Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות: גולף 1.6 - DSG7.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלאון לא נסעתי עדיין, אך באוקטביה כן נסעתי. אומנם הפרש המחירים גבוה (מנועים לא דומים - אוקטביה 1.8T וגולף 1.4T), אך בידוד הרעשים ואיכות תא הנוסעים בגולף ברמה גבוהה מאשר האוקטביה.

אין ויכוח עם מה שהרגשת לגבי הפערים באיכות תא הנוסעים בין הגולף דור 6 לאוקטביה, אבל אני חושב שצריך לראות את פערים האלו בהקשר הנכון:

• האוקטביה (וסקודה בכלל) לא תוכננה כדי להתחרות באיכות תא הנוסעים של הגולף. האוקטביה היא האחות הבסיסית יותר לפלטפורמה זו שאמורה לפנות לבעלי תקציב נמוך יותר.
  • את האוקטביה (גם אחרי מתיחת הפנים הקלה) צריך לבחון בהשוואה לגולף דור 5 מאחר ומועד ההשקה של שתיהן דומה (אוקטביה ב-2004 ונראה לי שהגולף ב-2005). בעולם הרכב מדובר בתקופת זמן משמעותית. אין לי ספק שגם הדור החמישי של הגולף איכותי יותר מבחינת תא הנוסעים מהאוקטביה, אבל אני מאמין שהפערים קטנים יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גיא, האמת שלא ממש - האוקטביה (טרום מתיחת פנים) מרגישה כמו גולף דור חמישי (רק בלי שלל ציפויי הגומי שמתקלפים עם השנים...).

האוקטביה מתוחת הפנים די מזכירה את הגולף הנוכחית (דור שישי) רק שהגולף שקטה ממנה משמעותית. גם הלאון רועשת מהגולף ולמרות תא הנוסעים היותר צעיר בעיצובו - היא פחות איכותית ונעימה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני מציע לך לעבור על רשימת האבזור של הגולף הזאת ותגלה שב- 130K ש"ח ה"שמיים" של צ'מפיון קרובים מאוד לקרקע...מאוד.

זה לא נכון, וזה מדיד, יש סטנדרטים לקרקע שאתה מדבר עליה, זה בדרך כלל מזגן מכאני אחיד, מערכת שמע בסיסית ריפוד ותא נוסעים לא מהודרים, בכל אלה לא רק שבגולף אין, הם יותר טובים מכל משפחתית אחרת.

יש לה טסות וידיות שחורות כן, זה לא הופך אותה לקרקע, וכמי שהיה במו"מ עם נציג מכירות, הם ניתנים לפתירה בכמעט חינם.

הגולף רכב יקר, אבל צריך לקחת דברים בפרופורציה, היא במחיר זהה לקורולה וזאת המשפחתית הכי נפוצה בשוק הפרטי, והפרש של 3-5 אש"ח משאר המשפחתיות, לא מדובר על מחיר של רכב יוקרה.

פורסם

התנועה האורבנית צפופה והלוחצת מעלה נקודה מעיקה - DSG נוטה להשתהה בהעברות הילוכים, מעלה הילוכים מהר מידי (50 קמ"ש בהילוך 7. טוב לצריכת הדלק... ומעצבן בכללי) ולעיתים מתבלבלת וחובטת ממש. לא יפה ולא נעים.

מוזר, אולי זה תלוי מנוע. אצלי אין את זה בכלל, אחרי שנה ו- 12K ק"מ. מה שכן, הגיר באמת מעלה הילוכים מהר, אבל לאשתי זה לא מפריע, ובאמת שגם לי 99% מהזמן זה לא משנה (אבל שוב, אולי בגלל שהמנוע חזק ביותר מ- 50%). אם אני ממהר - יש את מצב S או ידני, מדוע עליהם לא כתכת כלל? הרי לא ייתכן שלא ניסית אותם ;-)

קרוב לחודש ביחד ומעל 3000 ק"מ שנגמעו - והאמת? הצטערתי להחזירה. היא לא ריגשה אותי מבחינת נהיגה אך שאר המטלות בוצעו היטב.

