Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרגע המרגש הולך ומתקרב ואנחנו ממש לפני ההנעה. אלא שאחרי עשרים שנים של תרדמת וניתוח שיקום ושיפוץ מקיף שכזה, אי אפשר ככה סתם לתת "סוויץ'" ולהניע.

ראשית יש לבצע מספר בדיקות כשירות, אבל עוד לפניהן - יש לחבר גם את המחוונים. כי גם אותם צריך לבדוק.

שני מחוונים יש לרום כרמל ושניהם שופצו תחת ידה של סיגל מאוו ספידומטרים. החיבור לא מסובך, מאחר שעוד בעת הפירוק טרחתי לסמן מהיכן נותק כל חוט וחוט.

אז הנה, ככה זה נראה:

1. מחוון המהירות המשופץ. בתוכו שתי נורות ביקורת: האחת לאיתות (הירוקה), והשניה לאור גבוה (הכחולה).

2. וזה כבר המחוון השני והוא כולל מחוון חום מנוע ודלק וגם נורות ביקורת לטעינה ולחץ שמן.

3. עכשיו צריך להתאים את כל המחברים למקומם, פלוס תאורה.

4. אז הנה שני המחוונים כל כל החיבורים המתאימים במקומם. עכשיו ניתן לחבר ולבדוק את תפקוד המחוונים, זאת אחרי שחיברנו את צמת המחוונים לצמה הראשית. אז כאן מגלים קצת "בעיות". מחוון החום מקצר (באשמתי המלאה) והוא יחזור לאוו לתיקון. בינתיים בדקתי את מחוון החום מהטנדר השני והוא תקין, אז הרכבתי אותו.

ממשיכים בבדיקות ומגלים ששני החוטים המחוברים ליוניט לחץ שמן וליונט חום מנוע הפוכים. לא סיפור. מסדרים גם את זה. ינון מצביע על כך שנראה לו שנורות הביקורת של הטעינה ולחץ השמן הפוכות (במקומות שלהם בלוח). בדיקה קלה בספר הרכב מאששת את ההבחנה שלו וחיש קל הופכים בין המקומות וגם זה מסודר.

מצוין. אפשר להמשיך הלאה:

5. הלאה - זה אומר לנתק את החוטים ולחבר אותם מחדש כאשר המחוונים נמצאים במקומם בלוח. אז זה הראשון.

6. והנה גם השני.

7. וככה זה נראה מהצד השני. פשוט, ספרטני, בסיסי. אבל זה מה יש...

מעולה. גם החלק הזה מאחורינו.

השלב הבא: בדיקת מערכות "חמה" ואם הכל בסדר - הנעה!

13022012936.jpg

13022012937.jpg

13022012939.jpg

13022012935.jpg

13022012938.jpg

13022012940.jpg

13022012941.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

מדהים,

אני מת לראות את הדבר הזה מניע ונוסע :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הייתי יכול כמעט להסכים איתך, דני, אבל שלומדים גם ליהנות מהדרך, קו הגמר פחות בוער. כך או כך, ההנעה המחודשת ונסיעת הבכורה - הם ממש מעבר לפינה! זה יקרה לפני שהסבלנות שלך תפקע. יחד עם זאת, המרחק בין נסיעת הבכורה לבין ההשקה - עוד רחוק.

המון דברים קטנים שכל אחד מהם לוקח לא מעט זמן. "הנחמה" מרגע נסיעת הבכורה ועד לסיום הפרוייקט תהיה שמכל מקום ומכל מחלקה יוכל הטנדר להניע ולנסוע בכוחות סוסיו וללא צורך בדחיפות של החמור (די, נשבר לי הגב :wink:).

לפי מה שכתבת, 'מחסנית הסבלנות' שלך עוד מליאה, או לפחות לא ריקה. כ ב ו ד ! !

(בענין הסבלנות - אני יותר בצד של דני) :wink:.

"...וככה זה נראה מהצד השני. פשוט, ספרטני, בסיסי. אבל זה מה יש...".

נהנתי מהמדבקה 'בלם', הצלחת לשמור עליה לא רע בתהליך שיפוץ לוח המחוונים.

השלב הבא: בדיקת מערכות "חמה" ואם הכל בסדר - הנעה!

דלק, כבר יש במיכל? אז יאללה, בהצלחה.8)

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

שלום לכולם..

ביולי שנה שעברה יצא לי להיות במוסך של רון בשפיים

וצילמתי את האוטו מבלי לדעת בכלל שזה של און..

רון סיפר לי שאון משפץ אותו אצלו..

שמחתי מאוד לראות את הרכב ואת שאר הרכבים הישנים שיש אצל רון במוסך..

2011-07-27 15.27.20.jpg

פורסם
מדהים,

אני מת לראות את הדבר הזה מניע ונוסע :)

תודה, תודה. תאמין לי שגם אני.

לפי מה שכתבת, 'מחסנית הסבלנות' שלך עוד מליאה, או לפחות לא ריקה. כ ב ו ד ! !

(בענין הסבלנות - אני יותר בצד של דני) :wink:.

אם יש משהו שהשיפוץ הזה לימד אותי זה בדיוק זה: סבלנות!

ודלק? זה כבר מוכן במיכל...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

הנה זה מגיע! הרגע המרגש, בדיקת מערכת חשמל "חמה". כלומר, חיבור של מצבר, בדיקת קצרים וכדומה. זו הפעם הראשונה בה ננסה להניע את המנוע דרך מערכת החשמל המקורית ובכלל לבדוק איך שלושת מערכות החשמל עובדות להן יחדיו ביחד.

בניגוד להרגלי כקודש, לא ליוויתי את השלבים הללו בצילומים. אולי מפאת ההתרגשות, אבל בעיקר בגלל המתח (תרתי משמע...).

