Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר הונדה בת 14, גם מזדה 6/ פורד מונדאו/ פג'ו 407/ סובארו B4 וכיו"ב יהוו קפיצת מדרגה משמעותית ושפויה.

אגב, היתה לי VW בורה והוצאות האחזקה היו שפויות ביותר.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חוזר וכותב לאלה שהמליצו רכבים של VAG חברת הביטוח אוטוסרב כיום היא המקור היחיד האמיתי. להעריך אמינות ותחזוקה של רכבים מחוץ למסגרת אחריות עד 10 שנים.

שני המותגים עם מספר התקלות הגדול ביותר זה פולקסווגן ורנו. בנוסף צויין שעלות התיקונים של VAG יקרה ב70% מכל אוטו אחר.

זה אומר שהוולבו יותר זולה להחזקה מפאסט.

וכל מי שממליץ אחרת הוא פשוט מטעה.

אפילו איגוד המוסכים בסטטיסטיקה של כמה ישראלי ממוצע מוציא על רכב בשנה (משהו בסביבות האלף.) לא כלל את מוסכי פולקסווגן ואודי. כיוון שהממוצע חורג מכל המותגים בצורה זוועתית כמעט פי שניים.

מי שבשבילו רכב זה הוצאה כבדה .VAG זה טעות כלכלית מהשורה הראשונה. ואני מדבר מנסיון עשיר.

פורסם

חכמים ממני אמרו "אם אין לך דיי כסף לקנות אותו כשהוא חדש אין לך גם כסף להחזיק אותו שהוא ישן"

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

כבעלים של דגמי וולוו שונים במשך שני עשורים - ובניהם ב-12 שנה האחרונות אני מחזיק S70 שמבחינת תחזוקה מאד דומה ל-S60 אני יכול לומר שאם תמצאו רכב עם הסטוריית טיפולים מסודרת - עלות אחזקתו השוטפת תהיה סבירה בהחלט.

S60 הוא דגם מאד אמין אם מטפלים בו נכון וע"י מוסכים המכירים את המחלות הנפוצות של הדגם.

זה בכלל לא דומה אפילו לימי ה-240/740/940 בהם יכולת לנסוע שנים כל עוד לא מלאת חול במקום דלק...

ה-S70 שלה עברה עד היום כ-170000 ק"מ ואני מקפיד להכנסה לטיפול כל 7500 ק"מ או חצי שנה מה שבא קודם. זה כפול מהוראות היצרן - אך מוכיח את עצמו לאורך השנים.

עלות התחזוקה השוטפת לשנה בממוצע מגיעה לכ-3000 ש"ח בממוצע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא הכל קשור לטיפולים, זה שאתה מטפל ברכב כפול מהוראות היצרן זה יפה אבל ממש לא נותן לך חסינות לתקלות.

בתכלס מה עושים בטיפול, שמן מנוע, פלאגים, מסננים, ברקסים, נוזל קירור וכו'.

זה בהחלט יכול לשמור על המנוע לאורך השנים אבל כיודע כיום מכונית זה ממש לא רק מנוע. יש ברכבים האלו המון המון אלקטרוניקה רגישה, שום טיפול לא יכול למנוע לך בעיה אלקטרונית או כשל באיזה חיישן שישגע את כל הרכב. העלות ברוב המקרים של חלקי אלקטרוניקה היא לא מובטלת. יש גיר אוטו' שביום כזה או אחר יחליט שדי נמאס לו ובגירים אוטו' זה יכול לקרות כרעם ביום בהיר (מניסיון מר) ולהכניס אותך להוצאות כבדות במיוחד כאשר מדובר בוולבו או VW. חלק לא מבוטל מהמנועים של וולבו הם מנועים גודשים, לא כולם מקפידים לחכות בכיבוי ובהדלקה ביום שטורבו כזה נזקק להחלפה שוב העסק ממש לא זול.

פורסם

קניית רכב מעל לסגמנט 1600 יפנומטית ,כל כולה קניה רגשית ,כנל רכישת דירה חדשה מהקבלן

בא לכם להתפנק ברכב המשדר איכות ,בידוד רעשים מערכת שמע טובה ,בטיחות ,התנהגות כביש טובה,נוחות מושבים סביבת נהג מצויינת ,וכל זאת במאה אלף שקלים?

לכו על זה ! לא יסתדר תמיד אפשר למכור

פורסם

עם כל מה שציינת והרחבת, לי זה נראה כמו קנייה מושכלת ולא ריגשית. ההגיון והשכל (שלי לפחות), אומרים שלקנות רכב עם בידוד רעשים טוב, נוחות, בטיחות, התנהגות כביש טובה, ואיבזור מפנק (ואגב גם אמינות סבירה+) זה משהו שהשכל וההגיון מצפים שיהיה לרכב ב100 אלף שקלים. או כמו ששרלוק אמר "אלמנטרי וודסון ידידי". הרגש (רגשי הפחד, הפחד מלצאת פראייר) מובילים לקנות יפינטומתטית במחיר כפול רק כי האמינות יותר טובה (והאחזקה השוטפת של יפנית חדשה כבר לא יותר זולה מארופאית סטנדרטית) ושום דבר אחר לא. אין ספק שזו בחירה לגיטימית. אך לדעתי, היא רחוקה מלהיות מושכלת.

