Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מוכן להתערב שכמו במקרה ה"מיסוי הירוק" (ירוק, יען כמו בדולרים), אחרי כל הקומבינות, נשאר עם מיסוי ממוצע גבוה ממה שהתחלנו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

 

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כרגיל הכל מבוצע דרך התחת

 

מה עם איזה ועידה שתחשוב איך לשפר את התחבורה הציבורית, וככה אנשים יעברו מרצונם אליה ולא אחרי שישחילו לנו עוד אלמנט :evil:

יואב :arrow:

פורסם

למרות שההחלטה נראית הגיונית - יותר מכוניות חדשות על הכביש = פחות זיהום ויותר בטיחות, אבל...... אם עכשיו החלק העיקרי של המס נופל בעיקר על רוכשי המכוניות החדשות (שזה חלק יחסית קטן מבעלי המכוניות) עכשיו כל בעלי הרכב יאלצו לשם מס , מכאן המדינה תרוויח פי כמה וכמה. בממשלה כבר לא יודעים איפה אפשר לעשוק בחיי.......

מילא אם היו באמת משקיעים את החלק הארי של המיסים בשיפור הבטיחות בכבישים ולא מבזבזים אותו על דברים אחרים - כי בטח הכסף הזה יגיע למשרד האוצר ולא למשרד התחבורה ומכאן הכסף נעלם כלא היה.

פורסם

ככה המושחתים בממשלה תופסים שני ציפורים,

 

מצד אחד הם בסדר עם יבואני הרכב שמפטמים אותם בכל מערכת בחירות, ומצד שני ימשיכו לסחוט את הציבור, הרוב המוחלט של בעלי הרכב לא יעבור לתחבורה ציבורית,

הם לא באמת רוצים את זה, הם פשוט רוצים לסחוט כסף מהציבור וכמה שיותר.

 

מדינת ישראל מתנהגת כמו סוחרי סוסים של פעם, כך היא גם מתנהלת כלפי תשובה בקשר לתמלוגים על הגז. אין גבול לגועל נפש.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

http://finance.walla.co.il/?w=/3/1686132

 

סיימתי את רוב הקורסים בכללה במסגרת התואר שלי ואני עדיין לא מבין את הראש המטומטם שלהם.

בזמנו אפילו קיבלתי בהבנה את העלאת מס הבלו בזמן המשבר הכלכלי, אבל זה כבר מוגזם.

אם רוצים לעודד אותנו להתשמש בתחבורה ציבורית אולי כדי קודם כל לדאוג לתחבורה ציבורית ראויה (מישהו אמר צפון) או כזו שתפעל בשישי ושבת, מכרנו את הרכב עקב השימוש היקר ועכשיו אנחנו בעונש בסופ"ש?

כמובן לא נשכח את הנתון החמוד ש70% מהרכבים בכבישי ארצנו הם ליסינג, במקום להכנס בהם נכנסים ב30% החלשים שלא מושכים בחוטים במשרדים השונים.

מעניין מתי פעם אחרונה פקידי האוצר נסעו באוטובוס מנתניה לב"ש בשעות הבוקר של יום ראשון?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

כן כן, זהו "מס פריפריה".

אני למשל, גר בישוב ללא תחבורה ציבורית (יש אולי איזה אוטובוס שעובר בצומת מתחת לישוב פעם ביום).

מה אני אמור לעשות?!

 

מדינה של מפגרים!

פורסם

לא הכל דבש בליסינג, אני מכיר הרבה שהחזירו רכבים בגלל העלאת המס, גם שם המיסוי המחריד עושה את שלו.

הממשלה מאבדת את הראש, עולה מעל 3K ש"ח בחודש להחזיק משפחתית ממוצעת, זה כבר בכלל ללא כל פרופורציה להכנסה הממוצעת, ועוד רוצים להעלות את זה?

פורסם

טוקבק נחמד שמתאר את המצב הרצוי:

 

 

הייתי חודש בצרפת וגיליתי שהמצב בארץ קשה...ולהלן מספר דברים:

1. הצרפתים קונים רכבים קטנים מאוד(גטס נחשב לאוטו גדול),כמעט כל המכוניות הן בעלות תיבת הילוכים ידנית,מכונית סמארט של מרצדס שהיא רכב מאוד נפוץ עולה 10 אלף יורו מהיצרן שהן 8 משכורות של שכר מינימום בצרפת-כ 1200 יורו.

