Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש נכון להיום, הקלות מס על רכב היברידי? ביטוח/רישוי מופחת, משהו? איזה ערך מוסף יש לרכב היברידי לעומת רכב דיזל פרטי, שיכול להציג תצרוכות דלק טובות יותר בתנאי נסיעה כפי שרשמת?

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פרט נמק והדגם ,

איך מנוע בעירה פנימית יכול בדיוק לא לקבל דלק ועדיין להמשיך לפעול\להסתובב ? יתרה מזאת , מד הסל"ד עומד על 1000....

בכל מצב שלא תתאר זאת בכל יצרן שתבחר - עדיין ההגדרה של רכב בנזין עם מנוע עזר חשמלי תתפוס...ומנוע הבנזין תמיד יטעין את המצברים של המנוע החשמלי לא משנה אחרי כמה קילומטר או מהירות....

אנסה שוב להסביר לך: מחשב הראשי של המכונית פוקד על איזה מנוע לפעול ,אולי על שניהם בסינקרוניזציה מושלמת,ואיזה לא ובמקרה של מנוע בנזין,כפי שהוסבר לך,כשהוא לא נחוץ,הוא דומם.

Vאי הבנה שלך נובעת מכך שאתה לא מבין כי טכנולוגיה היברידית היא לא אותה טכנולוגיה שאתה מכיר ממכוניות "רגילות". מנוע הבנזין ברכב היברידי הוא כבה לעתים קרובות ונכנס שוב לפעולה מיידי לפי הצורך. אין בפריוס מד סל"ד והוא לא מעניין הנהג.

תייבת ההליכים היא תיבה רציפה וכוללת PNDRB . חניה,סרק,נסיעה,נסיעה אחורנית ונסיעה איטית.ההחלפה מתבצעת בידית חשמלית.

פורסם
האם יש נכון להיום, הקלות מס על רכב היברידי? ביטוח/רישוי מופחת, משהו? איזה ערך מוסף יש לרכב היברידי לעומת רכב דיזל פרטי, שיכול להציג תצרוכות דלק טובות יותר בתנאי נסיעה כפי שרשמת?

כל אחד יעשה חישוב לעצמו אם כדאי לו רכב היברידי או דיזל מפני שהכל תלוי בכמה ק"מ יסע . ללא ספק,ככל שהמרחק גדוליותרת החיסכון בהיבריד משמעותי יותר.

Nחיר הפריוס הוא 152000 ש"ח,עם רישוי ואביזרים יכול להגיע ל156000,תלוי מה האביזרים שבוחרים. Nחיר הרכב כבר כולל מס מופחת כך שגם עולה חדש-פטור ממסים שרוצה לרכוש הפריוס נדרש לשלם אותן דבר. נאמר לי בסוכנות שללא הנחה במס,מחיר הרכב היה אמור להיות 240000 וכעת אני לא מופתע. אין יותר הנחות בביטוח או ברישוי.

פורסם

בסוכנות רימו אותך. בחו"ל ללא כל הנחות המס פריוס עולה ככול משפחתית רגילה. יש אפילו רכבים שבחו"ל הינם יקרים מפריוס, אך בארץ זולים יותר. ז"א הנחת המס ההיברידית רובה ככולה הולכת הישר לכיסו של היבואן ויתכן - גם היצרן. יתכן ולא מדובר דווקא בחמדנותו, אלה למשל בעלויות הלוגיסטיות. יתכן והוא איננו מצליח להסיג מחיר FOB טוב אצל היצרן. כך או כך, עבור הצרכן הישראלי אין כל יתרון במחירם של ההיברידים, כל עוד לא נעשים מבצעי כסח נוסח "שנתיים דלק חינם" של הונדה.

יתרה מכך, שום חיסכון בדלק לא יעשה רכישת רכב ב-150+ K ש"ח כדאי כלכלית. כל שכן, כאשר מדובר בחתונה הקתולית עם המוסך המורשה.

