Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר לשאול על מה אתה נוהג? quote]

אתה תצחק עליי,

ביום יום אני נוהג על פיאסטה 83 מהבית לעבודה,

לעיתים גם ברום כרמל 78 (עובד בשתי מקומות).

בעבודה אני נוהג על אוטובוסים(אגד)

וגם מלמד על וולוו b10.

. אישתי העדיבה תמיד בולמת ומכניסה אותם וכך קורה שאנו ממתינים לפעמים 3 רמזורים עד שכל החוצפנים כבר יעופו (ואני יושב לידה ומתרגז, כך גם תור הנהגים מאחוריה)

נו ומה רע?

קרה משהוא?

אז היא הייתה אדיבה וחזרה הבייתה בשלום,בלי לחצים בלי דאגות ובלי חששות שמא הרכב יפגע.

אז היא המתינה 3 רמזורים.

מה יקרה אם היא לא תתן לנהגים אחרים להיכנס?

יש סיכוי שהיא תעמוד בצד הדרך משך יותר מחצי שעה על מנת להחליף פרטים עם הרכב הפוגע.

עצביה יגברו וכל הערב רק תרגיש רע.

אז מה עדיף?

לפני שהוצאתי רישיון הוראת נהיגה גם אני הייתי נדחף וגם אני הייתי ממהר קצת, אבל תאמין לי שזה לא היה שווה.

זה לא תרם לי בכלום, רק עצבים על נהגים אחרים ועל עצמי.

לפני מספר שנים בהולנד, כאשר נסעתי בשיירה,רציתי לסטות מהנתיב והפעלתי איתות.

הרכב שהיה לשמאלי עצר ונתן לי לעבור ללא צורך להידחף.

למה כאן אני לא יכול לעשות את זה ? למה כאן דבר כזה מעצבן את הנהגים?

ירון מאיר

פורסם
אל תכניסלי מילים לפה,

אני לא רשמתי את זה, ואני לא כתבתי שנהג המשאית בסדר!!!

אני חושב רק על המשפט שכתב פותח השירשור

"החלק הטוב ששוב מנעתי תאונה ושוב יצאתי ללא פגע"

כלומר שהוא מגיע למצבים של "כמעט".

אני לא ילד ו,אני מחזיק בכל דרגות רישיונות הנהיגה, גם מלמד על אותם רכבים ,

אני לא מגיע למצבים שבהם נהגים זורקים אותי מהנתיב, חוסמים אותי, או מפתיעים אותי.

אני יודע שבכביש אין משחקים!

ופה אני שואל את השאלה?

למה היית צריך להמשיך באותה המהירות כאשר המשאית עקפה אותך?

למה המתנת עד למצב שבו היית צריך ללחוץ על הברקס ולסובב את ההגה?

אני הייתי נוהג אחרת.

בעת תחילת העקיפה של נהג המשאית הייתי מרפה מדוושת הדלק ונותן לו לעקוף אותי בבטחה.

כך שלא הייתי צריך כלל ללחוץ על הבלמים ולא לסובב את ההגה.

גם אם אני נוהג במהירות המותרת!!!

אני חוזר ואומר שכאן בישראל אין לנו תרבות נהיגה!

כל נהג חושב שהוא בסדר, והוא יכול ללמד את כולם לנהוג,

הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו.

ירון מאיר

פה אני אזכיר שבתור נהג עם מלווה נורא חרדתי למהירויות נהיגה ויחסית שמרתי כך שעד כמה שזכור לי לא נשארתי באותה מהירות, הורדתי מהירות והאטתי.

מצד שני אתמול בלילה נתקלתי בסיפור עקיפה חדש.

נסעתי מאחורי הונדה סיוויק לבנה ברח' משה דיין בראשון לציון (דרך עם 3-4 מסלולים מהירה יחסית אבל מרומזרת). הבחור בהונדה בשעת לילה מזגזג בכביש או נשאר על נתיב אחד וגונב עם צידו השמאלי של הרכב מעט מהנתיב שמשמאלו. ישר זיהיתי שמדובר בנהג קצת מופרע והחלטתי שכשהוא יחליט לחזור לנתיב שלו אני אבצע עקיפה בטוחה, שזה אומר מעבר כמובן לנתיב השמאלי, ונסיעה במהירות גבוהה משלו לא רק עד שאני אראה את האורות שלו במראה אלא גם אראה שהוא -הרבה- אחריי.

