Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאלעל מבקשים תוספת על כרטיס, הם בודקים קודם לכן במחשב איזה סוג מחלקה יש לך וכמה עלה הכרטיס. יש כרטיסים שבהם לא תתבקש לשלם אפילו דולר נוסף ויש כרטיסים שבהם כל פיפס קטן עולה תוספת.

מי שקנה כרטיס במחיר מלא ללא הגבלות, סביר להניח שלא יבקשו ממנו 60 דולר נוספים כשממילא הכרטיס שלו עלה כמעט כפול מהמחיר הממוצע.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ידעתי שבמחלקה ראשונה (או עסקים. תלוי במטוס) יש תינוקות שצורחים... :wink:

באל על יש גם יש....וזה באמת ביזיון כי הרבה חברות תעופה אחרות לא מאפשרות לילדים לטוס במחלקת עסקים (כך זה באמת אמור להיות).

PAVI,

אתה צודק חלקית,

אמנם לישיבה בחזית מחלקת תיירות (אני מניח שזו כוונתו של רוני) מקרבת אותך לתינוקות בכיינים פוטנציאלים, אבל לרוב הם בוכים רק בהמראות או בנחיתות (הפרשי לחצים=כאבי אוזניים).

אני גם בעמדתו של רוני, תן לי שורה 21-23 עם חלון, ועל ה*** שלי שזו טיסה של 11 שעות.

אגב, פרט מעניין, אני למשל שונא לטוס בשורה הראשונה, למרות שהיא מאוד מרווחת (אין לפנייך מושבים ואפשר למתוח רגליים) אני לא נרדם אם אין לי מושב לפני שאני יכול לשים עליו ברכיים, רק ככה אני נרדם בטיסה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אתה הבנת את זה ברוך? הבנאדם שילם 1050$ על כרטיס ששווה 1500$, אבל כשהתבקש להוסיף 60$ למושב משודרג זו "שערוריה".

קודם כל באתר של אל על רצו על הכרטיס בתאריכים שטסתי 1300$.

דבר שני שילמתי למחלקת תיירים, כל מי ששילם את הסכומים שציינתי אלה אנשים שישבו בסמוך אליי.

העקרון הוא לדעת איפה לסגור, באיסתא הציעו לי 1300$ ובשטיח המעופף 1200$ אחרי הנחת עובד של ידידה.

בסוף בחרתי בחרה שקיימת כבר 30 שנה בקריית גת וידועה בעיר במחירים האטרקטיביים שלה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אז זהו שאתה טועה ידידי, מעבר למחלקות (תיירות, עסקים וכו') יש "מחלקות" בתוך המחלקות, זה מחולק לאותיות (U,M וכו').

יכול בהחלט להיות מצב שקנית כרטיס מוזל שאין לו אפשרות לשינוי תאריך או שכל שינוי תאריך ייחוייב בתשלום ושאינו צובר נקודות למועדון נוסע מתמיד וזה שישב לצידך שילם 200 דולר יותר אבל קנה כרטיס שפתוח לזמן ארוך יותר עם אפשרות שינוי תאריך ללא חיוב ועם צבירת נקודות.

מעבר לזה יש עניין של זמינות מקומות בטיסה, לעיתים דווקא בסמיכות לטיסה ניתן להשיג כרטיסים מוזלים כיוון שחברת התעופה מעדיפה לטוס עם נוסעים "מוזלים" מאשר עם כסאות ריקים (עיין ערך אל על ספונטני, סוג של מילוי מושבים בתקופות שידוע שהטיסות לא מלאות לגמרי).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
באל על יש גם יש....וזה באמת ביזיון כי הרבה חברות תעופה אחרות לא מאפשרות לילדים לטוס במחלקת עסקים (כך זה באמת אמור להיות).

כך זה בלופטהנזה. אין כניסה לבני פחות מ-16, אלא אם זה באישור חריג.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מה ? ממתי ?

כבר טסתי יותר מפעם עם לפוטהנזה בביזנס עוד לפני שהייתי בן 16.

