Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי הנדסאי תוכנה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

מדובר על לימודי הנדסאי תוכנה במכללה להנדסה ירושלים ,

מישהו מכיר שמע ?

האם זה משתלם ללמוד את התחום לטווח הרחוק ?

יש ביטחון כלכלי במקצוע הנ"ל ?

או שזה בסגנון הMCSE וכ'ו , בעיקרון אני אוהב מחשבים ואת תחום הייטק

איזה תחום הכי משתלם ללמוד היום ואיפה ?

פורסם

אין קיצורי דרך , בדיוק כמו בתרד האחרון שדיברנו על הסמכות - גם הנדסאי זה סוג של לנסות לעשות קיצור דרך.

במיוחד היום שיש הרבה בוגרי תארים במדעי מחשב והנדסת תוכנה.

על סמך הנדסאי לא תגיע רחוק.

ובכלליות ביטחון כלכלי יש רק אם אתה ממש טוב - אם לא תגלה שכל גל פיתורים כזה שקורא כל כמה שנים - אתה תשב בבית שנה , ובגיל 40 תעשה הסבת מקצוע.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא משתלם.

הסיכויים שלך למצוא עבודה עם סיום הלימודים יהיו נמוכים מאוד, אפילו אם לימודי ההנדסאי יהיו רציניים (תלוי במקום)

תתאמץ להתקבל לתואר במדעי המחשב או הנדסת תוכנה, לפחות אחרי שנה א' סביר שתדע כבר אם אתה

אוהב את התחום ותהיה מסוגל לעבוד בו בפועל.

+1 למה שליביו אמר על בטחון כלכלי.

פורסם

או לימודים לתואר ראשון או קורס רגיל.

התואר של הנדסאי לא רלוונטי כבר 30 שנה בערך.

בנוסף הלימודים לתארים אלו לאר מספיק איכותיים.

וגם מדובר על לימודים ארוכים מידי.

פורסם

מדובר על 4 שנות לימודים ,

מה זה עד כדי כך כבר לא משתלם בשוק ?

אם זה המצב כל כך קשה , אז איזה מקצוע\תחום משתלם ללמוד היום (אין לי העדפה מיוחדת

יש לי מוסר עבודה גבוה) ןסה"כ אני רוצה להתפרנס לא מעבר , לא מחפש לכייף בעבודה.

http://www.jce.ac.il/category/tochna

פורסם

בהודעה הראשונה שלך ציינת שאתה מתעניין בתואר הנדסאי תוכנה. עכשיו נתת קישור לדף שמסביר על התואר מהנדס תוכנה. אלו שני תארים שונים לגמרי, וחברי הפורום התיחסו לראשון ולא לשני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתור אחד שעיסוקו בתוכנה בערך אותו מספר שנים שהוא נוהג, אז כמה הסברים:

אם אוהבים את זה (הפרשנות היא השקעה בזמן, חשיבה ותכנון טובים) ומוכנים להשקיע - אפשר להתפרנס מזה די טוב.

ללמוד תיכנות של ישומים אפשר גם בחצי שנה ואפילו פחות(הכוונה למערכות אירגוניות, יצור, רכש, פיננסים וכאלו).

ההתנסות בשטח והיכולת האישית הם שיתנו קפיצת דרך קדימה.

ללמוד ניתוח מערכות זה בין חצי שנה לשנה, לפי קצב הלימודים. באמת שלא צריך יותר וכל שאר החומר הוא פשוט למלא זמן והכנסה למוסד שמלמד.

תיכנות בזמן אמת יכול להיות אתגרי ומעניין - אבל פחות נדרש בשוק.

יש מקצוע פופולרי שנקרא תעשיה וניהול - שבו לומדים (כנראה) קצת מכל דבר וזה מאפשר מגוון של עבודות שבאחת או שתיים מתמחים, הן בתוכנה והן בתפ"י.

הבעיה שכיום בלי תואר ראשון יהיה קשה מאוד להתקבל לחברה גדולה. ההיא שיושבת במשאבי אנוש מעיפה הצידה את כל מי שאין לו תעודה, ולא משנה אם התואר בחקלאות או פיזיקה גרעינית. לא משנה הכישורים והנסיון - קובע רק הנייר ההוא.

זה די נכון להרבה תחומי עבודה.

אם אתה בכיוון ישומים - לך על שפות ישנות או חדשות של ישומים לחברות גדולות, שם טוב ומעניין יותר לעבוד ובשלב מסויים של החיים תעריך את היציבות הזו. מצד שני דינמיות וחדשנות זה לא הצד החזק שלהן - ואת זה קל להבין כי מדובר בסיכון לכל הארגון.

יש גם מקצועות לוויין של בדיקת תוכנה, שהיא מדע של ממש, אבל כמה בישראל מקפידים על זה?

ואם מתאים - כל נושא השיווק. תמיד יהיו עוד מחשבים ותמיד יהיו קונים.

בהצלחה !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
מדובר על 4 שנות לימודים ,

מה זה עד כדי כך כבר לא משתלם בשוק ?

אם זה המצב כל כך קשה , אז איזה מקצוע\תחום משתלם ללמוד היום (אין לי העדפה מיוחדת

יש לי מוסר עבודה גבוה) ןסה"כ אני רוצה להתפרנס לא מעבר , לא מחפש לכייף בעבודה.

http://www.jce.ac.il/category/tochna

הלינק שנתת הוא לתואר ראשון בהנדסת תוכנה והוא כן רלוונטי אם אתה מעונין להכנס לתחום.

לגבי מקצוע האם המקצוע משתלם או לא, אני חושב שזה מאוד תלוי באם אתה אוהב את התחום או לא.

הסיבה היא שזו עבודה תובענית ושוחקת, אמנם עם תמורה בצידה אבל בכל זאת.

כלומר אם אתה לא אוהב את מה שאתה עושה זה לא שלא תכייף בעבודה ייתכן אפילו שתסבול.

שוב יכול להיות שאני מקצין קצת את המצב אבל זו לדעתי התמונה הכללית.

• תוכן חדש...