Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

לא מזמן נגלתה לעיניי אמריקית אמיתית, שנחתה בארץ ביבוא אישי. הדגם המדובר הוא אבניו פארק שנת 95 ברמת אבזור אולטרה שכוללת המון צעצועים ומנוע 3.8 סופרצ'רג'ר. לאחר חיפוש גיליתי שאין הרבה מידע בפורום על הרכב, במיוחד מבעלי ניסיון.

1) הרכב הוא אמריקאי אמיתי (כולל ידית הילכים מאחורי ההגה, עד כמה שזה סימן :?) ועדיין במספר מקורות ראיתי שהרכב הנעה קידמית, ייתכן?

2) איך אמינות המנוע? הנבתי שבשנת 95 המנוע קיבל בוסט של כ20 כ"ס האם זה פגם באמינות? הבנתי שיש בעיה של דליפת נוזל קירור לסעפת יניקה(אתר של ביקורות על רכבים), כיצד ניתן לפתור את הבעיה ללא התקנת סעפת יניקה משופרת(המלצת האתר)?

3) ברכב הנ"ל במיוחד בשנת דגם המדוברת ישנםם המון צעצועים כמו שליטה על המערכת שמע מההגה, חימום מושבים, כרית אויר נהג וכו' מישהו יכול לשפוך קצת אור על אמינות מכלולי הרכב בפרט החשמליים שביניהם?

4) במידה והסופרצ'רג'ר יחליט להתפגר, בכמה מוערך מחיר של חדש?

5) המחירים המבוקשים שראיתי על הרכב הינם 10K לגרסאות האטמוספריות. 30K-42K לגרסאות האולטרה(הגודשות), האם אלה אכן מחירי השוק? האם 30K אינו מחיר מוגזם עבור רכב בן 15 (אפילו אם הוא מפיק 40 קג"מ)?

פורסם

האמת היא שאני לא יודע. אני עצמי לא חסיד גדול של תוצרת אמריקה אבל כנראה תהיה לי אפשרות לרכוש אותה במחיר טוב, אני רק מנסה להבין אם כדאי.

פורסם

אמריקאיות זה למי שאוהב אמריקאיות במיוחד רכבים כמו הפארק אווניו.

לא נראה לי שאתה יודע למה אתה נכנס.

ההוצאות של הדלק, התיקונים לרכב שהוא לא סטנדרטי והעובדה שכל החלפת חלק מרכזי עולה יותר מהאוטו יגרמו לך לאבד את השיער מהר מאוד.

אני הייתי הולך על משהו פשוט יותר ויותר סטנדרטי (אני נשרפתי המון פעמים, אל תעשה את אותו דבר).

יש סיבה שבגללה הרכב במחיר כל כך זול.

ועכשיו לשאלותיך:

1) למיצובישי L300 של אבא שלי הייתה ידית הילוכים מאחורי ההגה, עד כמה שזה מעיד שהיא אמריקאית :)

וכן, הביואיק היא הנעה קדמית.

2) לא יודע

3) האמינות הכלליות של החשמל לא אמורה להיות בעיה. לפי הניסיון שלי הרכיבים החשמליים של ביואיק ימשיכו לעבוד המון שנים, למרות שיש אחרים שאומרים בדיוק ההיפך.

4) לא יודע.

5) השאלה היא לא כמה הרכב שווה בשוק, אלא כמה אתה מוכן לשלם עליו.

במחיר הזה יש לך כמה אלטרנטיבות יותר שפויות.

פורסם

ערב טוב לכולם,

לא מזמן נגלתה לעיניי אמריקית אמיתית, שנחתה בארץ ביבוא אישי. הדגם המדובר הוא אבניו פארק שנת 95 ברמת אבזור אולטרה שכוללת המון צעצועים ומנוע 3.8 סופרצ'רג'ר. לאחר חיפוש גיליתי שאין הרבה מידע בפורום על הרכב, במיוחד מבעלי ניסיון.

1) הרכב הוא אמריקאי אמיתי (כולל ידית הילכים מאחורי ההגה, עד כמה שזה סימן :?) ועדיין במספר מקורות ראיתי שהרכב הנעה קידמית, ייתכן?

2) איך אמינות המנוע? הנבתי שבשנת 95 המנוע קיבל בוסט של כ20 כ"ס האם זה פגם באמינות? הבנתי שיש בעיה של דליפת נוזל קירור לסעפת יניקה(אתר של ביקורות על רכבים), כיצד ניתן לפתור את הבעיה ללא התקנת סעפת יניקה משופרת(המלצת האתר)?

3) ברכב הנ"ל במיוחד בשנת דגם המדוברת ישנםם המון צעצועים כמו שליטה על המערכת שמע מההגה, חימום מושבים, כרית אויר נהג וכו' מישהו יכול לשפוך קצת אור על אמינות מכלולי הרכב בפרט החשמליים שביניהם?