פורסם
תספור מכוניות היברידיות בארה"ב ביחס לSUV והטנדרים ותבין את המשקל של מכוניות היברידיות.

שהיא נהנת ממנה עד הסוף.

אני מעדיף להשקיע באל-קאמינו מודל77 ולא בפריוס חדשה.

לנוהגים ברכב היברידי. נתראה עוד 15 שנה.

קטן אמונה אתה.מה תגיד על מצב אחרת למשל שבשנים הקרובות ימציאו סוללה חדשה,זולה יותר ויעילה יותר? אני מצידי,שיתן לי זה שלמעלה לנהוג בפריוס שלי בכיף עוד 8 שנים ואני מבטיח שאישית אסיעה אותו לחיריה.

פורסם

בנוגע לכדאיות. תברר אצל המוסך המורשה שאיתו התחתנת (כמו שאמרו מעלי) כמה עולה טיפול תקופתי לפריוס

וכמה עולה טיפול תקופתי לקרולה. ותבין את הכדאיות. אני מוכן לשלם יותר בדלק אבל להוריד את הביקורים במוסך

תאר לך איזה סיפור מההפטרה זה אם בעוד 3 שנים או 5 יהיה לך תקלה אלקטרונית בפריוס?

הנזק של לוח אלקטרוני אחד שם כבר לא שווה את התיקון בייחס לירידת ערך.

קבל תזכורת לאיך אמור להיראות רכב אמיתי:

3782065376_767d208c56.jpg

ואיך אמור להיראות מנוע אמיתי:

0906_lrmp_04_z+1962_1967_chevrolet_impala+convertible_engine_bay.jpg

sex. drive. and rock&roll-Old America never die

אני לא סובל מאי שפיות....אני נהנה ממנה!

Viva La Chevrolet - The Heartbeat Of America

פורסם
בנוגע לכדאיות. תברר אצל המוסך המורשה שאיתו התחתנת (כמו שאמרו מעלי) כמה עולה טיפול תקופתי לפריוס וכמה עולה טיפול תקופתי לקרולה.

תתפלא, אבל ההבדל איננו משמעותי, פרט אולי לטיפול 90,000. מציקה עצם העובדה של התעסקות עם המוסך המורשה.

פורסם

השרשור הזה מתייחס רק לפריוס, או למה שקוראים, הברידי טיפוסי, בו שני המנועים, גם הבנזין וגם החשמלי, מניעים את אותם הגלגלים (קדמיים או אחוריים).

קראו את זה.

ולמי שמתעצל, מדובר בעצם ב-4X4: מנוע דיזל שמניע את הגלגלים הקדמיים, ומנוע חשמלי שמניע את האחוריים. וזה כבר מעניין הרבה יותר- אתה חוסך את המערכת היקרה שמשלבת בין המנועים בהברידי "רגיל", מה גם שזה רכב שעושה יותר מלהיות "סתם" הברידי חסכוני.

פורסם
לא ברור למה אין שקיפות בנושא שתאפשר לאזרח לדעת מה באמת גובה ההנחה שהיבואן "שותה".

מחיר FOB מהווה מידע עיסקי. נתון זה תלוי בהרבה מאוד גורמים, בין היתר בכמות, במיתוג, וכדומה. הצרכן צריך לשקול את שיקוליו, מה מתאים לו ומה לאו, ללא הקשר כמה זה עולה בחו"ל וכמה היבואן מרוויח. ובכל זאת, המחחיר בחו"ל מהווה איזשהו מדד או נקודת היחוס לטיב הסחורה. השורה התחתונה היא שלמראות השתדלנות של הרגולטור, המחיר של פריוס איננו תחרותי בעליל. אם רוצים לחסוך בכסף - יש אופציות עדיפות בהרבה. אם רוצים נוחות וביצועים - שוב - ב-150+ K ש"ח ישנם דברים טובים יותר. ומה נשאר לפריוס? ופריקים של הסביבה או הפראיערים.

