Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב אני רוצה גם לציין חוות דעת על החברות האסייתיות.

טסתי מבנקוק לצ'אנג מאי בחברת אייר אסיה, החברה הזאת אידיאלית למי שיש לו כבר תוכנית מסודרת לטיסות.

החברה אידיאלית במיוחד אם כבר סידרת לעצמך סידורי הלוויה...

הרקורד הבטיחותי שלהם לא בשמיים (אחלה משחק מילים) בכללי ובהשוואה ליתר חברות התעופה האסיאתיות הוא ממש לא משהו וזו אחת החברות תעופה הכי נחותות במזרח.

אני אישית תמיד מעדיף לשלם 100-150 דולר יותר ולטוס עם חברת תעופה בטוחה ואיכותית יותר (למרות שאייר אסיה החליפו חלק ניכר מצי המטוסים שלהם לאיירבסים חדשים).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באל על יש גם יש....וזה באמת ביזיון כי הרבה חברות תעופה אחרות לא מאפשרות לילדים לטוס במחלקת עסקים (כך זה באמת אמור להיות).

כאחד שטס די הרבה במחלקת עסקים ובכל מיני חברות (לרוב בוחר את הטיסה לפי השעות והתאריכים ולא לפי החברה או המחיר) אני יכול להגיד לך שברוב החברות נתקלתי בבני נוער וילדים במחלקה (חלקם אפילו כאלה ששודרגו ממחלת תיירים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אל על בד"כ מתעדפים את המושבים המרווחים לנוסעים מתמידים, שמשלמים עליהם בנקודות. בטיסות מבוקשות (או כאלו שיש יותר נוסעים "עסקיים" עם נקודות מועדון) גם בתשלום לא תמיד אפשר להגיע למושב כזה.

מניסיון, התשלום של 60 $ שווה אם המושב במעבר או אם אתה בטוח ב-100% לגבי מבנה המטוס. הסיבה היא שבחלק מהמקומות, הדלת שבזכותה השורה מרווחת, בולטת ולמעשה המושב ה"מרווח" שליד הדלת צפוף יותר מאשר כל מושב רגיל. כבר זכיתי פעם לשבת ליד זוג אמריקאי ששילם בשביל מושבים כאלה באל-על, למזלם היו כאמור זוג כך שהבחורה יכלה לשים רגליים על בעלה אבל אחרת זה היה לא נעים (או לחילופין, נעים באופן שונה מהמתוכנן...) כי היא פשוט לא היתה יכולה לשבת ישר. והיא לא היתה גבוהה במיוחד. מיותר לציין שהם היו די מתוסכלים.

בכל מקרה אני תמיד שואל את הדיילת פעמיים שלוש לוודא שהיא מכירה היטב את מבנה המטוס ובטוחה לגבי המרווח האמיתי, לפני שאני משקיע נקודות ב"שדרוג" הזה.

כללית לגבי אל-על אני דווקא צובר שם הרבה נקודות ובד"כ מרוצה - היחס לא רע, והדיוק בהמראות ונחיתות טוב בהרבה מהממוצע בחברות אחרות. כמו כן כשיש בלגאן בנמל היעד (כמו שקורה לעתים מ-1000 ואחת סיבות, מערפל ועד חשש בטחוני) ברוב העולם יש הנחיה לא להשאיר מטוס ישראלי באוויר ולכן אל-על תהיה הראשונה לנחות כשחברות אחרות ממשיכות לעשות סיבובים באוויר עוד שעה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אלפא נספר לך מקרה קטן שקרה לאחי הגדול באל על.

הוא טס לתאילנד באוקטובר 2008, באותו זמן שהוא היה אמור לחזור היו מהומות בבנקוק וחסמו את שדה התעופה.

אחי סיפר לי גם על תייר ששילם למונית 1500 בהאט שייקח אותו לשדה תעופה (מונית לשדה התעופה בדרך כלל זה 300), כיוון שנהגי מוניות לא היו מוכנים להגיע לשם, הגיע וגילה שהטיסה שלו בוטלה.

למזלו הרב אל על ועוד 7 חברות תעופה דאגו להמריא מנמל תעופה צבאי קרוב לבנקוק, אל על בתיאום עם בית חב"ד, דאגו לרכז את כל הישראלים בבית חב"ד בבנקוק ולהעביר אותם לטיסה שלהם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק בוא נעמיד דברים על דיוקם,

מי שאירגן את מבצע הטסת הישראלים מתאילנד בתקופת המהומות היה משרד החוץ בשיתוף עם הקונסוליה המקומית ובית חב"ד.

כמובן שבאופן טבעי זה בוצע על ידי אל על, בייחוד מכיוון שהמצב שם לא נגע לישראלים ויתרה מכך, כל המהומות רוכזו ברובע מסויים שמורכב מאיזה 3 רחובות כך שאם לא היית בתוך הבלאגן לא ממש הרגשת אותו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כל החיים אני מקנא באנשים שגבוהים ממני, פעם אחת שיקנאו בי שלי אין בעיה שום בעיה של מקום במחלקת הסרדינים !

אני האמת חושב שצריך לעשות תיקון של "משקלל כולל לכרטיס טיסה" ולא משקל מטען.

למה גם אני ששוקל 65 ק"מ, וגם האיש לידי ששוקל 120 ק"ג רשאים להעלות רק 20 קילו מטען למטוס ?

אני דורש בונוס במשקל מטען על חשבון שאני לא מכביד על המטוס בעצמי ! :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

סליחה ?

אתה טייס במקרה ?

למשקל יש משמעות ועוד איך.

