כ"ס מדובר בדגם די מוצלח.

אם מדובר על דגם ה-T6 החזק יותר - כדאי לוותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
יש לך מושג יקר בכמה? אני מדברת על הערכות באחוזים. אני חושבת שאם היו אומרים לי 10% לשנה לא הייתי מוטרדת בכלל, ואם זה היה 50% אז הייתי שוללת אותו על הסף.
עלות התחזוקה השוטפת לשנה בממוצע מגיעה לכ-3000 ש"ח בממוצע.
zvit, האם העלות התחזוקה השוטפת לשנה כוללת טיפולים בלבד? נראה כי זה יוכל להיות מאוד שימושי אם תוכל להכין את העלות התחזוקה השוטפת לשנה הכוללת הכל לתקופה של 5 שנים ו 100K ק"מ מהניסיון שיש לך עם הרכב. הכוונה בהכל היא ל: ירידת ערך, טסט, ביטוחים, דלק (בהנחה כי נירה נוסעת 20K לשנה) טיפולים קבועים לפי נסועה (טיפול 10/15/60, רצועת תיזמון, מצתים וכו').

לגבי ה C קלאס, לדעתי אם ה S60 קטנה לכם, ה C קלאס יותר צפופה, ולא בטוח שתהיה זולה יותר לאחזקה.
ה C קלאס לא בהרבה יותר צפופה. מניסיוני (עם דגם 98 ), שני מבוגרים מקדימה + שני מבוגרים מאחורה + תינוקת במושב בטיחות + באגז' שבקושי נסגר בגלל המטען ונסיעה ארוכה למדיי (י-ם - חיפה) הרכב מספק למדיי מבחינת נוחות (נהיגה ונסיעה) והרבה יותר מרוב המשפחתיות. (לכם, בתור צפוניים, ה C240 אפילו יותר מומלצת כי ניתן לאחסן את מגלשי הסקי(!) בגומחה מתוכננת(!!) בתא המטען+מסעד היד האחורי:-P) אולם, אם את מתכוונת לבצע 20K לשנה בתיאור הזה אז רצוי שתשקלי רכב יותר גדול. בכל מקרה, הביאי את השני המבוגרים, שני המתבגרים, ומושב בטיחות לתינוק, לנסיעת המבחן.

כפי שכבר כתבתי, ה C קלאס כנראה תצא יותר זולה לאחזקה. רכב יחסית נפוץ עם יבוא מקביל של חלקים ומספר רב של מוסכים היכולים לטפל בו. בידקי ב"מאיר" מה היא עלות הטיפולים השוטפים עם נסועה של 20K לשנה ונראה לי שתקבלי חום:-( כשתשווי זאת לעלות של ה C קלאס (באחד השירשורים רשמתי את העלות של ה C קלאס שלי לחודש)

אז אני מבינה שמנוע הטורבו יכול להיות בעייתי עבורנו מבחינת עלויות אחזקה? וזה יכול להיות שיקול נגד רכישת S80?
באופן אישי, אני מעדיף מנוע בנפח גדול ע"פ מנוע מוגדש בנפח קטן. בדרך כלל, הביצועים וצריכת הדלק דומים בשני הסוגים. היתרון של המנוע המוגדש הוא במשקל מעט יותר נמוך אולם במנוע מוגדש המורכבות גדולה יותר וכך גדלה עלות התחזוקה. כך שמבחינתכם, עדיף לקבל את ה 180 כ"ס ממנוע אטמוספרי רגיל.
פורסם
zvit, האם העלות התחזוקה השוטפת לשנה כוללת טיפולים בלבד? נראה כי זה יוכל להיות מאוד שימושי אם תוכל להכין את העלות התחזוקה השוטפת לשנה הכוללת הכל לתקופה של 5 שנים ו 100K ק"מ מהניסיון שיש לך עם הרכב. הכוונה בהכל היא ל: ירידת ערך, טסט, ביטוחים, דלק (בהנחה כי נירה נוסעת 20K לשנה) טיפולים קבועים לפי נסועה (טיפול 10/15/60, רצועת תיזמון, מצתים וכו').

אני לא אשב לעשות את תחשיב ולו רק מחוסר זמן.

בעיקרון מעבר לטיפולים הרגילים הוחלפו לרכב ציריות וגומיות לציריות כמה וכמה פעמים. צמיגים לפחות שלושה סטים ומצברים - ארבעה כמדומני. כמו"כ הוחלפו מחשב כריות אוויר ומחשב ABS בכ-4000 ש"ח לפני כמה שנים.

בכל עלות התחזוקה הכוללת ללא ירידת ערך וביטוחים לא עלתה על 3000 ש"ח לשנה לכל אורך 12 שנה כמעט שהמכונית איתנו.

