Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 שנת 2002 - נזילת שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

היום קיבלתי את הרכב לאחר תיקון נזילת שמן גיר (תיקון גיר שלישי תוך שבועיים). חזרתי הביתה וגיליתי נזילת שמן ענקית ברכב - כל החלק התחתון רטוב ומצטברת שלולית לאט לאט, מדדתי רמת שמן מנוע ונראה שהיא תקינה - קרובה למקסימום במדיד. איך אפשר למדוד רמת שמן גיר ?

מצרף כמה תמונות להמחשה.

IMG_2067 [800x600].jpg

IMG_2071 [800x600].jpg

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קשה לזהות מהתמונות שצילמת את מקור הנזילה אולם הוא ניראה בעל גוון צהבהב מה שמעיד שזה או שמן מנוע טרי שטרם השחיר או הנוזל ההידראולי הכתום ה LDS

לשמן הגיר צריך להיות גוון קצת אדמדם חום.

בכל אופן, בדיקת שמן הגיר היא קצת מורכבת ואני לא יודע אם תוכל לבצע אותה באמצעים בייתים.

באופן כללי לצורך הפרוטוקול הבדיקה מתבצעת באופן הבא:

1. על הגיר להיות חם אחרי נסיעה

2. יש לפתוח את בורג המילוי בחלק העליון של הגיר שנימצא ליד בורר ההילוכים שם.

3. יש לפתוח בורג בחינה שנימצא מתחת לגיר ולתת לשמן לצאת ממנו, כאשר השמן מפסיק לצאת משם יש לסגור את הפקק.

4. אם פתיחת בורג הבחינה לא משחררת שמן סימן שחבר שמן, יש להוסיף שמן מהפתח למעלה עד שיתחיל לצאת שמן מפתח הבחינה התחתון.

חשוב לא להתבלבל ולפתוח את הפתחים הלא נכונים.

חשוב לשים מיכל מתחת לרכב שיאגור את השמן שישפך.

השמן רותח ויש להזהר לא לחטוף ממנו כוויה.

כדאי שמשהו יסתכל למטה בשעה שאתה מוסיף שמן מלמעלה.

בקיצור, אם אין לך ניסיון עם עבודות מסוג זה ואין לך את הכלים הדרושים גש למוסך.

פורסם

תודה על התגובה אכן לא אנסה לעשות את זה בבית, איך אפשר לבדוק את רמת הנוזל ההידראולי ?

במידה והנזילה היא של הנוזל ההידראולי, האם מסוכן לנסוע עם הרכב לנמרחקים קצרים (עד שעה נסיעה).

עקב מה יכלה פתאום להגרם התקלה ?

תודה מראש

דרך אגב הטפתוף הפסיק, כאשר הרכב עמד בחניה עכשיו.

פורסם

אם הבנתי נכון, הנזילה היא לתוך הרכב?

במידה וכן ובמידה והשמן הוא שמן ירוק, נוזל הידראולי, יש מצב שמדובר בנזילה של שמן הידראולי ממשאבת בלם מרכזית לתוך הרכב.

בכל מקרה, עם נזילת שמן כל כך רצינית לא נוסעים, גרור את הרכב למוסך ודרוש תיקון.

העלה את הרכב עד למעלה, ובדוק גובה מפלס שמן הידראולי, במידה וחסר אז אכן מדובר בשמן הידראולי.

בהצלחה

פורסם

הנזילה היא מחוץ לרכב, לדעתי זה הנוזל ההידראולי מכיוון שכאשר הרכב מונע המשאבה ההידראולית נדלקת כל כמה דקות בעצמה- כנראה יש ירידת לחץ אי דליפה במערכת.

פורסם

אני רואה את השרשור הזה ומזהה כאן חוסר יכולת דיאגנוזה , חבל לגרום נזק יש חברות גרירה ויש מוסכים שבטוח יעזרו לך ביום א.

לידיעה כללית אין נוזלים ירוקים בC5 פעם היה בסיטרואנים הקודמים שמן LM+ שהוחלף ב LDS צהבהב. שמן הבלמים הוא בדרך כלל שקוף , אז חבל להטעות אנשים.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא רצוי לנסוע ברכב שמאבד שמן הידראולי ההגה יהרס ובולמי הזעזועים לא יתפקדו וסתם חבל על הנזק.

שמן בלמים זה החיים שלך.!

שמן גיר עם יש לך עודף כסף להחלפת ממסרת אז תתחיל לנסוע.

שמן מנוע כנ"ל.

שבת שלום.

פורסם
אני רואה את השרשור הזה ומזהה כאן חוסר יכולת דיאגנוזה , חבל לגרום נזק יש חברות גרירה ויש מוסכים שבטוח יעזרו לך ביום א.

לידיעה כללית אין נוזלים ירוקים בC5 פעם היה בסיטרואנים הקודמים שמן LM+ שהוחלף ב LDS צהבהב. שמן הבלמים הוא בדרך כלל שקוף , אז חבל להטעות אנשים.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא רצוי לנסוע ברכב שמאבד שמן הידראולי ההגה יהרס ובולמי הזעזועים לא יתפקדו וסתם חבל על הנזק.

שמן בלמים זה החיים שלך.!

שמן גיר עם יש לך עודף כסף להחלפת ממסרת אז תתחיל לנסוע.

שמן מנוע כנ"ל.

שבת שלום.

צודק יאיר רק תיקון קטן השמן הירוק הוא LHM

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם
שלום רב,

היום קיבלתי את הרכב לאחר תיקון נזילת שמן גיר (תיקון גיר שלישי תוך שבועיים). חזרתי הביתה וגיליתי נזילת שמן ענקית ברכב - כל החלק התחתון רטוב ומצטברת שלולית לאט לאט.

