Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הורדת הילוך, וצריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם למישהו כאן יש ברכב מחשב דרך זה עם מד צריכת דלק זה יהיה נחמד לבצע את הבדיקה לגבי התצרוכת ולהגיע למסקנה.

ביצעתי בדיוק את הבדיקה הנ"ל ברכבי (קורולה 2002 אוטומטית, הזרקה כמובן) ולהלן התוצאות:

בעזיבת הדוושה במהירות גבוהה, אין צריכת דלק בכלל. צריכת הדלק מתחילה כאשר יורדים ממהירות 75-80 בערך (בורר ב-D, לא נבדק בשאר המצבים באופן מדוייק אבל נבדק באופן לא מדוייק לגבי מצב 2 והתופעה של אי-צריכת דלק קיימת שם ממהירות נמוכה יותר)

למען הפרוטוקול: בניוטרל (סל"ד סרק) כמובן שיש צריכת דלק, והיא עומדת אצלי על כ-0.7 ליטרים לשעה, או כ-0.8 עם מזגן דלוק.

בהילוך נמוך (נניח הילוך 3 במהירות 100-110) אמנם אין צריכה, כמו שהוסבר, אם לא לוחצים על הדוושה, אבל אם לוחצים, נניח כדי לשמור על מהירות קבועה במישור, יש צריכה גבוהה יותר מאשר בהילוך גבוה. (DUH)

[/size]

אוקיי, סוף סוף מישהו ביצע את הבדיקה הזאת. ללא שום הסברים, אני מקבל על עצמי את הכאפה.

שים לב שהנ"ל נכון לגבי הזרקת דלק, אני בכלל בכלל לא בטוח מה קורה בקרבורטור!

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם למישהו כאן יש ברכב מחשב דרך זה עם מד צריכת דלק זה יהיה נחמד לבצע את הבדיקה לגבי התצרוכת ולהגיע למסקנה.

ביצעתי בדיוק את הבדיקה הנ"ל ברכבי (קורולה 2002 אוטומטית, הזרקה כמובן) ולהלן התוצאות:

בעזיבת הדוושה במהירות גבוהה, אין צריכת דלק בכלל.

אתם מתחילים לבלבל,

נתחיל מזה שאם הרכב שלך צורך 0.7 ליטר לשעה על סרק לא יכול להיות שבירידה בהילוך משולב לעומת הסרק הוא לא יצרוך כלום כפי שאתה אומר.

מעבר לכך אני לא בטוח שהמחשב שלך מדייק, הרי הכל יחסית לשאר תנאי הדרך,

כמו שהמחשב אומר לך כשאתה בעיר שנשאר לך 200 ק"מ למיכל ואז אתה יורד לבינעירוני על 90 קמ"ש ווואלה פתאום יש לך עוד 300 ק"מ עד התדלוק הבא.

מעניין אם הוא ימשיך להגיד לך שאין צריכה בכלל אחרי נסיעה של כמה דקות באותו מצב (ירידה בהילוך)

ידוע שבהזרקה במצבים כאלו המנוע חוסך בדלק, אני רק אומר שאין מצב שאין צריכה כלל וכלל (לפחות של ניוטרל לא? :roll: )

בקרבורטור אין איזשהו מחשב שיפקח על הצריכה מלבד הרגל שלך.. או במילים אחרות : לחצת -שרפת.

אבל שוב לא יכול להיות שסל"ד גבוה כזה או אחר בהילוך משולב לא ישרוף בכלל.

פורסם
ידוע שבהזרקה במצבים כאלו המנוע חוסך בדלק, אני רק אומר שאין מצב שאין צריכה כלל וכלל (לפחות של ניוטרל לא? :roll: )

למה אתה כל כך בטוח שאין מצב? האינג'קטורים נסגרים, המנוע מסתובב מהתנופה שכבר יש לו (זה במצב שהגעת למהירות מסוימת והרפית את הלחץ על הדוושה) והמנוע מאיט את הרכב בגלל דחיסת האוויר שמתרחשת בחלל הצילינדר. שוב בפעם המיליון אין בכזה מצב צריכת דלק! המנוע ימשיך לצרוך דלק רק אם המחשב ירגיש שהמנוע הולך להיכבא ו"יעזור" לרכב ע"י הזרקה של דלק ע"מ להשאיר את המנוע על פני טווח סל"ד מינימלי כלשהו. קראתי פעם שאם תסע באוטו עם הזרקה בהילוך גבוה ותתן לו להאיט לאט לאט הוא לא יצרוך דלק עד שהמחשב ירגיש שהמנוע עוד מעט נכבא ויזריק קצת דלק, מרגישים את זה במעין "באמפ" קטן שמרגישים מכיוון המנוע.

