Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה- מה בעצם שונה במנוע שב316 הוא מפיק 95 כ"ס וב318 115? אני מדבר על הדגמים עם הM40.

האם יש גם הבדלים במכלולים של הרכב? מתלים, בלמים, מערכת היגוי וכדומה.

תודה.

פורסם

מנוע הM40 שמגיע ב316 מוציא 102 כ"ס ולא 95.

לגבי הבדלים מדוייקים בין המנועים קשה לי לענות לך ואני לא רוצה לתת לך מידע מוטעה, אני רק יודע שמדובר באותו בלוק ואותו ראש, אני בטוח שיש הבדלים בגלל הנפחים השונים. (316 מנוע 1600 ו318 מנוע 1800)

שאר המכלולים ברכב זהים לחלוטין.

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

בE30 דגמי ה316 באו עם מנועי 1600

318 עם מנועי 1800

320 עם מנועי 2 ליטר

וכן הלאה

פורסם
בE30 דגמי ה316 באו עם מנועי 1600

318 עם מנועי 1800

320 עם מנועי 2 ליטר

וכן הלאה

גם אני ידעתי את זה עד שקראתי באיזשהו פורום אחר שקצת בלבל אותי.. אבל אני שמח לדעת שמה שחשבתי בהתחלה היה נכון.

עמית, תודה על הלינק.

פורסם

מה שמבלבל אותך שבמנועי M10 גם ה 316 וגם ה 318 היו בנפח 1800 (למעט דגם מיוחד של שנת 1988 ). ההבדל בהספק נבע מכך שאחד היה עם קרבורטור ואחד עם מערכת הזרקה.

במנועי M40, שמוזרקים כולם, ה316 הוא 1600 עם 102 כ"ס וה 318 הוא 1800 עם 113 כ"ס.

באופן כללי, בהרבה סדרות של BMW, גם בעבר אבל במיוחד היום, שתי הספרות האחרונות אינן מציינות את הנפח אלא רק שהדגם יותר חזק מהדגם מתחתיו וחלש מהדגם מעליו.

למשל, בE90 : הדגמים 325, 330, 335 כולם בעלי מנוע 3000 סמ"ק אבל בהספקים שונים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תודה על ההסבר, עכשיו הכל הרבה יותר הגיוני.

העניין הוא שביחס ל318, קל יותר למצוא 316 שמורות. תהיתי אולי כדאי בעצם לקנות 316 ובעצם לשנות את הרכיב מנוע ששונה מאשר ב318. זה יכול להיות רלוונטי לM10- שינוי במערכת הזנת הדלק מקרב' להזרקה.

בM40, אני משער שאין תחליף לנפח.

פורסם

אאוץ, m10 וm40 הם דגמי מנוע של ב.מ.וו

תודה על ההסבר, עכשיו הכל הרבה יותר הגיוני.

העניין הוא שביחס ל318, קל יותר למצוא 316 שמורות. תהיתי אולי כדאי בעצם לקנות 316 ובעצם לשנות את הרכיב מנוע ששונה מאשר ב318. זה יכול להיות רלוונטי לM10- שינוי במערכת הזנת הדלק מקרב' להזרקה.

בM40, אני משער שאין תחליף לנפח.

אם אתה מחפש E30 בשביל כוח אל תתקרב למנועי ה4 צילנידר (m40 וm10 כול עוד מדברים על E30)

ואני ממליץ בחום להתרחק במיוחד ממנועי הM40 מדובר במנועים כישלון מכול בחינה אפשרית.

לא אמינים, אוכלים דלק, חסרי כוח בצורה נוראית, וחסרי כול אפשרות שיפור.

לגבי M10 לא הכול רע, אחרי הכול, מדובר בבסיס לS14 המנוע אשר שוכן בלב כול M3 E30 אבל עדיין מדובר במנוע שתוכנן אי שם בשנות ה60

פורסם

אני לא מחפש כוח בלבד- זה רכב ראשון ככה שאני לא קופץ מעל הפופיק..

גם לא יותר מדי אפשרויות שיפור- אלא רק כדי ללמוד את יסודות הנהיגה על הנעה אחורית.

אני שמעתי על דעות לגבי הM40 לכאן ולכאן, אני באמת כבר לא יודע למה להאמין.

החיסרון היחידי של הM10 מבחינתי(חוץ מזה שהוא יותר חלש מהM40), זה שהוא פשוט יותר ישן.

בכל מקרה מתוך סקרנות- אילו אפשרויות שיפור יש לM10?

פורסם

כול דבר החל מהגדלת נפח ל2000 דרך טורבו ואם ממש רוצים אז הפיכה גם לS14, תריץ חיפוש בגוגל ותבין מה אפשרי לעשות עם המנוע.

אצלי ברכב כרגע יש מנוע M40 ואני מקלל כול רגע שהמנוע הזה קיים

פורסם

ידוע לי שגם הE36 בגרסאות 316, 318 חולקים את הM40 וזה בעצם משפר את זמינות החלפים.

מה המצב לגבי הM10 מהבחינה הזאת? אילו דגמים נוספים חולקים את המנוע הזה?

האם המצב הזה שאתה מתאר אצלך הוא נכון לגבי רוב הM40 או שיש פה ושם מנועים עם בעיות?

פורסם

לי יש 318 מנוע M40,כבר 6 שנים.

המנוע עבר כבר 240 אלף ק"מ.

בכל הזמן הזה לא היתה לי שום בעיה שקשורה למנוע.

עובד יפה,מעשן מעט,צריכת שמן 300 גרם ל1000 ק"מ.

מצלצל מעט, מרימי שסתומים דורשים החלפה {זה מה שאמרו בנירגד לפני 4 שנים,מאז לא עשיתי כלום}

האם האוטו מטוס?

לא.

האם האוטו בטוח לעקיפות?

בהחלט כן.

יש כוח למנוע ובכייף אפשר לעלות את העליות של ירושלים ב110-120- רק שהדלק באמת נעלם לו.

בכל תדלוק אני מאפס את הק"מ.

45 ליטר דלק מספיקים ל350 ק"מ בדרך כלל {היה הרבה פחות שתדלקתי במקומות הזויים-דלק מעפ עפן}

אני לא חושב שהמנוע בעייתי ומיושן. 4 פעמים הגעתי למנורה אדומה של חום מנוע {שקניתי את האוטו התפוץ לי הפלאנץ של העיבוי מים ולא שמתי לב+רצועת אלטנטור שנקרעה ולא ידעתי שהיא קשורה למשאבת מים ופתאום ראיתי את המד של המים צורח "אדום"!}

אטם ראש לא נפרץ ואין טחינה ואין שמן במים של הרדיאטור.

ברור שאם המנוע ימות אחליף לM42 אבל בינתיים, מבסוט מאוד על הM40

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תוכן חדש...