ו....? על מה אתם מתניידים עכשיו?

אשמח לכל הערה/הארה שהיא.

המשך יום נעים ומהנה לכולם 8)

יופי של כתיבה, אפשר לקדם אותך מחלקה בעבודה ;-)

לא צריך להרחיק לכת, אפילו המתחרות מבית יכולות להתמודד בכבוד מול הגולף - אני מדבר על סיאט לאון או סקודה אוקטביה. אם אתה רוצה לנדוד ליצרנים אחרים, קיה פורטה היא אופציה די מעניינת ואני אפילו עוד לא מזכיר את המתחרה מארץ המגף, שלדעתי מכה את הגולף שוק על ירך.

ברור שלא בחנת את הנושא עד הסוף :-) ניסית להכניס שני חיתולים לתא הכפפות שלה? או עגלה לתא המטען שלה? אמור להיות כומ של הגולף, אבל בפועל שונה. אין מה לעשות - הלאון מיועדת לדור הצעיר, וככזאת היא הרבה פחות "מכובדת" מבפנים, בנויה מחומרים פלסטיקיים, ועם אבזור פחות מקיף (סטריאו וכו'). עדיין, ה- FR מאוד מרשימה (ביחס ל- TSI 160), אבל למשפחה רק כרכב שני.

לא הייתי תמים כשקניתי את הרכב, ולא הרגשתי מנוצל (לא ע"י צ'מפיון לפחות)

רנו מאגאן מקבילה עולה 125K

פורד פוקוס מקבילה עולה 125K

גולף עולה 130K

4% זה פרמייה, לקרוא לה ניצול של לקוחות תמימים זה קצת דרמה מיותרת.

זה לא רק "פרמיה" דמיונית, זה גם מסך מגע עם צ'ינג'ר מקורי של שישה דיסקים קורא MP3 ושמונה רמקולים, שעולה כמה אלפי שקלים, זה גם מיזוג ליושבים מאחור, ועוד אבזור ועיצוב (כן, עיצוב, גם על זה משלמים. מה לעשות, לא כיף לשבת מול דשבורד שנראה כמו של רכב ליסינג מופשט או כמו וידאו משנות ה- 80), שאין בדגמים ה"מפוארים" של המתחרים. יש גם את נושא הגיר (בהשוואה ל- 308 המעולה מבפנים, למשל) וחסכון בדלק בזכותו, אבל חבל לך להתמודד עם המשוכנעים. וחוץ מזה, למתמידים, אפשר גם לאיין את הפער הזה, של כמה %.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אייל, אנחנו מתניידים על הפביה. הגולף שירתה אותי מאמצע פברואר עד אמצע מרץ.

בוודאי שניסיתי את התיבה במוד הידני ובמוד S - בידני העברות הילוכים זריזות מאוד. במצב S היא אפילו עצבנית מידי וזה מתבטא (לעיתים) בהעברות הילוכים מורגשות ואפילו חבטות.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לא צריך להרחיק לכת, אפילו המתחרות מבית יכולות להתמודד בכבוד מול הגולף - אני מדבר על סיאט לאון או סקודה אוקטביה. אם אתה רוצה לנדוד ליצרנים אחרים, קיה פורטה היא אופציה די מעניינת ואני אפילו עוד לא מזכיר את המתחרה מארץ המגף, שלדעתי מכה את הגולף שוק על ירך.

מה קרה לה?

סליחה, אבל מי זו "המתחרה מארץ המגף" ?
פורסם

אלעד, אחרי הפיסקה שמצוטטת כאן בהודעה מעליי, כל מה שנשאר לי זה לחייך (ולגחך).

קאיה פורטה? נו באמת. מתחרות מבית? זו לא באמת אותה רמה ואני מסכים עם כספר בעניין הזה.

המתחרות מבית נבדלות בעיצוב, באיכות החומרים, ההרכבה והQA שעוברת כל מכונית. תראו כמה פאביות לימונים יש לנו בפורום... (הרכב של סטיו לא נחשב כי הוא נוסע 5 ק"מ בחודש :)) אין עם זה שום בעיה אם רוכשים במודע רכב יותר זול ולוקחים בחשבון דברים כאלה (ומקבלים אותם בהבנה).