4) במידה והסופרצ'רג'ר יחליט להתפגר, בכמה מוערך מחיר של חדש?

5) המחירים המבוקשים שראיתי על הרכב הינם 10K לגרסאות האטמוספריות. 30K-42K לגרסאות האולטרה(הגודשות), האם אלה אכן מחירי השוק? האם 30K אינו מחיר מוגזם עבור רכב בן 15 (אפילו אם הוא מפיק 40 קג"מ)?

בקשר לשנתון והמחיר...כל החברים שלי שנגעו מתוך התלהבות,צ'רצז'ר שמרז'ר,נכוו ומחרו בהפסד כספי כבד,המסקנה שלי היא פשוטה במקרה הזה,אם אתה בעל מוסך אין בעייה,אם לא וזו התלהבות של צעירים רד מזה,זה אוכל את הכיס לאט אבל בטוח.

אלא אם כן יש כאן שחיטה כשרה במחיר וגם אז לא הכל סגור לעתיד.

פורסם

הרכב אמנם ייחודי אבל החלקים למיטב הבנתי לא נדירים בכלל (יש די הרבה אמריקאיות עם מנוע 3.8 אני מניח שלפחות חלקן גם גודשות).

מבחינת טיפולים אני מתכוון לעשות את הרוב בעצמי(וכל עוד לא מגיעים לאוברול אני מסוגל לבצע הכל), בשביל הדברים היותר מורכבים ישנו מוסך מתמחה באמריקאיות.

ההוצאות של הדלק והשגת החלפים הן אכן הבעיות שהכי מטרידות אותי בנוגע לרכב, אבל לא ייתכן שאין לאווניו פארק כפילה בארץ.

1) כמו שאמרתי, לא בדיוק סימן אבל זה מתחבר מהסרטים :roll:.

3) כלומר בשורה התחתונה הכל שאלה של כמה קומבינות נעשו במערכת חשמל עד היום.

5) השווי שוק של הרכב משחק תפקיד מאוד חשוב בהחלטה לרכישה, כמו שאמרתי יש לי הזדמנות לקנות בזול, השאלה אם זה שווה את הסיכון.

יוסי- אילו אמריקאיות היו לך? ומה היו התקלות הנפוצות?

פורסם
ערב טוב לכולם,

1) הרכב הוא אמריקאי אמיתי (כולל ידית הילכים מאחורי ההגה, עד כמה שזה סימן :?) ועדיין במספר מקורות ראיתי שהרכב הנעה קידמית, ייתכן? אכן כן

2) איך אמינות המנוע? הנבתי שבשנת 95 המנוע קיבל בוסט של כ20 כ"ס האם זה פגם באמינות? הבנתי שיש בעיה של דליפת נוזל קירור לסעפת יניקה(אתר של ביקורות על רכבים), כיצד ניתן לפתור את הבעיה ללא התקנת סעפת יניקה משופרת(המלצת האתר)? מנוע שנחשב אמין (למרות שלי הלך מנוע לאחר 230000 ק"מ), המנוע עם הסופרצ'ארג'ר לא כל כך נפוץ (קיים בארץ רק בבונוביל SSEI ואולי בכמה ריגאלים שהגיעו בייבוא אישי), הוא לא נחשב אמין - בזמנו דיברתי עם מוסכניק שהביא פארק אבניו בייבוא אישי ולא הביא את האולטרא בגלל האמינות - אני יודע שבגרסה החזקה שלו הוא מפיק 270 כ"ס (רגאל GSX)

3) ברכב הנ"ל במיוחד בשנת דגם המדוברת ישנםם המון צעצועים כמו שליטה על המערכת שמע מההגה, חימום מושבים, כרית אויר נהג וכו' מישהו יכול לשפוך קצת אור על אמינות מכלולי הרכב בפרט החשמליים שביניהם? מאוד אמינים, אצלי הכל עובד משנת 2001 (שליטה מההגה, מקרן HUD על השמשה, חימום בכסאות, כסאות חשמליים), מה שכן, 2 ח"ח אחוריים נפלו לי.

4) במידה והסופרצ'רג'ר יחליט להתפגר, בכמה מוערך מחיר של חדש? לא ידוע לי

הערכתי, מחיר סביר הינו 15-20

יש אמריקאית יותר אמיתית ביד2: ביואיק רודמסטר מודל 95, מנוע 5700 הנעה אחורית עם כ 260 כ"ס

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

תיד אפשר לסמוך על KANFI עם מידע על רכבים אמריקאים נדירים.

אצלי המנוע הזה נקע את הקראנקשאפט בגיל של בערך 170,000 ק"מ.