אלא אם כל רוכשי האירופאיות הם רגשנים סנטימנטאלים, עם נטייה אובדנית. :wink:

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

טוב, אז אני כמעט בטוחה שאנחנו לא משוגעים... :-)

נסענו היום מהדרום לתל אביב, בהונדה הישנה שלנו. שני מבוגרים, שני מתבגרים, תינוק, באגז' מפוצץ, מזגן לא מקרר ואוטו רועש ברמות מטרידות. מספיק לנו.

אני משוכנעת שגם מזדה חדשה יותר תהיה שדרוג לעומת נסיעת הבלהות היום, אבל למרות הכל, נלך על רכב יותר מפנק.

המועמדות שלנו הן:

וולבו S60- מעט צפוף במושב האחורי, אבל היא מומלצת. אגב, יש סיבה לא ללכת על ה-S80?

מרצדס C class - עדיין לא בררנו מספיק. המלצות/דיס-המלצות יתקבלו בשמחה.

ובנוסף, נשמח מאוד אם תעזרו לנו לשלול את ההונדה אקורד:wink:

הצעות, הערות, תובנות?

פורסם

ראשית כל אני מברך אותך על החלטתך,חס וחלילה אתם לא משוגעים, להיפך.

שנית, אני אשמח אם באמת תרכשי את הרכב שיפנק אותך ואת משפחתך, בימים חמים 5 אנשים עם בגאג מפוצץ, בלי רעשי דרך ובלי חלומות בלהות ובדרך, אשמח אם תכתבי עוד שנה ככה על עניין ההוצאות השוטפות ועל הרכב שיחליף את הוולוו בעתיד....

תתחדשי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

1+.

ליסוע באוטו מפנק זה כיף רק לא לצפות לאחזקה של אוטו יפני.

לגבי המשפט אם אין לך כסף לקנות אותו כחדש כנראה שלא תוכל להחזיק אותו כישן, לדעתי הוא הכללה.אני נוסע בתמה שבע וחצי שנים (הרבה שלא מכירים את המותג חושבים שזה וולבו בשל הדימיון החיצוני). ישנם הוצאות במיוחד דלק שהן מעל הממוצע, יש חלקים יקרים יותר מהממוצע, אך בסך הכל אפשר ליסוע באוטו וליהנות מנסיעה לאילת ולא להגיע עם כאבים בגב.ממה שאני שמעתי S80 יקר משמעותית לאחזקה ולא הרבה יודעים לטפל בו כך שבהחלט עדיף לקנות וולבו צנועה יותר עם אחזקה צנועה יותר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

קצת התבלבלת זה הרכב שיחליף את ההונדה בעתיד.

קצת צורם לי כל האמירות האלה על רכבי הVAG שאחרי האחריות מתחילים להתפרק, מאיפה הבאתם את הסטיגמות האלה?

טיפולים ואחזקה יקרים זה נכון קצת יקר יותר מיפנית ממוצעת אבל להגיד ספציפית עליהם שמלאים בתקלות? על איזה רכב לא שומעים את זה היום? הרי הסטיגמה הייתה תקועה חזק על הצרפתיות ושמעתי לא מעט שאומרים אותו הדבר על אלפה וכמעט על כל רכב קיים חוץ מיפני. ברכב צריך מזל נקודה! גם רכב שיצא עכשיו מהחברה יכול להיות מלא בבעיות(מנסיון) גם אם הוא לא פולקסווגן, אני כבר אוטוטו 3 שנים עם גולף שהיא ממש לא בסיום האחריות שלה (שנת 99) ואין לי מספיק מילים לשבח את האוטו הזה וכמובן שבלי כל הדיבורי סרק האלה על דברים מתפרקים כן יש את ההתקלפות של צבע הפלסטיק שאופייני לגרמניות אבל מפה ועד לחלקים רופפים ונשברים?? אני מוכן להשוות את הרכב שלי לעוד הרבה מכוניות שלפחות 5 שנים מעל בשנתון ולראות תוצאות.

שלא נדבר על מנוע מצויין מלא כח שאפילו שמן לא מבקש.

עד היום VW זה מותג דיי נחשק והסמל אומר הרבה ואני אדגיש ואציין שאני לא מדבר על יחס היבואן כאן כי לא הייתה לי התנסות מולו.

