Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אתמול הייתי צריך להתניע לסבא שלי את הרכב עם כבלים משום שהמצבר שלו גמור.

יש לציין שהרכב שלי הוא פג'ו 307 שנת 2008 עם מחשב רכב.

חיברתי את הכבל לפלוס אצלי במצבר, ואחד השכנים שהיו בחוץ בא ושאל אותי לפני שחיברתי את הכבלים למצבר של הרכב של סבא שלי, מאיזו שנה הרכב שלי והאם יש בו מחשב רכב. עניתי לו 2008 וכן.

הוא אמר לי לא לחבר משום שזה יגרום לבעיות במחשב הרכב.

הקשבתי לעצתו ולא חיברתי.

ביותר פירוט, כל מה שהספקתי לחבר לרכב שלי זה את הכבל לפלוס אצלי ברכב כשהרכב היה מונע.

אני לא יודע אם אני מדמיין או שאני סתם נלחץ, אבל מאוחר יותר כשנסעתי לי בעיר בערב, ראיתי את אורות התאורה הפנימית שלי ברכב לרגע נחלשים וחוזרים למצבם הרגיל. כמו סוג של הבהוב מהיר.

זה קרה אולי פעמיים או שלוש.

באחת הנסיעות שלי יותר מאוחר, רציתי לבדוק כמה ק"מ נשאר לי לנסוע עם הדלק שנותר לי. פתאום המחשב הציג 999km.

יכול להיות שנגרם נזק למחשב? הוא לא מציג שום תקלות.

תודה מראש.

הצרפתיה שלי,

פיג'ו 307 1.6 ליטר 2008.

פורסם

יש דרך נכונה להניע רכב עם כבלים:

1. ודדא שהרכב המניע כבוי

2. חבר מינוס מניע למינוס מונע

3. חבר פלוס מניע לפלוס מונע

4. התנע את הרכב העוזר והרם את הסל"ד לכ2000

5. לנסות להניע את הרכב השני שלא מניע.

אם פעלת לפי שלבים אלו לא צריכב להיות סיבה לתקלות מחשב.

הכי חושב , לא לחבר את כבלי ההנע כאשר אחד הרכבים מונע. תחשוב מה יקרה אם בטעת תחבר לוס למינוס כאשר הרכב מונע.

פורסם

4. אין צורך להניע את הרכב, ואפילו אסור ברכבים עם מחשב.

"הכי חושב , לא לחבר את כבלי ההנע כאשר אחד הרכבים מונע. תחשוב מה יקרה אם בטעת תחבר לוס למינוס כאשר הרכב מונע."

במצבר יש מתח גם כשהרכב לא מונע, פלוס למינוס בכל מצב יגרום לקצר גם כשהרכב כבוי.

Daniel B

יכולת להניע את הרכב של סבא שלך אם פשוט היית יודע איך.

מינוס למינוס פלוס לפלוס, רכב עוזר כבוי ורק להניע את הרכב התקול).

לגבי התאורה ברכב שלך, לא קשור למה שביצעת, אם חיברת רק פלוס לא עשית כלום.

אני מנחש שזה הסתדר עד עכשיו, פעם הבאה אם קורה, כבה את האוטו, תפעיל את האזעקה ותנטרל...כמו חדש :-)

פורסם

אם אתם רוצים להרוס את מחשב הניהול, אתם מוזמנים לחבר מינוס למינוס! ברכב המניע יש לחבר כבל לגוף הרכב ולא למצבר עצמו!

בנוסף, כמו שנאמר, אין צורך להניע את הרכב המניע ואפילו מומלץ שלא.

פורסם

למיטב ידיעתי הסיבה לכך שמחברים את המינוס ברכב המותנע לנקודה בגוף הרכב ולא למינוס של המצבר היא למנוע הצתה של אדי גזים העלולים להווצר במצבר מקולקל על ידי ניצוצות הנוצרים בזמן החיבור.

כיבוי הרכב המתניע הוא זה שמגן על מחשב הרכב.

פורסם

קצת סדר

ראשית,רכב מניע כבוי מפתח מחוץ לסוויץ'(מונע איבוד קוד מפתח במקרים נדירים).

לחבר פלוס לקטבים של המצבר, המניע והמונע.

לחבר מינוס לקוטב מצבר של המניע ולחבר מינוס למנוע/גוף של המונע( למנוע ניצוץ ופיצוץ המצבר)

במקרה של מצבר מרוקן לגמרי או רכב דיזל, ניתן להשתמש בשני זוגות כבלים במקביל להגברת המתח.

יש לשים לב!!

סובארו B 4 סובל מבעיות מצערת לאחר פרוק מתח לגמרי, יש לחבר מתח תקין ולפתוח סוויץ, להמתין כמה שניות

ואז לנסות להניע ללא לחיצה על דוושת הבנזין.(בהחלפת מצבר לתת גיבוי!!!)

פורד מונדאו מודל חדש-לאחר חיבור כבלי ההתנעה ובניסיון ההתנעה,מחשב הרכב מודיע על "אימובילייזר נעול"...יש לחבר מתח תקין ,להמתין עם הכבלים מחוברים לפחות עשר דק' ורק אז לנסות להניע.

בברכה

ערן

פעם הייתי קופץ מהגשר ואז מתחיל לבנות את הכנפיים

אני עדיין כאן,אז בטח הצלחתי לא רע...:roll:

היום כבר בגרתי..אני מייבא כנפיים מאיביי :wink:

פורסם

עוד קצת סדר..

מה שאני בעצם שואל ומנסה להבין, האם יש סיכוי שנגרם נזק למחשב הרכב מכך שחיברתי את אחד הקצוות לפלוס במצבר שלי כשהרכב המתניע היה מונע?

אם לתאר את המצב, הכבל השחור היה מונח על האדמה, לא מחובר לכלום. הכבל האדום היה מחובר רק לפלוס ברכב שלי שהיה מונע באותו הרגע. הקצה השני של הכבל האדום לא היה מחובר לכלום.

הצרפתיה שלי,

פיג'ו 307 1.6 ליטר 2008.

פורסם
עוד קצת סדר..

מה שאני בעצם שואל ומנסה להבין, האם יש סיכוי שנגרם נזק למחשב הרכב מכך שחיברתי את אחד הקצוות לפלוס במצבר שלי כשהרכב המתניע היה מונע?

אם לתאר את המצב, הכבל השחור היה מונח על האדמה, לא מחובר לכלום. הכבל האדום היה מחובר רק לפלוס ברכב שלי שהיה מונע באותו הרגע. הקצה השני של הכבל האדום לא היה מחובר לכלום.

לא, לא סגרת מעגל.

• תוכן חדש...