Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

השאלה הבאה מתייחסת להתנהלות בין מוכר לקונה (אין צורך להיכנס לפרטים כגון סוג הרכב וכו` ), אשמח אם תשתפו אותי בדעתכם ותגידו לי איך אתם הייתם מתנהלים מהצד של הקונה (אני)

החלטתי בשעה טובה להפתיע את אישתי עם רכב מיד שניה.

לאחר כל הבדיקות והשיקולים מצאתי רכב מתאים.

התקשרתי אל המוכר,קבלתי פרטים (רכב עם נתונים טובים - 90K KM ב 8 שנים) ולבסוף דנו בפרט החשוב מכל כמובן והוא המחיר.

המוכר מבקש מחירון משוקלל - אמרתי לו שאני מכבד את בקשתו ואין לי עם זה שום בעיה וזאת בתנאי שמצב הרכב יהיה "מושלם" בבדיקה, כמובן שכל ליקוי משמעותי שימצא (ואני לא מדבר על זוטות כגון כפתור לא משמעותי שחסר או בלאי זניח וכו וכו ) בבדיקה יקזז מהמחירון אותו הוא מבקש.

כאן נכנס החלק שהתחיל קצת לקלקל את השיחה הנחמדה שהתפתחה בינינו, המוכר טוען כי מצב הרכב מושלם וזאת ללא שום בדיקה שביצע ואם אני לא יגיע עם הסכום שהציג מראש חבל על הזמן...

עכשיו אני שואל אתכם, אמרתי שכבר אין לי בעיה לשלם את המחירון המשוקלל במידה והרכב "מושלם" אבל לשם הבדיקה אני צריך לארגן יום חופש מהעבודה, ליסוע מרחק של 150 ק"מ לפחות ואז גם אם ימצאו ליקויים (בכל זאת 8 שנים על הכביש...)הבחור מסוגל עדיין לעמוד על שלו ולא להתגמש בכלל.

אתם הייתם מבזבזים את זמנכם על מוכר כזה? הוא נשמע לכם רציני? או שפשוט נמשיך לחפש בסבלנות עד שנגיע לנחלה...

תודה מראש, סם.

פורסם

תן לו קצת להתייבש (במידה והבנתי אותך נכון והוא לא מוכן ללכת אתך לבדיקה), אני לא מכיר הרבה אנשים שיקנו את הרכב מבלי לקחת לבדיקה.

אם הוא מוכן ללכת לבדיקה אבל גם אם יתגלו הפתעות הוא לא מוכן להתפשר במחיר אז זו החלטה שלך האם לסכן 500 ש"ח של הבדיקה. במידה והרכב יוצא חלק אז הרווחת, במידה ויש הפתעות אז הוא אמר לך מראש שהוא לא מוריד במחיר אז זבש"ך.

אם היה מדובר ברכב סופר נדיר אז הייתי אולי שוקל להכנס למשא ומתן עם הבנאדם, אם מדובר ברכב יחסית נפוץ בשוק הייתי ממשיך הלאה בחיפושים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ראשית,תודה על המענה המהיר.

שנית, הוא מוכן ללכת לבדיקה אבל הבחור ממש לא ברור כיצד יתנהל לאחריה, מצד אחד הוא לא אמר בפירוש כי לא יתגמש כלל ומצד שני הוא נשמע כמי שלא רוצה לצאת "פראייר" ויעמוד על שלו ויהי מה.

מה שפשוט מרתיח ומעצבן אותי זו ההתנהגות של הבחור,

גם אני מכרתי בעבר רכבים, לא אחד ולא שניים...תמיד הגעתי לעמק השווה עם לחיצת יד,חיוך וקפה.

וכל העניין הזה של העקשנות , די "ישראלי" ומעצבן.

אני ישמע בעצתך, ניתן לו קצת להתייבש ועוד מספר ימים אני ינסה להוציא ממנו תשובה ברורה יותר לגבי ההתנהלות שלו לאחר בדיקה ונראה מה יהיה.

פורסם

אני אספר לך איך זה נראה מהצד של המוכר.

הוא רציני ורוצה למכור ומצד שני יודע שיש לו אוטו טוב ביד, אם אתה תקח אותו למכון בדיקה יצאו 7 מיליון ריג'קטים שבסוף הוא עוד היה צריך לשלם לך כסף שתיקח את האוטו.

במצב דומה אני קבעתי מחיר (נמוך מהמחירון) שבו הייתי מעוניין למכור. לקונה אמרתי "תעשה בדיקה או שלא תעשה, עסק שלך - המחיר הוא XYZ לא משנה מה". ואכן מכרתי במחיר הזה בסוף.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

גם בעת הקניה וגם בעת המכירה, שם המשחק הוא סבלנות.שום דבר טוב לא יוצא, כאשר פועלים מתוך לחץ.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

ראה זה דיי טירוף לשלם על רכב מחיר משוכלל גם אם הוא במצב מצויין.

מקסימום שהייתי משלם זה מחיר מחירון נקי. בכל זאת הרכב עם 90K שזה ממש לא מעט. לא מדובר על רכב שהוא עד 50K שאז בוודאי שמצבו אכן קרוב לחדש.

