Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי לסוע בירידה על 2 במקום על D כדי לא לשחוק את הבלמים אבל לא הייתה בלימת מנוע גם כשהטורים הגיעו ל-3.5. למה? מה עושים? צריך לחכות עד 6? והאם זה דופק את המנוע?

פורסם

בלימת מנוע מתרחשת כל הזמן כשאתה לא לוחץ על הגז ומושפעת מהסל"ד. ב-3500 סל"ד היא תהיה חלשה יותר מב-6000, כמובן. אם זה לא מספיק בשבילך, לחץ בעדינות על הבלמים. בשביל זה הם שם...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש גבול מסויים שאתה יכול לשלב בהם הילוכים /1/2/3 לא בכל מהירות זה אפשרי כי אם למשל תיסע על 90 ותשלב 1 אתה תהרוס את הגיר כי הסל"ד יעבור את ה6Kסל"ד והרבה יותר

פורסם
יש גבול מסויים שאתה יכול לשלב בהם הילוכים /1/2/3 לא בכל מהירות זה אפשרי כי אם למשל תיסע על 90 ותשלב 1 אתה תהרוס את הגיר כי הסל"ד יעבור את ה6Kסל"ד והרבה יותר

אבל אם אני מתחיל נסיעה ב-1 בירידה האם הטורים ימשיכו לעלות ולעלות מעבר ל-6?

פורסם

תלוי איזה ירידה, אבל תנסה אם אתה מתקרב לאיזור ל6Kסל"ד תשתמש בבלמים ושמור על סל"ד נורמלי יותר, למרות שהמנוע יצליח לבלום.

פורסם

בבלימת מנוע אין הגבלת מהירות והנזק עלול להגרום למנוע ולא לתיבת ההילוכים. סיבובי היתר של המנוע עלולים לגרום למפגש בוכנה ושסתומים והרס מנוע.

פורסם

היכולת של המנוע לבלום תלויה אני מניח בעומס המופעל עליו.

מנוע קטן וחלש כמובן שלא יצליח להתמודד עם ירידה רצינית ותיאלץ להשתמש הרבה בבלמים.

מנוע חזק יותר, יחזיק טוב יותר.

גם המשקל שהרכב נושא הוא חלק מהעניין.

וכמובן שזה גם תלוי ביחסי ההעברה בגיר.

קח רכבים ישנים של 3 הילוכים, יחסי העברה ארוכים גורמים שמהירות הרכב תעלה מעל לרצוי לפני שיגיע תחום סל"ד עליון.

מניסיון.

פורסם

בשביל להתחיל לבלום ממהירויות גבוהות יחסית (סביבות 90 קמ"ש) אני נעזר בכפתור ה O\F OFF.

זה מכבה את הילוך היתר וגורם למנוע להוריד הילוך.

כשאני מגיע למהירות של כ 60 קמ"ש, אני מוריד הילוך ל 2 ואז המנוע ממשיך ועוצר את הרכב.

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם
ניסיתי לסוע בירידה על 2 במקום על D כדי לא לשחוק את הבלמים אבל לא הייתה בלימת מנוע גם כשהטורים הגיעו ל-3.5. למה? מה עושים? צריך לחכות עד 6? והאם זה דופק את המנוע?

אני לא מכיר את הרכב שלך, אבל כדאי שתדע.

מבנה הפלניטר לא תמיד מאפשר בלימת מנוע בהילוך ספציפי.

יש מכוניות אמריקאיות שבפרוש אין בלימה בהילוכים מסוימים.

בדיוק כשם שאין להם בלימה ברוורס למשל.

על מנת להבין היטב את הנושא צריך לעמוד מול ממסרה פלניטרית, לפרק ולהרכיב.

ואז הכל מובן לחלוטין.

ישנם ממסרות שממש בעת התנעת הרכב יש כבר מצמד FORWORD משולב והרכב עדין לא זז קדימה.

כל מיני תופעות שבשביל ללמוד אותם צריך להבין כיצד עובד הפלניטר.

נושא מרתק !

פורסם

אם היה לך רכב דיזל אז ההית מבין מה זו בלימת מנוע אמיתית.

אתה יכל לשלב את המדחס מזגן הוא יוסיף את ההתנגדות שלו ויעזור לבלימת מנוע.

פורסם

אנסה לתת תשובה לשאלתך

תחום סל"ד שאני מעדיף לא להימצא בו מסומן באדום בשעון הסל"ד

אני מעדיף 1000 סיבובים פחות כלומר אם אצלך התחום מתחיל ב 6000 סל"ד

אז יורדים בהיולך שני המנוע מעלה טורים וכל פעם שהוא מגיעה לאיזור ה -5500-5000 אני עוזר לבלום

בעדינות עם הבלם של הרכב יורד עד בערך 3000 ועוזב .

כמובן שאחרי שאני עוזב את הבלם הטורים עולים אבל זה זמן שהבלמים מתקררים מעט ואפשר לחזור להישתמש בהם

ללא חימום יתר .

בהצלחה

אורי

פורסם
בלימת מנוע מתרחשת כל הזמן כשאתה לא לוחץ על הגז ומושפעת מהסל"ד. ב-3500 סל"ד היא תהיה חלשה יותר מב-6000, כמובן. אם זה לא מספיק בשבילך, לחץ בעדינות על הבלמים. בשביל זה הם שם...

הערה קטנה

בלימת מנוע אינה מתרחשת כל הזמן.

יש לזה תלות בסוג הרכב.

פורסם

בלימת מנוע לא תלויה במבנה הפלנטר אלא רק ביחס ההעברה של ההילוך בו נמצאים (אוטומטי* או ידני) , יחס העברה סופי וביחס הדחיסה של המנוע.

ככול שיחס העברה גבוה יותר - בלימת מנוע גבוהה וככול שיחס דחיסה של המנוע גבוה יותר - בלימת מנוע גבוהה יותר.

נסו להזכר, למי שיצא לנסוע ברכב שטח, איזה בלימת מנוע גבוהה מתקיימת כאשר נמצאים בתיבת ההעברה בהילוך LOW ברכב עם מנוע דיזל.

* בתיבות אוטומטיות אוטומט בלימת מנוע נפגעת בגלל הפסדים בממיר מומנט ובגלל מבנה של תיבות הילוכים מסויימות, שיש מצבט חופשי (מיסב חד כווני) ליציאה.

פורסם
בלימת מנוע לא תלויה במבנה הפלנטר אלא רק ביחס ההעברה של ההילוך בו נמצאים (אוטומטי* או ידני) , יחס העברה סופי וביחס הדחיסה של המנוע.

ככול שיחס העברה גבוה יותר - בלימת מנוע גבוהה וככול שיחס דחיסה של המנוע גבוה יותר - בלימת מנוע גבוהה יותר.

נסו להזכר, למי שיצא לנסוע ברכב שטח, איזה בלימת מנוע גבוהה מתקיימת כאשר נמצאים בתיבת ההעברה בהילוך LOW ברכב עם מנוע דיזל.

* בתיבות אוטומטיות אוטומט בלימת מנוע נפגעת בגלל הפסדים בממיר מומנט ובגלל מבנה של תיבות הילוכים מסויימות, שיש מצבט חופשי (מיסב חד כווני) ליציאה.

הפסדים זה נכון.

וכל השאר גם נכון.

אז יש תיבות שבהילוך מסוים לא בולמות ? או אין ?

למה אתה קורא מסויימות ?

• תוכן חדש...