מאז ומתמיד - לפחות בטיסות מגרמניה והלאה. בארץ הם לא ממש מקפידים על זה.

ושוב, יש מקרים מיוחדים. גם אחי ואני טסנו עימם ביזנס מילדות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

די מעניין, בשנת 98 המשפחה שלי זכתה בטיול לפלורידה מטעם מפעל הפיס.

וטסננו במחלקת עסקים של בריטיש איירוייס ולא היתה איתי בעיה, הייתי אז בן 11.

לגבי הכרטיס שלי, מצויין רק שהוא במחלקת "אקונומי", ואם אני רוצה לשנות תאריך, אז אם התאריך החדש הוא מעל שבועיים מהיום מהמראתי אז השינוי הוא בלי עלות.

אני לא כל מבין בזה אבל נציין מה רשום באותיות הקטנות למטה מילה במילה, בסעיף של התשלום בקבלה.

FORM OF PAYMENT: MS

FARE: 989.00USD T/F/C: 22.99IL T/F/C:16.00AP T/F/C:21.60TS

TOTAL: 1049USD

אולי זה ישפוך מידע על הכרטיס שהזמנתי ועל התוספות.

פורסם
נסיעות הן חלק בלתי נפרד מהעבודה שלי, וישנן חברות שעמיתיי ואני נמעים מהן באופן גורף. בריטיש היא אחת מהן.

בד"כ התנאים הכי טובים הם אצל בריסל איירליינס (גם בטיסות לישראל, ד"א) וחברות קטנות וזולות כמו איזיג'ט וכד'.

אם אני לא טועה, זהו חלק עיקרי ברווחיהן של חברות ה-Low cost ; גביית תשלום על שירות בסיסיים (מטען כלשהו, ארוחות).

תוכל לפרט או לתת דוגמא לשירות או לתנאים כאלו- מהם היית מרוצה?

אני מקווה שההמלצה שלך על בריסל איירליינס נכונה כי אני עוד 3 ימים טס איתם :wink:

הבעיה זה שאני אחרי זה עם UNITED ב767 מסריח לארה"ב לעומת ה777 של קונטיננטל עם המסכי מגע האישיים... :x

אל דאגה, Have no fear- חבר ואני טסנו איתם לתערוכת ז'נבה האחרונה (מרץ) והיינו מרוצים מאוד, למרות החששות המוקדמים.

(טיסת לילה, מחלקת תיירים, קונקשן של שעה בבריסל; ת"א>בריסל>ז'נבה).

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

בריסל איירליינס עושה בי"ס לרוב חברות התעופה הגדולות באירופה. מדובר אמנם בחברה לא קטנה בפני עצמה, אבל הם נשארו עם המנטליות של יחס אישי עוד מהתקופה שקראו להם SN Brussels לפני כמה שנים, לפני שהתרחבו למה שהם היום. גם שם יש צמצומים לאחרונה, למשל כשנוסע עם סטטוס "גולד" טס בטיסת אקונומי, הוא עדיין לא יכול להשתמש בטרקלין. זאת גם עדות יפה לאסטרטגיה שלהם - חותכים בשכבות השומן ולא בבשר החי, כך שמחירי הכרטיסים ורמת התחזוקה במטוסים הם האחרונים להיפגע.

יגאל, לשאלתך - באיזיג'ט למשל אין מקומות שמורים, זה בד"כ על בסיס "כל הקודם זוכה".

תמורת תשלום של 15-20 יורו ניתן לקבל "חבילת פרמיום" המורכבת משני אלמנטים: תור נפרד בצ'ק אין (שבד"כ חוסך מלא זמן) ועליה מוקדמת למטוס, מה שמאפשר לך לשבת מקדימה, ליד יציאות החירום או בכל מקום אחר שתחפוץ. למעשה, אתה מקבל את זכות הבחירה לפני שאר הנוסעים (בד"כ עם קבוצה של עוד 5-10 אנשים במטוס). כשמחשבים את המחיר בסה"כ כולל התוספת, עדיין יוצא שווה מאד, ולו רק בשביל להימנע מהצ'ק אין עם כל תרמילאי אירופה שמשתמשים בטיסות הזולות האלה.

