Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד שבועיים (פחות יום וכמה שעות) אני טס ללמוד בג'נבה.

בסוף יולי אני מתכנן לקפוץ למינכן לפגוש חברים מהארץ שבאים לשתות בירה ולנסוע מהר באוטובאנים.

אז החלטתי עכשיו, במקום ללמוד למבחן שיש לי עוד כמה ימים, לבדוק איך אני אגיע מג'נבה למינכן.

כמו כל בנאדם נורמלי, הרצתי גוגל...

רכבת - ~230 דולר. טיסה - ~260 אירו. השכרת רכב - החל מ~300 פרנק שוויצרי ליום (לפני דלק וכו'..).

יקר אש!!

הטיסה מהארץ לג'נבה לא עולה לי 260 אירו.

חשבתי אולי יש למישהו רעיון שלא חשבתי עליו? דרך לקנות את הכרטיס לרכבת בזול?

חברה להשכרת רכב שלא תשחט במחיר? אפילו אם אני אמצא חברה להשכיר אוטו בשביל לנהוג מג'נבה לציריך זה יהיה עדיף (חסכון של 100 ומשהו דולר בכרטיס הרכבת).

חברת תעופה שלא תיקח לי על טיסה של 500 ק"מ יותר כסף מטיסה של 3000 ק"מ?

תודה :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הייתה לי בעיה דומה לפני חודש. חיפשתי דרך להגיע מאיזור מינכן לפראג והמחירים היו דומים. בסוף מצאתי כרטיס זוגי ב- 38 יורו. יש ב- db המון מבצעים מוזרים שקשה להבין. למשל, חפש "bayern ticket" - מדובר על כרטיס ל- 5 אנשים למשך יום שלם בבוואריה בכל הרכבות מלבד הICE ב- 28 יורו (לא לאדם, כולם!).

על הכרטיס שלי שמעתי משרשור דומה לזה. שם למשל מדרים על כרטיס מבזל למינכן ב- 33 יורו לעד חמישה איש (שוב, לא לאדם). בקיצור, כל עוד אתה לא נוסע ב- ICE, יש דרכים זולות.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

ממליץ בחום על bayern ticket, כל מה שנותר זה להגיע איך שהוא לגבול

(רכבות בשוויץ יקרות רצח). חכה לגולש משוויץ.

בינתיים, בהצלחה עם שירות הרכבות השוויצרי:

http://mct.sbb.ch/mct/en/

פועל ללא דופי בתוך שוויץ, אבל חישוב הנסיעה למינכן מסתבך שם, משום-מה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נכנסתי לעמוד ב tripadvisor שPAVI הביא.

יש שם גם את הלינק לעמוד של שירות הרכבות השוויצרי.

בעקרון, אני יכול לסבך ת'נשמה, לקחת 2 רכבות מג'נבה לבאזל ואז מבאזל עם שירות הרכבות הגרמני למינכן.

זה יצא בערך 60 אירו. ויקח כמה שעות טובות.. אבל גם ככה החברים נוחתים רק ב10 בלילה - אז אני מניח שיהיה בסדר :)

אם יש עוד מישהו עם עצות/המלצות/טיפים - אשמח!

פורסם

מרבית חברות ה-low cost באירופה לא טסות בקו מינכן-ז'נבה.

בדוק את האופציה לכרטיס טיסה מציריך עם חברת German Wings.

סביר להניח שבשווייץ, בדיוק כמו בכל מדינה אחרת במערב אירופה, יש חברות השכרה מקומיות זולות.

בספרד אפשר היה לסגור נסיעה דומה עם רכב ודלק ב-180 יורו, אז סביר להניח ששם זה יעלה כ-20% יותר.

לקבלת מידע יותר מהימן, כדאי שתיצור קשר עם חבר הפורום renaultfreek שגר (למיטב זכרוני) באזור ציריך.

בהצלחה.

פורסם

180 אירו + 20% = ~215 אירו. לא חסכון גדול במיוחד.

בכל מקרה, העלתי שאלה ב-tripadvisor, נתנו לי לינק לאתר של הDB BAHN ודרך האתר אפשר להזמין כרטיסים מראש במחירים סבירים..

59 אירו לנסיעה ברכבת מג'נבה למינכן - עם החלפה של 6 רכבות.

89 אירו לנסיעה ברכבת מג'נבה למינכן - עם החלפה של 4 רכבות.

כנראה שאני אבחר באחת מהדרכים הללו וזהו.

thanks anyways..

פורסם
מרבית חברות ה-low cost באירופה לא טסות בקו מינכן-ז'נבה.

בדוק את האופציה לכרטיס טיסה מציריך עם חברת German Wings.

אכן, בעיה. גם הקו באזל-מינכן לא קיים.

בנוסף, הנסיעה מג'נבה לציריך ארוכה מאוד.

90 יורו עם 4 החלפות זה לא רע בכלל.

האמת שתהיה סחוט בכל מקרה, לא יהיה הרבה הבדל בין 4 ל-6 ל-9 החלפות...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

המשכתי לחפור עוד קצת באתר שלהם ו..

מצד אחד מצאתי עם 3 החלפות ב90 אירו שמגיעה ~חצי שעה לפני שעת הנחיתה המשוערת.

מצד שני מצאתי עם 6 החלפות ב40 אירו שמגיעה ~שעה וחצי אחרי שעת הנחיתה המשוערת.

בכל מקרה, אני מחכה לשמוע מהם שהם סגרו סופית את הכרטיסי טיסה.

פורסם

בדוק מה צורת ההגעה הזולה ביותר לבזל (רכבת או אוטובוס).