פורסם

אם אני נוסע על 60 קמ"ש בהילוך 5 באיזה דרך אני מאיץ כדי שהאוטו יצרוך פחות דלק:

1. נשאר ב-5 ולוחץ פול גז (מה שפותח את כל המצערת) אבל האוטו עובד על סל"ד נמוך.

2. מוריד ל-4 ולא לוחץ פול גז (לא פותח את כל המצערת) והאוטו עובד על סל"ד יותר גבוה.

:?:

פורסם
אם אני נוסע על 60 קמ"ש בהילוך 5 באיזה דרך אני מאיץ כדי שהאוטו יצרוך פחות דלק:

1. נשאר ב-5 ולוחץ פול גז (מה שפותח את כל המצערת) אבל האוטו עובד על סל"ד נמוך.

2. מוריד ל-4 ולא לוחץ פול גז (לא פותח את כל המצערת) והאוטו עובד על סל"ד יותר גבוה.

:?:

תשלב להילוך שבו הסלד יהיה בין שיא המומנט לשיא ההספק (כמו שציינו כאן מקודם)

למרות שלדעתי, מכיוון ששיא ההספק מגיע קרוב לקו האדום, זה טיפה מוגזם...

Scooby WRX

פורסם

רק אל תגיד לי שביצעת את הבדיקה עם מחשב הדרך של הקורולה :shock::!::!:

המחשבים האלה הם בולשיט אחד גדול, ואני אומר את זה מניסיון במחשב במאזדה 6 שלי.

הם ממש לא מדוייקים, הם מזייפים, וגם אם כבר הם קוראים קריאה נכונה-נדרשת נסיעה לניארית לא קצרה ע"מ לקבל תוצאות קרובות, אבל לא מדוייקות.

למה אתה כל כך בטוח שאין מצב? האינג'קטורים נסגרים, המנוע מסתובב מהתנופה שכבר יש לו (זה במצב שהגעת למהירות מסוימת והרפית את הלחץ על הדוושה) והמנוע מאיט את הרכב בגלל דחיסת האוויר שמתרחשת בחלל הצילינדר. שוב בפעם המיליון אין בכזה מצב צריכת דלק! המנוע ימשיך לצרוך דלק רק אם המחשב ירגיש שהמנוע הולך להיכבא ו"יעזור" לרכב ע"י הזרקה של דלק ע"מ להשאיר את המנוע על פני טווח סל"ד מינימלי כלשהו. קראתי פעם שאם תסע באוטו עם הזרקה בהילוך גבוה ותתן לו להאיט לאט לאט הוא לא יצרוך דלק עד שהמחשב ירגיש שהמנוע עוד מעט נכבא ויזריק קצת דלק, מרגישים את זה במעין "באמפ" קטן שמרגישים מכיוון המנוע.

יש הרבה היגיון בדברים שלך.

אז בעצם אתה אומר, שכשהרכב עומד בניוטרל על סרק, המחשב ניהול דואג להזרים דלק כדי שהמנוע לא יכבה-שהרי אין תנופה מגלגל התנופה.

ובמצב של נסיעה המנוע מסתובב בעקבות גלגל התנופה( שדרך אגב מהווה עומס על המנוע וגם זה סיבה להאטה)ובעצם יש תנועה של הצילנדרים ללא בעירה(יש הצתה בפלאג,אין תערובת שתישרף).

נשמע מאוד הגיוני ומאוד חכם- אפשר להגיד ששכנעתי אותי.

רק עדיין לא ברור לי דבר אחד:

אני יודע שב-ZX (הזרקה) שלי יש מנגנון מכני על הפרפר שיושב בבית המצערת והוא תמיד נמצא במצב פתיחה ממש מינמלי כדי להזרים דלק גם בסרק וגם בעת עזיבת הגז באופן פתאומי לצורך שמירה על המנוע.

בעצם, אצלי כעיקרון מרגע התנעת הרכב זורם דלק באופן תמידי..