אז בואו ונפסיק לדבר באוויר כל רכב הוא לגופו ובכל קנייה צריך מזל ואני מאחל לך הרבה ממנו בקנייה תהנו.:mm_yeah:

פורסם

ה S80 אמורה להיות יקרה יותר לאחזקה, שכן זה רכב משופע יותר באלקטרוניקה, חיישנים

ומערכות שלא נמצאות ב S60. הוא יותר רכב יוקרה, וככזה הוא יהיה יקר יותר.

לגבי ה C קלאס, לדעתי אם ה S60 קטנה לכם, ה C קלאס יותר צפופה, ולא בטוח שתהיה

זולה יותר לאחזקה.

לגבי האקורד, היא תמורה טובה לכסף, אבל ממש לא רכב יוקרה, או משהו שמתקרב לזה.

פורסם

כמי שיש לו שלושה וולוואים שניים מעל גיל 30 ועוד ה-S70 המדוברת (ועוד כ-300000 ק"מ על וולוואים שמכרתי כבר) - אני חושב שאני יודע על מה אני מדבר.

הסיבה שאני מטפל כפול מהוראות היצרן פירושה שהמוסך עובר בכל טיפול על כל נקודות התורפה הידועות של הרכב ומתקן/מחליף מה שצריך בנוסף למה שצריך לעשות בטיפול סטנדרטי.

לגבי תקלות מחשבים/אלקטרוניקה הדבר נכון לכל רכב מודרני ולאו דווקא לוולוו.

רוב דגמי ה-S60 שנמכרו בשנים הרלוונטיות לפותחי השרשור - אינן מוגדשות. זאת כמובן מעבר לעובדה ששיפוץ טורבו (במקום המתמחה בכך ולא במוסך שמעביר למקום שמתמחה) הוא כבר במחיר סביר השווה לכל נפש.

לא הכל קשור לטיפולים, זה שאתה מטפל ברכב כפול מהוראות היצרן זה יפה אבל ממש לא נותן לך חסינות לתקלות.

בתכלס מה עושים בטיפול, שמן מנוע, פלאגים, מסננים, ברקסים, נוזל קירור וכו'.

זה בהחלט יכול לשמור על המנוע לאורך השנים אבל כיודע כיום מכונית זה ממש לא רק מנוע. יש ברכבים האלו המון המון אלקטרוניקה רגישה, שום טיפול לא יכול למנוע לך בעיה אלקטרונית או כשל באיזה חיישן שישגע את כל הרכב. העלות ברוב המקרים של חלקי אלקטרוניקה היא לא מובטלת. יש גיר אוטו' שביום כזה או אחר יחליט שדי נמאס לו ובגירים אוטו' זה יכול לקרות כרעם ביום בהיר (מניסיון מר) ולהכניס אותך להוצאות כבדות במיוחד כאשר מדובר בוולבו או VW. חלק לא מבוטל מהמנועים של וולבו הם מנועים גודשים, לא כולם מקפידים לחכות בכיבוי ובהדלקה ביום שטורבו כזה נזקק להחלפה שוב העסק ממש לא זול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

טוב בואו נתחיל מכאן שכל רכב מהאמין ביותר ועד הגרוע ביותר רמת האימינות בראש ובראשונה נקבעת לפי תנאי נהיגה.

קחו דוגמא של זקן בגולף נוסע רק בערב או בבוקר כשקר יחסית לא בשיא החום. והאוטו חונה בצל. תנאים דומים כמו בגרמניה מה הפלא שהרכב מחזיק מעמד. רכב יפני בליסינג שמשמש גם כרכב שטח בשיא החום ונוסע בתנאים קשים בירושלים, ברור שלא יפגין אמינות מושלמת.

אז המגינים על רכב זה או אחר בטענה שאצלם הכל תקין, זוהי הטעייה כי אי אפשר למדוד אמינות בצורה כזאת. אמינות ממוצעת יכול לבדוק רק מוסך או חברת ליסינג. ותשאלו אותם אם הם מוכנים להחזיק VAG מחוץ לאחריות.

סתם באופן כללי אני יכול להגיד לכם שמבחינה מכנית כל המכוניות אירופאיות ויפניות מחזיקות מעמד אותו דבר כמעט. היתרון העצום של היפנים וזה יתרון מוחלט, שאין תקלות אלקטרוניקה!!!!!! מחשבים לא קורסים חיווט לא נשרף. ואם זה קורה זה רק מרשלנות מקומית של מתקין חסר השכלה.

והרבה פעמים ברכב אירופאי תקלת מחשב הורסת מכניקה. הנה דוגמא מלפני יומיים חבר בא אלי עם רכב שכור מה קרה? הפסאט שלו שעוד באחריות יצרן מושבתת מחכים לחלק מגרמניה . אני שואל אותו מה הלך אמרו לו כרטיס אלקטרוני בגיר. כמה הוא עולה עדיף לא לדעת. שלא לדבר על המפתח שהלך והוא עולה כמה אלפים!!!

אגב זה נקודת החולשה של צרפתיות מחשבים דפוקים. וגם וולוו.

• תוכן חדש...