אז לפחות אלווה את התהליך במילים, את התמונה תדמיינו לעצמכם בראש.

1. אז אחרי שלל הבדיקות המקדימות מחברים מצבר, בודקים התנגדות ומיד מגלים קצר. האשם מתגלה בי. חיברתי חוט אחד הפוך במערכת ההצתה. לא סיפור. הופכים ואפשר להמשיך הלאה.

2. עכשיו אין התנגדות ואפשר לפתוח מתג התנעה. נורות הבקרה בלוח המחוונים נדלקות, הרילאיים נדרכים לפעולה. במפתיע התאורה של פנל המזגן נדלקת עם פתיחת מתג ההתנעה. כנראה שטעיתי בחוט ההזנה שחשבתי שהוא מקושר לתאורה ומסתבר שלא. גם לא סיפור. אפשר להשאיר זאת כך, אפשר לאתר חוט מתאים אחר ולהתחבר אליו. לא עכשיו.

3. מנסים להפעיל את המפוח של מערכת המזגן: עובד!

4. לוחצים על מתג AC: נורת הביקורת נדלקת, המניפה של המצנן נכנסת לפעולה. המייבש עדיין לא מחובר, אבל מחברים שבין שני החוטים שאמורים לעבור דרך שסתום הלחץ והמצמד של המדחס נכנס לפעולה.

5. מנסה את מנוף המגבים: עובד!

6. שפריצר? עובד!

7. צופר? עקרונית עובד, אבל יעבוד יותר טוב אחרי התקנת הרילאי שחסר.

אורות ומערכת איתות לא ניתן לבדוק, אז ממשיכים הלאה. בעצם, הלאה זה אומר לנסות להניע...

דלק יש במיכל, ניצוץ יש, שמן יש, אז... קדימה!

מאחר שהמנוע לא הניע זה יותר משנה, צריך לחכות שיגיע דלק ובינתיים "עוזרים" לו באמצעות ספריי קרבורטור. ניסיון עקר אחד ועוד אחד והנה, רגע, מגלים סימנים. עוד אחד ועוד אחד, ו...

אני מודה שהתרגשתי.

בשלב הזה לקחתי את המצלמה של הנייד ובאופן "מחתרתי" צילמתי את ההנעה ואת בדיקת חלק מהמערכות המתוארות.

הנה:

המשך (של סרטונים) - בוא יבוא...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און הג-און מברוק מברוק ועוד פעם מברוק . .

אני מתרגש כאילו זה שלי .. איזה כיף .

מאחל לך שתיסע בדרכים טובות וכמו תמיד נמשיך לעקוב אחרי כל בורג / קפיץ / חוט שאתה טורח לעדכן אותנו .

פשוט חוויה לעקוב אחרי השרשור , אתה השראה !!!

ב ה צ ל ח ה !!!:wink:

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם
מברוק מברוק ועוד פעם מברוק . .

אני מתרגש כאילו זה שלי .. איזה כיף .

מאחל לך שתיסע בדרכים טובות וכמו תמיד נמשיך לעקוב אחרי כל בורג / קפיץ / חוט שאתה טורח לעדכן אותנו .

פשוט חוויה לעקוב אחרי השרשור , אתה השראה !!!

ב ה צ ל ח ה !!!:wink:

מזל טוב...זה מניע! ברכות לאב המאושר!!! הכי כייף זה התנעה ראשונה.

נסיעות טובות-רן

תודה ושוב תודה! זו אמנם לא הנעה ראשונה במובן הראשוני של המילה, אבל זו בהחלט הנעה משמעותית. כזו שאחריה שלב הנסיעה הראשונה אינו רחוק.

הנה עוד סרטון. אחרי שכבר מגיע דלק מהמיכל למנוע, ההנעה והפעולה של המנוע טובים הרבה יותר.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מדהים ומרגש!!!!

איזה יופי תענוג לעיניים ולאוזנים!!

אני רק יכול לתאר את ההתרגשות ולא מבין איך הצלחת להחזיק את הנייד ככה בלי לרעוד! :lol:

בשעה טובה!!!

איל

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
מדהים ומרגש!!!!

איזה יופי תענוג לעיניים ולאוזנים!!

אני רק יכול לתאר את ההתרגשות ולא מבין איך הצלחת להחזיק את הנייד ככה בלי לרעוד! :lol:

בשעה טובה!!!

איל

מזל טוב !!!

המון תודות! ההתרגשות אכן עצומה וכל מה שאני רוצה זה להניע את המנוע שוב ושוב ורק בכדי לשמוע אותו עובד. אבל יותר מאשר לשמוע את המנוע עובד, אני רוצה לראות את המכונית בתנועה ובשביל זה צריך להמשיך להתקדם, ויש על מה:

1. מד החום לא עובד - צריך לבדוק מדוע.

2. צריך למלא נוזל בלמים ולנקז את המערכת.

3. ויש עוד הרבה דברים אחרים, אבל הם לא קשורים...

ואם אני לא שוכח שום דבר - או-אז יהיה אפשר לבצע נסיעת בכורה קצרצרה וזה יהיה מרגש! 8)

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מברוק! מברוק! מברוק!!

אין מילים.

שווה את ההמתנה הדרוכה של הימים האחרונים.

תאר לך שאפילו עברה בי המחשבה - "אולי הוא לא מעלה לאתר אונליין - ובעצם הכל כבר קרה - והוא בכוונה משהה?"

אבל זה לא חשוב. בשעה טובה ובהחלט מוצלחת ובהצלחה בהמשך

I'd rather walk than drive a Japanese car

• תוכן חדש...