פורסם
אנסה שוב להסביר לך: מחשב הראשי של המכונית פוקד על איזה מנוע לפעול ,אולי על שניהם בסינקרוניזציה מושלמת,ואיזה לא ובמקרה של מנוע בנזין,כפי שהוסבר לך,כשהוא לא נחוץ,הוא דומם.

Vאי הבנה שלך נובעת מכך שאתה לא מבין כי טכנולוגיה היברידית היא לא אותה טכנולוגיה שאתה מכיר ממכוניות "רגילות". מנוע הבנזין ברכב היברידי הוא כבה לעתים קרובות ונכנס שוב לפעולה מיידי לפי הצורך. אין בפריוס מד סל"ד והוא לא מעניין הנהג.

תייבת ההליכים היא תיבה רציפה וכוללת PNDRB . חניה,סרק,נסיעה,נסיעה אחורנית ונסיעה איטית.ההחלפה מתבצעת בידית חשמלית.

אז ידידי , שנה את שם הנושא שלך מ " מה זו מכונית היברידית" ל "איך עובדת טויוטה פריוס"...

כל חברה עובדת בצורה אחרת - לדוגמא השיטה בהונדה היא IMA - INTEGRATED MOTOR ASSIST והיא מראה לך מתי המנוע החשמלי עובד ומתי מנוע הבנזין מטעין.

מד הסל"ד עובד תמיד ומנוע הבנזין עובד , תמיד.

חוץ מאשר בעמידה של יותר מ2 שניות או פחות מ8 קמ"ש..

פורסם

אם הייתי רוצה מכונית זולה,הייתי קונה איזה מכונית ישנה אמריקאית או סובארו 73.אני רציתי מכונית משפחתית נוחה,בטיחותית,5 כוכבים במבחן ריסוק,עם +ABS,EBD,SRS,TRC,VSC,עם 138 HP, מכונית ללא מפתח,שהדלת שלה נפתחת אוטומטית רק שאני או אשתי מתקרבים לרכב,שתהיה מכונית חסכונית בצריכת דלק, נטולת תקלות וגם, אם כבר,שתהיה מזהמת פחות.

Tני הצגתי מה ש אני מכיר.אני לאמכיר רכב הברידי אחר מזה שיש ברשותי.קשה לי להאמין שבהונדה מנוע בנזין פועל כל הזמן. מה שאני כן יודע הוא שהפריוס נחשבת ההיברידית המוצלחת ביותר בינתיים.

פורסם

בעדינות אומר לך שאתה נשמע מאוד מאוד משוחד....האובססיה שלך להכניס חומר פרסומי לכל תגובה שלך מראה שאתה כנראה איש מכירות שלהם....

פורסם
אם הייתי רוצה מכונית זולה,הייתי קונה איזה מכונית ישנה אמריקאית או סובארו 73.אני רציתי מכונית משפחתית נוחה,בטיחותית,5 כוכבים במבחן ריסוק,עם +ABS,EBD,SRS,TRC,VSC,עם 138 HP, מכונית ללא מפתח,שהדלת שלה נפתחת אוטומטית רק שאני או אשתי מתקרבים לרכב,שתהיה מכונית חסכונית בצריכת דלק, נטולת תקלות וגם, אם כבר,שתהיה מזהמת פחות.

Tני הצגתי מה ש אני מכיר.אני לאמכיר רכב הברידי אחר מזה שיש ברשותי.קשה לי להאמין שבהונדה מנוע בנזין פועל כל הזמן. מה שאני כן יודע הוא שהפריוס נחשבת ההיברידית המוצלחת ביותר בינתיים.

SRS?! באמת?! מזל שיש ברכב כריות אויר באמת. אני אתפלא אם תדע את משמעות רשימת הקיצורים שרשמת בלי לחפש אותם בגוגל קודם.

• תוכן חדש...