מהצד הצרפתי של נמל התעופה מולהאוז (נקרא מילוז) יש לא מעט טיסות זולות מאוד למינכן.

הנה דף הנתונים של יולי הקרוב, יש טיסות אפילו ב 75 דולר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עדכון: סגרתי והזמנתי כרטיס מג'נבה למינכן ברכבות הICE עם עצירה אחת והחלפה בודדת של רכבת: מתחיל עם IC מג'נבה לSt. Gallen וממשיך עם CE למינכן.

69 אירו, והראש שקט שלא צריך להחליף 6 רכבות, אוטובוסים, רכבות-קלות (TRAM) וכו' בדרך.

מה שכן, יש לי רק 4 דקות בין מועד ההגעה של הרכבת הראשונה לתחנה ועד שהרכבת השניה יוצאת.

בהנחה ומדובר בשוויץ והרכבות עומדות בזמנים (הן מבחינת הגעה והן מבחינת יציאה) - אני מקווה שאני אספיק לעבור בין הרציפים.

פורסם

רועי, למען חיפוש עתידי, איפה נעשתה ההזמנה?

באתר הרשמי שהוזכר למעלה?

צריך לעשות משהו מיוחד כדי להגיע לתעריפים הזולים שם?

(בכל זאת, החיפוש לקח לך כמה ימים).

כמו שכבר כתבתי, הייתי בעיר בתערוכת ז'נבה האחרונה ושהינו בעיר כ-3 ימים.

לא ממש הספקנו להתרשם ממנה, אבל ראינו לא מעט דברים מעניינים.

נהנו מאוד ואני לא פוסל לחזור לשם לטיול ממצה וארוך (ובשוויץ כולה), בתקופה חמה יותר- בתחילת מרץ היה שם קררריר למדיי.

אגב, כשאנחנו טסנו, קיבלתי המלצה להמיר למטבע המקומי (פרנק שוויצרי) ולא לשלם ביורו.

טיסה נעימה,

בהצלחה בלימודים,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

לא יודע איך זה בשוויץ, אבל עם ה Deutsche Bahn יש סיכוי גדול מאד שהרכבת תאחר!

אגב, לשכור רכב מישראל (לדוגמה: דרך אופראן) לא יוצא יותר זול מאשר לשכור ישירות מאחת החברות בשוויץ ?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

העמידה בזמנים של הרכבות בשוויץ היא לא פחות ממדהימה.

4 דקות זה הליכה זריזה מרציף לרציף, על גבול הריצה קלה. קח תיק גב וצא ראשון מהרכבת...

פורסם
רועי, למען חיפוש עתידי, איפה נעשתה ההזמנה?

באתר הרשמי שהוזכר למעלה?

צריך לעשות משהו מיוחד כדי להגיע לתעריפים הזולים שם?

(בכל זאת, החיפוש לקח לך כמה ימים).

כמו שכבר כתבתי, הייתי בעיר בתערוכת ז'נבה האחרונה ושהינו בעיר כ-3 ימים.

לא ממש הספקנו להתרשם ממנה, אבל ראינו לא מעט דברים מעניינים.

נהנו מאוד ואני לא פוסל לחזור לשם לטיול ממצה וארוך (ובשוויץ כולה), בתקופה חמה יותר- בתחילת מרץ היה שם קררריר למדיי.

אגב, כשאנחנו טסנו, קיבלתי המלצה להמיר למטבע המקומי (פרנק שוויצרי) ולא לשלם ביורו.

טיסה נעימה,

בהצלחה בלימודים,

יגאל.

1- באתר הרשמי של הרכבת הגרמנית.

כשאתה מזמין את הכרטיס באינטרנט מספיק זמן מראש, פרט לעמודת התעריף הרגיל יש עמודה של תעריף מוזל.

כמה שתזמין יותר זמן מראש, הסיכוי למצוא מחיר זול גבוה יותר.

יש גם כמה רמות של תעריפים החל מ39 אירו.

אני קיבלתי תעריף ברמת מחיר של 59 אירו והוספתי עוד עשירייה עבור כרטיס ל"מחלקה ראשונה".

2- אני הולך להיות שם תקופה ארוכה, ככה שאני מקווה שיצא לי להכיר את העיר הזאת די טוב.

מרבית ביקורי העבר שלי בשוויץ התמקדו בציריך (שנכון להיום, אני מכיר אותה יותר טוב מאת ירושלים), כאשר בערים האחרות הייתי ימים ספורים ובד"כ לא יותר מפעם אחת.

3- בהתחשב באורך התקופה שאני הולך להיות שם, אני אדאג מראש לקנות פרנקים שוויצריים (מקווה שמחזיקים אותם בסניפי הדואר).

worst case - יש גם אירו שתמיד אפשר להמיר בשוויץ.

לשלם עם אירו זה נחמד כשאתה שם לימים בודדים או סופ"ש ומגיע מאחת ממדינות האירו. וזה כי אתה לא צריך לעשות המרה משקל לאירו ואז מאירו לפרנק, וגם אתה לא "נתקע" עם פרנקים אח"כ.

אבל בפועל, היחס שנותנים לך בעבור האירו שלך על הפנים.

אגב, לשכור רכב מישראל (לדוגמה: דרך אופראן) לא יוצא יותר זול מאשר לשכור ישירות מאחת החברות בשוויץ ?

מסתבר ששוויץ סופר יקרה בהשכרה.

מה גם שמדובר על השכרה בשוויץ והחזרה בגרמניה, אז יש על זה אקסטרא תשלום שהופך את זה לעוד יותר יקר.

• תוכן חדש...