Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטר אוויר מקורר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלתה בראשי מחשבה:

האינטרקולר מקרר את האוויר שנכנס לטורבו, וככה מקבלים דחיסה יותר גבוהה שמפיקה יותר ביצועיים, משום שאוויר קר נדחס יותר טוב מאוויר חם.

זה כבר אנחנו יודעים, נכון ?

אז אם זה פועל ככה, אז למה לא להתקין משהו דומה שיקרר את האוויר שנכנס לפילטר (במנוע אטמוספרי רגיל) ככה שיכנס דרך הפילטר אוויר קר בדומה לפעולה שעושה אינטרקולר במנוע מוגדש ?

קיימים פילטרים כאלה ?

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אינטרקולר מקרר אויר שיוצא מטורבו. כאשר אויר (או כל גז) נדחס, חלק מאנרגיה עוברת לחום והטמפרטורה של הגז עולה...כלומר אחרי אויר יוצא מטורבו הוא חם יותר מאויר בסביבה, ולכן אפשר לקרר אותו. במקרה של פילטר רגיל הטמפרטורה של אויר זהה לטמפרטורה של הסביבה...ז"א אי אפשר לקרר אותו בשיטה שציינת

פורסם

כל 3 מעלות ירידה בטמפ האויר תתן כ %1 גידול בעוצמת המנוע.

האנרגיה שתדרש לקרור (כמו מזגן )תהיה גדולה מן התרומה..

:evil: .

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

כן אבל אם נקח איזה מזגן קטן ואיתו נקרר את האויר שנכנס למנוע כך שהוא יהיה עם פחות נפח בשעת הדחיסה אז זה יוסיף כח סוס לא??? :idea:

פורסם

אפשר גם לנסות לחבר את המזגן המותקן ברכב לפילטר עם צינור שיובל את האוויר ישירות לפילטר. הבעיה בפתרון זה, שהמזגן גוזל כוח מהמנוע, ככה שיכול להיות שהשיפור יהיה זניח.

פורסם

יש לי פטנט (שעובד...)

:לקרר את האוויר הנכנס למנוע

(מוריד טמפ' ב10-15 מעלות!!!)

ניסיתי אותו באוטו הקודם שלי וזה היה משמעותי.

עכשיו כולם מחכים שאני אכתוב מה הפטנט. נכון??

אז זהו שהפטנט בתהליכי רישום כרגע.

אז תחכו בסבלנות. idea: :idea:

פורסם

מתעלק (צריך שיהיה אייקון :o ) :

ראיתי בקטלוג של Summit אמצעי לקירור דלק. עד כמה זה אפקטיבי (לא שאני מתכוון לקנות) ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני לא מאמין כמה שהשרשור הזה הזוי.

אתם לא מבינים כמה שטויות אתם רושמים. אני לא יכל להתייחס לכולם אבל בגדול קירור דורש אנרגייה, ואנרגייה ברכב מגיעה ממקור אחד בלבד......ניחשתם נכון, ה מ נ ו ע ה.

מה שאתם מציעים כאן (כל אחד בגירסתו במפורש או ברמיזה) זה מערכות שמפרות את חוק שימור אנרגייה.

אגב למי שעדיין לא הבין מ-Mouse אינטרקולר עוזר לאנרגייה הטרמית של גזי הפליטה להתפזר לסביבה.

אין כאן אמצעי קירור שצורך אנרגייה כי האנרגייה הפוטנציאלית נמצאת כבר באובייקט. רק עוזרים לה להתפזר.

לעומת זאת קירור אויר הנלקח מהסביבה דורש השקעה של אנרגייה כי לא ניתן לפזר אותו לסביבה שמן הסתם היא באותה הטמפ'.

פורסם

כן אבל מצבר באוטו? -- יש

מה הבעיה לחבר איזה מקרר קטן שעובד על חשמל מהמצבר(הרי המצבר ממלא נטען ע"י המנוע שמחובר לאלטרנטור)

אין פה שום בזבוז אנרגיה האלטרנטור מחובר ע"י רצועה חיבור קבוע למנוע!!!

פורסם
כן אבל מצבר באוטו? -- יש

מה הבעיה לחבר איזה מקרר קטן שעובד על חשמל מהמצבר(הרי המצבר ממלא נטען ע"י המנוע שמחובר לאלטרנטור)

אין פה שום בזבוז אנרגיה האלטרנטור מחובר ע"י רצועה חיבור קבוע למנוע!!!

כשצריכת הזרם גדלה (עבור מע' קירור למשל) צריך להגדיל מצבר ואלטרנטור.

בכך עולה העומס שמעמיס האלטרנטור על המנוע.

אין טעם להמשיך למצא פתרונות קסם לייצר אנרגייה יש מאיין, זה מפר את חוק שימור אנרגייה ותאמין לי שגדולים וחכמים מאיתנו לא הצליחו לשבור אותו :wink:

פורסם

הוא ניטרו.

תבדקו בכל אתר שתרצו בנט, ניטרו מקרר משמעותית! עד כדי הקפאה! כל מה שהוא בא איתו במגע.

אם תזרים ניטרו בצלעות קירור ובינהן את האוויר תקבל קירור בירידה של עשרות מעלות.

כמובן שכל זה תיאורטי גרידא ...אגב אורחא- במנגנון דומה משתמשים לקירור אינטרקולר עם ניטרו.

סופ"ש מהנה

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
הוא ניטרו.

תבדקו בכל אתר שתרצו בנט, ניטרו מקרר משמעותית! עד כדי הקפאה! כל מה שהוא בא איתו במגע.

כמובן שכל זה תיאורטי גרידא ...אגב אורחא- במנגנון דומה משתמשים לקירור אינטרקולר עם ניטרו.

סופ"ש מהנה

שימוש במקור אנרגייה חיצוני זו דרך נהדרת אבל זה משאב מתכלה. מספר השימושים מוגבל מאד למיכל ניטרו.

פורסם
הוא ניטרו.

סופ"ש מהנה

על אותו עיקרון עובד מזגן (או כל מקרר אחר)...הבעיה שיעילות של מערכות דומות נמוכה מאוד.

פורסם

בכל הכבוד למזגן,

אין מה להשוות ביכולת להעניק קור.

וכן זה משאב מתכלה(בדומה לחיים שלנו) אך יעיל ביותר.

זהו דיון אקדמי גרידא כי היעילות הגבוהה ביותר שתשיג את כל המטרות (כולל קירור) הינה כזו בה תזריק את הגז/נוזל אל תאי הבעירה ובדרך תקרר את סעפת היניקה עד כדי הקפאתה.

אינני מתכוון להיכנס כאן לויכוח בעניין כשההבנה בסוגיה של ניטרו בארץ עוד בחיתוליה ולכן זהו דיון אקדמאי בלבד.

והנה כי כן, מי שביקש פיתרון מצא אותו לפחות על הנייר או בבקבוק...

כל טוב

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...