Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות: גולף 1.6 - DSG7.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם קודמי עם בכל מילה.בתור אחד שעבר לפני חודשיים וחצי לסיאט (לאון 2010) מגולף 2008, זו דוגמא קלאסית ומאוד מייצגת.לא מצר על הבחירה שלי לרגע ועובדה שבלאון אני מקבל הרבה יותר מבחינת יחס תמורה למחיר.נכון, הגולף גם לאחר שנתיים היתה במצב חדש ולא עשתה שום בעיה מעולם אבל איני יכול להתעלם מהעובדה שהיו חסרים לי כ"כ הרבה דברים אם אני משווה אותה ללאון (לפחות 10 דברים מורגשים ביומיום שקבלית בלאון שהתקמצנו לתת בגולף, ומי שרוצה אני אוכל גם למנותם).

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

talroze - בשמחה:1. שליטה מלאה מההגה 2. פנסי ערפל עוקבי פניה 3. בקרת שיוט 4. מראות מתקפלות אוטומטית 5. חישוקי מגנזיום מקוריים 6. מחשב דרך 7. כניסת אוקס 8. כניסת יו אס בי (מקליד באנגלית כיון שאם אקליד באנגלית זה יחרפן פה את העניינים, אני בעבודה פשוט) 9. גלגל 16' 10. כרית תמיכה בגב התחתון מתכווננת במושבים הקדמיים 11. הפשרת אדים במראות הצד וזה בלי לחשוב יותר מדי. להמשיך?אין צורך להזכיר שכל הדברים הללו לא באו בגולף ותעשה לבד את החישוב שלך כמה מעות הייתי צריך להוסיף בגולף בשביל לקבל את מה שקבלתי בלאון.

פורסם

דבר נוסף - יש לציין שהגולף שהיתה לי עדיין נמכרה באמצע שנת 2009 וגם כן הלאון לאחר מתיחת הפנים, משמע, היו כמה חודשים שהן היו מקבילות מבחינת השוואה ראש בראש.מדובר בגולף TSI 1.4 TSI 140 כ"ס לעומת לאון 1.8TSI עם 160 כ"ס.

פורסם

עכשיו נשאל ככה :

איזה ליאון יש לך - איזה מנוע, איזה רמת גימור, האם רמת הגימור הגבוה ביותר והמאובזרת ביותר שיכולת לרכוש ?

איזה גולף היתה לך, איזה מנוע, איזה רמת גימור, האם רמת הגימור הגבוה ביותר והמאובזרת ביותר שיכולת לרכוש ?

ולמה אני שואל, כי אם לוקחים תקציב נתון של 130 אלף שקל, אז ברור שבסיאט תקבל תמורה גבוה יותר,

שכן המותג מראש זול יותר, כך שנשאר לך יותר בשר לאבזור וכו', אבל שאתה משווה רכב לרכב תשווה את הרכב,

ולא את כדאיות הרכישה שזה דבר סובייקטיבי.

לדוגמא באודי תקבל הכי מעט איבזור לשקל, אם תקנה בסיס תצא עם הרבה פחות דברים מבסיס של סיאט,

מנגד אם אתה מוכן לשלם השמיים הם הגבול ואתה תקבל כמויות אבזור כיד המלך, אבל זה יעלה לך כפעם וחצי סיאט במקרה הטוב

לא חוכמה להעמיד 150 אלף שקל לדוגמא,(אני סתם זורק מספרים) ולהשוות סיאט ליאון קופרה, לגולף 1.6 אוטומטית בסיסית,

גם אם המחיר זהה, כי המותג מראש יקר יותר,

מבין ?

פורסם

אגב התעלקות קטנה.

אני מבין שסיאט היא הממוצבת הכי זולה ואאודי הכי יקרה [פולקסוואגן איפה שהוא באמצע].

אבל לגבי חלקים מכניים החלקים זהים אחד לאחד ?

או שגם כאן איזה פלאנצ' שונה ,מיקום ברגים שונה ובכך מקפיצים את המחירים לכל מותג ?

תודה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

עתיד היטיב להסביר את הסיטואציה :mm_yeah:

ליאור, היתה לך גולף דור 5 TSI ברמת הגימור הנמוכה ביותר האפשרית, אפילו ללא ג'נטים מגנזיום ! (כי זה מה שמצאת לנכון לקנות ,כנראה משיקולי מחיר)

איך אתה יכול להשוות את זה לסיאט ברמת הגימור הגבוהה שלה?