וכך עשיתי, כשעמדתי להכנס חזרה לנתיב הימני שבו הוא נוהג אותתי ימינה והסתכלתי שוב במראה הימנית לוודא שהוא אכן רחוק כמקודם, בשלב הזה הוא ידע שאני רוצה להכנס ומה אני רואה? הבחור נוסע לצידי O_O

הוא פשוט נסע בפול גז אחרי שעקפתי אותו בהרבה כדי לא לתת לי להכנס.

נהג אחר שלא היה בודק שבעתיים לפני שהוא מבצע פעולה היה נכנס באוטו שלידו.

ואחרכך שלא יגידו לי שנהגים חדשים או צעירים הם הגורמים לתאונות, בחור בשנות ה40 לחייו (או ה50 המוקדמות) שנוסע כמו מטורף ולא מוכן שיעקפו אותו ובנוסף מפריע לכל התנועה הוא מטרד ולאחד כזה צריך לשלול את הרישיון

עריכה: אגב לגבי השיחה שמעליי, אני נוהג לעצור ולהאט ולאפשר לאחרים להשתלב כמו שצריך בנתיב ומגלה אדיבות במידה והם עושים זאת נכון (כלומר עם איתות והכל)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

נו ומה רע?

קרה משהוא?

כמובן שאתה מכיר את הנושא הבטיחות פי-1000 טוב ממני, ולכן אקח את דבריך לתשומת ליבי. אני לתומי מאמין כי עצם המעמד של הידחפות של חוצפנים ובלימות החרום בעקבות הנ"ל איננו רצוי ומסוכן (סיכוי לקבל מכה מאחור). לכן אני משתדל שלא לתת להידחף לפניי לכל דחפין דווקא מטעמים האלה ולאו דווקא בגלל יתר המצ'אויזם. דהיינו אני מאמין שהכי נכון להמשיך תנועה במהירות קבוע ככול שניתן. (וכמובן פיספוס הרמזורים בגלל החוצפנים בכל זאת לא עושה טוב בלב). ברכב הגדול כאמור תופעות של התחצפות מצד הזולת מתרידה לעיתים רחוקות. אבל ברכבים הקטנים זו ממש מכה וכך חווינו אינספור מצבים מסוכנים מאוד.

ועוד משהו... היזכרת את הדוגמה של חו"ל... שם משתלבים בנתיב לפניך בגלל שבאמת צריכים זאת (בד"כ מדובר בפניות), זה נעשה ברוב המוחלט של המקרים באדיבות ותוך שמירת מרחק. כאן נדחפים ממש לפני האף מפני שחושבים שכולם פראייעארים, או שהכביש הוא רכושם הפרטי, ועוד אינספור סיבות אפשריות... אגב, הדביל שנדחף לכל חור, מחליף נתיבים כל 2 שניות ומפריע לתנוע בסוף לא מגיע מהר יותר.

פורסם

מי מכם מאזור המרכז ונוסע לרמת החייל בבוקר, כאשא עולים על הגשר החדש מכיוון קניון איילון לכיוון רמת החייל, בסוף הגשר ישנה פניה ימינה לכיוון רמת החייל, אבל מה? לאנשים אין כח לעמוד בטור של המכוניות שפונות ימינה, אז מה הם עושים? נוסעים בנתיב של ישר, מגיעים לתחילת הטור ומאותתים ימינה כי להשתלב בטור המכוניות (של האנשים שהמתינו בסבלנות לתורם). אני אישית כל בוקר במצב הזה לא נותן לאף אחד להכנס, אם רצית להדחף ולהיות חוצפן אז בבקשה, תעבוד קשה עד שתיכנס, הכי מעצבנים הם אלו שיש להם מדבקה של מקום העבודה שלהם על הרכב כיוון שאתה יודע שהם עובדים באזור והם עדיין נדחפים כל בוקר במקום להמתין, אם אני רואה שזה מישהו ללא מדבקה והוא נראה כמו מישהו שבאמת התבלבל אני אתן לו להכנס (כמובן רק אם הוא יאותת). מה שמדהים אותי כל פעם מחדש במצב הזה הוא שאם אתה לא נותן לחוצפנים האלה להכנס הם דופקים לך מבט כאילו אתה לא בסדר. חוצפה של ישראלים...

• תוכן חדש...