הטייס מקבל את המשקל המדוייק של המטען שעלה ומחשב לפי זה את הפרמטרים להמראה כולל מצערת של המנועים, לא, אולי תתפלא אבל לא ממריאים תמיד ב"פול-גז" זה הורג את המטוס ובזבזני בטירוף.

יש טבלאות משקל ממוצע לנוסע, וגם הוא תלוי ד"א ביעד המוצא של המטוס, יש הפרשים של יותר מ 10 קילו ללמוצע אדם בין יעדים שונים.

אם הטיסה מלאה במטען ונוסעים יורדים לחישובי ממוצע של כמה ילדים וכמה נשים וכמה גברים מבוגרים על הטיסה כדי להגיע לחישובי המראה טובים (או כדי לדעת שלא עוברים את הלימיט כי בטיסות כאלה כן ממריאים בפול גז)

ולא אני לא טייס, אבל מכיר את הנושא קצת.

וכל זה עדין לא סותר את מה שאני אומר,

אפשר להגיד שהמשקל המותר לכרטיס סטנדרטי הוא 70 ק"ג נוסע ועוד 40 ק"ג מטען לפני אובר ושמותר לך להמיר כל ק"ג מטען ב 2 ק"ג אדם.

ז"א אם אתה שוקל 110 ק"ג מותר לך להביא רק 20 ק"ג לפני אובר.

אם יש נוסעים שלא רוצים להישקל יקבע להם מראש מטען מוגבל ל 20 ק"ג

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

תגיד לי דרור, לא יותר פשוט לשים חיישן פשוט של כמה שקלים על כן הנסע של המטוס וכך הטייס ידע בדיוק כמה המטוס שוקל?

משגע אותי שעם כל הטכנולוגיה המופרעת שמכניסים היום כדי לחסוך לא שמים פריט שייקר את המטוס אולי ב 30 דולר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
סליחה ? אתה טייס במקרה ?

כמעט.

ענייני משקל ואיזון שנלקחים בחשבון ע"י צוות המטוס והצוות הטכני רחוקים שנות אור מהאשליה שמוכרים לנו לגבי מטען עודף. לראיה, כפי שכבר הסברתי בעבר, מרבית מטוסי אלעל טסים מדי יום עם מאות ק"ג מטען מסחרי בבטנם, אותו הם משנעים מתוקף היותם משלח אווירי לכל דבר.

במילים אחרות, מה שאני אומר זה שגם אם כל נוסע יביא 40 ק"ג משקל עודף בנוסף למה שהוקצה לו, המטוס עדיין יהיה בטולרנס המורשה להמראה. גביה על מטען עודף היא לא עניין בטיחותי, אלא אחיזת עיניים וסעיף הכנסה. זה לא צסנה ששוקלת קילו וחצי וכל מזוודה נוספת מסיטה אותה מהמסלול.

עכשיו אפשר להירגע?

פורסם

זה משהו אחר

היה נשמע לי כאילו שאתה אומר שאף אחד לא מתעניין כמה משקל יש על המטוס כי ממילא הוא תמיד יצליח להמריא...

שי, זה בדיוק מה ששאלתי את מי שסיפר לי על המערכת, כי היתי בטוח שכל הנושא הזה מחושב אוטומטית !

לפחות ב 767, מחשבים הכל ידנית כמו שתיארתי (ידנית -> מכניסים את הכל ללפטופ לפי רישומים שמקבלים מהצקאין ומקבלים את כל הסט-אפ להמראה)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

מגיל 17 אני 202 ס"מ ולכן טיסות עבורי זה לא כיף חיים...

לפני שנתיים וחצי כאשר טסתי לארה"ב עם אל על. בגלל שלא היה לי מגע עם הסוכן (הכרטיסים הוזמנו במרוכז דרך אמא של אישתי) החלטתי ליצור קשר עם שירות הלקוחות של אל על מספר ימים לפני הטיסה. כשהתקשרתי 5 ימים לפני אמרו לי להתקשר 24 שעות לפני הטיסה כדי שסידור ההושבה במטוס יהיה פתוח וכך יוכלו לשבץ אותי למקום ליד הדלת (אצלי זה must ולא פינוק).

כשהתקשרתי 24 שעות לפני אמרו לי להגיע לשדה ולדבר עם הדיילות כי המקומות ליד הדלת לא נפתחים אלא רק לפני הטיסה (כבר אז הבנתי שמורחים אותי).

כשהגעתי לצ'ק אין דיילת הקרקע הסתכלה עלי במבט שאת פירושו הבנתי...

פניה למנהל בנוהל הרגיל נתנה לי את המושב המיוחל אך לבד, כלומר הופרדתי מאישתי שישבה במקום אחר עם המשפחה שלה (אחרת לא הייתי מסכים).

אגב, גם בטיסה חזור עברתי את אותו התהליך רק באנגלית.

בשום שלב לא ביקשו כסף על ה"שדרוג" ורק רמזו לי באופן ברור שאם הייתי חבר במועדון הנוסע המתמיד של אל על זה היה עוזר להם מאוד לעזור לי...אז אחרי הטיסה הצטרפתי כי שווה לי לשפר סיכויים בעניין הזה בשביל 19$ חד פעמי. טרם יצא לי לבדוק זאת כי הטיסות שהיו לי מאז היו דרך מקום העבודה במחלקת עסקים.

אגב, פרט מעניין, אני למשל שונא לטוס בשורה הראשונה, למרות שהיא מאוד מרווחת (אין לפנייך מושבים ואפשר למתוח רגליים) אני לא נרדם אם אין לי מושב לפני שאני יכול לשים עליו ברכיים, רק ככה אני נרדם בטיסה.

זה אתה שבועט לאנשים לפניך בגב המושב... :shock:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...