Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע הבא יש לי מבחן פילת כדי להיתקבל לעבודה שאני מאוד רוצה וחשובה לי מאוד

אני צריך לעבור מבחן פילת,זאת פעם ראשונה שלי ואני רוצה למנוע את הלחץ ואת החוסר מודעות שיהיו לי במבחן

כדי לא לקבל בום על ההתחלה ולהיתבלבל

אם יש למישהו עצות,טיפים,מידע חשוב או כל דבר שיכול לעזור לי לעבור את המבחן על הצד

הטוב ביותר זה יהיה נהדר! תודה.

פורסם

אתה עושה את המבחן המלא או חלקי?

בעקרון זה מבחן על לוגיקה כמותית, סדרות מספרים צורות וכל מיני דבר כאלה

אבל החלק השני של המבחן זה הקבוצה

זה אמור לקחת משהו כמו 8 שעות

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ממליץ לך לעיין בספר של מכון נועם

יש קטעים ממנו ברשת. לי זה נתן כיוון כשעשיתי את המבחנים האלה.

לדעתי קורס ההכנה שלהם מיותר אלא אם אתה נלחץ ממבחנים כאלה.

המבחנים האלה, יותר מהכל, מתישים.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

הספר של מכון נועם מומלץ מאד,

עברתי את המבחן הזה פעמיים בחודש האחרון (בשני מכונים שונים)

תישן טוב לפני

תאכל משהו לפני ותביא איתך איזה חטיף אנרגיה

ותקח 2 אדוויל שיהיה לך לאחרי המבחן - כאב ראש מובטח :)

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

עשיתי את המבחן אי שם בת"א מאחורי בי"ס שבח מופת (לא זוכר את שם המקום :oops:). זה מתחיל במבחן עם שאלות לוגיות ומחשבתיות (כמו ש-elik0 אמר), לאחר מכן יש שאלות אופי. באיזשהו שלב ביקשו ממני לרשום את כל מהלך חיי מהרגע שאני זוכר אותם - מאוד מייגע וארוך. לאחר מכן פגישה עם פסיכולוג כאשר כל השאלות מסתמכות על מה שרשמת בסיכום, ותרגיל קבוצתי (שהיה דווקא מעניין למדי). בסיום עוד שאלות במחשב, וזהו. ככה זה היה אצלי בכל אופן. אני לא יודע איזה טיפים לתת חוץ מאשר להיות עצמך ולענות בכנות היכן שצריך.

פורסם

זה באמת משנה? :roll:

כאילו זה באמת נותן אינדיקציה למשהו (בדומה ל"מרכזי ההערכה" הידועים לשמצה).

סתם עוד דרך להעסיק מאות עובדים מסביב לתהליך פשוט לכאורה, ולהוציא כסף מארגונים.

פורסם

כמעט בכל עבודה.

כשסיימתי את לימודי, למעט מקום אחד שאמר לי שאינו מאמין בבדיקות האלה, בכל המקומות שאליהם ניגשתי רצו את המבחן הזה או דומים לו.

מה שיותר חמור הוא שתוצאות המבחן נשמרות אצל החברה המאבחנת לשנתיים. לכן אם בעבר ניגשת למבחן ונכשלת בו ומקום עבודה חדש רוצה לשלוח אותך למבחן כזה, הוא צריך פשוט לברר אם עשית אותו בשנתיים האחרונות ועל פיו להחליט אם אתה מתאים.

זה קצת כמו פסיכומטרי. למרות שזה לא אמור להיות ככה, אם אתה מתכונן אתה מעלה את סיכויי ההצלחה שלך משמעותית.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
איזו עבודה מקבלים אחרי עינוי כזה?

זה ממש לא עינוי. אני חושב שהמבחנים האלה נועדו רק בשביל לקבל סוג של מושג על האופי של המועמד. שמעתי שמקום העבודה משלם כמה אלפי שקלים על כל נבחן.

פורסם
זה באמת משנה? :roll:

לגמרי. כל דבר שהוא לא סינון ראשוני מיותר באופן מחפיר.

תכל'ס, העובדים הכי טובים הם אלה שמגיעים "כבדרך אגב",

כשמישהו בעבודה מביא איזה חבר שנראה לו מתאים לעבודה מסוימת

(ואז מתברר שהוא יותר טוב ממי שהביא אותו...:-P)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כמעט כל משרה בהייטק דורשת היום ביקור במכון הערכה שכזה.

כ"נל לגבי רוב המשרות הבטחוניות \ ממשלתיות.

לפני כחודש היו איתי אנשים מביטוח לאומי, מועמדים למאבטחים בשב"כ, מישהי מאפריל (חברת קוסמטיקה) ואני עצמי לתפקיד בטחוני.

בקיצור - כל גווני הקשת הולכים למבחנים האלה.

