Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 שנת 2002 - נזילת שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש גם מומחה פורום איציק, אשר מכיר את הרכב ויידע לעזור. אם לא תסתדר שלח לי מסר אישי ואני אבדוק עם עוד מביני סיטרואן. תציין מאיזה אזור אתה.

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בינתיים קבעתי עם בני ל. מהפורום שיקח את הרכב לאיזשהו "גורו" שהוא מכיר שבוע הבא, נראה מה יהיו התוצאות :)

פורסם
עדכון לסיפור

כנראה שאין נזילה ומה שיצא זה עודפי שמן, כרגע יש שמן הידראולי (מקורי LDS) החלק האחורי של הרכב עובד מצויין - עולה ויורד והחלק הקדמי במצב הכי נמוך ולא עולה למרות שאני שומע את המשאבה עובדת. אתמול הייתי במוסך מורשה לבדיקת מקור התקלה, הם התחברו לרכב עם מחשב ולא הצליחו לתקשר עם המחשב ההידראולי, לאחר בדיקת פיוזים קצרה התשובה שלהם הייתה פשוטה - המחשב הלך, צריך להחליף, מחיר המחשב שבא עם המשאבה בלבד - 5600 ש"ח ללא מע"מ ועבודה, והם באו לקראתי והשיגו 10% הנחה מהמחסן על החלק.

אמרתי שאני אחשוב על זה, איך שאני יוצא מהמוסך אני שם לב שהמתלה הקדמי חזר לחיים וכל היום אתמול עבד תקין, אך הבוקר שוב למטה ולא מגיב.

יש רעיונות למקור התקלה ? כרגע יש שמן ואני לא רואה סימנים לנזילה, יש מצב של אויר במערכת או משהו בסגנון ?

תודה לכל המגיבים.

אין דבר כזה "עודפי שמן" שיוצאים אלא אם מילאו את המיכל יותר מדי כאשר הרכב לא במצב הכי נמוך וכאשר הרכב יורד למטה והשמן חוזר למיכל הוא עולה על גדותיו. האם זה מה שראית? אם זה לא המצב יתכן ויש נזילה מהיכן שהוא.

האם בדקו לך את חיישן הגובה הקדמי שנימצא על המוט מייצב?

יש לי תחושה שהוא מזייף ולעיתים הוא פשוט לא מדווח למחשב על גובה הרכב.

פורסם
אין דבר כזה "עודפי שמן" שיוצאים אלא אם מילאו את המיכל יותר מדי כאשר הרכב לא במצב הכי נמוך וכאשר הרכב יורד למטה והשמן חוזר למיכל הוא עולה על גדותיו. האם זה מה שראית? אם זה לא המצב יתכן ויש נזילה מהיכן שהוא.

האם בדקו לך את חיישן הגובה הקדמי שנימצא על המוט מייצב?

יש לי תחושה שהוא מזייף ולעיתים הוא פשוט לא מדווח למחשב על גובה הרכב.

אני בדיוק כתבתי הודעה על החיישן כאשר פרסמת את התגובה, האם תקלה בחיישן יכולה לגרום להבדלי גובה בין גלגלים קדמיים לאחוריים ?

איפה נמצא בדיוק החיישן ברכב והאם אפשר להגיע אליו בלי לפרק דברים או להעלות את הרכב על ליפט ?

לדעתי לא בדקו את החיישן במוסך.

פורסם

בוא נעשה סדר.

1. חשוב מאוד האם המוסך מכיר את הרכב ומתמחה בו? כבר היו מוסכים שמילאו שמן גיר במקום הידראולי במערכת.

2. האם חסר נוזל הידראולי? אם חסר ישנה נזילה אם לא חסר ייתכן שיש שאיבת אוויר מאחד הצינורות והוא משגע את המערכת, אם המשאבה עובדת ולא מרימה את הרכב זה מקרה קלאסי של אוויר במערכת.

3. תעשה טובה לך ולרכב כנס למוסך מתמחה בC5 גם אם זה אומר להפסיד את האחריות על הרכב, המחיר שתשלם אחרי טיפול במוסך לא מקצועי לא מתקרב להפסד האחריות, ברכב הזה ישנם מערכות יקרות ולא רגילות לא כל מוסך שטיפל בסובארו יודע לטפל ברכב הזה.

עודד לי דווקא הייתה תופעה הפוכה, ברגע שהרימו את הרכב על ליפט והגלגלים היו באוויר זאת אומרת פתוחים לגמרי הייתה נזילה של כל העודפים מהמערכת.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
בוא נעשה סדר.

1. חשוב מאוד האם המוסך מכיר את הרכב ומתמחה בו? כבר היו מוסכים שמילאו שמן גיר במקום הידראולי במערכת.

2. האם חסר נוזל הידראולי? אם חסר ישנה נזילה אם לא חסר ייתכן שיש שאיבת אוויר מאחד הצינורות והוא משגע את המערכת, אם המשאבה עובדת ולא מרימה את הרכב זה מקרה קלאסי של אוויר במערכת.

3. תעשה טובה לך ולרכב כנס למוסך מתמחה בC5 גם אם זה אומר להפסיד את האחריות על הרכב, המחיר שתשלם אחרי טיפול במוסך לא מקצועי לא מתקרב להפסד האחריות, ברכב הזה ישנם מערכות יקרות ולא רגילות לא כל מוסך שטיפל בסובארו יודע לטפל ברכב הזה.