אולי זה רק ב-ZX?? :shock::roll::?:

פורסם

כאפה לכל מי שכתב שטויות בשרשור הזה, שזה כמעט כולם (אני מזמין).*

למען הסר ספק, לאוניד, הכאפה המקורית כולה שלך, לחלוטין וללא כל ספק קל שבקלים.

קצת סדר order.gif

אין שום קשר ישיר בין סל"ד המנוע למומנט המיוצר על ידו.

הקשר שאתם מכירים בין סל"ד למומנט מגרפים, נתוני יצרן וכיוצא באלה (דוגמה 15 קג"מ ב-3500 סל"ד) מציין את המומנט המקסימלי שניתן לייצר בסל"ד כלשהו, על ידי פתיחת המצערת במלואה. הרי כדי ליצור גרף לא תעלו על דיינו ותלחצו חצי גז, נכון ?

הנקודה החשובה כאן היא שלמשל בדוגמה שציינתי, זה שהמנוע פועל ב-3500 סל"ד לא אומר שהוא מייצר מומנט של 15 קג"מ, אלא כל ערך של מומנט בין 0 ל-15 קג"מ. יותר מזה, בבלימת מנוע, המנוע מייצר מומנט שלילי, כלומר כזה שמנוגד לכיוון סיבוב הגלגלים, ולכן הוא 'בולם', כלומר מפעיל כוח המתנגד לתנועה.

את המומנט שיפעיל המנוע אתם קובעים, על ידי לחיצה על הגז, בין אפס לבין המקסימום האפשרי בסל"ד שבו אתם מצויים.

כדי לייצר מומנט חיובי יש לשרוף דלק. יותר דלק (ויותר אויר) בכל פעימה - יותר מומנט. יותר פעימות בשניה - יותר הספק. את כמות האויר והדלק רק אתם קובעים, באמצעות דוושת הגז (בהזנחת מיני שטויות כגון מנוע צעדים, צ'וק, מזגן וכו').

לעומת זאת כדי לייצר מומנט שלילי מספיק לתת למנוע להתנגד לתנועה שנכפית עליו ע"י הגלגלים והאינרציה של הרכב, דרך התמסורת, ולא צריך לשרוף טיפת דלק אחת. במצב הזה המנוע הוא משאבת אויר בלבד.הנה קישור לדיון שהיה פה בדיוק בנושא האמור (חיפוש רציני היה יכול לחסוך ללאוניד כאפה ולפורום הרבה שטויות על הדיסק), מה שכתב שם רפי לין ומה שאני כתבתי שם עדיין נכון, ובכלל שם היו קצת פחות שטויות.

סיכום חד משמעי:

ברכב הזרקה: כאשר הסל"ד מעל מינ' מסויים ולא נוגעים בגז אין שריפת דלק ואין צריכת דלק. זו תכונה המתוכנתת במחשב ונקראת cut-off.

ברכב קרב': הצריכה יורדת לערכה המינימלי = צריכת הדלק בסרק.

מספר דוגמאות לשטויות בעליל:

כשאתה מוריד הילוך, אתה מעלה מומנט
בכל בית מצערת יש מנגנון שמאפשר פתיחה קטנה ומינימלית של הפרפר, בד"כ ע"מ לשמור על פעולה תקינה של המנוע במקרה של עזיבת גז פתאומי!!
Q-PIXEL צריך לקבל את הכאפה
במוסטנגים ישנות המשאבת דלק מחוברת עם שן לקראנק - מסתובב מהר ? יותר דלק
וכמובן שבעת השילוב של ההילוך הצריכה תעלה גם בגלל ההילוך הנמוך שידרוש יותר כוח על חשבון מהירות הסיבוב
wtf.gif