(אגב, הפשרת אדים במראות הצד ועוד חצי מהדברים שציינת היו לי בגולף ג'נריישן ו GTI מודל 2001 שהיו ברשותי ככה שאם אתה לא מכוון לתחתית של התחתית של רמות האיבזור אתה תקבל המון)

כספר, אם הגולף ברמת גימור בינונית אז מי מובילה את הקטגוריה? הרי כדי להיות בינוני צריך להיות מישהו שהוא יותר טוב ממך. מי יש יותר טוב בקטגוריה? קאיה ?

שאלה נוספת מעניינת : מהי תמורה לכסף? איך אפשר בכלל לכמת כזה דבר?

האם תמורה לכסף היא כמה שיותר שנתון וכמה שיותר איבזור לרכב ? מבחינתי זה בכלל לא משחק תפקיד. (קניתי רכב בן 4 עם איבזור ברמה גבוהה אבל לא הכי גבוהה במחיר שאפשר לקנות בו רכב חדש מהסוכנות)

אצלי התמורה מתבטאת בשביעות רצון מהחבילה הכוללת. אם אני מבסוט ברמות על מהרכב (מכל הבחינות) אז מבחינתי זה לא מעניין אם יש שליטה מההגה ולא אכפת לי שהייתי יכול לקנות משהו אחר יותר מאובזר ויותר חדש !

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
talroze - בשמחה:1. שליטה מלאה מההגה 2. פנסי ערפל עוקבי פניה 3. בקרת שיוט 4. מראות מתקפלות אוטומטית 5. חישוקי מגנזיום מקוריים 6. מחשב דרך 7. כניסת אוקס 8. כניסת יו אס בי (מקליד באנגלית כיון שאם אקליד באנגלית זה יחרפן פה את העניינים, אני בעבודה פשוט) 9. גלגל 16' 10. כרית תמיכה בגב התחתון מתכווננת במושבים הקדמיים 11. הפשרת אדים במראות הצד וזה בלי לחשוב יותר מדי. להמשיך?אין צורך להזכיר שכל הדברים הללו לא באו בגולף ותעשה לבד את החישוב שלך כמה מעות הייתי צריך להוסיף בגולף בשביל לקבל את מה שקבלתי בלאון.

ליאור, ליאור, חשוב מאוד לדייק.

כשאתה רכשת את הליאון שלך, היתה כבר 160 גם של גולף. אתה באמת לא רוצה שאני אתחיל להשוות אבזור, כי תצא וידך על התחתונה, אבל תנוח דעתך שכל מה שציינת (חוץ ממראות מתקפלות) יש שם. בתוספת מיזוג ליושבים מאחור, מסך מגע עם צ'ינגר מקורי, תא כפופות נורמאלי וכו'. בנוסף, הגולף שלך היתה ברמת אבזור נמוכה. לי היו (בדגם המאובזר של ה- 140) חלק מהדברים שלך יש עכשיו והיו חסרים לך.

אני בכלל לא מבין על מה הוויכוח. באותה רמת אבזור/מנוע (אם בכלל יש, כי בינתיים היבואן לא חולק איתן את ה- 1.4 160, אלא משאיר להן את ה- 1.8 המיושן יחסית), הלאון והאוקטביה יהיו זולות יותר. והן גם ירגישו כך מבפנים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בשבילי איבזור זה פקטור.ההפרש בין הלאון לגולף היה זניח מאוד - 5000 ש"ח כולה, כי אני בשורה החתתונה מסתכל על כמה ירד לי מהעו"ש.בשביל מחיר כמעט זהה, בלאון קבלתי מעל ומעבר בהשוואה לגולף, וכן, אני חושב שיש מקום להשוואה כיון שאני מסתכל על התקציב (לא מעניין אותי רמות גימור).

פורסם

אייל (הגודש ב-1.4 לא אייל GTI), אם זכור לך לפני שרכשתי את הלאון, יצא לי לדבר איתך פעם או פעמיים בטלפון ונתת לי את חוות דעתך גם לגבי הגולף וכמה אתה שבע רצון ממנה. למרות זאת, אני לא חושב שההפרש של קרוב ל-30 אלף ש"ח מצדיק את ההפרש בין הגולף 160 ללאון, נכון, היא מאובזרת יותר, אך לא כה רחוקה מהאיבזור בלאון. איכותית יותר? נניח. עדיין, אם מחירה היה שפוי יותר וצ'מפיון לא היו דופקים לה מחיר בכזו עזות מצח, תהיה בטוח שהייתי קופץ על המציאה בתור לקוח חוזר שכבר קנה גולף חדשה מהניילונים לפני שנתיים בדיוק והיה מאוד מרוצה ממנה. עוד משהו, לפני שרכשתי את הלאון, הייתי בצ'מפיון ורציתי לקנות את הגולף החדשה, אך ללא כל התגמשות במחיר וקמצנות בלתי מבוטלת מצידם - גרמה לי לפזול לסוכנות של סיאט.