ירידת ערך? המכונית עלתה כחדשה 185000 ש"ח בינואר 1999 היום היא שווה במחירון 27000 ש"ח תעשה חשבון לבד...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ההתלבטות שלכם דומה שלי ,הייתה לי (למשפחתי) האופציה לקנות ב.מ.וו 760 שנת 99, בלי יותר מדי קילומטרים והיא הייתה אמינה ובמצב מצוין, גם בגלל השנתון שלה המחיר היה זול (סיבות ה60 אלף) רכב מפנק ויפה מבפנים, חיה רעה על הכביש, אבל התחזוקה שלה עלתה המון כסף (עם מנוע בנפח 4800 סמ"ק) הייתה לה צריכת דלק לא נורמלית ,גם הביטוח מן הסתם יקר, וכל כניסה למוסך עלתה הרבה כסף,ואם החלטתי שאני רוהצ ריח טוב אז עץ ריח לב.מ.וו עלה 20 אלף שקל (בצחוק כן? :) ) ,קיצר רכבי היוקרה דמויי ב.מ.וו ומרצדס וכולי... מדובר במכוניות מפנקות וטובות ששוות כל שקל, אבל מה לעשות שאחזקתם היא נורא יקרה ולא כולם יכולים להרשות לעצמם, לכן כמו שהמליצו לכם ה לפניי מכונית דוגמת הקאמרי, אקורד לדעתי תהיה האופציה המשתלמת עבורכם.

בהצלחה :)

פורסם

zvit תודה. לפי מה שאתה מתאר עלות החזקת S70 אינה זולה במיוחד (וזאת ללא ירידת הערך המפחידה של כ 15K לשנה) כך שאיני בטוח כי כלכלית כדאי לרכוש רכב כזה משומש לתקופה ולנסועה שנירה תיארה. 3K שנתי יגמור את החסכון שלה ב 10 שנים הבאות ללא רזרבה לתיקונים לא צפויים.

:shock:ד"א, זה קצת מוזר. לפי התיעוד אצלי, הרכב שלי עבר תיקונים (לא החלפת חלקים מתבלים כגון מצבר/בלמים/וכו') בעלות של 6K מהרגע שעלה לכביש לפני 13 שנה/145K ק"מ. בתיעוד נרשמו מזגן, מנגנון דלת, בולמ"ז, מספר ברגים, מפסקים וקונקטורים אלקטרוניים. בדיעבד, עלות התיקונים זהה למזדה לנטיס שהייתה לנו לפני המרצדס. נשמע לי זול מידיי:roll:

sparda אתה קצת מבולבל, אתה מערבב תפוחים באגסים. אין דין רכישת בימר מסדרת ה-7 (כמעט לימוזינה) לרכישת מרין מסדרת ה- C (רכב מנהלים). אם תקרא את כל השרשור ואת השרשורים הנוספים תראה כי יותר מחבר פורום אחד הזכיר כי אחזקת מרין/בימר היא לא כל כך יקרה. בנוסף, רכישה מושכלת עם השארת חלק מהסכום בצד לתיקונים מאפשרת לרכוש רכב יוקרתי מהנה (אך משומש) בעלות הזהה לרכישת רכב משפחתי פשוט (חדש מהיבואן).

חוצמזה, אם לי היו אז כ 150K אולי הייתי רוכש את הבימר הזה. ה 100K הנותרים היו יכולים לממן את התחזוקה ל 10 שנים ותמיד היתה לי חולשה לשלדה+מנוע העדיפים של הבימרים.

לכן כמו שהמליצו לכם ה לפניי מכונית דוגמת הקאמרי, אקורד לדעתי תהיה האופציה המשתלמת עבורכם.
שמת לב לדרישות של נירה? בחייך, אקורד אפילו לא מתקרבת.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שתיים במחיר אחד. יש לנו וולוו S60 T5 וסיטרואן C5.

אז ככה, וולוו חויית נהיגה שאין שניה לה. אם חלילה אישתי לקחה את הוולוו בגלל הGPS המובנה, אני מעדיף להישאר במשרד ולא לנהוג על הסיטרואן.

הבעיה העיקרית הרוב דגמי הוולוו היא התחממות הגיר. האקלים בארץ לא חביב על הוולוו ולכן צריך לנהוג משנה זהירות, קרי התקנת רדיאטור נוסף לגיר.

תאמינו או לא, 250 כ"ס על S60 אין הרבה רכבים שמסוגלים לגרום לחווית נהיגה כזו ובטח לא במחיר הוגן מינוס.

לגבי הטיפולים...בזמן.. ולהתנהג יפה לרכב. זה כל מה שצריך.

כן טיפה יותר יקר, רק מוסך מורשה לרוב הטיפולים, אבל C5 לא זולה יותר בהחזקה.

הבעיה היחידה בוולוו היא שלא רוצים להחליף אותה. פעם וולוו תמיד וולוו.