עודד לי דווקא הייתה תופעה הפוכה, ברגע שהרימו את הרכב על ליפט והגלגלים היו באוויר זאת אומרת פתוחים לגמרי הייתה נזילה של כל העודפים מהמערכת.

1. המוסך האחרון שהייתי בו היה מוסך פג'ו סיטרואן וספרתי לפחות עוד 4 C5 בפנים כמו שכתבתי הם אבחנו את התקלה כ"מחשב הידראולי הלך".

2. לא חסר נוזל עכשיו, גם אצלי העודפים יצאו אחרי הרמה על הליפט (אחרי שבמוסך המתמחה מילאו לי ליטר שלם בלי לבדוק את רמת הנוזל הכל יצא אחרי הרמה על ליפט)

3. אם תקלה בגיר תחזור אפנה כבר למוסך אחר.

פורסם

אני התכוונתי למוסך הלפני אחרון, האם הוא יודע מה הוא עושה? האם הוא מילא נוזל הידראולי מתאים בוודאות? אחרת אתה צריך להחליף.

האם הרכב כרגע תקין? אם כן כנראה שזה באמת הייתה בעיה של אוויר במערכת שיצא.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

גילוי חדש, כאשר הרכב עומד ואני מסובב את ההגה עד הסוף שמאלה החלק הקדמי מתרומם ללא בעיה ולפעמים אפילו נשאר במצב התקין למשך הנסיע. מוזר ביותר. יש מצב שבעת פירוק והרכבה של הגיר או המחזיר שמן של הגיר נדפק חיישן הגובה ? כמה עולה החלפה של חיישן כזה ?

כמו כן נדלקה היום התראת ANTI POLLUTION, אך אני בספק אם זה קשור למתלים.

פורסם
גילוי חדש, כאשר הרכב עומד ואני מסובב את ההגה עד הסוף שמאלה החלק הקדמי מתרומם ללא בעיה ולפעמים אפילו נשאר במצב התקין למשך הנסיע. מוזר ביותר. יש מצב שבעת פירוק והרכבה של הגיר או המחזיר שמן של הגיר נדפק חיישן הגובה ? כמה עולה החלפה של חיישן כזה ?

כמו כן נדלקה היום התראת ANTI POLLUTION, אך אני בספק אם זה קשור למתלים.

לשאלותיך:

1. יתכן בהחלט שמשהו בחיישן הגובה נפגע בהחלפת הגיר, חיישן הגובה הוא מין טבעת המורכבת מסביב למוט מייצב הקדמי במרכזו (היכנשהו קרוב לגיר) מהטבעת יוצא מוט שמסובב משהו כמו פוטנצימטר ולפי זה המחשב ההידראולי יודע את גובה הרכב. יתכן והטבעת או המוט או הפוטנציוטר נפגעו בהחלפת הגיר. צריך לראות מה שם נפגע בדיוק. לא הייתי מציע לך להכנס מתחת לרכב כדי לבדוק את זה כי הוא עלול ליפול עליך, כדאי להרים את הרכב במוסך על ליפט ואז לראות, אין דרך אחרת לראות את הטבעת, זרוע וחיישן. (ראה ציור)

2. ANTI POLLUTION זה סיפור אחר והוא קשור על פי רוב במשאבת האויר או ה coilpack.

123.JPG

פורסם

לאחר אבחון מעמיק הסתבר - המחשב של היחידה ההידראולית תקין.

ישנה תקלה בחיישן הסיבובים של ההגה - COM2000

ונזילה במערכת הידראולית שצריך לאתר.

תודה על האבחון והיחס ל- אלון מ"אלון שרותי רכב" בחולון. !!!

פורסם
לאחר אבחון מעמיק הסתבר - המחשב של היחידה ההידראולית תקין.

ישנה תקלה בחיישן הסיבובים של ההגה - COM2000

ונזילה במערכת הידראולית שצריך לאתר.

תודה על האבחון והיחס ל- אלון מ"אלון שרותי רכב" בחולון. !!!

חלק COMM2000 משמעו הוצאה של 2K ש"ח לפני מע"מ ללא עבודה (מוסך מורשה) - שווה לבדוק פירוקים (עד 500 ש"ח)

תקלה ANTIPOLLUTION ... חמממ... זה תקלה של מערכת דלק: הזרקה או הצתה וכד. מכרתי ללא פתרון, למרות שעשיתי אין סוף טיפולים: החלפת אינג'קטורים, ניקוי מערכת דלק (אינפוזיה) וכו...

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם
חלק COMM2000 משמעו הוצאה של 2K ש"ח לפני מע"מ ללא עבודה (מוסך מורשה) - שווה לבדוק פירוקים (עד 500 ש"ח)

תקלה ANTIPOLLUTION ... חמממ... זה תקלה של מערכת דלק: הזרקה או הצתה וכד. מכרתי ללא פתרון, למרות שעשיתי אין סוף טיפולים: החלפת אינג'קטורים, ניקוי מערכת דלק (אינפוזיה) וכו...

אכן הוצעה לא קטנה, אך הבנתי שאי אפשר לקחת סתם מפרוק מכיוון שיש סדרות שמתאימות לתאריך הייצור של הרכב. בכל זאת עדיין יותר טוב מ 6K ש"ח שתקעו לי במוסך מורשה.

ANTIPOLLUTION פחות מדאיג אותי, כמו כן בבדיקה נמצא ש Pulley מנוע קרוב לסוף חייו וכדאי להחליף.

• תוכן חדש...