במקומך הייתי נוסע לראות את הרכב תבדוק כל פינה ברכב כך סיבוב ובדוק האם זה הרכב בשבילך (תתיש אותו). בסוף המפגש תבוא להפרד ממנו מבלי לתת לא שום תשובה. ברגע זה דיי התשת אותו. סביר להניח שהוא ישאל אותך אם אתה רוצה את הרכב ותגיד לו שהרכב דיי מצא חן בעינך אך יש כמה פגמים ואף אחד לא ישלם יותר מסכום X על הרכב. זכור לאחר שאתה אומר את הסכום X תמיד להגיד "במידה וכן בו ניסע לבדיקה והעברת בעלות". מכייוון שגם המוכר דיי מותש מכל ההסיפור של המכירה סביר להניח שבמידה והסכום הגיוני תגמר כל העסקה.

בגדול שם המשחק בכל הסיפור זה התשה מצד אחד, מצד שני תפגין מידה של רצינות ונכונות. (בגדול זה כמו בחורה) חח

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
ליסוע מרחק של 150 ק"מ לפחות.

עזוב לרגע את כל הנתונים של הרכב וכל הדרישות של המוכר, אם לא מדובר באיזה דגם נדיר, אין שום מצב שהייתי נוהג 300 ק"מ בשביל לראות רכב.

מה קרה, אין רכב לאשה באזור שלך?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה צריך לעשות את החשבון שלך, התנהגות המוכר אינה לעיניין. באותה מידה המוכר היה יכול לבקש מעל המחירון ולכתוב "גמיש". מחיר רכב אינו קבוע, גם אם מדובר באותו דגם ושנתון. בזמן נתון שאתה מחפש יתכן וההיצע של הרכב הספציפי נמוך, או אז המוכרים מפונקים, כמה חודשים לאחר מכן ההיצע יכול לגדול ואז המוכרים מתחננים למכור, אין חוקים לדבר הזה. סבלנות יש והרבה כשקונים לחברים.

אם אתה מותש מחיפושים ונשמע לך שהמחיר הוגן והרכב סביר, סע להעיף מבט מדוקדק.בצע נוהל בדיקת רכב לפני קניה - ראה באתר. ניראה לך רכב שמור תמשיך לבדיקה, הבדיקה סבירה, נסה להוריד, הולך טוב, לא הולך לחץ יד וסגור עיסקה, חבל על הזמן שלך. אין מה להשוות בין הליך ההתשה של קונה לעומת מוכר. בסופו של דבר מדובר בכמה אלפי שקלים, לאורך חיי אחזקת הרכב הם בטלים.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
ראשית,תודה על המענה המהיר.

שנית, הוא מוכן ללכת לבדיקה אבל הבחור ממש לא ברור כיצד יתנהל לאחריה, מצד אחד הוא לא אמר בפירוש כי לא יתגמש כלל ומצד שני הוא נשמע כמי שלא רוצה לצאת "פראייר" ויעמוד על שלו ויהי מה.

מה שפשוט מרתיח ומעצבן אותי זו ההתנהגות של הבחור,

גם אני מכרתי בעבר רכבים, לא אחד ולא שניים...תמיד הגעתי לעמק השווה עם לחיצת יד,חיוך וקפה.

וכל העניין הזה של העקשנות , די "ישראלי" ומעצבן.

אני ישמע בעצתך, ניתן לו קצת להתייבש ועוד מספר ימים אני ינסה להוציא ממנו תשובה ברורה יותר לגבי ההתנהלות שלו לאחר בדיקה ונראה מה יהיה.

וגם ניקח מקרה שבו נראה שהמוכר הוא סופר אמין וכו', ואומר שיתפשר איתך על מחיר הרכב לאחר הבדיקה, תמיד יהיה סיכוי שלא יתפשר (ולא חסרות סיבות). אנחנו בני אדם ולא פועלים עפ"י שטאנץ כלשהו (לא כולם לפחות).

נתנו לך כאן כמה עצות טובות, כשלדעתי אם יש לך ספק, אז כמו שאמר באגירה - חפש משהו אחר וקרוב יותר.

alfa 156 2.5.

פורסם

במקרה שאתה מתאר מדובר באדם עקשן ו"נעול" על כך שהרכב שלו מושלם.

מנסיוני, מדובר בסוג של אנשים שלא יתגמשו ולא יקבלו את המציאות שישנו פגם ברכב שלו.

מבחינתך, כדאי לייבש אותו. אם יש לך מכר שגר בסביבה של המוכר, בקש ממנו לקפוץ לראות את הרכב, לבקש לראות את הרכב במצב נסיעה, כך שקודם כל יהיה לך מידע מוקדם עד כמה הרכב שמור ואיך הוא מבחינת נסיעה.

לדעתי, אם בכל זאת תרצה את הרכב, תקח אותו לבדיקה בתנאי שתחתים את המוכר על מזכר הבנות ביניכם שבמידה ויש רג'קטים, הוא מוריד לך מהמחירון, בהתאם נניח להצעת מוסך לתיקון הליקויים.