פורסם
שתיים במחיר אחד. יש לנו וולוו S60 T5 וסיטרואן C5.

אז ככה, וולוו חויית נהיגה שאין שניה לה. אם חלילה אישתי לקחה את הוולוו בגלל הGPS המובנה, אני מעדיף להישאר במשרד ולא לנהוג על הסיטרואן.

הבעיה העיקרית הרוב דגמי הוולוו היא התחממות הגיר. האקלים בארץ לא חביב על הוולוו ולכן צריך לנהוג משנה זהירות, קרי התקנת רדיאטור נוסף לגיר.

תאמינו או לא, 250 כ"ס על S60 אין הרבה רכבים שמסוגלים לגרום לחווית נהיגה כזו ובטח לא במחיר הוגן מינוס.

לגבי הטיפולים...בזמן.. ולהתנהג יפה לרכב. זה כל מה שצריך.

כן טיפה יותר יקר, רק מוסך מורשה לרוב הטיפולים, אבל C5 לא זולה יותר בהחזקה.

הבעיה היחידה בוולוו היא שלא רוצים להחליף אותה. פעם וולוו תמיד וולוו.

באת לי ממש בזמן:-)

יש S60 T5 שכרגע באה בחשבון. הבעיה, מבחינתי, ברכב הספציפי הזה היא הקילומטראז'. מדובר על 140,000 ק"מ לרכב משנת 2005. אני מרגישה שזה הרבה, ושאולי כדאי לחכות לרכב אחר (אחרי סיפורי הזוועות שרצו פה בפורום על קנייה מפרטי, אנחנו חושבים שנלך על קנייה מטרייד אין של היבואן, אם יהיה רכב מתאים). מה אתה אומר?

פורסם

לא יודע מה מבחינתכם אומר פינוק, אני אישית הייתי חושב על כיוון של ביואיק.

כנראה שהתנהגות הכביש שלה טובה פחות משל אירופאית שמקבילה לה ברמה.

מפנקת מאוד ובשנים האחרונות הוכיחה אמינות טובה מבעבר ואני מדבר על סקרים שנעשו בארה"ב.

אני מאמין שתוכלו גם למצוא אקזמפלר יחסית שמור שלא עשה הרבה ק"מ.

לדעתי המחיר יהיה נמוך יותר משל וולוו.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

נירית, אני הייתי ממתין לרכב עם פחות קילומטראז', במיוחד שמדובר על ה T6.

אני מאמין שתמצאו אחת שמורה עם פחות קילומטרים, שטופלה כיאות.

לגבי קניה מפרטי, לדעתי אין בעיה, כל עוד את מקפידה על כללי הקניה שפורסמו פה,

ותשתדלו שלא יהיה מעבר ליד שניה, ואם הוא יד שניה, אז שקניה נעשתה לפני שנה וחצי

שנתיים לפחות, ולא לפני חצי שנה.

בד"כ היד הראשונה והשניה, הם של אנשים ששילמו לא מעט כס על הרכב, וביכולתם

לתחזק את הרכב כראוי, בד"כ במוסכי היבואן, או במוסכים מקבילים ברמה גבוהה.

שהרכב כבר לא עולה כ"כ הרבה, הוא מגיע פעמים רבות לכאלה שרצו רכב מפואר,

אבל לא יכלו לתחזק כראוי, ואז מתחילות הקומבינות והבעיות.

פורסם
באת לי ממש בזמן:-)

יש S60 T5 שכרגע באה בחשבון. הבעיה, מבחינתי, ברכב הספציפי הזה היא הקילומטראז'. מדובר על 140,000 ק"מ לרכב משנת 2005. אני מרגישה שזה הרבה, ושאולי כדאי לחכות לרכב אחר (אחרי סיפורי הזוועות שרצו פה בפורום על קנייה מפרטי, אנחנו חושבים שנלך על קנייה מטרייד אין של היבואן, אם יהיה רכב מתאים). מה אתה אומר?

היי נירית

סליחה על זמן התגובה,

בקיצור הרכב מדהים..הבעיה היחידה כמו שאמרתי..גיר.......!!

הטמפרטורה בארץ זוועה עבור המכלולים הטכניים של הרכב..אולם יחד עם זאת..אם מטפלים באהבה לא תקבלי מאף רכב את מה שתיתן לך וולוו S60 T5 בסידרי גודל של אותם עלויות.

פרטי, ליסינג, השכרה, טרייד אין..לא משנה..משנה מצב הרכב..לקחת לבדיקה עם דגש על הגיר..לידיעה..גיר עולה 20K לא פחות ולא יותר.

תבדקי אם ניתן להתקין רדיאטור לגיר של מודל 2005 אני לא בטוח..אם אפשר..לא לחשוב פעמיים

בכמה כסף מציעים לך את הרכב?

• תוכן חדש...