אתה מציין כי מדובר בתיקון שלישי? איכן אתה מטפל ברכב? אין מצב שבמוסך מורשה ובכל פעם מחזירים לך רכב לא מתוקן סופית?!

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם
אתה מציין כי מדובר בתיקון שלישי? איכן אתה מטפל ברכב? אין מצב שבמוסך מורשה ובכל פעם מחזירים לך רכב לא מתוקן סופית?!

לצערי הרב קניתי את הרכב כבר לאחר תיקון גיר, שבוצע במוסך מתמחה בגירים, ועל התיקון ניתנה אחריות לחצי שנה, אני ראיתי את זה כיתרון בקנייה, אך כנראה טעיתי. בכל מקרה בגלל האחריות אני והמוסך "בחתונה קטולית" :)

למרות שלדעתי בתקלה הבאה (אם תהיה) אני פשוט אלך למוסך אחר ואשלם מכספי.

פורסם
לצערי הרב קניתי את הרכב כבר לאחר תיקון גיר, שבוצע במוסך מתמחה בגירים, ועל התיקון ניתנה אחריות לחצי שנה, אני ראיתי את זה כיתרון בקנייה, אך כנראה טעיתי.

קודם כל, אם התיקונים לבינתיים חינם - כבר נחמה... אבל אל תתן להם להוציא רכב ללא בדיקה מעמיקה, אפילו לאורך זמן (שעות / ימים). ואף תדרוש רכב חילופי לתקופת התיקון החוזר.

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם
קודם כל, אם התיקונים לבינתיים חינם - כבר נחמה... אבל אל תתן להם להוציא רכב ללא בדיקה מעמיקה, אפילו לאורך זמן (שעות / ימים). ואף תדרוש רכב חילופי לתקופת התיקון החוזר.

חינם זה מושג יחסי - זמן, מוניות, עצבים וכו' גם עולים כסף, לצערי למוסך זה אין רכבים חלופיים.

פורסם

חממממ... אולי תנסה להתחבר לאחד המכונאים, ע"מ לקבל חוות דעת פנימית / "מידע פנימי"? ניסית לקבל חוות דעת נוספת בסניף לובינסקי אחר?

פורסם
אם הבנתי נכון, הנזילה היא לתוך הרכב?

במידה וכן ובמידה והשמן הוא שמן ירוק, נוזל הידראולי, יש מצב שמדובר בנזילה של שמן הידראולי ממשאבת בלם מרכזית לתוך הרכב.

בכל מקרה, עם נזילת שמן כל כך רצינית לא נוסעים, גרור את הרכב למוסך ודרוש תיקון.

העלה את הרכב עד למעלה, ובדוק גובה מפלס שמן הידראולי, במידה וחסר אז אכן מדובר בשמן הידראולי.

בהצלחה

אתה טועה ומטעה פעמיים

1. כמו שכבר תיקנו אותך השמן ההידראולי הוא לא ירוק LHM אלא כתום LDS

2. בדיקת השמן ההידראולי ב C5 מתבצעת באופן הבא:

א. יש להעמיד את הרכב על מישור.

ב. יש להוריד את הרכב עד לגובה הכי נמוך ולהמתין שתי דקות שהשמן ההידראולי יחזור למיכל.

ג. יש לפתוח את הקליפסים של מכסה הפלסטיק השחור השמאלי (ישנם שני סוגי קליפסים, סוג אחד נפתח ע"י דחיפת הפין האמצעי פנימה וסוג שני נפתח על ידי עקירת הפין האמצעי החוצה.

ד. לאחר הסרת מכסה הפלסטיק יתגלה מיכל השמן ההידראולי, יש לפתוח את המכסה שלו ולראות אם יש שמן בכוסית שמתחת למכסה.

אם אין, יש להוסיף אך ורק שמן LDS מקורי עד שיהיה שמן בכוסית.

בדרך שאתה כתבת, אם יעלו את הרכב עד למעלה ואז יוסיפו שמן השמן במקרה הטוב יגלוש החוצה מהמיכל כאשר הרכב ירד לגובה התקין ובמקרה הרע הוא יתפרץ מכל מיני מקומות לא רצויים.

פורסם

עדכון לסיפור

כנראה שאין נזילה ומה שיצא זה עודפי שמן, כרגע יש שמן הידראולי (מקורי LDS) החלק האחורי של הרכב עובד מצויין - עולה ויורד והחלק הקדמי במצב הכי נמוך ולא עולה למרות שאני שומע את המשאבה עובדת. אתמול הייתי במוסך מורשה לבדיקת מקור התקלה, הם התחברו לרכב עם מחשב ולא הצליחו לתקשר עם המחשב ההידראולי, לאחר בדיקת פיוזים קצרה התשובה שלהם הייתה פשוטה - המחשב הלך, צריך להחליף, מחיר המחשב שבא עם המשאבה בלבד - 5600 ש"ח ללא מע"מ ועבודה, והם באו לקראתי והשיגו 10% הנחה מהמחסן על החלק.

אמרתי שאני אחשוב על זה, איך שאני יוצא מהמוסך אני שם לב שהמתלה הקדמי חזר לחיים וכל היום אתמול עבד תקין, אך הבוקר שוב למטה ולא מגיב.

יש רעיונות למקור התקלה ? כרגע יש שמן ואני לא רואה סימנים לנזילה, יש מצב של אויר במערכת או משהו בסגנון ?

תודה לכל המגיבים.

פורסם

מציע שתתקשר לניצן ודודי ממוסך "שאפט" לקבוע בדיקה וסקנד אופיניון 03-5379999.

בהצלחה ונשמח לעדכונים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...