Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הורדת הילוך, וצריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רבותי.

אנא עזרו לי ולחברי מהפורום Q-Pixel להכריע בסוגיה.

למען הפרוטוקול: בצענו חיפוש. :D

אוקיי, Q-pixel טוען שכאשר מורידים הילוך, והטורים עולים, צריכת הדלק לא משתנה. בתנאי שלא לוחצים על דוושת הגז.

ההסבר שלו מגיע מכך שהמצרעת סגורה ולא מגיע כמעט דלק (ע"ע קרבורטור).

הטיעון שלי הוא שברגע שמורידים הילוך, הטורים עולים, אך העליה נובעת משינוי בגלגלי השיניים, והגלגלים הם אלה שמעלים את הטורים למנוע. אבל, מכיוון שהטורים עולים, הצילינדרים עובדים יותר מהר משהם עבדו לפני הורדת ההילוך, ולכן הם צורכים יותר דלק.

מי מקבל את הכאפה? :lol:

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשאתה מוריד הילוך, אתה מעלה מומנט.

כל עליה במומנט היא צריכת דלק גבוהה יותר.

למעשה החשיבה שלך נכונה, הטורים עולים-משמע הצלינדרים עובדים מהר יותר-וכמובן נשרף דלק ע"מ להזיז את הבוכנות.

לגבי המצערת: בכל בית מצערת יש מנגנון שמאפשר פתיחה קטנה ומינימלית של הפרפר, בד"כ ע"מ לשמור על פעולה תקינה של המנוע במקרה של עזיבת גז פתאומי!! (שלא יחסם במכה אחת זרימת תערובת לבוכנות)

אז גם כשהגז נעזב לצורך הורדת הילוך-דלק עדיין זורם למנוע.

Q-PIXEL צריך לקבל את הכאפה-אתה צודק.

פורסם

Q צודק, כל עוד אתה לא פותח את המצערת נכנסת כמות אוויר מינימלית למנוע ומצידו המנוע לא רואה שום צורך להוסיף דלק.

אני לא יודע להסביר איך זה עובד כשמדובר בקרב' אבל בהזרקה יש לך חיישן שמודד כמה אוויר נכנס למנוע, החיישן הזה נמצא בתוך המצערת וכל עוד המצערת סגורה האוויר מנותב דרך צינורית קטנה שעוקפת את החיישן, כתוצאה מעט מאד דלק מוזרם למנוע אפילו אם הסל"ד עולה (תקנו אותי אם אני טועה, חוסר הדלק בתהליך גורם לבלימת המנוע...)....

פורסם

למעשה החשיבה שלך נכונה, הטורים עולים-משמע הצלינדרים עובדים מהר יותר-וכמובן נשרף דלק ע"מ להזיז את הבוכנות.

לגבי המצערת: בכל בית מצערת יש מנגנון שמאפשר פתיחה קטנה ומינימלית של הפרפר, בד"כ ע"מ לשמור על פעולה תקינה של המנוע במקרה של עזיבת גז פתאומי!! (שלא יחסם במכה אחת זרימת תערובת לבוכנות)

1) זאת כל הפואנטה, משגורם לצילינדרים לפעול מהר יותר זה ההילוך הנמוך יותר! ולא הדלק...

2) המנגנון הזה נועד בשביל לשמור על סל"ד סרק מסויים כאשר את לא לוחץ על הגז (כלומר המצערת סגורה!)

פורסם

כבר 3 אנשים שצריכים לקבל כאפה ממני... :lol:

אחרי חיפוש מעמיק מצאתי את השירשורים שעליהם התבססה הטענה שלי:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=8167&postdays=0&postorder=asc&start=0

ואם זה לא מספיק אז:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=8878&start=0&postdays=0&postorder=asc

תהנו :p

Scooby WRX

פורסם

מממ אני אציין אנקדוטה מענינת שלפחות במוסטנגים ישנות המשאבת דלק מחוברת עם שן לקראנק - מסתובב מהר ? יותר דלק.

אם זה מקביל לדברים אחרים לא יודע ... אבל לפחות בדוגמא הזאת זה נכון.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מממ אני אציין אנקדוטה מענינת שלפחות במוסטנגים ישנות המשאבת דלק מחוברת עם שן לקראנק - מסתובב מהר ? יותר דלק.

אם זה מקביל לדברים אחרים לא יודע ... אבל לפחות בדוגמא הזאת זה נכון.

אתה בטוח שאם משאבת הדלק מסתובבת, אז זה אומר שמגיע דלק למנוע?

(פה אני לא בטוח, סתם השערה...)

Scooby WRX

פורסם
כבר 3 אנשים שצריכים לקבל כאפה ממני... :lol:

אחרי חיפוש מעמיק מצאתי את השירשורים שעליהם התבססה הטענה שלי:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=8167&postdays=0&postorder=asc&start=0

ואם זה לא מספיק אז:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=8878&start=0&postdays=0&postorder=asc

תהנו :p

טוב, קראתי את הרוב, ואין תשובה חד משמעית. אף אחד לא באמת יודע את התשובה... :shock:

(בכל אופן אני לא מצאתי הסכמה כוללת בעיניין...)

