Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'טה חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רציתי לשאול כמה שאלות לגבי הגירסאות של הג'טה..

כרגע יש לי ג'טה קומפורט עם המנוע 2.0FSI, והחלטתי שזהו עוברים למנוע הTSI החדש אחרי ששמעתי הרבה עליו.

עכשיו, רציתי לדעת האם רכישת הגירסה של 1.4TSI בעלת ה 122 כוח סוס היא שיפור לעומת מנוע ה FSI? או שלא ארגיש בהבדל, היות שנתונים ההאצה של שני המנועים דומים מאוד ?(9.9 ב FSI לעומת 9.6 ב TSI)

ועוד שאלה.. האם גירסת 160 כוח סוס זמינה בארץ?

ושאלה אחרונה... בנתוני ההאצה מנוע ה 160 כוח סוס לא נראה שהוא ממש מתעלה על ה 122. סך הכל שנייה הפרש בהאצה.. אז במה כן השינוי מתבטא? והאם שווה להשקיע את ה 20 אלף האלו במנוע? או שעדיף להשקיע אותם בתוספות עבור גירסת ה 122?

תודה רבה לכל העוזרים ;D

פורסם

אם ג'טה, הייתי שוקל את גרסת הדיזל עם המנוע 1.6 מסילה משותפת החדיש והסופר חסכוני. הפער במחיר הוא 3K בלבד, נתון המומנט גבוה ב-5 קג"מ (20% יותר מגרסת 1.4 TSI), והמשקל כבד ב-50 ק"ג בלבד.

שווה בדיקה.

ד"א, מנוע ה-1.4 TSI מחליף את ה-1.6 FSI. מנוע ה-1.8TSI מחליף את ה- 2.0 FSI.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

למה אנשים לא לוקחים בחשבון את רמת המיסוי הגבוהה ואת הטיפולים הגבוהים לרכב דיזל?,כך שמתחת לק"מ מסויים בשנה הרכב הזה פשוט לא משתלם.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

רכב דיזל לא נמצא על הפרק כרגע..

בסוף זאת תהיה אחת משתי גירסאות הבנזין, אבל עדיין אני צריך תשובות לשאלות כדי להבין בדיוק במה לבחור, ומה היתרונות והחסרונות... אמרו לי גם שגירסת ה 160 כוח סוס לא זמינה בישראל

פורסם

מציע לך לנהוג על שתי הגרסאות ואז להתרשם.

בכל מקרה, כדאי לך לקחת לנסיעת מבחן את האוקטביה בגרסת 1.8 טי.אס.איי. מנוע חזק מאוד, אך יחד עם זאת נעים ובעל נסיעה חלקה ביותר.

\

שווה בדיקה.

פורסם
למה אנשים לא לוקחים בחשבון את רמת המיסוי הגבוהה ואת הטיפולים הגבוהים לרכב דיזל?,כך שמתחת לק"מ מסויים בשנה הרכב הזה פשוט לא משתלם.

אתה לא מעודכן. המיסוי זהה לחלוטין בין בנזין לדיזל היום. כאשר מחיר הרכישה דומה כמו במקרה הנ"ל, היתרונות של הדיזל, הן במומנט גבוה יותר אשר מספק האצות ביניים חזקות מאד (זהו המצב השימושי שאמור לעניין את רב הנהגים), והן בחסכון בדלק (יתרון של כ- 30%) אמורים להכריע את הכף. לא סתם באירופה רב המכוניות הנמכרות הן דיזל מודרני.

לגבי הטיפולים, אכן באופן מסורתי טיפולי דיזל יותר יקרים, אך אני חושב שבהשוואה למנועי ה-TSI הפער יהיה הרבה יותר קטן מהפער למנועי בנזין לא "מטורבתים".

פורסם

ועוד שאלה.. האם גירסת 160 כוח סוס זמינה בארץ?

;

השבוע נסעתי בג'טה כזאת (160 כ"ס) של הידיד שלי , הרכב נקנה לפני 5 חודשים.

לחצה קלה על הגז - והרכב מאיץ מצויין ובשקט (מכיוון המנוע) . בהחלט הבדל גדול אחרי מנועי FSI .

122 או 160 כ"ס? זאת כבר ההחלטה שלך, רצוי אחרי נסיעת מבחן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה לכל מי שענה.

היום קיבלתי תשובה מהציג המכירות, והוא אומר שהוא יקבל את הדגם של 160 כוח סוס רק באוגוסט. אני אנסה לשאול בעוד כמה מקומות אם אצלם הדגם זמין אבל נראה לי הסיכוי אפסי..

כנראה שנתקעתי עם הדגם 122.. נקווה שלא נתאכזב אחרי החוויה עם מנוע ה FSI

פורסם
אתה לא מעודכן. המיסוי זהה לחלוטין בין בנזין לדיזל היום. כאשר מחיר הרכישה דומה כמו במקרה הנ"ל, היתרונות של הדיזל, הן במומנט גבוה יותר אשר מספק האצות ביניים חזקות מאד (זהו המצב השימושי שאמור לעניין את רב הנהגים), והן בחסכון בדלק (יתרון של כ- 30%) אמורים להכריע את הכף. לא סתם באירופה רב המכוניות הנמכרות הן דיזל מודרני.

לגבי הטיפולים, אכן באופן מסורתי טיפולי דיזל יותר יקרים, אך אני חושב שבהשוואה למנועי ה-TSI הפער יהיה הרבה יותר קטן מהפער למנועי בנזין לא "מטורבתים".

תקנו אותי אם אני טועה,

אבל לידיעתי חלקי חילוף של מנועי דיזל לעומת בנזין יקרים יותר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

טיפול ראשון לג'טה דיזל 1.9 עלה לי 500 ש"ח .זה יקר יותר מבנזין?

ביטוח מקיף+חובה עולה לי 4000 ש"ח. זה יקר יותר מרכב דומה עם מנוע בנזין?

אגרת רישוי עלתה לי 1900 ש"ח. זה יקר יותר מרכב דומה עם מנוע בנזין?

צריכת דלק טובה יותר מכל מנוע בנזין אפילו TSI

סולר היום עולה לי 6.05 ש"ח לליטר.זה יקר מבנזין?

אני עושה בשנה 15000 וחוסך מקילומטר ראשון.

בברכה netmag.

פורסם

תודה רבה על המחירים ,אבל ממה שאני הבנתי דווקא החלקים יקרים יותר,

לדוגמא משאבת מים דיזל לעומת משאבת מים בנזין,

אשמח באם מישהו יוכל להעלות דוגמאות.

תודה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

בחלקים הסטנדרטיים אין הבדלים מהותיים. החלפים היקרים ביותר במוע דיזל הם משאבת הזרקה ומגדש הטורבו.

במנוע הבנזין המטורבטים המודרנים (לדוגמה TSI) יש גם מגדש טורבו, וישנן דגמים שלהן מגדש טורבו + מגדש על.

השיקול המסורתי עד לפני מספר שנים היה המיסוי שהפלה מכוניות דיזל. קרוב לשנתיים שהמיסוי הנ"ל בוטל ולכן בהנחה שמחירי הרכישה דומים, כמו במקרה בג'טה, לדעתי יש עדיפות לדיזל.

• תוכן חדש...