פורסם

אני מודה שלאחר חיבור יחסית ארוך עם מגוון רכבים בקונצרן VAG הVRS היא המרשימה ביותר שנתקלתי בה , פשוט רכב שעונה על הכל, תענוג.

בן.

נ.ב: כמובן מדובר בVRS של אחי, אני מסתפק ב15 כ"ס פחות:wink:.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
בשבילי איבזור זה פקטור.ההפרש בין הלאון לגולף היה זניח מאוד - 5000 ש"ח כולה, כי אני בשורה החתתונה מסתכל על כמה ירד לי מהעו"ש.בשביל מחיר כמעט זהה, בלאון קבלתי מעל ומעבר בהשוואה לגולף, וכן, אני חושב שיש מקום להשוואה כיון שאני מסתכל על התקציב (לא מעניין אותי רמות גימור).

כמו שאמרתי : אתה מחפש כמה שיותר אבזור בכמה שפחות כסף. לא ממש אכפת לך משאר הפרמטרים.

זה לגיטימי לגמרי אבל זה לא עונה בצורה נכונה על הסוגייה שנדונה כאן.

אם היתה גולף באותה רמת איבזור של הלאון ובאותו מחיר, מה היית בוחר?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כמובן שהייתי הולך עם ה-GTI. שוב, אני לא "חסיד" או "נאמן" אם תרצה למותג. עברתי בחיי לא מעט רכבים ולא כולם היו מבית VAG.הסיבות שהייתי בוחר ב-GTI? 1. DSG72. אני עדיין מאוהב בשם "גולף", בגלל שמאוד נהניתי מהגולף TSI שהיתה לי.3. מחיר זהה ואיבזור זהה אמרת? 4. DSG7 כבר אמרתי נכון? אז הנה, שוב אני אומר.עכשיו אם תבוא ותגיד לי שהקופרה מגיעה עם DSG - בהחלט תכניס אותי להתלבטות רצינית.

פורסם
עתיד היטיב להסביר את הסיטואציה :mm_yeah:

כספר, אם הגולף ברמת גימור בינונית אז מי מובילה את הקטגוריה? הרי כדי להיות בינוני צריך להיות מישהו שהוא יותר טוב ממך. מי יש יותר טוב בקטגוריה? קאיה ?

שאלה נוספת מעניינת : מהי תמורה לכסף? איך אפשר בכלל לכמת כזה דבר?

האם תמורה לכסף היא כמה שיותר שנתון וכמה שיותר איבזור לרכב ? מבחינתי זה בכלל לא משחק תפקיד. (קניתי רכב בן 4 עם איבזור ברמה גבוהה אבל לא הכי גבוהה במחיר שאפשר לקנות בו רכב חדש מהסוכנות)

אצלי התמורה מתבטאת בשביעות רצון מהחבילה הכוללת. אם אני מבסוט ברמות על מהרכב (מכל הבחינות) אז מבחינתי זה לא מעניין אם יש שליטה מההגה ולא אכפת לי שהייתי יכול לקנות משהו אחר יותר מאובזר ויותר חדש !

לפחות כחדשה, לגולף יש רמת גימור מצויינת.

הגולף MK4 הרשימה מאד כחדשה, אבל לא הזדקנה יפה, ורובן המכריע של המכוניות נראות בלויות ומרוטות.

הגולף MK5 היתה טובה ממנה בהבט הזה, אבל עדיין פחות מהמצופה ממותג יקר יחסית.

ככלל, רוב המכוניות הגרמניות לא מזדקנות יפה, בייחוד אם לא נישמרו בצורה קפדנית, אולי תנאי האקלים בארץ אשמים בכך.

תמורה טובה לכסף הינה מכלול של מרכיבים - מרווח פנימי, ביצועים, שימושיות, איבזור והחשוב מכל - תמחור נכון ביחס למתחרות הישירות.

כחדשה, היונדאי I30 2.0 מהווה תמורה מעולה לכסף, עם אבזור כולל ומנוע בעל 143 כ"ס, וזה סתם לדוגמא, ומבלי להתווכח מי עדיפה מבין השתיים.

למעט בשנים 2000 - 2001, אף פעם הגולף לא הציעה תמורה מדהימה פר שקל, ולא בשל טיבה, אלא בשל תימחרו גבוה יחסית שמיצב אותה כקומפקטית פרימיום.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...