לגבי הנושא שהעלו כאן, המכון שומר את הנתונים שלך ומוכן לתת המלצה עלייך במשך שנתיים מיום הבחינה, בכל מקרה - מקום עבודה שמעוניין בנתונים עליך לא יכול לקבל נתונים בלי שתחתום על טופס רשמי שמקנה לו זכות גישה לנתונים שלך.

ואם כבר, לא כל מקומות העבודה העובדים עם כל המכונים, אני לצערי נאלצתי לעשות את המבחנים האלה פעם שניה (אחרי שעברתי בסדר גמור בפעם הראשונה) כי מקום נוסף שאני מתראיין אליו לא עובד עם המכון הראשון (טופ-שיא)

וטיפ קטן שקיבלתי בעצמי - בתרגיל קבוצתי קח על עצמך את תפקיד "זה שמסכם את מה שאחרים אומרים", זה מראה על אחריות, סדר, אתה לא יכול "להיעלם" בין כל אלה שמנסים להתבלט ויש לך כח להחליט.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

זה שכמעט כל משרה דורשת תהליך כזה, לא אומר שזה מועיל או שימושי.

זה אומר שלתחום העיסוק הזה בישראל יש לובי חזק ומחלקת שיווק חרוצה.

החברות האלה, שמן הסתם מאוגדות באיזשהו ארגון גג, שכנעו את מחלקות כח האדם בכל תחומי התעשייה להשתמש בהם

כעלה תאנה למקרה ששוכרים עובדים לא מוצלחים. זה היה צעד חכם מאד, כי לפי המנטליות הישראלית, אף אחד לא יפטר

עובד גרוע ("נו, עד שמצאנו אותו...") אבל גם לא ירצה לשאת באחריות על כך ששכרו אותו מלכתחילה. ואז נוצר מצב בו

כולם מרוויחים - מחלקת כ"א נראית רצינית יותר ("אדוני המנכ"ל, שכרנו חברה שתסנן לנו את העובדים לפי קריטריונים

מחקריים..."), אלפי ילדים זבי חוטם שרק סיימו תואר ראשון בפסיכולוגיה וחושבים שהם נגעו בשמיים מקבלים עבודה,

והפרוצדורה הזאת הופכת לנורמה. פתאום אנשי הכ"א כבר לא צריכים להיות שופטי אופי ובעלי אינטואיציה, ועכשיו כל

טמבל יכול לעשות את העבודה הזאת, ובשכר נמוך יותר. כאמור, כולם מרוויחים. חוץ מהעובדים עצמם כמובן, עליהם

נגזר לעבור סלקציה בדרך לכל עבודה חדשה.

(גילוי נאות: אני גם בז לכל מוסד הפסיכומטרי כפילטר להשכלה גבוהה, לא רק ל"מכוני ההערכה" הקקיוניים האלה כפילטר לעבודה.

זאת משום שאני רואה פה בעיה חברתית הרבה יותר עמוקה, ולא רק כמה אנשים שהחליטו לעשות קופה על חשבון הארגונים הגדולים.)

פורסם
זה שכמעט כל משרה דורשת תהליך כזה, לא אומר שזה מועיל או שימושי.

+1

זה ממש לא עינוי. אני חושב שהמבחנים האלה נועדו רק בשביל לקבל סוג של מושג על האופי של המועמד. שמעתי שמקום העבודה משלם כמה אלפי שקלים על כל נבחן.

המבחן מיותר לחלוטין. הוא בודק דבר אחד ויחיד: האם בן אדם ספציפי יודע לעבור מבחנים כאלה ויש לו מספיק ניטור עצמי בשביל זה.

נותנים במבחן לצייר כל מיני ציורים של עץ, דמות, נותנים לענות על מלא שאלות פסיכולוגיות ששואלים כל פעם אותו דבר הצלבות במספר שאלות (זה בודק בפועל האם לנבחן יש זכרון מספיק טוב כדי לזכור מה ענה - כל מיני משפטי השלמה).

אחרי זה יש שיחה על פסיכולוג, הוא נותן כל מיני משימוש, מקל אל הכבד ובודק איך אתם מתמודדים. שואל מה אתם מרגישים.

מה שצריך לענות זה שקשיים מאתגרים אתכם, משימה שנתנו לכם מעניינת וכו'.

בנוסף לזה יש דינאמיקה קבוצתית, רוצים ליראות שאתם חלק מצוות, האם אתם לוקחים פיקוד או יושבים בצד ולא משתתפים.

יש כמובן קצת חשבון, מתמטיקה, הבנת הניקרא, בדיקת נתונים, חשיבה כמותית וכד'.

לסיכום: ליראות שסיימתם בהצלחה בית ספר, שאתם יודעים לכתוב ולקרוא וכמובן שמבחינה פסיכולוגית אין משהו חריג.

בפועל מבחני זיכרון וניטור עצמי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...