אני לא חושב שיש שמץ של סיכוי שקהל היעד של גולף יפזול לכיוון אוקטביה (בלי להעליב כמובן) , גם עבדכם הנאמן התנסה ב VRS והתרשם מהרכב לטובה (במיוחד מכסאות העור אבל לא מאיכות ההרכבה ורעשי הרוח) אבל בסופו של יום פנה לGTI :).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, לימונים יש לכולם, רק שלך (תמיד) הכי קל לפול על רכבים מסויימים. לא אשכח את הצרות שעשתה לנו הפולו או את הצרות שעשתה הפאסאט לדוד שלי - הן היו חדשות בזמנו.

רכבי VW שאצל "קל אוטו" - מדוע נראה לך שהם שם ולא אצל לקוח פוטנציאלי?

הגולף שהייתה אצלי סבלה מפגמים עצבניים בצבע - פיקים, נזילות, בלה בלה בלה. הבחנתי בתופעה גם בגולף שחנתה לצידי.

הפולו שהייתה לי בסופ"ש האחרון - התפרקה, קרקשה, זמזמה ונראה שמשהו קשה עבר עליה עוד לפני הכניסה ל"שירות".

די להתפס על רכב מסויים שיצא לו שם בעייתי מסיבה כזו או אחרת. נכון, זה מעצבן - אני האחרון שאומר שאני רגוע ושלווה. ממש לא.

אציין שאלא אינן תופעות מוכרות או נפוצות בחו"ל וכאן קבור הכלב - מדוע כל זה קורה דווקא בארצנו?

את נקודה זו אני מנסה לברר בדרכים כאלה ואחרות. אעדכן ברגע שיהיה לי יותר מידע על זה.

נקודת האור בנושא - הטיפול בנו כלקוח. עושים את המיטב עבורנו (למרות שהפעם, משום מה, זה נעשה בליווי צעקות) ומשתדלים לבצע זאת על הצד הטוב יותר.

מסכים איתך בדבר אחד - הגולף הנוכחית מרגישה טוב יותר מאשר האוקטביה המתוחה, למרות שהן מאוד דומות בפנים.

רק אסייג שגם בגולף החדשה יש ציפוי גומי פה ושם וסביר להניח שזה יתקלף בשלב כזה או אחר (בעוד שבאוקטביה זה פשוט לא קיים ואולי לטובה).

בסופו של דבר - אהבתי את הגולף ולא אתנגד לאחת (ידנית, TSI ומתלים משודרגים). לנו היא מתאימה יותר מאשר האוקטביה וזאת הסיבה היחידה מדוע אנחנו מעדיפים אותה על פני האוקטביה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אז קדימה ל- 160 :-)

היא כבר באה עם מתלים משודרגים, וגם צמיגים למעשה. רק הידני עוד בעיה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אתה שוכח 2 דברים חשובים:

1) כל ההתנסויות הללו עם רכבי VW הן בגלל בעיות שהיו ויש לך בסקודה.

2) אתה מקבל רכבים חלופיים שהינם רכבי השכרה / תצוגה /נסיעות מבחן / לימונים שחזרו ליבואן ,כלומר רכבים שעברו התעללות כזו או אחרת, ככה שחוות הדעת שאפשר לגבש מנהיגה מרכבים כאלה היא לא הכי אובייקטיבית בעולם.

נהגתי בפולו 2008 ביום שישי (אחרי שפירקתי והרכבתי לה את רוב פלסטיקת הפנים לטובת לטובת התקנת דיבורית ומערכת אבל דין) והרכב שקט, לא מצייץ , לא מקרקש וסוחב בסדר גמור ואומר לך את זה מישהו שנוהג בגולף GTI ביום יום :)

ברור שהוא ירגיש חלש יותר מ1.6 ידני כי הוא 1.4 אוטומט אבל לקהל היעד שלו הוא מתאים כמו כפפה ליד.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

1. אתה טועה, אבל זה בסדר - אתה נוטה לעוות הרבה דברים. הפולו והגולף 2010 היו רכבי השכרה.