2. בפריז אנשים לא מזיזים את הרכב מהחניה,הדלק עולה מעט יותר יקר מישראל,הרכבות התחתיות במטרו מגיעות כל 2-4 דקות(יש שעון שסופר את השניות לאחור עד שהרכבת הבאה מגיעה והיא לעולם אינה מאחרת), נסיעה ברכבת המטרו עולה 1 יורו ואין הגבלת מרחק נסיעה.

3.הביטוח על אופנוע בע בין 150-400 יורו לשנה,יש ברחוב הרבה קטנועים המופעלים על חשמל ואינם צורכים דלק,כמו כן ברחבי העיר יש המוני תחנות שיש בהם אופניים הנעולים בצורה מגנטית אל הקרקע(עלות השכרת אופניים ליום היא 1 יורו וההשכרה ניתנת באמצעות כרטיס אשראי).

4.רכבות המטרו פועלות 24 שעות ביממה,זמן המתנה מירבי בין רכבת לרכבת הוא 4 דקות בלבד.

 

לסיכום:אם המצב בישראל היה כך הייתי מוכן לשלם גם 10 ש"ח לליטר דלק מכיוון שבכלל לא הייתי נוסע ברכבי הפרטי

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אזרח פשוט שמשלם מיסים הוא אחרון שמדינה מתחשבת בו. אנחנו נשלם יותר, תחבורה ציבוריתתשאר כמו שהיא ומי שירוויח זהו קופת מדינה. שיהיה מה לגנוב לכל המושחתים כי כנראה לא מספיק לכולם.

פורסם

הרי ברור שמה שיקרה בסוף זה שהמס על הרכב ירד, הבלו יעלה.

המס על הרכב ירד עוד קצת והבלו שוב יעלה.

המס על הרכב יגיע כמעט עד הרמה הכי נמוכה שהוא אמור להגיע, הבלו יעלה.

ואז יקפוץ מישהו (כנראה מש"ס) ויחליט שצריך עוד כסף בשביל X (קצבאות ילדים), Y (ישיבות) ו/או Z (מעיין החינוך התורני) - ובום.

הבלו ישאר בשיאו והמס על הרכב יחזור לאיזור ה80 אחוז שהוא נמצא היום.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
ואז יקפוץ מישהו (כנראה מש"ס) ויחליט שצריך עוד כסף בשביל X (קצבאות ילדים), Y (ישיבות) ו/או Z (מעיין החינוך התורני) - ובום.

הבלו ישאר בשיאו והמס על הרכב יחזור לאיזור ה80 אחוז שהוא נמצא היום.

 

אהבתי ! :lol:

פורסם
הרי ברור שמה שיקרה בסוף זה שהמס על הרכב ירד, הבלו יעלה.

המס על הרכב ירד עוד קצת והבלו שוב יעלה.

המס על הרכב יגיע כמעט עד הרמה הכי נמוכה שהוא אמור להגיע, הבלו יעלה.

ואז יקפוץ מישהו (כנראה מש"ס) ויחליט שצריך עוד כסף בשביל X (קצבאות ילדים), Y (ישיבות) ו/או Z (מעיין החינוך התורני) - ובום.

הבלו ישאר בשיאו והמס על הרכב יחזור לאיזור ה80 אחוז שהוא נמצא היום.

 

עצוב, אך נכון... :cry:

פורסם

התנפלות וההשמצות של מקבלי ההחלטות בכול הזדמנות - אלה כנראה חלק מהתרבות. וככול הנראה מקבלי ההחלטות בישראל הרוויחו את דימוים זה ביושר. אבל הפעם נדמה לי כי הסיפור הוא קצת אחר.

 

המיסוי הכולל על הרכבים באירופה איננו נמוך בהרבה מישראל. פשוט הוא מתחלק באופן שונה. מס הרכישה נמוך ומסי החזקה גבוהים. מה שרוצים לעשות בישראל זה בסך הכל לצייט לדרישות של OECD, האירגון אשר אליו הצטרפנו זה לא מכבר.

 

ואלה שמלינים על חמדנות היבואנים. לכו לאטו-דיל ותרכשו לכם את פיאט בראבו חדשה ב-99 K ש"ח. באירופה זה עולה כמעט אותו דבר. הפיאט הזו גם תשמור בארץ על ערכה טוב יותר (למרות דימויה המושמץ). גם הדלק כאן זול יותר. גם אפשר להכנס לכל מקום בלי אגרות הגודש למינהן. אז אינני מבין על מה הצעקה.

×
×
  • תוכן חדש...