אבל אני טוען שהמוסך היה שותף פעיל להרס המנוע.

כך או כך, ואני חושב שKANFI יסכים איתי, האמריקאיות לא מזדקנות טוב כ"כ.

לא המנוע לפחות.

אם אתה רוצה אמריקאית אמיתית, חפש לך אחת כזו. עם קרבורטור 4BBL מינימום משנות ה70.

הרבה יותר אמין, בלי כל מיני חיישנים דביליים והרבה יותר כיף !

לגבי הדלק ....8)

פורסם

הרכב בהחלט יכול להיות עם הנעה קידמית

לגביי אמינות מנוע,אם הרכב מטופל כמו שצריך לא אמורות להיות בעיות יוצאות דופן,אבל זה מצריך מעקב כמובן,בלי קשר או עם בשנים האלה צריכים להשקיע את הנשמה ברכב והוא יתן לך תמורה אמיתית אומנם לא במחיר אלה בהנאה ובכייף ובכל מה שיש לרכב אמריקאי אמיתי לתת.

לגביי חלקים וצעצועים,כיום כמעט כל חלק ניתן להזמין מחו"ל דרך המוסך או אישית,לא אמורה להיות בעיה,

בקיצור רק אם אתה חובב אמריקאיות מושבע לך על זה,יש כאן המון אספנים שעשו לרכבים שלהם דברים מדהימים ברכבים של כמה עשורים אחורה,לך לא תהיה בעיה רק אם באמת תרצה,זה רכב מצויין.

פורסם

קנפי ו-V8DRIVER תודה לכם על המידע, אני מבין שלשניכם היה את המנועים הגודשים?

מהמידע שמצאתי באינטרנט נכון לתחילת-אמצע שנות ה90 הייתה בעיה במנועי ה3.8 הגודשים שהתבטאה בדליפת נוזל קירור דרך האטם ראש/סעפת יניקה תלוי את מי שואלים, במנועים שלכם אני יכול להניח שמדובר בנעילה הידרוסטטית שהמומנט הצנוע הפך את זה מנעילה לפריצה?

כנראה שעניין הנזילת נוזל קירור פגע בלא מעט רכבים ולכן יצא להם שם לא אמין.

באופן לא סטנדרטי המנועים האלה מפיקים גם יותר מ270 כ"ס:wink:

בלי חלילה לזלזל, אחרי הכל אני זה ששואל את השאלות מבעלי הנסיון, אבל אתה בעצם אומר שהמערכת חשמל לא השתנתה משנות ה90? אפילו אם מדובר בדיוק באותו האבזור הייתי מצפה שהרמת תיחכום שלו תשתנה ב5 שנים עמוסות בחידושים טכנולוגיים.

המקרן המדובר הינו תצוגת מהירות על השמשה? אם כן אני בספק שזה ימצא ברכב שנת 95...

האם ההערכת מחיר הינה לרכב במצב מושלם או במצב ממוצע?

פורסם

המקרן היה קיים במודל , 95 אך ייתכן והיה אופציה בתשלום

הביואיק שלי לא גודשת

רשימת האבזור בשלי (2001)- אני בטוח שקיים באולטרא שנחשבה למפוארת ביותר

מקרן המראה את המהירות + תאורה + וינקרים

כסאות חשמליים עם זיכרון (מנועים שמכוונים הכל)

מחשב דרך עם מלא פרטים (טמפ עבודה, לחץ שמן, לחץ אוויר וכו')

רדיו טייפ+דיסק+צ'יינג'ר מקורי עם שליטה מההגה

קרוז קונטרול

מראה עם חיישן נגד סנוור + מצפן מובנה במראה

בקרת משיכה

בקרת אקלים דיגיטלית, כולל שליטה לנוסע שליד הנהג

ח"ח + מראות חשמל

מזגן מפוצל

חישוקי סגסוגת מגנזיום

חיישן תאורה ומגבים אוטומטי

אני מקווה שלא שכחתי כלום

מה לגבי הרודמאסטר ?

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

לא, גם שלי לא היה גודש.

לא ידוע לי על לומינות גודשות, בטח לא בארץ.

הLTZ זה גרסת הכוח ללומינה סדאן וה LS.

הללו באות עם מנוע 3100 שלא ממש רוצה לעשות משהו לעומת ה3800 של הלומינה LTZ.

אמנם המנוע לא מוגדש, אבל כפי שנתקלתי פעמיים !!

היתה לי פריצה של מים למנוע דרך הסעפת יניקה העליונה!

מה זה סעפת יניקה עליונה? לא יודע, אני רגיל לסעפת אחת בעולם הקרבורטורים הנפלא והאמין.

אבל הבעיה היא שהסעפת יניקה העליונה הסוררת הזו עשויה מ...פלסטיק.