בלימת המנוע היא בסדר הפוך כאשר ההילוך הנמוך בגיר הוא שבולם את המנוע
whack.gif

בלימת מנוע, זוללת דלק? עדיף להשתמש בבלמים בבלימה לקראת רמזור רגילה למשל?
תשובה: לא
הנחת היסוד שלי שבמנוע 4 פעימות, פעולת הצילינדר לא יכולה להתבצע בלי בעירה
אין תשובה חד משמעית לשאלה על הורדת הילוך. זה תלוי בהרבה (מעוד) גורמים, למשל מהירות, ובאיזה הילוך מדובר
השאלה שמתחת לכל העיניין הזה זה אם המד סל"ד הוא ביחס ישיר לכמות דלק שמוזרמת למנוע
תשובה: לא
כמות האוויר הנשאבת למנוע היא פחות או יותר ביחס ישר לסל"ד, במנוע לא מוגדש, ובכל מקרה פונקציה מונוטונית שלו
ברור שבלימת מנוע זוללת דלק. תחשוב על זה בהיגיון.
תחשוב על זה אתה בהגיון. בלימה, דלק. דלק, בלימה. :loco:
בנסיעה רגילה בעיר, שאתה יכול לתכנן את העצירות שלך מראש עדיף בבלמים
לא אם אתה מנסה לחסוך דלק

נתחיל מזה שאם הרכב שלך צורך 0.7 ליטר לשעה על סרק לא יכול להיות שבירידה בהילוך משולב לעומת הסרק הוא לא יצרוך כלום כפי שאתה אומר
צר לי אך זה המצב, בהזרקה. בקרבורטור אתה צודק, וזה דלק מבוזבז.
תשלב להילוך שבו הסלד יהיה בין שיא המומנט לשיא ההספק
:roll:

* אחד הדברים הראשונים שישראלי עושה כשהוא נכנס לשיחה, זה להגיד "כולכם מדברים שטויות" ואז להגיד את דעתו. בפעם אחרת אני אתן את הגירסה האמריקאית לשיטה הזו.

My responses are limited. You must ask the right questions

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קודם כל סליחה שאני מחזיר שרשור ישן...

פשוט ביצעתי חיפוש לגבי הורדת הילוך.

אז כמו שהבנתי להוריד הילוך זה לא מבזבז יותר דלק, למרות שזה מקפיץ את הסל"ד ויש את התיאוריה שבגלל שהוכנות נעות יותר מהר אז ישנה שריפה יותר מוגברת.

אז אם לדוג' אני בירידה מומלץ להשתמש בכוח המנוע לבלימת המכונית אז למה התיבה האוטומטית (בלאנטיס במקרה שלי) לא טורחת להוריד מעצמה הילוך כך היא גם תחסוך בדלק וגם תהיה בלימה יותר אפקטיבית?...

מה שאני עושה בזמן האחרון זה מוריד את ההילוך ל 2 או 1 ככה התיבה מורידה הילוך (רק כשהיא יכולה כי לדוג' היא לא תוריד הילוך בכל מצב שאני יעביר את הבור בניגוד לידני שאתה יכול להוריד את ההילוך גם אם הסל"ד יקפוץ מחוץ לסקאלה כבר). אז מצד אחד אני גורם האטה לאוטו בלי לבזבז דלק למרות שהמנוע עובד בטורים גבוהים אבל השאלה שלי היא האם העבודה בסל"ד גבוה כל כך במצב כזה גורמת שחיקה עצבנית למנוע?...?

פורסם

אם כבר החזרת ישן ...

לשאלתך - יותר סל"ד = יותר שחיקה למנוע. לא קשור לצריכת דלק.

למה התיבה שלך לא מורידה הילוך - כי היא לא יודעת שאתה בירידה ורוצה לבלום. מבחינתה כמה שפחות סל"ד יותר טוב. אם מדובר בסל"ד עצבני (נגיד, מעל 4500), אז גם מבחינתך עדיף ככה. במקרה כזה תשתמש בברקס. יש גבול לבלימת מנוע.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

בואו נמקד את השאלה -

גם בבלימת מנוע המנוע צורך דלק - עובד שיש רעש של בעירה פנימית. אם תדרדרו את הרכב בהילוך - תבינו איך נשמע מנוע שבכלל לא צורך דלק.

השאלה היא -

האם מנוע, העובד בבלימת מנוע, צורך כמות דלק מסוימת הזהה לכמות הדלק שהוא צורך בסרק מבחינת כמות דלק לזמן עבודה, או שהוא צורך את כמות הדלק הנדרשת בסרק מבחינת כמות דלק לסל"ד.

על זה אין לי תשובה, אבל מישהו שמבין אמר לי פעם שבבלימת מנוע סל"ד גבוה כן צורך דלק.

למישהו יש תשובה מוסמכת? אייל? רפי לין??????

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

• תוכן חדש...