כקונה, ברור שכדאי לך לנהל מו"מ עם אנשים גמישים יותר, שמבינים שגם רכב שמור ככל שיהיה, עדיין יתכן ויהיו ליקויים בשל גילו של הרכב.

בהצלחה

פורסם

נשמע לי מוכר אמין, מבחינתו בבדיקה הרכב יצא לא תקין וזה תמיד ככה בגלל כסת"ח של מכוני הבדיקה, הוא לא יכול לדעת כמה אתה רציני וכמה אתה מבין שבלבולי המח של טופב הבדיקה לא שווים הרבה.

ברור לך שהרכב יצא לא תקין ולא מדובר על כפתורים, חופשים, נזילות,דפיקות ונקישות ממכלולים שונים תמיד מופיעיפ.

נקודת היחוס של מכון הבדיקה היא רכב חדש תקין לחלוטין ואילו אתה קונה רכב משומש, אין מה לעשות זה לא רכב חדש וגם במצב מצוין הוא לא יעמוד בסטנדרט של חדש.

הבדיקה היא שלך ולמענך, אתה משלם עליה, אתה בוחר את המקום (שאחרת היית חודש בו שיש לו קומבינה, ואולי לך יש קומבינה במכון שבחרת ש"ישחיר" את הרכב?) , בעל הרכב גם הוא מבזבז חצי יום עבודה על כל אחד כזה שבודק את הרכב.

איזה סיבה שבעולם יש לו להתחייב מראש למשהוא?

גם אתה לא מוכן להתחייב לקנות את הרכב,נכון? אם הבדיקה לא תמצא חן בעיניך ולא תגיעו לעמק השווה זכותך לא לקנות את הרכב.

הדרישה שלך מבחינתו אומרת שהמשא ומתן מבחינתך לא התחיל ואתה הולך לנסות לסחוט אותו.

נתן.

פורסם

לא אמרת באיזה רכב מדובר.

ישנם רכבים מבוקשים מאוד, שאפשר לבקש עליהם בקלות *מעל* המחירון במידה והם במצב מצוין.

הק"מ של הרכב יחסית נמוך, הוא נסע פחות מהממוצע שעומד על 15K בשנה - זה אומר שהרכב היה צריך להיות עם 120K ולא עם 90K.

תבקש מבעל הרכב לתאר עד כמה שאפשר את מצבו החיצוני והפנימי - ותקווה למזל טוב כשתגיע לבדיקה.

אני מניח שתמיד יהיה אפשרי להוריד 1000 ש"ח מהמחירון במידה ותגלה מספר רב של ריג'קטים.

פורסם

קודם כל :

1. תבקש שחפקסס לך את הטיפולים שהרכב עבר.

2. תסביר לו שעל ריגקטים גדולים נגיד מסך של 800 ש"ח אתה מצפה שיבוא לקראתך [או אם אתה ממש ממש לחוץ חצי חצי].

אם גם על זה הוא לא מוכן להתפשר אני באופן אישי הייתי יורד מהעסקה הזאת, ברור שרכב משומש הוא לא חדש אבל לא הייתי מבזבז 500 ש"ח ומגלה שחצי מהרכב רקוב.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מוכר שיתחייב לשטות כזאת הוא אחד משניים:

או טמבל.

או רמאי שלא יעמוד בהתחייבות שלו.

המוכר יכול לצאת במינוס ועוד לפי הבדיקה עלול לשלם לך כסף בסוף כדי שתקנה את האוטו.

אני מניח שהקונה לא מתחייב לקנות את האוטו בכל מצב ולכן גם המוכר טיפש אם מתחייב למכור את האוטו בכל מקרה מכל מחיר לפי חוות דעת של בודק מכון שלא טיפל ברכב אמיתי כבר כמה שנים ומכסת"ח טת עצמו.

בדיקה היא רק האישור הסופי לעסקה כדי לוודא שאין בורות גדולים.

הבדיקה היא של הקונה למענו, מכיסו, ולבחירתו בלבד.

מי שמאמין להבטחות לפני בדיקה שיבושם לו.

פורסם

פומפה, במדיה והמוכר עושה רושם אמין ומתחייב בפניך על הדברים המהותיים אין שום סיבה לא להתחייב בפניו שאתה תיקח את הרכב במדיה והדברים יצאו נכונים בבדיקה.

אין שום דבר שהמכון בדיקה יכול לגלות אשר מוכר אמין, לא מסר לך עם כבר ההיפך. מלבד תיקוני צבע ותאונות קשות שבהם, יש למכון הבדיקה ציוד דיי טוב לגילוי. כל שאר הדברים זה שטיות במיץ. הבוחנים שם בד"כ לא יודעים מהחיים שלהם.

שאסי וכאלה, אני מאמין שמוכר אמין יספר לקונה. במידה ומתגלה שאסי (שהמוכר לא דיווח עליו קודם) סביר להניח שהקונה לא יקנה את הרכב וזה ברור לשני הצדיים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...