Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"מסויימות" זה כמובן תלוי ביצרן ובמודל. לגבי המצבט חופשי, יש הילוכים שהעברת הכוח בהילוכים מסויימים יעבור דרך מצבט חופשי ואז אין בלימת מנוע כלל (יש ניתוק מוחלט בין גלגלים למנוע בזמן האטה) ויש הילוכים שהעברת הכוח לא קשורה למצבט חופשי ותהיה בלימת מנוע שתלוייה בממיר מומנט ומצבו (מהירות, נעול/ לא נעול).

יש תיבות שפעולת המצבט חופשי מופעלת לפי צורך ע"י פיקוד חשמלי ומצמד או בלם, בהתאם לתנאי הנסיעה ומצב ידית הילוכים. למשל בטויוטה, סוזוקי ומאזדה יש מצב overrun שאחראי על הפעלת המצבט חופשי ובהתאם לכך גם על בלימת המנוע ומצב של ODOFF למשל, במצבט חופשי יבוטל כדי לאפשר בלימת מנוע.

פורסם
"מסויימות" זה כמובן תלוי ביצרן ובמודל. לגבי המצבט חופשי, יש הילוכים שהעברת הכוח בהילוכים מסויימים יעבור דרך מצבט חופשי ואז אין בלימת מנוע כלל (יש ניתוק מוחלט בין גלגלים למנוע בזמן האטה) ויש הילוכים שהעברת הכוח לא קשורה למצבט חופשי ותהיה בלימת מנוע שתלוייה בממיר מומנט ומצבו (מהירות, נעול/ לא נעול).

יש תיבות שפעולת המצבט חופשי מופעלת לפי צורך ע"י פיקוד חשמלי ומצמד או בלם, בהתאם לתנאי הנסיעה ומצב ידית הילוכים. למשל בטויוטה, סוזוקי ומאזדה יש מצב overrun שאחראי על הפעלת המצבט חופשי ובהתאם לכך גם על בלימת המנוע ומצב של ODOFF למשל, במצבט חופשי יבוטל כדי לאפשר בלימת מנוע.

יפה מאוד אתה שוחה בחומר.

אז שתדעו,שיש רכבים שאין להם בלימת מנוע בהילוך מסוים.

למשל, יש OD ,D ,2 , 1, יתכן מאוד שאם אתם ב 2 , אין בלימת מנוע,או בD והיא לא מספקת.

לכן,בירידות מאוניברסיטת חיפה לנשר למשל, כדאי לנעול ב1 .

1 מותיר נסיעה עד 40 מייל לערך,וככה לא תריחו ריח שרוף.

פורסם

הילוך ראשון זה קצת חריג לירידות של חיפה - מספיק 2 ולעיתים 3. במצב הילוך מאולץ יש ברכב המודרני בלימת מנוע וכך גם במצב OD-OFF כפי שהסברתי קודם.

פורסם
הילוך ראשון זה קצת חריג לירידות של חיפה - מספיק 2 ולעיתים 3. במצב הילוך מאולץ יש ברכב המודרני בלימת מנוע וכך גם במצב OD-OFF כפי שהסברתי קודם.

תאמין לי ניסיתי.

הרכב רץ לי שם בירידה.

גם במעלה עקרבים נעלתי ב 1 ,זה היה תענוג,גם נהנתי מהנוף, גם לא לחצתי ברקס.

פעם ירדתי מהכפר מאלכ לדרך אלון, גם שם נעלתי ב1 ,אחרת הייתי שורף הבלמים.

פורסם

אני לא מזמן נסעתי בירידה הזאת מהאוניברסיטה לנשר פעם ראשונה ברכב שלי. נסעתי על D והשתמשתי בבלמים הרבה וברמזור הבלמים התחילו להיות רכים. חשבתי אני עוד שניה נכנס ברכב שמולי. יום למחרת נסעתי על הילוך 3. אצלי יש רק 2 3 וD וב2 המנוע צורח, אז השתמשתי בו רק לעצור ברמזור בירידה.

• תוכן חדש...