חתיכת דבר מטומטם ומועד לפורענות.

וכן, הייתה לי נעילה במנוע בגלל זה ובשיחת טלפון על המוסך אמרו לי לנסות להניע(לא ידעתי מה קרה לאוטו והסברתי שהיו

רעשים וקרקושים והכוח של המנוע ירד כאילו אני נוסע על 2 צילינדרים) ניסיון ההנעה היה נשמע כמו "קלאנגג" ואז הבנתי שמשהו נורא קרה. ואכן, הסטרטר נהרג בצורה אכזרית ביותר, אבל עדיך מאשר לפוצץ בוכנה, לא ?

בכל אופן, אחרי שהחלפתי מנוע, זה קרה שוב.

פשוט "פטנט" מסריח !

עדיף לבדוק אם יש סעפות כאלה מאלומיוניום או משהו.

עד היום אני מתעצבן כל פעם מחדש כשאני נזכר באווילות הזו.

וכבר חצי שנה שאין לי את הרכב הזה.

בקיצור.

אם אחרי הקנייה אתה נשאר עם עודף של כ 20,000 ש"ח לפחות ! (אחרי ביטוח) לך על זה.

אם לא, ואתה עדיין נורא רוצה לקנות, אז תתחיל לחסוך מיד עם הקניה. וגם כמובן לך למוסך מומחה שיתחבר למחשב

ויראה אם אין איזה חיישן דפקט שיתקע אותך בטסט חצי שנה אחרי הקנייה.

אני באופן אישי חושב שרכב אמריקאי מהסוג החדש, כלומר ממוחשב, הוא טוב ונותן ראש שקט ללא יותר מ7 שנים.

וניסיוני המר שלי, של KANFI ועוד חברים שאני מכיר. וזו הסיבה שאני ממליץ לשריין סכום נכבד לתחזוקת הרכב למקרה של תקלות סוף הדרך.

ושים לב טו לחום המנוע.אם המחוג "רוקד" יש סיכוי שהבעיה כבר החלה. (וגם הטרמוסטט יכול להשבית לך את המנוע)

טוב זהו.

לא רוצה לעשות לך רע על הלב, כי אני מעוניין שתרכוש את הרכב במידה וזה הקטע שלך.

ואולי המזל שלי היה פקקטה מדינֵה !

פורסם

קנפי - :shock: :shock: :shock: אכן רשימה מסנוורת.

האמת 3.8 זה נראה לי יותר מידי 5.7 זה כבר מפלצתי. אני חייל, עם הכנסה צדדית אבל בכל זאת חייל.

בנוסף העובדה שמרבית האמריקאיות נכנסו לארץ עם מנועי 3.8 אני מאמין שתקל עליי למצוא חלקים.

אני חושב שאני צריך לעשות קצת יותר חושבים לפינ שאני נכנס להרפתקה כזאת, אם אכן מדובר ב10-15K בשנה רק על תקלות אני לא חושב שאני מוכן להקרבה הזאת. השאלה היא מה הסיכוי שהברוך הזה יפקוד אותי? האם יש בעיית אמינות כרונית במנועים הללו או שמדובר באקזמפלרים ספציפיים?

פורסם

תראה...

אתה חייל.

הכנסה חודשית שלך ממש לא משהו.

אבל את הרצון לרכוש כזה רכב אני מבין מ---א---ד !

אני נורא אוהב מכוניות אמריקאיות.

אבל, נסיוני המר מעלה שממש לא כדאי לך אם אין לך את שציינתי לעיל.

אתה חייב !

1. לבדוק את הרכב במחשב במוסך שמומחה לרכבים אלו, לאו דווקא של UMI.

2. אני מבין שאתה מתמצא ברכבים?! אז בדיקה במכון - לשיקולך.

3. לבדוק עלות ביטוח לרכב, אלא אם כן אתה לא עושה לו מקיף, ולכאורה לא צריך.

4. במידה וקנית את הרכב, חפש לך מוסך פרטי טוב.

אגב, שאלת לגבי מגדש.

תתקשר למוסך שמתעסק עם רכבים אלו, ותשאל כמה עולה מגדש חדש או משומש וכו'.

לדעתי זה סיפור מאד יקר.

בהצלחה.

פורסם

לפני 7 שנים יצא לי לדבר עם בעל רכב כזה, הוא סיפר לי שרק עבור הטמבון האחורי שהלך הוא חיכה שבוע עד שימצאו לו חלופי.

קח בחשבון שאפילו פנס שנשבר לך ייקח לך זמן די ארוך ועלות לא קטנה כדי לארגן לך חלק חלופי.

ואם הקושי לפני 7 שנים להשיג חלק היה קשה אז היום בטח שפי כמה.

אביב8)

• תוכן חדש...