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

לפני כמה חודשים מישהו שאל במדור הטכני של רואד אנד טראק את השאלה הזאת וזאת התשובה שהוא קיבל (מדובר פה על הזרקה אני לא יודע מה קורה במקרה של קרבורטור): המזרק בהזרקת הדלק הוא רכיב של on\off והוא מכניס למנוע דלק רק במקרה שלחצת על דוושת הגז. אם לא לחצת על הדוושה הסיבה היחידה שהמזרק יפתח הוא כדי למנוע כיבוי של המנוע (אם אתה מתגלגל באלף סל"ד או מהירות מנוע מקבילה שבה המנוע כבר מתחיל לגמגם- כולל ניטרל כמובן). כפי שהבנתי מהתשובה, במצב של נסיעה במורד (שמשאירה את הגלגלים מסתובבים וכך מונעת מסיבובי המנוע לרדת) כל עוד אתה מעל התחום המדובר ולא לוחץ על המצערת של אלף-אלפיים סל"ד המנוע אינו צורך דלק.

פורסם
טוב, קראתי את הרוב, ואין תשובה חד משמעית. אף אחד לא באמת יודע את התשובה... :shock:

(בכל אופן אני לא מצאתי הסכמה כוללת בעיניין...)

דווקא התשובות של עומר היו חד משמעיות....

Scooby WRX

פורסם

1) זאת כל הפואנטה, משגורם לצילינדרים לפעול מהר יותר זה ההילוך הנמוך יותר! ולא הדלק...

2) המנגנון הזה נועד בשביל לשמור על סל"ד סרק מסויים כאשר את לא לוחץ על הגז (כלומר המצערת סגורה!)

1) בעת שילוב הקלאץ, ההילוך הנמוך הוא זה שגורם להעלת הסל"ד-אבל בשביל זה מדרשת כמות מינימלית של דלק!

2)שהרכב עומד בניוטרל, המנוע על 1000 סל"ד בערך, הדוושה לא נלחצת, אין צריכת דלק??? יש!!

גם בעת העברת הילוך, הטורים צונחים ל-1000 סל"ד כמו בסרק, גם אז יש צריכת דלק.

וכמובן שבעת השילוב של ההילוך הצריכה תעלה גם בגלל ההילוך הנמוך שידרוש יותר כוח על חשבון מהירות הסיבוב.

נ.ב

שכחתי לציין שהמנגנון המדובר הוא ברכב הזרקה-לגבי קורבורטור אני לא בטוח..

יש למישהו תשובה מוצקת? :shock:

פורסם

אתם שוכחים דבר אחד חשוב:

בהורדת ההילוך הסל"ד יעלה, והרכב יאט מכח בלימת המנוע.

כדי לשמור על אותה המהירות עם הורדת ההילוך - והמשך הנסיעה בסל"ד גבוה - יהיה צורך בלחיצה על דוושת התאוצה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אם למישהו כאן יש ברכב מחשב דרך זה עם מד צריכת דלק זה יהיה נחמד לבצע את הבדיקה לגבי התצרוכת ולהגיע למסקנה.

פורסם
אתם שוכחים דבר אחד חשוב:

כדי לשמור על אותה המהירות עם הורדת ההילוך - והמשך הנסיעה בסל"ד גבוה - יהיה צורך בלחיצה על דוושת התאוצה.

למה שוכחים, הזכרתי את זה בהודעה הראשונה שלי...

ובאותה נשימה, כל עוד לא לחצנו על דוושת התאוצה, לא פתחנו את המצערת ולא הזרמנו אוויר למנוע, המנוע לא יוסיף דלק וכך תיווצר בלימת מנוע!

כלומר, כמו שמספר אנשים פה אומרים שבעת הורדת הילוך ועליית סל"ד ללא פתיחת מצערת בכל זאת נוסף דלק, אז איך בדיוק נוצרת בלימת מנוע?

פורסם
אתם שוכחים דבר אחד חשוב:

למה שוכחים, הזכרתי את זה בהודעה הראשונה שלי...

ובאותה נשימה, כל עוד לא לחצנו על דוושת התאוצה, לא פתחנו את המצערת ולא הזרמנו אוויר למנוע, המנוע לא יוסיף דלק וכך תיווצר בלימת מנוע!

כלומר, כמו שמספר אנשים פה אומרים שבעת הורדת הילוך ועליית סל"ד ללא פתיחת מצערת בכל זאת נוסף דלק, אז איך בדיוק נוצרת בלימת מנוע?

אני חולק עליך, צריכת הדלק בעת עזיבת הדוושה יורדת ואז הטורים צונחים.

בלימת המנוע היא בסדר הפוך כאשר ההילוך הנמוך בגיר הוא שבולם את המנוע ואז כתוצאה מהתנגדות ההילוך הנמוך, המנוע גם מגיב בעליית טורים.

• תוכן חדש...