הפולו והפאסאט (כל אחת בזמנה) היו רכבים של המשפחה וגילו אמינות זוועתית (כמו גם פולו דומה של מכר).

2. סוריי. קרקשה, זמזמה, התפרקה והייתה פשוט לא נעימה.

מזה המדף השטותי הזה? לא נוח ומציק. פשוט תכנון לקוי.

3. ה-1.4 הזה עצל ורועש ברמות מעיקות. ניחא אם הייתה ידנית, אבל ראבק... אוט' עם 6 הילוכים - מורידה ומעלה הילוכים כמו חולת נפש.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אז קדימה ל- 160 :-)

היא כבר באה עם מתלים משודרגים, וגם צמיגים למעשה. רק הידני עוד בעיה...

מתלים משודרגים?

אשמח לראות זאת כתוב. למיטב ידיעתי, מתליה אינם שונים משל גרסת 122 כ"ס (למשל).

אפשרי להתפשר על DSG,

רק חבל שהמחיר שלה בשמיים :|

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מה הוויכוח פה בכלל ?

סקודה תמיד תהיה פשוטה יותר, ופחות מרשימה מ-VW מקבילה

VW תמיד תהיה פשוטה יותר, ופחות מרשימה מ-AUDI מקבילה

סיאט תמיד תעוצב ותמותג כחיה ספורטיבית, ובפועל תהיה מעיין סקודה על סטרואידים.

כל מה שנאמר פה זה לא אני אמרתי (למרות שאני מסכים עם זה)

זה קונצרן VAG הצהיר ולא פעם אחת, וגם אפשר לראות את זה בצורה ברורה

סקודה אוקטביה

VW גולף\ג'אטה

AUDI A3

סיאט ליאון

הסיאט מכילה כל מה שמצאו מבחינת הספורטיביות, בשנת 2002 ראו את זה מעולה

מערכת האלדקס, גיר 6 הילוכים, מנוע 180 כ"ס, ועיצוב מדהים במיוחד לזמנו.

בתחום המנהלים המצב לא שונה :

סופרב

פאסאט

A4

תיקח את הסופרב הכי מפואר מול ה-פאסאט הכי מפוארת, אין מה להשוות

ובאותה נשימה הפאסאט לא תעמוד עם ה-A4

פורסם
1. אתה טועה, אבל זה בסדר - אתה נוטה לעוות הרבה דברים. הפולו והגולף 2010 היו רכבי השכרה.

הפולו והפאסאט (כל אחת בזמנה) היו רכבים של המשפחה וגילו אמינות זוועתית (כמו גם פולו דומה של מכר).

2. סוריי. קרקשה, זמזמה, התפרקה והייתה פשוט לא נעימה.

מזה המדף השטותי הזה? לא נוח ומציק. פשוט תכנון לקוי.

3. ה-1.4 הזה עצל ורועש ברמות מעיקות. ניחא אם הייתה ידנית, אבל ראבק... אוט' עם 6 הילוכים - מורידה ומעלה הילוכים כמו חולת נפש.

הפולו של ההורים שלך היתה בבעלותם בשנת 99

אנחנו נמצאים בשנת 2010 ואתה כיום בן 21,

אני לא יודע מה איתך אבל אני לא זוכר בעיות אמינות ספציפיות ברכבים של הוריי בזמן שהייתי בן 10.

(לאבא שלי היתה פיאט 127 וטלבוט הורייזן אחריה... :))

יאללה, חבל על הויכוח.

אגב, "עתיד", כמעט רכשתי אאודי A3 TFSI מודל 2006 והאיכות שלה היתה נחותה מאשר ה GTI, נראיתה מבפנים יותר כמו גולף דור 4 מפואר יותר עם עור ואלקנטרה ככה שזה לא אבסולוטי :) אבל באופן עקרוני אני כן מסכים איתך.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...