גם העובדה שאין אצלהם הגבלה על משקל כבודת היד (רק על גודל) היא נקודה חשובה בפן של שירות לקוחות. לא נתקלתי בהרבה חברות ששוקלות את כבודת היד, אבל כשאתה מציע ללקוח שלך "משקל לא מוגבל", זה גורם לו להרגיש מיוחד ולחשוב שהוא עשה עסקה טובה יותר. דוגמה נוספת: בקליק אייר היו אחלה חטיפים פעם אחרונה שטסתי איתם, וזה בעולם של Low Cost, שכמו שאמרת, אצלהם בד"כ כל פירור עולה כסף.

באופן כללי, המגמה היא שהמטוסים בחברות הקטנות האלה בד"כ חדשים יותר, נקיים יותר ומעוצבים טוב יותר. הכוונה היא שעיצוב הפנים לדוג' בהיר הרבה יותר מהכחול הדכאוני של אלעל או הירוק של לופטהאנזה. אתה עולה למטוס, רואה את האינטריור המואר והצבוע בכל מיני צבעים עליזים, ומקבל זריקת מצב רוח עיוד לפני שבכלל המראת. זה בכלל לא דבר טריוויאלי, ויש מחקרים רציניים מאחורי כל בחירה כזאת של חברות התעופה, שמטרתם לגרום ללקוח להרגיש רצוי ומרוצה בגמר הטיסה ובמהלכה. ככה משמרים לקוחות, וחבל שהחברות הגדולות פשוט לא משתדלות באותה מידה.

פורסם

אגב אני רוצה גם לציין חוות דעת על החברות האסייתיות.

טסתי מבנקוק לצ'אנג מאי בחברת אייר אסיה, החברה הזאת אידיאלית למי שיש לו כבר תוכנית מסודרת לטיסות, כיוון שאפשר להזמין אצלה כרטיס כמה חודשים מראש במחיר מגוחך אבל אין דוחים את התאריך משלמים עמלה שמנה.

מאוד לא אהבתי את היחס אצלם, מה גם שהמטען שאתה יכול לשאת איתך הוא מתחת ל-15 קילו, באתי עם תיק של 16 ולמזלי לחבר שלי היה 13, היחס שלהם גם הרגיז אותי, הם זרקו לי דוחה יתושים שלא ידעתי שאסור לשים אותו בתיק יד תוך שהם צוחקים עליי ומדברים בזלזול, אגב גם כל שתיה או ארוחה שאתה לוקח בטיסה אתה צריך לשלם להם (למזלי טסתי בתשעה באב ככה שהייתי בצום).

חברה שאני רוצה לציין לטובה זאת בנקוק אייר, טסתי איתם פעמיים, צ'אנג מאי - קוסומוי ופוקט - פטאייה, בצ'ק אין הדיילת ראתה אותי ותמיד סידרה לי מקום בשורה הראשונה כדי שיהיה לי מרווח לרגלים, היחס שלהם מאוד נחמדה, אני שומר כשרות ואם אתה מצהיר לפני הטיסה שאתה צמחוני אתה מקבל צלחת פירות במקום מנה בשרית, הדיילת בטיסה הראשונה השיגה לי פירות והמליצה לי להצהיא שאני צמחוני כדי לקבל פירות גם בטיסה הבאה, ובנמלי תעופה של תאילנד יש להם לאונג' שבו מוגש כיבוד קל של עוגיות, מיצים ושתייה חמה וגם יש אפשרות לגלוש חינם באינטרנט.

פורסם

כשאני טסתי מלונדון לישראל דרך אלעל ביקשתי את המושב הכי מרווח במחלקת תיירים וזה היה ליד היציאת חירום ולא הוספתי אגורה. :shock:

• תוכן חדש...